گل مژه و 7 راهکار آسان خانگی برای درمان آن + علت
گل مژه نوعی تورم قرمز است که بر روی پلک ایجاد می شود. این داخل توده قرمز رنگ از چرک و عفونت پر شده است. گل مژه در اکثر مواقع بسیار دردناک و باعث آزار شخص می شود. در این مقاله درباره درمان خانگی گل مژه صحبت خواهیم کرد که به بهبود و تسکین درد آن کمک شایانی می کند.
درمان گل مژه با راهکار های خانگی
گل مژه با آن که پس از مدتی خود به خود رفع می شود اما راهکار های بسیار ساده ای وجود دارد که، به راحتی مدت زمان بهبودی آن را کاهش خواهد داد. این روش ها را در خانه به راحتی می توان برای درمان و آرام کردن درد گل مژه به کار گرفت.
1. کمپرس آب گرم
کمپرس آب گرم یکی از راهکار های بسیار موثر برای درمان سریع گل مژه به حساب می آید. از آن جایی که گرما باعث می شود جریان خون افزایش پیدا کند؛ در نتیجه پارگی توده عفونی، زودتر اتفاق خواهد افتاد و چرک سریع تر خارج خواهد شد. همچنین گرما باعث می شود تورم، التهاب و پف چشم به اندازه ی چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.
نکته: برای این کار حتما از حوله تمیز استفاده شود و برای رسیدن به نتیجه ی مطلوب، حتما روزی 4 الی 5 بار به مدت زمان 10 دقیقه این کار را انجام دهید.
نکته: بعد از خارج شدن چرک و عفونت از گل مژه سریعا آن را پاک کنید. برای مطمئن شدن از خروج کامل عفونت ها، باز هم عمل کمپرس آب گرم را انجام دهید.
2. استفاده از زردچوبه و درمان گل مژه
زردچوبه در خود دارای یک ترکیبی به نام کورکومین می باشد. این ترکیب برای کاهش درد و التهابات بسیار موثر است؛ چرا که خاصیت آنتی باکتریالی را دارا می باشد؛ به همین جهت، می توان برای از بین بردن عفونت های گل مژه نیز از آن کمک گرفت.
نکته: در این روش زردچوبه اول باید با آب جوشانده شود و حالت نیمه خمیری به خود بگیرد. پس از آن که این خمیر بر روی التهاب چشمی گذاشته شد؛ پس از 5 دقیقه با احتیاط باید با آب شسته شود.
نکته: برای اثربخشی بهتر، این کار را باید روزی 3 الی 4 بار انجام دهید.
3. استفاده از کمپرس چای سبز
چای سبز خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد. این خواص باعث خواهد شد التهاب و درد ناشی از گل مژه به میزان زیادی کاهش پیدا کند. از طرفی چای سبز با دارا بودن تانیک اسید می تواند کمک بسزایی در کاهش عفونت داشته باشد.
نکته: برای کمپرس چای سبز کافی است یک چای کیسه ای حاوی چای سبز را چند دقیقه در آب گرم گذاشته، سپس بعد از کمی خنک شدن آن را بر روی چشمی که دچار گل مژه شده است قرار دهید. این کار را در روز چند بار تکرار کنید.
نکته: کمپرس چای سبز حتی اگر عفونت چشم را سریعا خارج نکند، اما نقش بسزایی در کاهش درد و التهاب چشم خواهد داشت.
4. استفاده از سیب زمینی
به طور کلی قرار دادن هر چیز خنک باعث کاهش درد و التهابات می شود. در هر خانه ای سیب زمینی وجود دارد. ممکن است تا به امروز این نکته را نمی دانستید که سیب زمینی برای بهبود و درمان گل مژه تا چه اندازه می تواند موثر باشد.
سیب زمینی خام دارای خواص انقباضی است که این خاصیت، کمک شایانی به کاهش خارش این التهابات چرکی چشم می کند؛ همچنین نشاسته سیب زمینی به طور شگفت انگیزی التهاب گل مژه و درد آن را کاهش خواهد داد.
فقط کافی است در طی روز چند بار ورقه های نازک سیب زمینی را به مدت 5 دقیقه بر روی چشم قرار دهید.
5. سیر و درمان گل مژه
سیر خاصیت آنتی باکتریالی بالایی دارد و اکثرا برای اغلب بیماری هایی که با عفونت و باکتری ایجاد شده اند مصرف آن تجویز می شود؛ به همین منظور می توان برای درمان گل مژه نیز از آن کمک گرفت. برای استفاده از این روش لازم است سیر در آب جوشانده شود، سپس با یک پارچه ی تمیز مقداری از آب آن را بر روی قسمت متورم چشم قرار دهید.
نکته: استفاده از سیر به طور متداول جلوی عفونت های مجدد چشم را خواهد گرفت.
6. شامپو بچه
بیشترین عاملی که باعث ایجاد گل مژه بر روی چشم می شود، رعایت نکردن بهداشت چشم است. بسیاری از شوینده های ایرانی و خارجی برای شستشوی چشم وجود دارند، اما قیمت اکثر آن ها بسیار بالا می باشد و ممکن است تاثیر مطلوبی نیز نداشته باشند.
اما شامپو بچه یکی از تمیز کننده های عالی برای چشم محسوب می شود؛ کافی است فقط در دورانی که گل مژه دارید با شامپو بچه چشم خود را شستشو دهید، بعد از آن نتیجه بی نظیر آن را مشاهده خواهید کرد.
نکته: بهتر است برای پاک کردن آلودگی روزانه صورت و چشم از شامپو بچه استفاده شود.
7. خیار
همانطور که اشاره شد موادی که خنک کننده هستند نقش بسزایی در کاهش التهابات چشمی دارند. استفاده از خیار نیز جزو یکی از راهکار های خانگی درمان گل مژه است که متورم بودن چشم را به اندازه ی قابل توجی کاهش می دهد. علاوه بر این، خیار خاصیت سرد کنندگی و انقباض کنندگی دارد؛ این دو عامل خود باعث کاهش التهاب گل مژه و کاهش خارش و درد آن می شود.
چه عواملی باعث ایجاد گل مژه می شود؟
علت به وجود آمدن گل مژه، باکتری هایی هستند که بر روی ریشه مژه ها وجود دارند. زمانی که این باکتری ها منافذ چشمی را مسدود کنند باعث ایجاد عفونت و در نتیجه متورم شدن پلک می شوند. اما عواملی وجود دارد که این باکتری ها را تحریک به رشد کردن خواهد کرد.
- استفاده از لوازم آرایش چشمی تقلبی و یا تاریخ مصرف گذشته
- استفاده از لنز های چشمی نامرغوب
- به صورت از لنز های چشمی مشترک استفاده کردن
- پاک نکردن آرایش چشم یا درست پاک نکردن آرایش چشمی
- رعایت نکردن بهداشت چشم
- تغییرات هورمونی
- بیماری هایی که با التهابات چشمی همراه است مانند: بلفاریت
در آخر:
درمان گل مژه بسیار آسان است و اغلب بدون هیچ عوارضی پس از مدت زمانی بهبود پیدا می کند. اما این را در باید در نظر داشت؛ عفونت چشم را مانند هر عفونت دیگری باید جدی گرفت. اگر پس از مدتی این عفونت و التهابات چشمی نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه بیشتر شد سریعا برای درمان آن باید به پزشک مراجعه کرد.