قرص اورژانسی

قرص اورژانسی یکی از انواع روش‌های جلوگیری از بارداری است که برای روابط جنسی محافظت نشده یا نامطمئن به کار برده می‌شود. البته باید توجه داشت مصرف این قرص تنها در بازه زمانی مشخصی بعد از مقاربت محافظت نشده یا ناموفق در محافظت، تاثیرگذار است. علاوه بر این موضوع شبهات و سوالات متعددی مانند عوارض، دوز مناسب، زمان مصرف، تداخل دارویی و… در رابطه با این قرص وجود دارد که بهتر است دقیق‌تر آنها را در این مقاله بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

قرص اورژانسی چیست؟

برای اینکه از بارداری‌های ناخواسته پیشگیری شود، لازم است تمام روش‌های پیشگیری از بارداری برای زنان و مردان آموزش داده شود. از جمله روش‌های پیشگیری از بارداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از کاندوم
  • قرص‌های ال دی و اچ دی
  • آمپول‌ها
  • کپسول زیر جلدی
  • آی یو دی
  • پیشگیری طبیعی

علاوه بر این موارد روش‌های اضطراری نیز وجود دارد که برای مواقعی به کار می‌روند که روش جلوگیری از بارداری موفقیت آمیز نبوده و یا گاهی هیچ گونه روشی برای پیشگیری از بارداری انجام نشده باشد. یکی از موثرترین آنها قرص اورژانسی است که معمولا راهکاری نتیجه بخش است اما در مواردی به عنوان روشی 100 درصد نمی‌توان به آن اطمینان کرد.

قرص اورژانسی چیست

راهکارهای دیگری نیز وجود دارند که برای این منظور به کار برده می‌شوند و آن هم شامل استفاده از قرص‌های ترکیبی و دوز بالا از گزینه‌هایی مانند قرص ال دی و قرص اچ دی است که قرص اورژانسی عملکرد بهتری در مقابل این روش دارد. ولی باید برای نتیجه از قرص‌های ال دی و اچ دی به جای قرص اورژانسی، بیش از یک قرص دریافت شود.

مطلب پیشنهادی
سرترالین برای چه بیماری هایی مصرف می شود؟ + عوارض

مطالب مرتبط با قرص اورژانسی

نام قرص اورژانسی چیست؟

وقتی این روش جلوگیری از بارداری برای موارد اضطراری به کار برده می‌شود، روشی اورژانسی اتلاق می‌شود اما نام قرصی که برای این منظور به کار می‌رود، لوونرژسترول است که گاهی تحت عناوین دیگری نیز وجود دارد.

این قرص تقریبا بیش از 30 سال است که به عنوان راهکاری اضطراری برای پیشگیری از بارداری ناخواسته به کار می‌رود. قرص لوونرژسترول بسیاری از افراد را از بارداری‌های ناخواسته دور نگه می‌دارد.

می‌توان از لوونرژسترول همیشه استفاده کرد؟

قرص لوونرژسترول به عنوان قرص اورژانسی است و از آن باید در موارد اضطراری استفاده کرد. اغلب این روش برای پیشگیری منظم و همیشگی توصیه نمی‌شود. برای این منظور بهتر است سایر روش‌های ایمن مانند کاندوم، قرص‌های ضد بارداری، IUD، کپسول پیشگیری و… استفاده کرد.

انواع قرص اورژانسی

معمولا قرص لوونرژسترول در بسته‌بندی‌های آلومینیومی-پی‌وی‌سی ارائه می‌شود. این قرص سفید رنگ و گرد، به دو شکل تولید می‌شود. گاهی به شکل تکی و گاهی دوتایی آن را می‌توان تهیه کرد.

عملکرد این دو مشابه است و تنها تفاوت آنها در دوز هر قرص است. قرص‌هایی که در بسته بندی تکی هستند، دوز 1.5 میلی‌گرم لوونرژسترول دارند. قرص‌هایی که در بسته بندی دوتایی هستند، دوز 0.75 میلی‌گرم لوونرژسترول را دارند.

انواع قرص اورژانسی

البته روش مصرف آنها نیز با یکدیگر متفاوت است. برای مصرف دوتایی آنها باید یکی را ابتدا مصرف کرد و سپس دومی را بعد از 12 ساعت استفاده کرد. ولی متخصصین اغلب توصیه می‌کنند هر دو همزمان مصرف شود تا نتیجه مطمئن‌تری کسب شود.

مطلب پیشنهادی
عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان چیست؟ (7مورد مهم)

این دارو OTC است؛ یعنی بدون نسخه پزشک از تمام داروخانه‌ها قابل خریداری است. اما بهتر است فقط در موارد اضطراری از آن مصرف کرد.

نحوه اثرگذاری قرص اورژانسی

قرص لوونرژسترول، حاوی درصد بالایی از پروژسترون است. این در صورتی است که سایر داروهای ضد بارداری مانند ال دی و اچ دی، حاوی پروژسترون همراه استروژن هستند.

دریافت این قرص سبب می‌شود از تخمک‌گذاری یا رهاسازی تخمک، جلوگیری شود و یا به تعویق انداخته شود. در واقع مصرف قرص‌های اورژانسی سبب می‌شود، از عمل لقاح اسپرم و تخمک پیشگیری شود و در ادامه نیز مانع از عمل لانه گزینی (اتصال تخم بارور به رحم) خواهد شد.

لازم به ذکر است داروهایی که فقط از پروژسترون تهیه می‌شوند، عوارض کمتری را نسبت به سایر داروهای ضد بارداری بر جای می‌گذارند. حتی برای برخی از افراد نیز مصرف آنها مناسب‌تر و مطمئن‌تر است.

نحوه مصرف قرص اورژانسی چگونه است؟

نکته مهمی که باید در رابطه با قرص‌های اورژانسی توجه کرد، به طریقه مصرف آنها مربوط می‌شود. اگر در زمان مشخص و با دوزهای مناسب مصرف نشوند، اغلب بارداری ناخواسته بعد از رابطه جنسی محافظت نشده یا مشکوک، ایجاد خواهد شد.

برای مصرف این قرص مهمترین نکته زمان است. هر قدر سریعتر از قرص اورژانسی پس از رابطه محافظت نشده استفاده شود، احتمال بارور شدن و در واقع احتمال قرار گرفتن تخمک بارور در رحم کمتر است. به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود، قرص را بلافاصله و در اولین فرصت بعد از رابطه محافظت نشده، مصرف کرد.

مطلب پیشنهادی
فیناستراید چیست؟ آیا برای درمان ریزش مو موثر است؟

بعد از رابطه جنسی محافظت نشده یا مشکوک، تا 72 ساعت زمان برای مصرف این قرص و پیشگیری از بارداری وجود دارد. در این حالت 90 درصد احتمال پیشگیری از بارداری وجود دارد.

برخی از انواع قرص‌های اورژانسی مانند الاوان نیز وجود دارند که می‌توان از آنها تا 120 ساعت بعد از رابطه محافظت نشده برای جلوگیری از بارداری ناخواسته استفاده کرد.

در هر حال قرص اورژانسی لوونرژسترول را می‌توان تا 3 روز بعد از مقاربت محافظت نشده استفاده کرد. به توصیه سازمان بهداشت جهانی، مصرف دوز 1.5 میلی‌گرم لوونرژسترول، تا 5 روز بعد از رابطه نیز برای پیشگیری از بارداری موثر است.

در مواردی که دوز 0.75 لوونرژسترول استفاده شود، باید اولین قرص در 72 ساعت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده دریافت شود و قرص بعدی نیز بعد از 12 ساعت پس از مصرف قرص اول باید مصرف شود.

عوارض قرص اورژانسی چیست؟

از آنجایی که قرص‌های اورژانسی مکرر استفاده نمی‌شوند، عوارض جانبی طولانی مدتی از آنها دیده نمی‌شود. اما برخی از افراد با مصرف این قرص‌ها عوارضی موقتی و گاها خفیف را تجربه می‌کنند که شامل مواردی همچون گزینه‌های زیر می‌شود:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس خستگی و خواب آلودگی
  • سرگیجه
  • سردرد
  • حساس شدن سینه‌ها
  • به هم خوردن قاعدگی
  • احساس درد در ناحیه لگن
  • تغییرات خلق و خو
  • دردهای شکمی و اسپاسم‌های عضلانی
  • خونریزی شدید در قاعدگی یا خونریزی بین دور‌ه‌های چرخه قاعدگی

در موارد نادر ممکن است واکنش‌های آلرژیک نیز برای فرد بروز داده شود که علائم خفیفی از موارد زیر را ایجاد خواهد کرد:

  • خارش
  • تنگی نفس
  • کهیر
  • التهاب پوست و صورت
  • التهاب لب، زبان و گلو
مطلب پیشنهادی
قرص اسلیم مکس و عملکرد آن برای لاغری (نوع ترکیبات گیاهی)

عوارض و علائم آلرژیکی بیان شده از این دارو در برخی از موارد بروز داده می‌شوند. توصیه می‌شود در صورتی که عوارض با شدت بالا بروز داده شد، حتما به پزشک مراجعه شود.

علاوه بر این موارد لازم به ذکر است در رابطه با سرطان‌زا بودن این دارو شواهدی علمی وجود ندارد. از طرفی دیگر خطرات کبدی و کلیوی نیز از این دارو به ثبت نرسیده است. این موارد جزء عوارض این دارو نیستند اما گاهی به اشتباه مطرح می‌شوند.

بهترین زمان مصرف

این قرص اورژانسی خوراکی، در تمامی داروخانه‌ها بدون نسخه پزشک ارائه می‌شود. لازم است در اولین فرصت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده یا در موارد مشکوک این قرص مصرف شود. اما بهترین زمان دریافت این دارو تا 72 ساعت یا سه روز بعد از مقاربت محافظت نشده است.

در نظر داشته باشید هر قدر سریع‌تر و در زمان نزدیک‌تر این قرص مصرف شود، احتمال بارداری ناخواسته کمتر است. در مواردی که این قرص دیرتر استفاده شود، احتمال بارداری افزایش خواهد یافت.

زمان مصرف قرص اورژانسی

در صورتی که دوران قاعدگی بعد مصرف دیر هنگام قرص اورژانسی به تعویق افتد، حتما باید تست بارداری انجام شود. اما در صورتی که تا سه روز بعد از رابطه محافظت نشده این قرص مصرف شود، 95 الی 75 درصد، از بارداری جلوگیری خواهد شد.

این نکته را باید در نظر داشت که اگر چند روز یا یک هفته، بعد از مصرف قرص اورژانسی مجدد مقاربت محافظت نشده وجود داشته باشد، احتمال بارداری وجود خواهد داشت. زیرا اثرگذاری لوونرژسترول، فقط تا سه روز وجود دارد. باید از روش‌های مطمئن مانند کاندوم برای پیشگیری در کنار آن استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
نئوتادین برای درمان آلرژی، کهیر و رینیت آلرژیک + عوارض

خارج شدن قرص اورژانسی با حالت تهوع

در مواردی که حالت تهوع ناشی از مصرف قرص، بعد از 2 ساعت سبب خارج شدن آن با محتویات معده شد، لازم است مجدد آن را مصرف کرد. در واقع همان دوز از قرص را مجدد باید دریافت کرد.

زیرا ترکیبات قرص در دستگاه گوارش هنوز فرصت اینکه جذب شده و وارد رگ‌ها شوند را نداشتند. از این رو ترکیبات هورمونی آن به پیشگیری از بارداری منجر نخواهد شد. برای رفع این موضوع باید قرص دیگری فورا مصرف شود.

مصرف قرص اورژانسی و چرخه قاعدگی

یکی از نکاتی که در رابطه با قرص اورژانسی وجود دارد، به هورمونی بودن آن مربوط می‌شود. دریافت هورمون‌ها ممکن است سبب به هم خوردن تنظیمات هورمونی بدن شود. قرص‌های اورژانسی اغلب سبب تغییر در چرخه قاعدگی می‌شوند.

در برخی از موارد ممکن است دریافت دوز بالایی از آنها تا یک هفته قاعدگی را به تعویق اندازد. البته باید توجه داشت اگر با مصرف این قرص برای پیشگیری از بارداری، تا 3 الی 4 هفته از زمان قاعدگی گذشت، نیاز به تست بارداری برای تشخیص بارداری وجود دارد.

تاثیر قرص اورژانسی بر پریود

در موارد مشکوک نیز لازم است اگر دوران قاعدگی بیش از 2 هفته به تعویق افتاد، تست بارداری با بیبی چک یا تست آزمایش خون که روش مطمئن‌تری است را انجام داد.

نکته‌ای که باید توجه داشته باشید این است دریافت دوز بیشتر به وسیله مصرف تعداد بیشتر، نشان‌دهنده افزایش تاثیر قرص نیست. بهتر است دوز مناسب بیان شده برای پیشگیری از بارداری دریافت شود.

چند بار می‌توان از قرص اورژانسی استفاده کرد؟

قرص‌های مخصوص پیشگیری از بارداری را می‌توان به تعداد لزوم استفاده کرد. اما در مورد مصرف قرص‌های اورژانسی باید فقط یکبار در یک چرخه قاعدگی استفاده کرد. در واقع می‌توان گفت سالانه استفاده نهایتا 3 مرتبه از این قرص‌ها مناسب‌تر است.

مطلب پیشنهادی
سرتونین چیست؟ | (خوراکی و راهکار برای افزایش آن)

به یاد داشته باشید این قرص برای موارد اورژانسی است و استفاده مکرر از آن توسط هیچ متخصصی برای پیشگیری از بارداری محافظت نشده، توصیه نمی‌شود.

از چه سنی به بعد می‌توان قرص اورژانسی مصرف کرد؟

قرص‌های اورژانسی از ترکیبات هورمونی ساخته شده‌اند تا از بارداری ناخواسته بتوان جلوگیری کرد. این داروها اصلا برای سنین قبل از شروع قاعدگی مناسب نیستند. ترجیحا سنین بالای 17 سال می‌توانند از این دارو استفاده کنند.

تداخلات دارویی با قرص اورژانسی

یکی از نکات دیگری که در رابطه با مصرف این قرص باید در نظر گرفت، به تداخل دارویی با آن مربوط می‌شود. به دلیل عملکردهای متفاوتی که داروها دارند، ممکن است در نحوه اثرگذاری یکدیگر تداخل ایجاد کنند. حتی گاهی در برخی از موارد ممکن است عوارض برخی از داروها با مصرف داروهای دیگر تشدید شود.

انواع فرآورده‌ها و یا ترکیبات گیاهی برخی از داروها، ممکن است در تجزیه پروژسترون اختلال ایجاد کند. این یعنی غلظت پلاسمایی پروژسترون را کاهش می‌دهد که این موضوع سبب افت تاثیرگذاری قرص اورژانسی نیز خواهد شد. در نتیجه با چنین تداخلی احتمال بارداری افزایش خواهد یافت. از جمله این داروها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترکیبات دارویی مخصوص ض تشنج از جمله فلبامات، کاربامازپین، توپیرامات، فنی توئین و باربیتورات‌ها
  • مسکن‌هایی از جمله استامینوفن، ژلوفن، ایبوپروفن
  • ترکیبات کافئین دار
  • سیتریزین
  • داکسی سایکلین
  • آموکسی سیلین
  • دیازپام
  • آلبوترول
  • فلوکستین
  • سیتالوپرام
  • آزیترومایسین
  • آمفتامین
  • گریزوفولوین
  • ونلافاکسین
  • لاموتریژین
  • ریفامپین
  • داروهای درمانی و کنترلی برای HIV
  • لوراتادین
  • دولوکستین
مطلب پیشنهادی
قرص ملاتونین برای چیست؟ طریقه مصرف + عوارض

مصرف قرص اورژانسی در دوران شیردهی

این قرص ترکیبات هورمونی قوی را برای بدن به همراه دارد. مصرف آن در دوران شیردهی سبب خواهد شد که وارد جریان خون و شیر مادر شود. از این رو اغلب توصیه می‌شود این دارو را تا جای ممکن در دوران شیردهی استفاده نکنند و از روش‌های مطمئن‌تری برای پیشگیری از بارداری استفاده کنند.

نکات مهم در مورد مصرف قرص اورژانسی

  • از این قرص نمی‌توان به صورت روتین استفاده کرد و باید روش مناسبی برای پیشگیری از بارداری انتخاب شود
  • در دوران بارداری استفاده از این قرص ممنوع است؛ پس پیش از مصرف، باید از عدم بارداری مطمئن بود
  • در صورت بروز علائم آلرژیک، لازم است با کمک پزشک، دارو یا روش جایگزین انتخاب کرد
  • پیش از سنین قاعدگی (پیش از 17 سالگی) نباید از این دارو استفاده کرد
  • افزایش تعداد مصرف قرص یا افزایش دوز دارو به تاثیر بیشتر و مطمئن‌تر نمی‌انجامد فقط باید مقدار مناسب، در زمان مناسب و با در نظر گرفتن تداخلات دارویی را استفاده کرد
  • در صورت بروز دردهای شکمی و لکه بینی شدید باید به پزشک مراجعه کرد؛ زیرا خطر حاملگی خارج از رحم و یا سقط جنین وجود دارد

در چه صورتی قرص اورژانسی اثر نمی‌کند؟

یکی از رایج‌ترین سوالاتی که در رابطه با قرص اورژانسی وجود دارد این است که چگونه از تاثیرگذاری این دارو مطمئن شوند یا اینکه در چه صورتی ممکن است این دارو تاثیر درستی برجای نگذاشته باشد.
حتی خیلی از افراد بعد از رابطه جنسی محافظت نشده، تا شروع قاعدگی از عدم بارداری خود اطمینان ندارند.

مطلب پیشنهادی
قرص بلوبری چیست؟ + عملکرد آن در بدن چگونه است

اما باید در نظر داشته باشید که در صورتی که بعد از دو هفته از مصرف قرص اورژانسی، فرد دچار خونریزی قاعدگی نشود، این احتمال وجود دارد که بارداری اتفاق افتاده باشد. اما معمولا در صورتی که فرد پس از دو هفته بعد از مصرف این قرص دچار قاعدگی شود، به طور موفقیت آمیزی از بارداری جلوگیری کرده است.

در صورتی که مادر باردار باشد، این دارو از ادامه روند بارداری جلوگیری نمی‌کند و روی جلوگیری از بارداری تاثیر گذار نیست. این دارو به طور 100 در 100 از بارداری جلوگیری نمی‌کند. اما استفاده از آن خطر بارداری را در حد به سزایی کاهش می‌دهد.
مصرف این دارو در صورتی که 3 الی 5 روز از نزدیکی گذشته باشد، نمی‌تواند از بارداری جلوگیری کند. در صورتی که یک هفته بعد از چرخه قاعدگی خونریزی مشاهده نشد، بهتر است به پزشک برای تشخیص دقیق مراجعه کرد.

مطالب مرتبط با قرص اورژانسی

جمع‌بندی

قرص اورژانسی گزینه‌ای مطمئن برای پیشگیری از بارداری، برای مقاربت‌های محافظت نشده محسوب می‌شود. این دارو باید حداکثر تا 3 روز بعد از رابطه‌ی محافظت نشده مصرف شود تا از بارداری ناخواسته جلوگیری کند. در این متن عوارض این دارو را بیان کردیم که شامل مواردی مانند سرگیجه و حالت تهوع می‌شود. اما باید به سایر نکات در مورد طریقه مصرف و بهترین زمان مصرف نیز توجه داشت.

86 دیدگاه‌ها

  1. الان خواستم قرص اوژانسی مصرف کنم، ولی قبلش از میگرن(میگراکیم)استفاده کردم بنظرتون میشه الان بعد ۴ساعت بعد قرص میگرن ،از قرص اوژانسی استفاده کنم

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      در مورد تداخل این دارو به موردی اشاره نشده است و میتونید استفاده کنید. اما برای اینکه مطمئن شوید، باید از پزشک مشورت دریافت کنید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز گاباپنتین را بدون مشورت با پزشک مصرف نکنید. اما این دو دارو طبق تحقیقات انجام شده، با یکدیگر تداخلی ندارند ولی باز هم بهتر هست از متخصصین در این رابطه جویا شوید.

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          ترکیبات ژلوفن تا حدودی می‌تواند عملکرد قرص اورژانسی را تحت تاثیر بگذارد. بهتر بود با فاصله از این دو دارو استفاده می‌کردید. ولی در بعضی موارد هم تاثیری ندارد. برای اینکه به نتیجه دقبق پی ببرید بهتر هست از متخصصین زنان هم مشورت دریافت کنید.

      • سلام وقتتون بخیر میخاستم بدونم تا چند روز بعد نمیشه از استامینوفن و قرصهایی ک تداخل دارن استفاده کرد؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          دوست عزیز گفته می‌شو.د حداقل 48 الی 72 ساعت قبل یا بعد از مصرف قرص اورژانسی بهتر هست از قرص‌هایی که با آن در تداخل هستند استفاده نکرد. اما باز هم احتمال خطا ممکن است وجود داشته باشد و برای هر دارو باید از پزشک یا داروساز نسبت به ترکیبات دارو جویا شد.

    • سلام من حدودا ۵ ساعت قبل از خودت تنسی و رابطه داشتن یدونه آزیترومایسین خوردم.مشکل ایجاد میکنه یعنی؟؟

      • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
        بهتر هست بین چنین داروهایی فاصله ایجاد کنید و برای اطمینان دوز را تکرار کنید و در اولین فرصت از پزشک هم مشورت دریافت کنید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      برای اطلاع از این موضوع باید از متخصصین داروساز مشورت دریافت کنید.

    • سلام قرص اورژانسی خورده باشی بعدش مثلا آبجو خورده باشی با فاصله ۵ ساعت اثر قرص رو از بین نمیبره؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      بهتر هست داروها را همراه نوشیدنی هایی مانند چای مصرف نکنید و مقداری آب را جایگزین آن کنید. اما برای پی بردن به اینکه تاثیر قرص کم می شود هنوز تحقیات کاملی انجام نشده است و باید جانب احتیاط را رعایت کرد.

      • سلام ، یک هفته بعد از مصرف قرص خونریزی بوجود اومده چند روز باید خونریزی ادامه داشته باشه ؟ و اینکه تکرر ادرار بعد از مصرف قرص بوجود اومده برای رفع مشکل از چه دارویی باید استفاده کرد ؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          لکه بینی خفیف بعد از استفاده از این قرص تا حدودی طبیعی است و جای نگرانی نیست. علاوه بر این موضوع این دارو ممکن هست عوارضی مانند حالت تهوع، سرگیجه و… را به همراه داشته باشد. ولی بوجود آمدن تکرر ادرار در موارد نادر ممکن هست بروز داده شود که بهتر هست برای پی بردن به علت دقیق آن حتما به پزشک مراجعه کنید.

  2. سلام ببخشید اگه یک روز قبل ۲۴ساعت قبل آزیترو خورده باشیم و فرداش قرص اورژانسی بخوریم تداخلی باهم ندارن اینطوری بافاصله؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      وقتی زمان زیادی از مصرف آزیترومایسین گذشته باشد کمتر روی قرص اورژانسی تاثیر می‌گذارد. ولی سعی کنید برای پیشگیری از بارداری دوزهای قرص اورژانسی را مرتب مصرف کنید. در این مورد هم بهتر هست تا دیر نشده از پزشک هم مشورت دریافت کنید.

      • سلام من برای تنظیم قاعدکی در حال مصرف قرص مدروکسی پروژسترون هستم،دیشب مقاربت داشتم و منی ریخته شد داخل واژن،اشکال نداره قرص اورژانسی بخورم؟تداخل این دو دارو مشکلی برام پیش نمیاره؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          سعی کنید قرص اورژانسی را بلافاصله بعد از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید. مصرف این دو دارو با یکدیگر مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند ولی ممکن است تا شروع قاعدگی کمی لکه بینی داشته باشید.

  3. سلام ایا بعد ازیک ساعت مصرف قرص اورژانسی قرص ژلوفون بخوری قرص اورژانسی باطل میشه باید قرص دوباره تکرار کنم

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز این ترکیبات بهتر هست با هم مصرف نشوند اما برای احتیاط از پزشک هم مشورت دریافت کنید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      بعد از گذشت یکی دو ساعت از خوردن قرص، موردی نداره که نوشیدنی کافئین داری مثل قهوه استفاده کرد. فقط نباید قرص را همراه نوشیدنی کافئینی استفاده کرد.

      • سلام وقتتون بخیر..آیا نیم ساعت قبل از خوردن قرص اورژانسی قهوه خورده باشیم اثر قرص رو ازبین میبره؟آیا لازمه که ۱۲ساعت بعد هم دوعدد قرص اورژانسی ۷۵میلی گرمی بخورم؟تورو خدا جواب بدید😥

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          عزیزجان بهتر هست برای اطمینان دوز را تکرار کنید. اما مشورت از پزشک را هم فراموش نکنید.

        • سلام وقت بخیر من برای تنظیم پریودی قرص مدروفم ۵ رو ۴شب( شبی ۲ عدد)خوردم چون لکه بینی داشتم ، الان میخام برای اینک پریود شم قرص اورژانسی بخورم رابطه ای هم نداشتم تاحالا فقط برای اینک زود پریود شم و لکه بینی تموم شه میخام اورژانسی بخورم نظرتون چیه بنظرتون مشکلی پیش میاد؟ایا پریود میشم ؟تداخلی ندارن باهم ؟

          • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
            وقت شماهم بخیر
            عزیزم باید در نظر داشته باشید که مصرف قرص اورژانسی برای هدف دیگری هست و همانطور که در متن به آن اشاره کردیم نباید در موارد غیرضروری استفاده شود. سعی کنید از پزشک یا متخصصین در رابطه با لکه بینی مشورت دریافت کنید. از این طریق علت اصلی پیدا می شود و خطری سلامت شما را تهدید نمی کند.

  4. سلام عزیزم وقتتون بخیر
    من قرص اورژانسی رو خوردم بعد از ۱ساعت فاموتیدین ۴۰ خوردم
    بنظرتون باید دوباره قرص اورژانسی رو بخورم؟؟؟؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      معمولا نیازی به تکرار مصرف در چنین مواری نیست ولی برای اطمینان بهتر هست از پزشک و داروساز هم سوال بفرمائید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      قرص اورژانسی در برنامه ورزشی اختلالی ایجاد نمی‌کند ولی بهتر هست مقدار بیش از اندازه متعادل از آن استفاده نشود تا سطح هورمون‌های بدنی به حالت نرمال باقی بماند.

      • سلام ببخشید من دوتا سوال داشتم .اول اینکه من قرص اورژانسی استفاده کردم دومین قرصو بعد از 11 ساعت خوردم ایا امکان داره بی اثر بشه ؟
        دومین سوالم اینه که بعد از سه روز قرص داکسی سیکلین خوردم . ایا تاثیر منفی میذاره رو قرص اورژانسی ؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          مصرف این دارو بعد از 11 ساعت از دوز ابتدایی مشکلی ندارد و احتمالا استفاده از داکسی سایکلین 3 روز بعد از آن هم مشکلی ایجاد نکند. اما برای بررسی دقیق هم می‌توانید از متخصصین مشورت دریافت کنید.

  5. سلام ، یک هفته بعد از مصرف قرص خونریزی بوجود اومده چند روز باید خونریزی ادامه داشته باشه ؟ و اینکه تکرر ادرار بعد از مصرف قرص بوجود اومده برای رفع مشکل از چه دارویی باید استفاده کرد ؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      ترکیبات گیاهی با این فاصله زمانی اغلب تاثیر چندانی روی قرص اورژانسی ندارند.

      • سلام من نیم ساعت قبل ازخوردن قرص اورژانسی قهوه خوردم..آیا امکان ازبین رفتن تاثیر قرص رو داره؟

        • سلام هراه گرامی کوئیک فیت
          طبق نکات گردآوری شده، بعد از این مدت مصرف این دارو مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما میوتوانید برای اطمینان از متخصصین هم جویا شوید.

      • سلام من نیم ساعت قبل ازخوردن قرص اورژانسی قهوه خوردم..آیا امکان ازبین رفتن تاثیر قرص رو داره؟آیالازمه بعد از۱۲ساعت بازم دوعدد قرص دیگر بخورم؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          عزیزجان بهتر هست برای اطمینان دوز را تکرار کنید. اما مشورت از پزشک را هم فراموش نکنید.

  6. سلام بعد از ۲۴ ساعت قرص خوردم و بعدش دوباره رابطه داشتم و یک عدد ال دی مصرف کردم اماکن بارداریم چنده

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      بین همه راهکارهایی مناسب برای پیشگیری از بارداری، درصدی خطا وجود دارد ولی برای کاهش این میزان باید به طور کامل جوانب احتیاطی رو رعایت کرد. با این اوصاف به طور حتم نمیتوان بارداری را تاکید یا رد کرد.

      • سلام.من دوسه روز بعد از مصرف قرص اورژانسی متوکاربامول و دیکلوفناک خوردم.آیا اثر قرص رو کم میکنه؟!

      • سلام وقت بخیر
        ببخشید من یکشنبه ظهر قرص اورژانسی مصرف کردم
        ازامروز میخوام قرص مترونیدازول بخورم
        آیا اثر قرص اورژانسی ازبین نمیبره؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          بعد از گذشت این مدت زمان تاثیر قرص اورژانسی از بین نمی رود.

      • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
        دوست عزیز به دلیل اینکه ترکیبات دارویی هر دارو بر اساس شرکت سازنده ممکن هست متفاوت باشد، بهترین راه این هست که از پزشک یا داروساز داروخانه این موارد را جویا شوید. این نوع ترکیبات، نیاز به نظر کارشناسان و متخصصین در این حوزه دارد.

  7. سلام من قرص اورژانسی مصرف کردم ۵ دقیقه بعدش دوتا قرص سرما خوردگی مصرف کردم. ایا تداخل دارویی داره و قرض اورژانسی تاثیرشو از بین میبره؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      بهتر هست بین مصرف قرص اورژانسی با سایر داروها فاصله چند ساعتی داشته باشید. برای اطمینان از عدم تاثیرگذاری می‌تواید دوز دارو را مجدد تکرار کنید. البته از متخصصین در این زمینه هم مشورت دریافت کنید.

  8. سلام بعد از رابطه بلافاصله قرص اورژانسی ۱/۵ خوردم و فردا صبح تا سه روز صبح ها قرص ال دی مصرف کردم ،آیا قرص اورژانسی و ال دی تداخل دارویی دارند ؟! و قرص ال دی تاثیر اورژانسی رو از بین می‌برد؟!!

  9. سلام وقت بخیر من هفته ی پیش قرص اورژانسی مصرف کردم و از امروز میخوام قرص پیشگیری مصرف کنم ایا تداخل دارویی دارن ؟

  10. سلام وقتتون بخیر
    من تنبلی تخمدان دارم و برای تنظیم پریودم از قرص مدروکسی پروژسترون استفاده میکنم اگه قرص اورژانسی استفاده کنم تداخل دارن؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز تعیین ارتباط یک تداخل دارویی خاص برای یک فرد خاص با دارویی دیگر کار دشواری است. به طور قطع نمیتوان گفت در تداخل هستند اما پیشگیری از چنین مواردی بهتر هست با فاصله آنها را مصرف کنید.

  11. سلام سرما خوردم بدن درد شدید دارم از دیروز عصر تا الان که ساعت 10 صبح است. دو تا نوافن خوردم و دو تا استامینوفن 500و325 خوردم. میخوام ‌قرص صدبارداری ا‌ورژانسی مصرف کنم. ایا تداخل دارویی دارن؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      بهتر هست چنین مواردی را با فاصله از یکدیگر استفاده کنید تا تاثیر یکدیگر را خنثی نکنند.

  12. سلام عزیزم من ساعت ۱ شب بعد از رابطه محافظت نشده قرص اورژانسی خوردم ( ۱۹ ساعت بعد ) دندونمو جراحی کردم مجبورأ ی ریفن و ی ژلوفن خوردم و قراره هر هشت ساعت یا شش ساعت دوباره مسکن بخورم و برام چرک خشک کنم نوشتن ک من گذاشتم بعد از ۴۸ ساعت از قرص اورژانسی بگذره بعد بخورم ! الان من چیکار کنم !!! 🥺 مسکنا رو قرص اورژانسی تاثیر میزاره !؟ ( نمیتونم نخورم آخه درد دندونم وحشتناکه ) لطفاً جواب پیاممو بدین 🙏

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز این داروها با قرص اورژانسی در تداخل هستند و بهتر هست با فاصله از هم استفاده شوند. داروهای مسکن و اصطلاحا داروها چرک خشک کن، تا حدودی افت اثرگذاری قرص اورژانسی را به همراه دارند. بهتر هست بین مصرف آنها تا جای ممکن فاصله بدهید و برای اطمینان بیشتر از پزشک هم مشورت دریافت کنید.

  13. ب جز مسکن ها اون چرک خشک کن ک قراره بعد از ۴۸ ساعت بخورم تاثیری رو قرص اورژانسی میزاره !؟ البته اون هر ۲۴ ساعت هست

    • عزیزجان اگر بین مصرف قرص اورژانسی و داروهای مسکن و چرک خشک کن حدود 48 یا 24 ساعت فاصله داده باشین احتمال کمتری برای بارداری وجود دارد. اما با این حال بهتر هست از متخصصین هم امروز جویا شوید. شاید جایگزین مناسبی برای چرک خشک کن یا مسکن که اثرگذاری مناسبی داشته باشن و در تداخل با قرص اورژانسی نباشن ارائه کردن.

  14. سلام من بعد اینکه قرص اورژانسی رو خوردم سیتریزین خوردم یعنی الان تاثیری نداشه؟ باید دوباره بخورم؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      دوست عزیز بهتر هست فاصله بدین بین مصرف این داروها و مجدد مصرف قرص اورژانسی رو تکرار کنید. برای اطمینان هم در اولین فرصت از پزشک جویا شوید.

  15. سلام من هر روز قرص لاغري جي سي مصرف ميكردم و اگر شب قرض ١/٥ اورژانسي مصرف كنم احتمال بارداري هست ياخير؟ ايا تداخل دارن؟ ضمنا فرداي بعد از مصرف قرص ١/٥ مجدد قرص جي سي مصرف كردم و ظهرش ناپروكسن

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      در رابطه با داروهای مختلف و ترکیبات دارویی که دارند و نحوه اثرگذاری آنها بر یکدیگر بهتر هست از متخصصین داروساز مشورت دریافت کنید. تنوع زیادی از داروها باترکیبات مختلف وجود دارند که متخصصین داروساز بر آنها واقف تر هستند و بهتر راهنمایی میکنن.

  16. سلام من ساعت ۷ صبح قرص اورژانسی خوردم و بعدش ساعت ۱۱ شبب یه دونه سیترزین خوردم اثرشو از بین میبره؟؟
    لطفاااا جواب بدین

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      فاصله زمانی متعادلی بین دو دارو بوده اما برای اطمینان دوز مناسب را با مشورت از پزشک یا داروساز تکرار کنید.

  17. سلام ببخشید من یکم رابطه داشتم سوم قرص استراری خوردم دوباره پنجم رابطه داشتم ششم قرص عصرش قرص استراری خوردم اما شبش قرص استامینی فون خوردم،علائم قائدگی رو دارم اما هیچ خبری نیست،میشه راهنماییم کنید دارم از استرس میمیرم

    • سلام همراه گرامی گوئیک فیت
      در صورتی که به موقع از قرص اورژانسی استفاده کرده باشید مشکلی ایجاد نخواهد شد. از طرفی هم ممکن است تا حدودی باعث اختلال در چرخه قاعدگی شود که به مرور برطرف خواهد شد.

      • سلام ببخشید قرص راکوتان و قرصای مکملی منیزیم و ویتامین ب و زینک پلاس با قرص اورژانسی تداخل دارویی ندارن؟

        • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
          دوست عزیز به دلیل اینکه ترکیبات دارویی هر دارو بر اساس شرکت سازنده ممکن هست متفاوت باشد، بهترین راه این هست که از پزشک یا داروساز داروخانه این موارد را جویا شوید. این نوع ترکیبات، نیاز به نظر کارشناسان و متخصصین در این حوزه دارد.

  18. سلام بعداز اساعت۲تاهمزمان قرص اورزانسی خوردم تو دوران عقدم فقط لاپایی داشتم رولباسم ریخت تا رسیدم خانه لباسام عوض کردم احتمال بارداری هست یانه

  19. سلام ببخشید من بعد از رابطه جنسی بدون پیشگیری سریع ۳ عدد قرص دروسبلین سفید رنگ خوردم ۲۰ دقیقه بعدشم قرص اورژانسی تنسی ایا قرص دروسبلین قرص های تنسی رو خنثی نمیکنن؟؟

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      هر دوی این داروها برای پیشگیری از بارداری هستند اما دروسبلین برای موارد دیگری مانند مشکلات هورمون زنانه و یا سندرم تخمدان پلی کیستیک نیز تجویز می‌شو. نیاز به مصرف دوز بالایی از آنها نیست. از پزشک حتما در رابطه با مصرف دوز متعادل جویا شوید تا میزان اضافی به بدن نرسانید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      با توجه به اینکه 12 ساعت از مصرف قرص اورژانسی گذشته است و فلوکستین مصرف شده است، کمتر احتمال بارداری وجود دارد اما برای اطمینان بهتر است دوز مصرف را تکرار کنید و از متخصص نیز مشورت دریافت کنید.

    • سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      معمولا برای اطمینان از پیشگیری بروز تداخل دارویی لازم است 72 ساعت از مصرف دارو گذشته باشد. اما باز هم درصدی به ترکیبات دارویی و شرایط مختلف بستگی دارد.

  20. سلام وقتتون بخیر من قرص روکین مصرف میکنم اگر در حین مصرف قرص روکین قرص اورژانسی مصرف کنم تداخل نداره و بارداری پیشگیری میکنه یا اثر اورژانسی از بین میره ؟؟؟؟؟

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید