بیماری قلبیبیماری ها و سلامت

از کجا بدانیم قلبمان سالم است؟ نشانه های قلب سالم را بشناسید

ویژگی‌های قلب سالم چیست؟
چرا باید مواظب سلامت قلبمان باشیم؟
چگونه سلامت قلب خود را تضمین کنیم؟
بیماری‌های قلب و عروق هم مانند سایر بیماری‌ها، علائم خاص خود را بروز می‌دهند. نباید هیچ یک از آنها را نادیده بگیرید. زیرا پیشگیری و درمان در مراحل ابتدایی خیلی خیلی راحت‌تر از درمان در مراحل سخت است. در صورتی که برای بهبود مشکلات قلبی سریع‌تر اقدام نشود، ممکن است به زودی تاثیرات بلند مدت و مخربی جان فرد را تهدید کند. به همین دلیل در این مقاله در رابطه با نشانه‌های داشتن قلب سالم نکاتی را ارائه کرده‌ایم که می‌تواند برای شما یاری رسان باشد. با ما همراه باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با قلب سالم

از کجا بدانیم قلبمان سالم است؟

رایج‌ترین سوالی که در رابطه با قلب و عروق پرسیده می‌شود، این است که آیا قلبمان سالم است؟
برای پاسخ به این سوال پرتکرار می‌توانیم به بررسی نشانه‌های قلب سالم بپردازیم. در صورتی که قصد داشتن زندگی باکیفیت و طولانی را دارید تا بتوانید از آن لذت کافی را ببرید، حتما به این نشانه‌ها توجه داشته باشید.

مطلب پیشنهادی
کاهش کلسترول خون با 9 راهکار بسیار موثر و راحت

1. به تعداد ضربان قلب خود توجه کنید

یکی از مهمترین نشانه‌های قلب سالم، داشتن ضربان قلب نرمان و منظم است. به طور معمول قلب باید بین 60 الی 100 مرتبه در دقیقه بتپد. البته برخی از پزشکان بین 50 تا 70 تپش را نرمال می‌دانند. اما در حالت کلی بین 60 الی 100 تپش، مقدار نرمالی است.

2. میزان فشار خون را چک کنید

برای اینکه از سلامت قلب خود مطمئن شوید، باید میزان فشار خون را تحت نظر داشته باشید. محدوده سالم برای فشار خون 120/80 است:
عدد اول (120) اندازه گیری فشار شریان
عدد دوم (80) اندازه گیری فشار عضله قلب
وقتی فشار خون بالا باشد، عددی بالاتر نشان داده می‌شود.

بالا رفتن فشار خون خطراتی مانند سکته قلبی را به همراه دارد. برای اینکه از این اتفاق و صدمات جبران ناپذیر آن جلوگیری کنید، باید در طول زندگی خود به طور مرتب نزد پزشک آن را چک کنید. در صورتی که چنین نکات و هشدارهایی جدی گرفته شوند، میزان بیماری‌های قلب و عروق و همچنین میزان مرگ و میر ناشی از آنها کاهش خواهد یافت.

مطلب پیشنهادی
درد قفسه سینه و 15 علت اصلی آن به همراه راه درمان

3. قلب سالم به عادی بودن تنفس مربوط است

قلب سالم

یکی دیگر از نشانه‌های قلب سالم، داشتن تنفس عادی بعد از پیاده روی و فعالیت بدنی است. در صورتی که توانایی بازیابی تنفسی عادی و به موقع بعد از دویدن و فعالیت بدنی را داشته باشید، می‌توانید تا حدودی به سلامت قلب خود پی ببرید. این موضوع نشان دهنده عملکرد عادی سیستم عروقی و قلب سالم شما است. یعنی سیستم عروقی شما می‌تواند اکسیژن رسانی خوبی را به اندام‌ها و ارگان‌های اصلی انجام دهد. اما در صورتی که هنگام دویدن و پیاده روی اصطلاحا نفس کم می‌آورید، باید سریعتر برای بهبود وضعیت اقداماتی را انجام دهید.

4. انرژی کافی خواهید داشت

در صورتی که جریان خونرسانی به خوبی انجام شود، مواد مغذی و اکسیژن بهتری به تک تک سلول‌های بدن می‌رسد. از این طریق انرژی کافی و مناسبی برای انجام امور روزانه خود خواهید داشت. خستگی مزمن و شدید می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از مشکلات قلب و عروق معرفی شود. در صورتی که مدام احساس خستگی می‌کنید، بهتر هست به بررسی عواملی که به قلب سالم مربوط هست هم بپردازید و با تشخیص پزشک به نتیجه درستی برسید.

مطلب پیشنهادی
آریتمی قلب چه علتی دارد؟ 10 نشانه آریتمی قلبی و راه درمان

5. سطح کلسترول را چک کنید

وقتی سطح کلسترول متعادل باشد، عملکردهای مهم مانند تولید سلول به درستی انجام می‌شوند. اما در صورتی که سطح کلسترول بد در خون بیشتر از حد نرمال باشد، احتمال دارد انسداد در جریان خون رخ دهد. در پی آن خطر بروز بیماری‌های قلب و عروق یا حتی سکته مغزی نیز افزایش خواهد یافت. از این رو اغلب توصیه می‌شود سطح کلسترول، به طور منظم مورد بررسی قرار گیرد.

6. سرعت ریکاوری و بازیابی را در نظر بگیرید

بعد از یک تمرین ورزشی فشرده، تا چه حد قلبتان توانایی بازیابی و بازگشت به وضعیت طبیعی خود را دارد؟
سعی کنید یک دقیقه بعد از تمرین ورزشی، ضربان قلب خود را بسنجید. در صورتی که قلب شما در وضعیت نرمال باشد، ممکن است تا 40 الی 20 تپش در دقیقه انجام دهد.

7. برای قلب سالم به سلامت دهان و دندان توجه کنید

هشدار اولیه بیماری پریودنتال، بروز مشکلات مربوط به قلب است. بیماری پریودنتال ناشی از عفونت باکتریایی است که لثه‌های دردناک همراه با خونریزی را ایجاد می‌کند. باکتری‌های ناشی از این بیماری در جریان خون وارد می‌شوند. همچنین التهاب شریانی و تجمع پلاک‌ها بروز داده خواهد شد. این بیماری خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را تا 2 برابر افزایش می‌دهد. در صورتی که به سلامت قلب خود اهمیت می‌دهید باید به سلامت دهان و دندان خود هم توجه کافی داشته باشید.

مطلب پیشنهادی
چربی خون چیست؟ حد نرمال، 4 راه درمان و پیشگیری از افزایش آن

8. علائم بیماری‌های قلب و عروق ندارید

باید توجه داشته باشید که بیماری‌های مربوط به قلب و عروق علائمی را از خود بروز می‌دهند. در صورتی که علائم زیر وجود داشته باشند، بهتر است علت را سریعتر بررسی کرد تا سلامت قلب سالم به خطر نیفتد:

  • نامنظم بودن ضربان قلب
  • عرق سرد، سبکی سر یا حالت تهوع
  • خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه
  • احساس ضعف و خستگی
  • احساس درد و ناراحتی در قسمت قفسه سینه، دست و شانه‌ها
  • التهاب پا یا قوزک پا

چگونه سلامت قلب خود را تضمین کنیم؟

  • به کمک پزشک آزمایش غربالگری قلب از جمله سطح کلسترول بد، سطح قند خون، فشار خون، تری گلیسیرید و… را انجام داده و نتایج را بررسی کنید
  • خود را در محدوده وزن سالم نگه دارید
  • از مصرف عوامل موثر بر بالا رفتن فشار خون (مانند نمک) و کلسترول (مانند روغن نباتی) دوری کنید
  • ورزش‌های هوازی و کاردیو را بر حسب توانایی انجام دهید
  • مواد غذایی مفید برای قلب مانند جو، ماهی‌های چرب، مکمل‌های حاوی فیبر، انواع میوه وسبزیجات را بیشتر مصرف کنید
مطلب پیشنهادی
تپش قلب چه دلایلی دارد؟ (5 راه درمان سریع + پیشگیری)

مقالات پیشنهادی مرتبط با قلب سالم

نکات تکمیلی

در صورتی که می‌خواهید از سلامت قلب باخبر شوید، حتما به نکات گفته شده در این مقاله توجه کنید. اما اگر از وجود قلب سالم در سینه خود مطمئن نیستید، حتما از متخصصین در این زمینه مشورت دریافت کنید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *