سس تریاکی

سس تریاکی یکی از چاشنی‌های دلچسب برای بسیاری از غذاها و حتی سالادها است. از این چاشنی برای طعم دادن به مواد غذایی مختلف بسته به سلیقه و ذائقه‌های مختلف می‌توان استفاده کرد.

برای اینکه این سس خوشمزه را تهیه کنید، لازم است نکات و مراحل گام به گام تهیه آن را که بسیار ساده است، برایتان آموزش دهیم. در آخر نیز یک غذای خوشمزه‌ای که با این سس می‌توان سِرو کرد را برایتان آموزش داده‌ایم. البته کاربردهایی که برای این سس وجود دارد را نیز نباید دست کم گرفت و بهتر است به آنها نیز توجه کنید.

مطالب پیشنهادی مرتبط با سس تریاکی

طرز تهیه گام به گام سس تریاکی

سس تریاکی (Teriyaki Sauce) بعد از سس سویا، پرطرفدارترین سس ژاپنی برای طعم دار کردن غذا محسوب می‌شود. این سس خوشمزه طعم متفاوتی را به غذا و حتی سالاد می‌دهد. به ویژه غذاهایی که با انواع گوشت مانند ماهی و فیله گوساله تهیه می‌شوند را بهتر است با این سس مزه‌دار کرد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کشک بادمجان + نکات سلامت و آشپزی

با این حال نکته جالبی که در مورد سس تریاکی لازم است دانست به اسم آن برمی‌گردد. در زبان ژاپنی کلمه teri به معنای درخشش ایجاد شده توسط شکر روی غذا در نظر گرفته می‌شود و کلمه yaki نیز به غذای کباب یا گریل شده اشاره می‌کند. (منبع)

طرز تهیه سس تریاکی

برای شروع لازم است برخی از مواد خوراکی که اکثر آنها کاملا در دسترس هستند را تهیه کنید. کنار هم قرار گرفتن این مواد خوراکی طعم جدید و متفاوتی را ایجاد خواهد کرد.

مواد لازم برای سس تریاکی

سعی کنید موادی که برای این سس آماده می‌کنید، از نوع تازه باشند تا عطر و بوی آن کاملا خوب شود. برای شروع مواد غذایی زیر را تهیه کنید:

  • سس سویا: نصف پیمانه
  • آب: یک پیمانه (در برخی از دستورات پخت از آب آناناس نیز استفاده شده است)
  • شکر قهوه‌ای: 6 قاشق غذاخوری
  • سیر کوبیده شده: 1/5 قاشق چایخوری (افرادی که بوی سیر را در سس تریاکی نمی‌پسندند، می‌توانند پودر سیر با مقدار کمتری استفاده کنند)
  • زنجبیل تازه رنده شده: 1 قاشق چایخوری (از پودر زنجبیل با همین مقدار نیز می‌توان استفاده کرد)
  • کنجد: 1 قاشق چایخوری
  • عسل: 1 قاشق چایخوری
  • آرد یا نشاسته ذرت: برای لعاب دار شدن سس به مقدار کافی (1الی 2 قاشق غذاخوری کافی است که بسته به سلیقه نسبت به غلظت مورد نیاز می‌توان اضافه یا کم کرد)
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

مراحل طرز تهیه سس تریاکی

با تهیه کردن مواد اولیه باید دست به کار شد تا سس تریاکی خوشمزه را تهیه کرد. تنها کمتر از 10 دقیقه زمان لازم است تا این سس خوشمزه را تهیه کنید.

  1. شعله گاز را روشن کنید و ظرف مناسبی مانند یک تابه لبه دار یا یک قابلمه کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. آب و سس سویا را در این ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.
  3. سیر، زنجبیل و شکر قهوه‌ای (در صورت تمایل عسل) را به این ترکیب اضافه کنید.
  4. به خوبی این ترکیب را با هم مخلوط کنید تا شکر قهوه‌ای در آن حل شود.
  5. برای اینکه سس تریاکی غلظت بگیرد در ظرفی جداگانه 1 قاشق آرد ذرت را در آب سرد حل کنید (برای جلوگیری از گوله گوله شدن حتما باید در آب سرد حل کنید)
  6. آرد ذرت حل شده در آب سرد را به این ترکیب اضافه کنید.
  7. خوب هم بزنید تا ترکیبی یکدست بدست آورید.
  8. حالا کنجد را به این ترکیب اضافه کنید و کامل هم بزنید؛ حالا سس آماده است.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه ماکارونی گیاهی و ماکارونی مخصوص کودکان

طعم سس تریاکی چگونه است؟

این سوال ممکن است برای بسیاری از افراد که ذائقه حساس دارند مطرح باشد و پیش از تهیه این سس به این موضوع فکر کنند. سس تریاکی طعم کمی متفاوت با سس سویا دارد. تفاوت سس سویا با سس تریاکی در مزه شور و شیرین بودن آنها است. نکته جالب اینکه سس تریاکی نسبت به سس سویا جدیدتر است.

این سس بیشتر برای افرادی که طعم‌های ملس و رو به شیرین را دوست دارند مطلوب است اما نکته جالب اینکه با این سس به دلیل داشتن زنجبیل می‌توان سردی غذا را تا حد مطلوبی گرفت. در بسیاری از غذاهای تهیه شده به سبک آسیای شرقی از این سس استفاده می‌شود.

طرز تهیه یک غذای خوشمزه با سس تریاکی

غذای خوشمزه با سس تریاکی

برای طعم دادن به بسیاری از غذاها می‌توانیداز این سس استفاده کنید. ترکیباتی متنوع از مواد غذایی را می‌توان با این چاشنی مزه‌دار کرد. نمونه‌ای از یک غذای خوشمزه با سس تریاکی را برایتان آموزش خواهیم داد تا آنرا تهیه و نوش جان کنید. مواد لازم زیر را در مرحله اول باید تهیه کنید:

  • گوشت استخوان: 2 عدد
  • سس تریاکی: به مقدار دلخواه
  • کلم بروکلی خرد شده: 150 گرم
  • فلفل دلمه‌ای رنگی خرد شده: 1 پیمانه
  • پیازچه خرد شده: نصف پیمانه
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس پستو ایتالیایی فقط در 3 مرحله بسیار ساده

طرز تهیه:

  1. گوشت بدون چربی را به اندازه خلال‌های درشت برش دهید.
  2. سینی فر را چرب کنید.
  3. گوشت خلالی برش داده شده را درون سینی قرار دهید.
  4. کمی از سس تریاکی را روی آن بریزید و با حرارت 220 درجه اجازه دهید به مدت 20 الی 30 دقیقه سینه مرغ به طور کامل بپزد.
  5. گوشت را خارج کنید.
  6. پیازچه، کلم بروکلی، فلفل دلمه‌ای، سس تریاکی و گوشت را با هم مخلوط کنید.
  7. غذا آماده سِرو است. می‌توانید در آخر نیز مقداری سس روی ترکیب آماده شده اضافه کنید.

طرز تهیه مرغ تریاکی خوشمزه

یکی از خوشمزه‌ترین کاربردهایی که سس تریاکی دارد، طعم‌دار کردن انواع مواد غذایی گوشتی است. گوشت مرغ از جمله لذیذترین و در دسترس‌ترین انواع گوشت است که خوشبختانه طبق ذائقه‌های مختلف می‌توان آنرا طعم‌دار کرد. برای طعم‌دار کردن آن با سس تریاکی لازم است مواد اولیه را به دقت تهیه کنید.

مواد لازم:

  • سس تریاکی: یک پیمانه
  • 2 عدد ران یا یک عدد سینه مرغ کامل
  • آرد سوخاری: یک پیمانه
  • پیازچه: 3 ساقه
  • روغن: به مقدار کافی
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه میرزا قاسمی به روش سنتی + آشنایی با فواید

طرز تهیه:

  1. در ابتدا باید مرغ را به آرد سوخاری به طور کامل آغشته کنید
  2. درون یک تابه مناسب روغن و پیازچه‌های خرد شده را اضافه کنید
  3. سپس مرغ را درون تابه کامل سرخ کنید (دقت کنید که هر طرف مرغ کامل سرخ شده باشد)
  4. پس از سرخ شدن کامل تمام قسمت‌های مرغ، لازم است سس تریاکی را به آن اضافه کنید (البته قبل از انجام این کار بهتر است مرغ را از تابه خارج کنید و اجازه دهید چربی اضافی آن روی دستمال مناسب گرفته شود و سپس مجدد آنرا در تابه بدون روغن قرار دهید و سس را به آن بیفزایید)
  5. حدود 5 دقیقه زمان دهید تا کاملا روی حرارت ملایم، سس جذب مرغ شود و مقداری از آب آن کشیده شود یا به اصطلاح قوام بیاد
  6. حالا مرغ تریاکی آماده سِرو است و می‌توانید برای تزئین آنرا در یک ظرف مناسب قرار داده و کنار آنرا با قارچ و انواع سبزیجات دلخواه تزئین کنید
  • برای تهیه مرغ، برای ذائقه‌های مختلف تنوع بالایی وجود دارد. یکی از لذیذترین و دوست داشتنی‌ترین انواع آن، مرغ کنتاکی است که در بیشتر موارد افراد ترجیح می‌دهند آنرا در رستوران نوش جان کنند. اما در مطلب طرز تهیه کنتاکی در منزل به شیوه رستورانی با پودر مخصوص فوت و فن‌هایی را بیان کرده‌ایم که می‌توانید آنرا از نمونه‌های آماده خوشمزه‌تر تهیه کنید.

موارد استفاده سس تریاکی

این سس خیلی ساده تهیه می‌شود در اکثر غذاهای آسیایی می‌توان آنرا به کار برد. سس تریاکی معمولا برای انواع گوشت مناسب است.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سس قارچ در 3 طعم؛ ساده، با ماست و با پنیر پیتزا

بعد از سرخ کردن مرغ می‌توانید این سس را برای طعم دار کردن اضافه کنید. در بسیاری از موارد برای مزه دار کردن گوشت قرمز کباب شده و یا گریل شده می‌توان استفاده کرد. از بین بردن بوی ماهی و میگو بعد از پخت با این سس ممکن می‌شود.

این موارد تنها کاربرد سس تریاکی نیست و می‌توان برای ذائقه‌های مختلف حتی در انواع سالاد از آن استفاده کرد. برای پخت و طعم‌دار کردن جوجه کباب، بال کبابی، مرغ تنوری، ماهی کبابی، بیفتک و بسیاری از گزینه‌های دیگر بسته به ذائقه می‌توانید از این سس استفاده کنید. حتی می‌توانید از این سس برای طعم‌دار کردن ماهی، گوشت و مرغ خام نیز استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی مرتبط با سس تریاکی

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کوکو سبزی + فواید آن برای بدن (ارزش غذایی کوکو سبزی)

نکات تکمیلی

در این متن به طور کامل در مورد طرز تهیه سس تریاکی مراحلی را گام به گام توضیح دادیم. این سس را می‌توانید برای مدت طولانی در ظرف شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید و در موارد مصرف به کار ببرید. بیماران مبتلا به دیابت بهتر است از سس‌هایی که حاوی شکر هستند، برای مزه‌دار کردن غذا و سالاد، کمتر استفاده کنند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید