طرز تهیه مربای به در خانه

طرز تهیه مربای به بسیار آسان است و مواد بسیار کمی برای درست کردن آن لازم است؛ همچنین می توان با کمی صبر و حوصله این مربا را به جای خرید از مغازه، در خانه درست کرد.
مربای به یکی از مرباهای محبوب میان ایرانیان و کشور های اطراف می باشد. این مربا در کشور ایران بیشتر به عنوان صبحانه و عصرانه میل می شود اما در کشوری مانند باکو در کنار چای سرو می شود. در مقاله طرز تهیه مربا به شفاف و بدون شکرک آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مربای به

طرز تهیه مربای به بدون شکرک

مواد اولیه برای تهیه مربای به

  • به: یک کیلوگرم
  • شکر: یک کیلوگرم
  • هل: 4 عدد
  • آب: 7 لیوان
  • آبلیمو: 3 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: یک قاشق غذاخوری
  • گلاب: 2 قاشق غذاخوری

مراحل طرز تهیه مربای به

1. پس از شستن به، پیشنهاد می شود پوست این میوه کنده نشود، چرا که بیشترین خاصیت به در پوست آن می باشد. زمانی که این میوه را به قطعات مکعبی در آوردیم، دانه های به را باید از آن جدا کنیم. اما به یاد داشته باشید تعدادی از آن را نگه دارید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انار + نکاتی برای مربای بدون شکرک و کپک

2. لازم است برای پخت این مربا از قابلمه روی یا مسی استفاده کرد.

نکته آشپزی: جنس این قابلمه ها کمک خواهد کرد تا مربایی روشن و شفاف داشته باشیم.

میوه به + 7 لیوان آب را درون یک قابلمه از جنس روی و یا مس می ریزم. دقت باید داشت این مربا باید با حرارت بسیار کم پخته شود؛ چرا که حرارت کم باعث خواهد شد میوه به هنگام پخت له نشود.

3. در این مرحله دانه های هل را از پوست جدا می کنیم. هنگامی که به کاملا نرم شد، هل و شکر را به آن اضافه می کنیم.

نکته آشپزی: بهتر است برای قوام بیشتر مربای به، در آن 3 یا 4 عدد هسته این میوه را اضافه کنیم تا با مواد داخل قابلمه حرارت ببیند.

4. سپس باید به مدت 6 الی 7 ساعت درب قابلمه بسته بماند. تا تمام مواد داخل آن با حرارت بسیار کم پخته شود.

نکته آشپزی: حرارت ملایم کمک بسیاری در روشن و شفاف شدن مربای به خواهد کرد.

5. بعد از آن که مربا پخته شد به آن دو قاشق غذاخوری گلاب و سه قاشق غذاخوری آبلیمو اضافه می کنیم و می گذاریم با همان حرارت بسیار کم حدود 5 دقیقه این مواد داخل مربا حرارت ببینند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای هویج شفاف با عسل + فواید و مضرات آن

6. بعد از پایان پخت باید اجازه دهیم مربا با همان درب بسته داخل قابلمه خنک شودو در آخر آن را داخل ظرف های مورد نظر بریزیم.

نکته آشپزی: لازم است حتما مقدار شکر با مقدار میوه مورد نظر برای تهیه مربا برابر باشد چرا که زیاد بودن آن باعث شکرک زدن مربا خواهد شد.

نکته آشپزی: اگر پس از پایان پخت متوجه آن شدیم که مربای به ما شکرک زده زده است جای نگرانی نیست؛ کافی است مقداری آب و آبلیمو به مربا اضافه کرد و اجازه داد مربا با دمای ملایم بجوشد.

نکته آشپزی: علت آن که مربا کپک میزند این است که به اندازه ی کافی آب داخل مربا تبخیر نشده است. بنابراین لازم است برای پخت مربا کاملا صبور بود تا آب داخل مربا کاملا تبخیر شود.

نکته آشپزی: هر مربایی از هنگام جوش آمدن شروع به کف کردن می کند لازم است حواسمان جمع باشد و دائم کف های آن ها گرفته شود.

کالری و ارزش غدایی

تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
کالری132 کیلوکالری
کربوهیدرات32.14 گرم
فیبر 1.14 گرم
کلسترول
قند 29.19 گرم
ویتامین هامقدار در 100 گرم
ویتامین A120.41 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.45 میلی گرم
ویتامین K217.76 میکروگرم
ویتامین C22.45 میلی گرم
خانواده ویتامین B4 میلی گرم
ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم52.38 میلی گرم
آهن1.85 میلی گرم
منیزیم17.71 میلی گرم
فسفر22.86 میلی گرم
پتاسیم219.72 میلی گرم
سدیم20.27 میلی گرم

خواص به و فرآورده های آن

  • خوردن به و مشتقات آن در دوران بارداری باعث تقویت عضله های رحم خواهد شد؛ همین عامل کمک خواهد کرد خطر سقط جنین کاهش پیدا کند.
  • مربای به دارای ویتامین A می باشد، این ویتامین علاوه بر خاصیت جوانسازی به تقویت بینایی کمک شایانی می کند.
  • ویتامین A موجود در مربای به باعث خواهد شد تا سیستم عصبی تقویت شود و در نتیجه مصرف آن هنگام صبح باعث رفع افسردگی و ایجاد نشاط خواهد شد.
  •  افرادی که دارای دیابت هستند بهتر است از خوردن این مربا خودداری کنند، چرا که وجود شکر باعث بالا رفتن قند این افراد خواهد شد.
  • مربای میوه به، به علت پخته شدن این میوه دیگر باعث اذیت دستگاه گوارش نخواهد شد.
  • مصرف این مربا در صبح باعث تقویت معده خواهد شد و همچنین رفلاکس معده را بسیار کاهش خواهد داد.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای بادمجان سالم و بدون شکرک + فواید مصرف آن

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید