کتلت و 2 نوع طرز تهیه + دانستن کالری و ارزش غذایی
کتلت از غذاهای محبوب در میان کودکان و بزرگسالان است. این غذا طبخ و انواع مختلفی دارد و می توان آن را متناسب با ذائقه هر فرد با مواد دلخواه درست کرد.
همچنین این غذا با تغییراتی می تواند غذای لذیذی برای افراد وجترین باشد. تنها کافی است به جای هر نوع گوشتی از سویا در مواد اولیه کتلت استفاده کرد. در این متن آموزش دو نوع کتلت همراه با ارزش غذایی آن ها را آورده ایم.
1. کتلت با پودر سوخاری
مواد اولیه برای تهیه کتلت با پودر سوخاری
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- سیب زمینی: 4 عدد متوسط
- پیاز: یک عدد متوسط
- تخم مرغ: 2 عدد
- آرد سوخاری: به میزان لازم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
- آرد نخودچی: 2 قاشق غذا خوری
مراحل و طرز تهیه کتلت با پودر سوخاری
- ابتدا در ظرفی پیاز ها را با رنده ی ریز رنده می کنیم، سپس آب پیاز ها را می گیریم و آن را دور می ریزم و پیاز ها را نگه می داریم.
- سیب زمینی ها را پس از پوست کندن رنده می کنیم. آب سیب زمینی ها را مثل پیاز جدا می کنیم.
- در این مرحله گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز و سیب زمینی اضافه می کنیم. کاملا مواد را داخل هم مخلوط می کنیم. به مدت 5 دقیقه مواد را به خوبی باید ورز داد.
- بهتر است برای آن که چسبندگی مواد کتلت کم شود، به آن حتما 2 قاشق غذاخوری آرد نخودچی اضافه کنیم.
- در ماهیتابه ای مقداری روغن می ریزیم و می گذاریم بر روی حرارات تا کاملا داغ شود.
- تا زمانی که روغن داغ شود کتلت ها را در قالب می ریزیم یا به روش قدیمی با دست به آن ها شکل می دهیم.
- برای آن که کتلت ها هنگام سرخ شدن به ماهیتابه نچسبند و همچنین آب باقی مانده داخل مواد گرفته شود، پس از آن که به کتلت ها شکل دادیم آن ها را در پودر سوخاری می خوابانیم.
- پس از داغ شدن روغن، کتلت ها را داخل ماهیتابه می گذاریم و با دمایی متوسط هر دو طرف کتلت ها را سرخ میکنیم.
نکات آشپزی:
- آرد سوخاری علاوه بر سهولت در سرخ کردن کتلت ها، باعث ترد تر شدن آن می شود.
- میزان آرد نخودچی با میزان موادی که به کار می بریم می تواند تغییر کند.
- بهتر است برای آن که آب سیب زمینی و پیاز ها کاملا گرفته شود، از یک پارچه ی نخی استفاده کنیم یا می توان از یک صافی بسیار ریز نیز کمک گرفت.
- سیب زمینی ها را هم می توان به صورت خام رنده کرد هم به صورت آب پز شده به غذا اضافه کرد. اما این نکته قابل ذکر است که سیب زمینی آب پز شده هنگام سرخ شدن، روغن بسیاری را جذب خود می کند.
- پس از سرخ شدن بهتر است برای گرفتن باقی روغن ها، کتلت را بر روی پد مخصوص جاذب روغن قرار دهیم.
- علت گرفتن آب پیاز و سیب زمینی این است که اگر این مایعات در مواد کتلت باشند باعث وا رفتن کتلت هنگام سرخ شدن می شود.
- در هنگام سرخ کردن هیچ وقت شعله زیاد نباید باشد؛ چرا که لازم است داخل کتلت نیز مغز پخت شود.
ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
کالری | 300 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 12.70 گرم |
پروتئین | 9.36 گرم |
چربی | 23.75 گرم |
کلسترول | 53.06 میلی گرم |
فیبر | 0.88 گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 28.07 میلی گرم |
آهن | 0.95 میلی گرم |
منیزیم | 19.36 میلی گرم |
فسفر | 101.73 میلی گرم |
پتاسیم | 263.76 میلی گرم |
سدیم | 350.05 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 12.97 میکروگرم |
ویتامین D | 0.13 میکروگرم |
ویتامین E | 8.45 میلی گرم |
ویتامین K | 2.56 میکروگرم |
ویتامین C | 4.95 میلی گرم |
خانواده ویتامین B | 54 میلی گرم |
2. طرز تهیه کتلت مرغ
برخی افراد ترجیح می دهند تا جای ممکن در غذای خود از گوشت قرمز استفاده نکنند یا این امکان وجود دارد به علت برخی بیماری ها مصرف گوشت قرمز برای آن ها کاملا قدغن شده باشد یا طعم گوشت قرمز را دوست نداشته باشند. اما تمام این ها باعث نخواهد شد این غذای لذیذ را از غذاهای خود حذف کنند. برای این افراد و باقی کسانی که دوست دارند غذای جدیدی را به غذاهای خود اضافه کنند در ادامه نوع دیگری از کتلت را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه برای تهیه کتلت مرغ
- سیب زمینی: 3 عدد متوسط
- سینه مرغ: 1 عدد
- پیاز متوسط: 1 یا دو عدد متوسط
- زعفران دم کرده یا ساییده شده: یک قاشق چایخوری
- پودر سوخاری: به میزان لازم
- نمک و فلفل: به میزان دلخواه
مراحل و طرز تهیه کتلت مرغ
1. ابتدا استخوان های مرغ ها جدا می کنیم. هم می توان آن را با مقداری پیاز، زعفران و مقداری آب بپزیم. یا می توانیم آن را خام به ترکیبات غذا اضافه کنیم. انتخاب آن کاملا بستگی به سلیقه و ذائقه غذایی دارد.
2. سیب زمینی ها را همچنین می توان سرخ شده یا خام پوست گرفت و رنده کرد.
3. در این مرحله مرغ و سیب زمینی ها را در چرخ گوشت ریخته و آن ها را با هم له می کنیم. (می توان از مخلوط کن های دستی و برقی نیز استفاده کرد.)
4. پیاز ها را رنده می کنیم و آب آن ها را کاملا می گیریم. (اگر آب جدا نشود باعث خواهد شد در هنگام سرخ شدن کتلت ها وا بروند.)
5. سپس در ظرفی دیگر پیاز، مخلوط گوشت مرغ، رسیب زمینی، نمک و فلفل را بهم دیگر اضافه می کنیم و کاملا آن ها را خوب ورز می دهیم.
6. روغن را در ماهیتابه ای بر روی حرارت ملایم کاملا داغ می کنیم.
7. تا زمانی که روغن داغ شود مواد کتلت مرغ را در قالب می ریزیم و یا با دست به آن ها شکل می دهیم. سپس برای بهتر سرخ شدن و نچسبیدن به ماهیتابه آن ها را در پودر سوخاری می خوابانیم.
8. در آخر کتلت های مرغ را در روغن سرخ می کنیم و پس از سرخ شدن آن ها را بر روی پد مخصوص جاذب روغن می گذاریم تا روغن های اضافی را از آن بگیریم.
ارزش غذایی و مواد تشکیل دهنده
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کالری | 194 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 19.98 گرم |
پروتئین | 9.17 گرم |
چربی | 8.74 گرم |
کلسترول | 52.27 میلی گرم |
فیبر | 2.04 گرم |
قند | 1.80 گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 30.88 میلی گرم |
آهن | 1.02 میلی گرم |
منیزیم | 27.85 میلی گرم |
فسفر | 120.71 میلی گرم |
پتاسیم | 401.21 میلی گرم |
سدیم | 886.05 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 34.85 میکروگرم |
ویتامین D | 0.22 میکروگرم |
ویتامین E | 3.04 میلی گرم |
ویتامین K | 3.67 میکروگرم |
ویتامین C | 9.63 میلی گرم |
خانواده ویتامین B | 63 میلی گرم |