تغذیهغذاهای سالم

از خواص فوق العاده ارده کنجد چه میدانید؟

در ابتدا قبل از هرچیز قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که ارده چیست؟ و در این رابطه یک سری اطلاعات جامع و مفید در اختیارتان قرار دهیم. پس از آن نیز قصد داریم شما را با برخی از مهم ترین خواص ارده و چگونگی تهیه آن بیشتر آشنا کنیم. ارده در واقع یک نوع سس و یا خمیر به شمار می آید که آن را از دانه های کنجد تفت داده شده و سپس کوبیده شده به دست می آورند. قابل ذکر است بگوییم که ارده را با نام‌های دیگری همچون طحینه و یا تاهینی می‌شناسند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ارده در برخی از کشورهای آفریقایی مدیترانه و خاورمیانه یکی از عناصر رایج در آشپزی محسوب می شود. لازم به ذکر است در این جا به این موضوع نیز اشاره ای داشته باشیم که ارده بافتی صاف، نرم و روغنی دارد. 
ارده به رنگ قهوه‌ای مایل به زرد می باشد. طعم ارده کمی تلخ است اما در آن مواد مغذی بسیار زیادی وجود دارد. مصرف این ماده غذایی می تواند در کاهش خطر ابتلا به التهاب موثر باشد و از بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری نماید. در واقع این مورد یکی از مهم ترین ویژگی ها و فواید ارده به شمار می آید. علاوه بر آن ارده دارای خاصیت ضد سرطانی نیز است.

آشنایی با برخی از مهم ترین خواص ارده 

فواید ارده بسیار زیاد است و مصرف آن برای سلامت قلب و عروق نیز بسیار مفید می باشد. در ارده یک سری چربی های طبیعی و سالم همچون سسامولین و سسامین یافت می‌شود که این چربی ها  نقش بسیار مهمی در محافظت از قلب و عروق دارند. علاوه بر آن از بسته شدن رگ هایی که به قلب منتهی می‌شوند نیز جلوگیری می‌کند. ارده در کاهش سطح کلسترول خون بسیار موثر است. مصرف ارده می تواند در تنظیم ضربان قلب و فشار خون نیز نقش بسزایی داشته باشد. چرا که با جریان خون در درون رگها مانع از لخته شدن خون می‌شود و بدین ترتیب ضربان قلب و فشار خون فرد تنظیم می گردد.
یکی دیگر از خواص این ماده شگفت انگیز مرتبط به سلامت استخوان ها است. در واقع در هر ۱۰۰ گرم ارده چیزی نزدیک به ۴۳ درصد کلسیم یافت می‌شود. این ماده معدنی در استحکام و سلامت دندان ها و استخوان نقش قابل توجهی دارد. از این رو ارده را می‌توان به عنوان یک منبع بسیار عالی برای تامین و دریافت کلسیم معرفی کرد. مصرف ارده برای تسکین دادن به درد مفاصل و جلوگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است و به نوعی باعث تقویت استخوان ها می شود. علاوه بر آن مصرف ارده برای درمان استخوان درد نیز موثر است. سلامت پوست و مو یکی دیگر از خواص مهم مصرف ارده به شمار می آید. در واقع در ترکیبات ارده ماده ای تحت عنوان آنتی اکسیدان وجود دارد که برای پوست بسیار مفید است و به نوعی پوست را در برابر بسیاری از عوامل آسیب زا محافظت می کند.

خواص ارده از نظر پزشکی

بهبود عملکرد کلیه و کبد یکی از فواید ارده به شمار می آید. در واقع در درون این ماده غذایی ترکیباتی وجود دارند که نقش آنها دفع سم های بدن و به طور کلی سم زدایی است. همانطور که کمی قبل تر نیز به این موضوع اشاره کردیم ارده حاوی مقادیر بسیار زیادی آنتی اکسیدان است. این ماده به عنوان یک ضد باکتری طبیعی و قوی شناخته شده و معروف است و کاربرد بسیار زیادی دارد. لازم به ذکر است بگوییم که در برخی از کشورهای خاورمیانه و اروپای مرکزی روغن کنجد را برای درمان زخم پای دیابتی مورد استفاده قرار می دهند. به نوعی می توان گفت که ارده کنجد به عنوان یک داروی خانگی نیز کاربرد دارد. 
فواید دیگر‌ ارده برای زنان در دوران یائسگی است. قابل ذکر است بگوییم که در ارده به مقدار بسیار زیاد فیتواستروژن وجود دارد که به نوعی عملکرد آن بسیار شبیه به استروژن است. در واقع حضور فیتواستروژن باعث تعادل هورمون ها در زنان یائسه می شود و به نوعی از خطر ابتلا به سرطان و پوکی استخوان در آنها کاسته می‌شود. بر اساس مطالعات صورت گرفته مشخص شده است که افزایش فیتو استروژن در کاهش علائم یائسگی در زنان بسیار تاثیر گذار است.
مصرف ارده در کاهش افسردگی و استرس بسیار موثر است. در واقع در درون ارده ماده ای خاص وجود دارد که نقش آن فعال کردن گیرنده های سروتونین در مغز است. با این کار هورمون شادابی سروتونین تولید می گردد. منگنز یکی از موادی به شمار می‌آید که در ارده وجود دارد و حضور آن باعث تولید هورمون اندورفین که یک نوع هورمون شادی است می‌شود. 

ارده را چگونه باید مصرف کرد؟

ارده را می توان به تنهایی مصرف کرد. اما در صورت تمایل می توانید این ماده غذایی را با مواد دیگری همچون مربا، شیره انگور و یا عسل نوش جان فرمایید. یکی از کاربردهای اساسی ارده این است که از آن در تهیه بسیاری از غذاهای خاورمیانه و تهیه انواع مختلف سس ها استفاده می شود. از موارد استفاده ارده میتوانیم به تهیه انواع سس سالاد گیاهی، ارده شیر، ارده شکلاتی، دیپ، هوموس، حلوا ارده، ارده خرما اشاره نماییم. علاوه بر آن از ارده در تهیه دسرهایی همچون کوکی و کیک و نان موزی استفاده می شود.
مضرات استفاده زیاد از ارده خام

درست است که ارده سرشار از مواد مغذی بوده و خواص بی‌شماری دارد؛ اما همانند هر ماده غذایی دیگر، استفاده بیش از حد از ارده خام مضراتی دارد. مضرات استفاده زیاد از ارده خام به شرح زیر است:

  • کنجد یکی از مواد غذایی است که بعضی از افراد به آن آلرژی دارند و با خوردن زیاد ارده یا فرآورده‌های کنجد، حساسیت از خود نشان می‌دهند.
  • ارده کالری زیادی دارد و در صورت مصرف زیاد باعث اضافه وزن و چاقی می‌شود.
  • ارده بسیار گرم است و با خوردن زیاد آن جوش و دمل پوست به وجود می‌آید.
  • مقدار زیاد استفاده از ارده برای دیابت و بیماری‌های قلبی مشکل ایجاد می‌کند.

در نهایت از مصرف این ماده غذایی ارزشمند تعادل را حتما رعایت کنید تا از خواص بی‌نظیر آن بهرمند شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *