توانبخشی ورزشی

کایروپراکتیک زانو چیست؟

کایروپراکتیک به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیرشاخه‌های علم فیزیوتراپی شناخته می‌شود و ممکن است پزشکان آن را برای طیف وسیعی از بیماران درگیر با مشکلات عضلانی، استخوانی یا مفصلی تجویز کنند. در این مطلب، قصد داریم به‌صورت کامل این موضوع را بررسی کنیم و مهم‌ترین مسائل پیرامون آن را مورد کاوش قرار دهیم. همچنین، به شما خواهیم گفت که آیا کایروپراکتیک برای زانو درد نیز مناسب است.

علم کایروپراکتیک چیست و آیا از نظر علمی قابل تایید است؟

کایروپراکتیک (Chiropractic) یا مهره‌ورزی از زیرشاخه‌های علم پزشکی فیزیوتراپی محسوب می‌شود که تمرکز آن بر روی درمان اختلالات ماهیچه‌ای و اسکلتی بدون تجویز دارو و با انجام حرکات خاصی است که عضو و عصب آن را تحریک می‌کند. در این روش، فرد متخصص با فشار دست روی استخوان، عضله یا مفاصلی که دچار مشکل هستند، به رفع مشکلات بیمار کمک می‌کند. به بیانی بهتر می‌توان گفت که این علم پزشکی، یک نوع طب مکمل و جایگزین در نظر گرفته می‌شود و نباید آن را یک درمان پزشکی معمول، مانند روش‌های دیگر دانست.

اگرچه یک متخصص کایروپراکتیک، تحصیل پزشکی ندارد و مدرک خود را از موسسات خاص این حوزه دریافت می‌کند، اما درمورد قابل‌ تایید بودن این شیوه درمانی، مطالعات مختلفی انجام شده‌است که نشان می‌دهد Chiropractic نه‌تنها از نظر بالینی موثر و ایمن است، بلکه یک روش اقتصادی نیز هست. پس در صورتی که به این روش درمانی علاقه‌مند هستید، می‌توایند همین امروز در شهر خود به یک متخص مراجعه کنید. همچنین برای پیدا کردن متخصص کایروپراکتیک در اصفهان می‌توانید از سایت‌های نوبت‌دهی پزشکی کمک بگیرید.

اما آیا این روش از نظر علمی قابل تایید است یا خیر؟

مطالعات پزشکی درباره کایروپراکتیک چه می‌گویند؟

در ابتدا، بسیاری علم مهره‌ورزی را با دیده شک بررسی می‌کردند. این موضوع باعث شکل‌گیری تیم‌های پژوهشی و آغاز فرآیندهای تحقیقی زیادی شد که درنهایت تاثیرگذاری این روش را به اثبات رساند. برخی از مطالعات معتبر درباره این علم، نظرات خود را ارائه کرده‌اند که به آن‌ها می‌پردازیم.

کالج پزشکان آمریکایی (سال ۲۰۱۷)

باتوجه‌به تحقیقات انجام‌شده، پزشکان و بیماران باید درمان‌های غیردارویی مثل ماساژ، طب سوزنی، تحریک فیزیکی مفاصل و عضلات (Chiropractic)، گرمادرمانی، ورزش‌های کنترل حرکتی، توان‌بخشی چندرشته‌ای، آرامش‌بخشی ذهنی (با هدف کاهش استرس) را پیش بگیرند.

موسسه گورتز و همکاران (سال ۲۰۱۳)

انجام این درمان به همراه دیگر مراقبت‌های پزشکی استاندارد برای زنان و مردان ۱۸ الی ۳۵ساله می‌تواند مزایای فوق‌العاده‌ای در کاهش درد و بهبود عملکرد فیزیکی اعضای بدن به همراه داشته باشد.

مجله انجمن پزشکی آمریکا، گودمن و همکاران (سال ۲۰۱۳)

اگرچه درمان‌های زیادی برای دردهای عضلانی و مفاصل وجود دارد؛ بااین‌حال، انجام ورزش‌های حرکتی و شیوه‌های فیزیوتراپی توسط متخصص کایروپراکتیک می‌تواند در درمان این اختلال موثر باشد. برخی از بیماران نیز با کایروپراکتیک یا طب سوزنی بهبود می‌یابند.

موسسه گورتز و همکاران، JAMA Open Network سال (۲۰۱۸)

نتایج یک کارآزمایی بالینی ثابت کرد که انجام Chiropractic همراه با مراقبت‌های پزشکی معمول برای تسکین درد عضلات و بهبود ناتوانی نسبت‌به سایر روش‌ها موثرتر است. در این مطالعه 750 عضو ارتش حضور داشته و آن را یکی از بزرگ‌ترین آزمایش‌های اثربخشی با هدف مقایسه مراقبت‌های پزشکی معمول و روش‌های Chiropractic است که تاکنون انجام شده‌است، می‌دانند.

چه مشکلاتی با کایروپراکتیک برطرف می‌شود؟

یکی از مسائل مهم پیرامون Chiropractic، بررسی تاثیرات آن روی مشکلات مختلف فیزیکی بوده تا مشخص کند کدام دردهای عضلانی یا ماهیچه‌ای با این روش قابل درمان است. در ادامه، به این موارد می‌پردازیم.

درد کمر

مهم‌ترین بخش بدن که می‌تواند از روش‌های مراقبتی و تمرینات Chiropractic بیشترین استفاده را ببرد، کمر و ستون فقرات است. این ناحیه خود دارای بخش‌های زیادی است که درمان آن ابتدا نیازمند تشخیص دقیق و درستی از نوع مشکل است.

درد گردن

گردن‌درد و آرتروز یکی از بدترین دردهایی است که می‌تواند فرد را تا مدت‌ها از انجام فعالیت‌های مختلف باز دارد. بااین‌حال، متخصص کایروپراکتیک در اصفهان می‌تواند با انجام حرکات خاص و مشخصی، به کاهش درد آن کمک کند.

درد زانو

پس از کمر و گردن، بی‌شک درد زانو بدترین مشکل فیزیکی است که می‌تواند چالش‌های حرکتی زیادی ایجاد کند. خوشبختانه تاثیرگذاری تمرینات کایروپراکتیک برای زانو درد نیز اثبات شده و می‌تواند در کنار سایر درمان‌ها تجویز شود.

درد شانه

درد شانه ازجمله مواردی است که به‌دلایل مختلفی، امکان پدیدار شدن آن وجود دارد. متخصص کایروپراکتیک در اصفهان در درمان مشکلات این بخش نیز می‌تواند حرکات بسیار متنوع و مختلفی را انجام دهد تا وضعیت این عضو مهم بدن را به حالت عادی برگرداند.

سردردهای شدید

عامل بسیاری از سردردهای شدید، می‌تواند ریشه در مشکلات عضلات یا مفاصل سر و گردن داشته باشد. اگرچه نباید بدون تشخیص دقیق پزشک به‌صورت قطعی نظر داد، اما برای سردردهای شدیدی که می‌تواند خواب یا فعالیت‌های روزمره را مختل کند، اثرگذاری این درمان به اثبات رسیده‌است.

سایر دردها

موارد مختلف دیگری نیز مثل درد سیاتیک، آرترالژی (درد مفاصل همراه با التهاب)، اسکولیوز (انحراف مهره‌های ستون فقرات)، فیبرومیالژیا (درد گسترده در اسکلت بدن)، آسم (باریک و متورم‌ شدن مجاری تنفسی)، فتق یا برآمدگی دیسک کمر، مشکلات گوارشی، مشکلات عملکردی سیستم ایمنی بدن، مشکلات دامنه حرکتی عضلات، فرم نامناسب بدنی، آسیب‌های مغزی، عفونت و التهاب گوش میانی و سندرم مفاصل فاست (یک نوع آرتروز کمر و گردن) نیز با تکیه‌بر تمرینات این روش درمانی قابل رفع خواهند بود. گفتنی است که تجربه و شناخت متخصص کایروپراکتیک در اصفهان نیز در بهبود سریع‌تر این مشکلات موثر است.

برای Chiropractic باید به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر با دردهای مختلفی در عضلات، مفاصل یا استخوان‌ها روبرو هستید، ابتدا باید به ارتوپد مراجعه کنید تا پس از تشخیص دقیق مشکل، مناسب‌ترین گزینه بین فیزیوتراپی یا کایروپراکتیک را برای شما تجویز کند. اگرچه بین این دو گزینه شباهت‌هایی وجود دارد، اما تفاوت‌های مهمی نیز در خود دارند که باعث شده به‌صورت مجزا قرار بگیرند.

در Chiropractic، تمرکز روی تسکین و رفع دردها با استفاده از تمرینات و مراقبت‌های خاص است؛ اما در فیزیوتراپی تمرکز اصلی روی توان‌بخشی حرکتی اعضای بدن با استفاده از نرمش‌ها و حرکات کششی و ورزشی است. تمرینات و حرکات Chiropractic توسط متخصص آن یعنی کایروپراکتور (Chiropractor) انجام می‌شود و در مواردی که مستقیما با درد عضلات روبرو باشید، بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

کایروپراکتیک برای زانو چطور انجام می‌شود؟

بی‌شک یکی از مهم‌ترین بخش‌های بدن که می‌تواند به‌خوبی تحت درمان Chiropractic قرار بگیرد، زانو و بخش‌های مختلف آن است. ازاین‌جهت که زانو یکی از حیاتی‌ترین اعضای بدن در فعالیت‌های حرکتی است، انجام تمرینات توان‌یابی و تسکین درد برای آن بسیار مهم است. در ادامه، به شما خواهیم گفت که متخصص این شیوه درمانی برای درد زانو چه کارهایی را انجام می‌دهد.

انجام تمرینات دستی

در این روش، کایروپراکتور ابتدا سعی در تنظیم و تراز کردن بخش‌های آسیب‌دیده‌ای می‌کند که احتمالا از نقطه اتصال و قرارگیری دقیق خود خارج شده‌اند. این کار با افزایش تحرک و کاهش استرس انجام می‌شود. در این روش ممکن است در کنار دست، از ابزارهای خاصی نیز استفاده شود.

ایجاد کشش در زانو

در این تمرین، متخصص کایروپراکتیک در اصفهان با هدف کاهش التهاب و حرکت‌دهی زانو، اقدام به ایجاد کشش در آن می‌کند.

ماساژ دستی یا دستگاهی

ماساژ دستی می‌تواند سرعت جریان خون را در زانو بیشتر کند و سفتی یا التهاب آن را کاهش دهد. ماساژ این بخش ممکن است به‌صورت دستی یا دستگاه (با امواج صوتی) صورت گیرد.

الکتروتراپی

یک دستگاه تحریک‌کننده است که با ارسال پالس و امواج الکتریکی به سمت پوست، عصب آن ناحیه مشخص را تحریک کرده تا ضمن کاهش تورم و تنش عضلانی، جریان خون افزایش یابد. این روش معمولا به‌صورت دوره‌ای تکرار می‌شود.

لیزر سرد

روش لیزر سرد با هدف جلوگیری از سوختگی و ایجاد التهاب در پوست ارائه شده‌است. در این روش که یک نوع لیزردرمانی محسوب می‌شود، از دستگاه موردنظر برای کاهش التهاب و سرعت بخشیدن به درمان استفاده می‌شود.

سونای خشک

یک روش ارزان و کم‌هزینه که می‌تواند با کاهش سفتی عضلات و مفاصل، آن‌ها را در جهت بهبودی هرچه سریع‌تر تحریک کند. در این روش، باید به‌مدت مشخصی مثلا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه درون محیط گرم سونا باقی بمانید.

تمرینات خانگی

لیستی مشخص و تعیین‌شده از ده‌ها حرکت مختلف با تعداد تکرار مشخص که متخصص کایروپراکتیک در اصفهان آن را برای شما تجویز می‌کند و باید به‌صورت روزانه آن‌ها را تکرار کنید.

تغییر عادات غذایی

دیگر روش توصیه‌شده توسط کایروپراکتور، تنظیم عادات جدید غذایی است تا بتوان مواد موردنیاز و ضروری در درمان درد زانو را به بدن رساند. این رژیم بنابر نوع مشکل زانوی شما تجویز می‌شود و معمولا تنوع متعادلی بین تمام مواد غذایی خواهد داشت. علاوه‌بر موارد ذکرشده، همچنین کایروپراکتور ممکن است مواردی مثل فیزیوتراپی، ماساژ تخصصی، طب سوزنی، گرمادرمانی و سرمادرمانی، مطالعه دامنه حرکتی زانو، مکمل‌های مصرفی، رژیم غذایی گیاهی و ضدالتهابی، رفتارشناختی روانی، تکنیک‌های تنفس عمیق، مراقبه یا مدیتیشن و درنهایت، ورزش‌هایی مثل یوگا و تایچی را برای شما تجویز کند.

سخن نهایی

در این مطلب، با علم Chiropractic آشنا شدیم و به ارائه توضیح کاملی از آن پرداختیم. به‌صورت خلاصه می‌توان گفت این علم یک روش درمانی غیردارویی است که با استفاده از دست، ابزارهای مکمل و تمرینات مشخص به فرد بیمار کمک می‌کند تا درد نواحی مختلف بدن خود همچون زانو یا کمر را برطرف سازد.

همچنین ازلحاظ علمی نیز این شیوه درمانی موردتایید قرار گرفته و بسیاری از پزشکان آن را توصیه کرده‌اند. کایروپراکتیک برای زانو درد نیز بسیار موثر است و می‌تواند انواع مختلفی از درد و التهابات این بخش حیاتی بدن را برطرف سازد. همچنین ذکر این نکته نیز لازم است که برای انجام این کار، ابتدا باید به ارتوپد مراجعه شود تا با یک دید دقیق و درست، نسبت‌به انجام درمان‌های مربوطه اقدام کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *