میگرن چیست؟
چکیده : اگر هر از چند گاهی با مشکل سردرد دست به گریبان میشوید و اطمینان ندارید که به میگرن مبتلا هستید یا نه در این مطلب به این پرسش که میگرن چیست و با سردرد معمولی چه فرقی دارد پاسخ میدهیم.
سر درد جزو عارضه هایی است که افراد بسیار زیادی در طی سال به آن مبتلا می شوند، اما لازم است بدانید سر درد میگرنی یک نوع کاملا متفاوت از درد می باشد. بسیاری از افراد هنگامی که به سر درد های شدید مبتلا می شوند فکر می کنند دچار این بیماری شده اند. لازم است بدانید این اختلال به سر درد هایی گفته می شود که یک طرف سر را به صورت کامل به خود درگیر می کند. سر درد های میگرنی با حالت تهوع و نبض در ناحیه سر همراه می باشد. شدت درد در این بیماری به حدی بالا است که زندگی افراد را دچار اختلال می کند. شاید برایتان جالب باشد بدانید میزان درد این بیماری در افراد مختلف متفاوت می باشد. این نوع بیماری دارای انواع متفاوتی می باشد.
انواع میگرن
همانطور که در بالا تر نیز شاره کردیم میگرن دارای انواع مختلفی می باشد. در ادامه در خصوص انواع میگرن اطلاعاتی را در اختیارتان می گذاریم.
سر درد بدون اورا و یا متداول: این نوع اختلال به صورت ناگهانی بروز می کند و زندگی را برای فرد مختل می کند. معمولا این نوع از میگرن در افراد بسیار شایع می باشد.
سر درد اورا و یا کلاسیک: این مدل از میگرن قبل از شروع، علائمی را از خود نشان می دهد. به این نشانه هایی که قبل از شروع میگرن بروز می کند اورا گفته می شود. در این مدل از میگرن ممکن است شاهد نور های سفید در محیط باشید. گاها باعث می شود صداهای ناهنجاری را نیز بشنوید. معمولا در این مدل از اختلال، چند ساعت قبل از شروع درد، خمیازه های پی در پی به سراغ شما می آید. متاسفانه افرادی که مبتلا به این نوع از میگرن هستند باید ساعت های طولانی این درد را تحمل کنند. به طوری که زندگی به صورت کامل برای فرد مختل می شود.
سر درد پیچیده:
در این مدل از میگرن علاوه بر تحمل درد شدید میگرن، باید متحمل سر درد های معمول نیز باشید.
سر درد مزمن:
شاید بتوان گفت یکی از بدترین درد های میگرنی، این نوع از درد می باشد چرا که با ابتلا به این نوع از بیماری، روز های متوالی شاهد این درد خواهید بود. معمولا تحمل این درد 15 روز طول می کشد.
سر درد چشمی:
در این نوع از اختلال، سر درد های شدید به همراه اختلال در بینایی می باشد. این اختلال در بعضی از موارد منجر به از دست دادن بینایی به صورت لحظه ای می شود . علائم اختلال به این بیماری به شرح ذیل می باشد:
- از دست دادن مقطعی بینایی
- دیدن نور های سفید در محیط.
- عدم توانایی کامل میدان دید.
سر درد شکمی:
معمولا این مدل از اختلال، بیشتر در کودکان رخ می دهد. این درد ممکن است همراه با مشکلات گوارشی و دل درد همراه باشد این اختلال در کودکان باعث کند پیش رفتن رشد آن ها نیز می شود.
سر درد حاد:
افرادی که دچار این اختلال می شوند تا دو هفته درگیر درد هستند. درد در این افراد کمتر از درد میگرن مزمن می باشد.
سر درد قاعدگی:
این مدل از میگرن بیشتر در دوران قاعدگی و یا قبل از این دوران رخ می دهد. معمولا این درد همراه با حالت تهوع همراه است. معمولا این نوع از درد در زمان تخمک گذاری خانم ها آغاز می شود.
سر درد بازیلر:
بازیلر نام یکی از شریان های داخلی مغز می باشد. این شریان یکی از رگ های خونی مهم در مغز می باشد. این رگ تحت تاثیر از استرس و اضطراب های وارد شده تحت اسپاسم قرار می گیرد. افرادی که درگیر این درد می شوند دچار لکنت، ضعف، سرگیجه، وزوز گوش و غیره خواهند شد.
سر درد ستیبولار:
با قاطعیت می توان بیان کرد این مدل از درد یکی از بدترین انواع میگرن می باشد. چرا که این درد همراه با سرگیجه می باشد. گاهی ممکن است هیچ گونه دردی وجود نداشته باشد و تنها سرگیجه باعث مختل شدن زندگی فرد شود.
سر درد عصبی:
این مدل از درد جزو شایع ترین انواع درد می باشد و لازم است بدانید این سر درد با نبض همراه می باشد.
حمله میگرنی چه مراحلی دارد؟
میگرن یک بیماری پیچیده است و مراحل آن در افراد مختلف متفاوت خواهد بود، گاهی حتی به مرور زمان هم شکل آن در یک شخص تغییر میکند. به طور کلی حمله میگرنی در چهار مرحله اصلی نمایان میشود:
مرحله اول
این مرحله به فاز هشدار (پرودروم) هم مشهور است؛ در این مرحله فرد ممکن است احساس سرخوشی یا افسردگی را تجربه کند، خواب آلوده باشد و به مصرف بعضی مواد غذایی تمایل نشان دهد. تشنگی زیاد و عصبانیت یا زودرنجی هم از دیگر علائم این فاز است.
مرحله دوم
همه مبتلایان این مرحله که به (آئورا) مشهور است را تجربه نمیکنند اما افرادی که وارد این فاز میشوند در یکی از گوشههای چشم خود نور جرقه مانند مشاهده میکنند. پوست سر آنها حساس شده احساس سوزش یا گز گز میکند. نمیتوانند احساسات و افکار خود را به راحتی با دیگران مطرح کنند، مشکل گیجی و عدم تمرکز دارند و گاهی در درک سخنان دیگران به مشکل میخورند. در این شرایط به دلیل اختلال بینایی و شنوایی که فرد با آن درگیر میشود بهتر است از رانندگی یا کار با وسایل خطرناک پرهیز کنند.
مرحله سوم
این مرحله فاز حمله است شرایطی که سردرد شروع شده و ممکن است از چند ساعت تا چند روز طول بکشد. در این شرایط به افراد توصیه میشود در یک اتاقل کم نور که از صدا دور است استراحت کنند و اجازه دهند زمان حمله بگذرد.
مرحله چهارم
در این فاز بدن فرد وارد مرحله ریکاوری (پایانی) میشود. احساس کسالت، خستگی و بیحوصلگی در این شرایط کاملا طبیعی است. فرد احساس سردرگمی و گیجی دارد و با هر بار خم شدن یا حرکت کردن سردرد شدیدی را تجربه میکند.
عوامل بروز این بیماری
عوامل بسیار زیادی در بروز این درد ها دخیل هستند. عواملی نظیر:
- تغییر در ساعت خواب
- سابقه خانوادگی
- گرسنگی های طولانی مدت
- نور زیاد و یا نور نامناسب محیط
- و یا غیره.
منبع مقاله:
https://drpournamdari.ir/481/