کامبوجا یک مخمر مفید یا مضر؟ بخوریم یا نخوریم؟
کامبوجا یا بهتر است بگوییم کامبوچا (Kombucha) در واقع یک نوشیدنی با درصد کمی الکل و مقدار زیادی باکتری های مفید است که به گفته بسیاری برای سلامتی مفید است و می تواند برای بهبود بیماری ها مفید باشد. اگر فکر می کنید کامبوجا می تواند برای سلامتی و بهبود بیماری ها مفید باشد و یا اگر به دنبال مواد تشکیل دهنده آن هستید؛ این مطلب می تواند برایتان جذاب باشد، ما را همراهی کنید.
کامبوجا چیست؟
کامبوجا یک نوشیدنی است که مواد تشکیل دهنده آن چای سیاه یا سبز، آب، شکر و قارچ کامبوجا هستند. این نوشیدنی از مخلوط آب جوش، شکر، چای دم کرده سیاه یا سبز و قارچ کامبوجا پس از یک هفته حاصل می شود. کامبوجا به دلیل آنتی اکسیدان و پروبیوتیک هایی که دارد برای سلامتی مفید است اما اگر آن به روش درست تهیه نشود می توان صدمات جبران ناپذیری به بدن بزند و حتی باعث مرگ شود. در ادامه با خواص آن با همراه باشید.
خواص کامبوجا تهیه شده با چای سبز
از آنجایی که چای سبز یکی از نوشیدنی های سالم است و خواص بسیاری دارد پس می توان نتیجه گرفت که گامبوجای تهیه شده با چای سبز هم همین خواص مانند چربی سوزی، تنظیم کننده سطح کلسترول خون و پایین آورنده قند خون را دارد. بر اساس مطالعات صورت گرفته بر روی نشان داده شده است که این نوشیدنی می تواند در پیشگیری از سرطان پروستات، سینه و کولن موثر باشد و تا حدی به درمان آنها کمک کند.
خواص آنتی اکسیدانی کامبوجا
بسیاری از تحقیقات نشان داده اند که آنتی اکسیدان هایی که از غذاها و نوشیدنی ها به دست می آیند تاثیر بسیار بیشتری نسبت به مکمل های آنتی اکسیدانی دارند. کامبوجا به نوع تهیه شده با چای سبز آن به نظر می رسد حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها باشد که تاثیر خوبی بر کبد دارد. در یک تحقیق بر روی موش ها نشان داده شده است که نوشیدن مرتب کامبوجا می تواند باعث از بین رفتن سموم کبد تا 70 درصد شود که در اثر مواد شیمیایی به وجود آمده است.
خاصیت آنتی باکتریایی کامبوجا
اسید استیک موجود در کامبوجا و همینطور سرکه و پلی فنول آن که از چای سبز به دست می آید می تواند باعث مرگ بسیاری از باکتری ها شود. کامبوجای تهیه شده با چای سیاه یا سبز خواص آنتی باکتریایی زیادی دارد و به ویژه در برابر قارچ کاندیدا از بدن محافظت می کند. علاوه بر این کامبوجا تاثیر تخریب کننده ای بر روی باکتری های مفید مانند پروبیوتیک ها ندارد.
کامبوجا می تواند خطر بیماری قلبی را کم می کند
بیماری های قلبی اصلی ترین عامل مرگ انسان ها در جهان است. کامبوجا می تواند با کم کردن سطح کلسترول بد و زیاد کردن کلسترول خوب تاثیر زیادی بر سلامت قلب داشته باشد. در واقع کسانی که چای سبز می نوشند تا 31 درصد خطر احتمال بروز بیماری قلبی را در خود کاهش می دهند که این احتمال می تواند برای کسانی که از کامبوجای چای سبز می نوشند هم وجود داشته باشد.
کامبوجا می تواند تاثیر خوبی بر کنترل دیابت نوع 2 داشته باشد
دیابت نوع 2 در حدود 300 میلیون نفر را در جهان درگیر کرده است. در یک بر روی موش های مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داده شده است که مصرف کامبوجا می تواند با تاخیر در هضم کربوهیدرات ها از بالا رفتن قند خون جلوگیری کند. همچنین، کامبوجا می تواند فعالیت های کبد و کلی را بهبود بخشد. از طرفی کامبوجای تهیه شده با چای سبز به تنهایی می تواند تاثیر زیادی بر پایین آمدن قند خون داشته باشد.
کامبوجا و بهبود علائم سرطان
سرطان یک بیماری همه گیر و غیرواگیردار در جهان است که از طریق جهش ژنتیکی و رشد غیر قابل کنترل سلول ها به وجود می آید. کامبوجا می تواند به دلیل داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و پلی فنول در کاهش رشد سلول های سرطانی و جلوگیری از گسترش آنها در بدن نقش داشته باشد. پلی فنول موجود در چای سبز می تواند عاملی بر این تاثیر باشد و همین امر می تواند کسانی را که چای سبز می نوشند را در برابر سرطان بیمه کند که البت تحقیقات بیشتر بر روی انسان مورد نیاز است تا این ادعا اثبات شود.
مفید است یا مضر؟
شما می توانید قارچ کامبوجا را از فروشگاه ها تهیه کنید یا آن را در خانه تهیه کنید. در هر صورت از تهیه درست آن باید مطمئن باشید تا دچار بیماری و عوارض ناخوشایند آن نشوید.
تخمیر بیش از حد و آلوده شدن آن با سایر قارچ ها مانند کپک می تواند صدمات جبران ناپذیری مانند مشکلات کبد و کلیه یا حتی مرگ شود. سعی کنید این محصول را از فروشگاه های معتبر خریداری کنید و از خرید انواع پر شکر آن پرهیز کنید.
طرز تهیه
مانند همیشه که چای سیاه یا سبز درست می کنید. سه قاشق چای را داخل قوری بریزید و با آب جوش کمی از حرارت افتاده دم کنید. سه لیتر آب جوشیده و سرد شده، را با یک لیوان شکر مخلوط کنید و در آخر قارچ کامبوجا را اضافه کنید و در ظرف را پارچه ای تمیز و نازک بپوشانید. ظرف را در جایی با دمای 25 تا 28 درجه دور از نور قرار دهید؛ پس از یک هفته تا ده روز نوشیدنی شما آماده است. آن را از صافی رد کنید و میل کنید. می توانید نوشیدنی خود را با زنجبیل، نعنا یا لیمو طعم دار کنید.