کمر درد در بارداری

کمر درد در بارداری امری بسیار طبیعی است و دوران بارداری به دلیل افزایش وزن و بزرگ شدن شکم به ستون فقرات فشار زیادی وارد می شود بسیار شایع است. بیشتر خانم های بارداری در نیمه دوم بارداری دچار کمردرد می شوند ولی بسیاری زیری در اوایل بارداری این درد را حس می کنند.

اگر در حین بارداری دچار کمر درد شدید حتما به پزشک مراجعه کنید و از او کمک بخواهید زیرا برخی از کمر درد های بارداری همراه با دیگر عوارض هستند و می توانند خطر آفرین باشند. در این مطلب به بررسی نکاتی در رابطه با کمر درد در بارداری می پردازیم. با ما همراه باشید.

دلایل کمر درد در بارداری

کمر درد در بارداری دلایل زیادی دارد و بیشتر خانم ها در این دوران کمر درد را تجربه می کنند. این درد ممکن است برای کسانی که بیماری های زمینه ای دارند خطرناک باشد ولی معمولا بی خطر هستند و با استراحت التیام پیدا می کند. در ادامه به برخی از دلایل کمر درد در بارداری اشاره می کنیم. به خواندن ادامه دهید.

بالا رفتن سطح هورمون

هورمون هایی که در دوران بارداری ترشح می شوند باعث می شوند ماهیچه ها و مفصل های ناحیه لگن و کمر شل شوند تا زایمان راحت تر شود.

جابجایی مرکز ثقل

هرچه جنین بزرگ تر می شود، شکم هم بزرگتر می شود و به سمت جلو کشیده می شود. کشیده شدن شکم به سمت جلو، مرکز ثقل بدن جابجا می شود و باعث کمر درد می شود.

وضعیت قامتی بدن

این وضعیت در حال ایستادن طولانی مدت و خم شدن و نشستن طولانی مدت می تواند از عوامل عمده کمر درد در بارداری باشد.

اضافه وزن

اضافه وزن از دلایل عمده کمردرد در بارداری است. وزن جنین، وزن مایع جنینی و جفت همگی می تواند به 10 تا 15 کیلوگرم برسد

استرس

این عامل می تواند هم عامل بروز کننده و هم عامل تشدید کننده کمر درد در بارداری باشد. نقاط ضعیفی از بدن مانند کمر می توانند در اثر استرس زودتر از سایر نقاط بروز ایراد را آشکار می کنند.

درمان کمر درد در بارداری

متاسفانه باید بگوییم کمر درد در بارداری درمان ندارد چون عامل اصلی آن بزرگ شدن شکم و رشد جنین است و تا پس از زایمان نیز ادامه پیدا می کند؛ ولی راه هایی برای کم کردن شدت و تعداد حملات آن وجود دارد که در پایین به آنها اشاره می کنیم.

مراقبت های پیش از بارداری

بخشی از درمان کمر درد در بارداری به دوران پیش از بارداری باز می گردد. خانم هایی قصد باردار شدن دارند بهتر است پیش از آن به سلامت خود توجه کنند و به انجام حرکات ورزشی روی بیاورند تا در دوران بارداری کمر درد کمتری را تجربه کنند. خانم ها باید به ورزش و ورزیدگی بدن خود اهمیت بدهند و برای دستیابی به آن تلاش کنند تا سلامت بیشتری در دوران بارداری داشته باشند.

ورزش در دوران بارداری

در این دوران بهتر است ورزش هایی که برای بهبود کمردرد توصیه می شوند را زیر نظر یک فیزیوتراپیست انجام دهید تا کمردرد کمتری داشته باشید.

کمپرس گرم و سرد

در هنگام کمردرد گذاشتن کمپرس سرد و گرم روی ناحیه درگیر می تواند باعث انبساط و انقباض شود. انقباض و انبساط می تواند کمی از کمر درد در بارداری را کاهش دهد.

استراحت

در هنگام بروز کمر درد در بارداری برای درمان می توانید استراحت خود را بیشتر کنید تا بهبودی حاصل شود. خوابیدن به پهلو در حالتی که یک بالش بین دو زانو قرار گرفته باشد می تواند از درد بکاهد. در هنگام استراحت سعی کنید پاهای خود را بالاتر از قلب نگه دارید.

استفاده از وسایل کمکی

می توانید زیرنظر پزشک به مصرف برخی داروهای ضدالتهاب روی بیاورید یا از شکم بند های بارداری استفاده کنید تا کشیدگی شکم به جلو را کاهش دهید و از آسیب به ستون فقرات جلوگیری کنید.

عدم استفاده از کفش های نامناسب

کفش های تخت و پاشنه بلند برای کمر ضرر زیادی دارند در دوران باردای که کمر مستعد درد و آسیب است از استفاده از این کفش های نامناسب خودداری کنید.

پیاده روی کنید

یکی از راه های داشتن زایمان راحت، ورزش کردن در دوران بارداری است. در این دوران انجام ورزش های سخت و حرفه ای غیر ممکن است ولی پیاده روی بهترین ورزش در این دوران است. در زمانی که کمردرد ندارید، می توانید برای پیاده روی به پارک بروید، فراموش نکنید که از کفش مناسب استفاده کنید. 

مطلب پیشنهادی
کنجد در بارداری - 4 خاصیت اصلی (کالری + ارزش غذایی)

 چه کمر دردهایی در بارداری خطرناک هستند؟

  • اگر درد شدید و پیشرونده باشد و یا به علت وارد آمدن ضربه باشد و بیش از دو هفته طول بکشد خطرناک است و باید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرد.
  • اگر کمر درد با تب،  خونریزی از واژن و احساس سوزش در هنگام ادرار کردن هم می تواند خطرناک باشد که ناشی از بروز عفونت ادرار و به طور کلی عفونت در ناحیه لگن باشد.
  • اگر احساس در نواحی مانند داخل ران، کشاله ران و ناحیه تناسلی نداشته باشد هم میتواند خطرناک باشد و به بی اختیاری ادرار و مدفوع منجر شود.
  • اگر کمر درد در اواخر دوران بارداری باشد؛ می توان نشانه ای از زایمان زودرس باشد و کمردرد می توان پس از زایمان نیز ادامه داشته باشد.
  • برای داشتن یک بارداری نرمال و سلامت سعی کنید بدن خود را آماده نگه دارید و همیشه ورزش کنید. از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید و در صورت بروز هرگونه علائم ناراحت کننده به پزشک مراجعه کنید. سلامتی خودتان و فرزندتان را به خطر نیندازید و در حفظ آن تلاش زیادی کنید. 

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید