تغذیهرژیم غذاییرژیم مادران

افزایش وزن در بارداری تا چه حد نرمال است؟ + (کالری مورد نیاز)

افزایش وزن در بارداری امری طبیعی برای لذت مادر شدن است. اما برخی از مادران نگران برگشت به وزن اولیه خود بعد از زایمان هستند. اما اینکه این تغییر وزن تا چه حدی طبیعی و نرمال است نکته بسیار مهمی برای بازگشت به حالت قبل از بارداری است. از این رو در این متن نکاتی را گردآوری کرده‌ایم که می‌تواند به مادران نگران برای تناسب اندام، سلامت جنین و خودشان کمک کند.

حد نرمال افزایش وزن در بارداری چقدر است؟

مقدار طبیعی افزایش وزن در دوران بارداری به عادات غذایی و ویار فرد بستگی دارد. معمولا خانم‌های باردار در سه ماهه ابتدایی افزایش وزن چشمگیری نخواهند داشت و حتی در برخی موارد ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی و به دنبال آن داشتن ویار، حالت تهوع و کاهش اشتها، کاهش وزن چشمگیری نیز داشته باشند.

در بسیاری از موارد این موضوع بعد از سپری شدن 3 الی 4 ماهگی برطرف خواهد شد. در ادامه آن نیز مادر و جنین هر دو وزن خواهند گرفت. البته راهکارهایی برای رفع حالت تهوع بارداری به ویژه در هنگام صبح وجود دارد که می‌توان آنها را انجام داد.

حد نرمال افزایش وزن در بارداری

اما اینکه این وزن گرفتن تا چه مقداری طبیعی است نکته بسیار مهمی است که باید در نظر گرفته شود. هر خانم بر طبق شرایط فیزیکی و تغذیه‌ای که دارد، ممکن است وزن متفاوتی از بقیه افراد را اضافه کند.

مطلب پیشنهادی
عصبانیت در بارداری - (شناخت عوامل خشم + راهکار)

بسته به شرایط مختلف خانم‌ها در این دوران، ممکن است طی 9 ماه بارداری 8 الی 16 کیلوگرم افزایش وزن ایجاد شود. این موضوع برای مواقعی که بارداری چند قلویی وجود داشته باشد بیشتر از این مقدار خواهد بود.

پس بسته به اندام فیزیکی مادر، شرایط سلامت بارداری، بارداری چند قلویی و عوامل پزشکی، ممکن است هر مادر وزن متفاوتی از مادر دیگر را اضافه کرده باشد.

کالری دریافتی برای افزایش وزن در بارداری چقدر است؟

در دوران بارداری برای بارداری 1 قلو و حالت نرمال برای مادر و جنین، بر خلاف اعتقادات غلط که می‌گویند در این دوران باید مادر به اندازه 2 نفر غذا بخورد، فقط باید در سه ماهه ابتدایی 200 الی 300 کالری بیشتر از سابق انرژی و مواد غذایی برای بدن مادر تامین شود.

افزایش وزن در بارداری

برای سه ماهه دوم، بین 300 الی 450 کالری و سه ماهه سوم نیز 450 کالری به صورت روزانه اضافه بر سابق لازم است تا مصرف شود. این مقدار به اندازه نصف پرس کامل غذایی است که همیشه می‌خوریم. البته این مقدار کالری را نباید در یک وعده غذایی گنجاند.

مطلب پیشنهادی
سفر در بارداری - پاسخ به سوالات متداول مادران باردار

طبق رژیم غذایی اصولی و تغذیه دوران بارداری، باید این مقدار را بین وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها تقسیم کرد. اما مادران نباید از این مقدار کمتر غذا بخورند و فقط به فکر کاهش وزن بعد از زایمان باشند. زیرا ممکن است رشد جنین کامل نشود و مواد مغذی کاملی که مورد نیاز برای سلامت جنین است تامین نشود.

علت وزن نگرفتن مادر در دوران بارداری چیست؟

دلایل متعددی وجود دارد که مادران ممکن است وزن نگیرند. همانطور که گفته شد در سه ماهه اول طبیعی است که مادران وزن چشمگیری اضافه نکرده باشند.

زیرا در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی، عادات غذایی ممکن است تغییر کرده که در بسیاری از موارد، ویار و حالت تهوع مداوم برای مادر ایجاد خواهد شد.

عدم افزایش وزن بارداری چه علتی دارد؟

اما در سه ماهه دوم بارداری اگر این اتفاق ادامه دار شود، حتما باید به پزشک متخصص برای بهبود این وضعیت مراجعه کرد. زیرا ممکن است دلایلی مانند رشد نکردن جنین و موارد متعدد دیگر را در پی داشته باشد.

مطلب پیشنهادی
آیا خوردن عسل در بارداری خطرناک است؟ + 5 ضرورت مصرف آن

نکات تکمیلی افزایش وزن دوران بارداری

مادران باید در طول دوران بارداری 5 یا 6 وعده غذایی استفاده کنند. این موضوع به این معنی نیست که در هر وعده مقدار زیادی غذا بخورند. باید وعده غذاهای اصلی که مصرف می‌کنند را تقسیم کرده و مقدار متعادلی از غذای اصلی را نوش جان کنند. از میان وعده‌های مقوی نباید غافل شوند و بهتر است حجم غذا را در طول روز تقسیم کرده و میل کنند.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن