آشپزیغذاهای اصلی

طرز تهیه میرزا قاسمی به روش سنتی + آشنایی با فواید

طرز تهیه میرزا قاسمی ریشه در گیلان دارد. این غذا طعم و عطری بسیار عالی دارد و به علت داشتن سیر و نوع طبخ بادمجان ها طرفدار زیادی دارد.
میرزا قاسمی یکی دیگر از غذاهای محبوب افراد وجترین به حساب می آید و به راحتی می توانید برای پذیرایی از مهمان وجترین خود آن را تهیه کنید. البته اگر تخم مرغ را هنگام طبخ از این غذا حذف کرد می توان آن را برای مهمان های وگن خود نیز درست کنید.

طرز تهیه میرزاقاسمی تقریبا در تمامی مناطق یک مدل می باشد. اما ممکن است برخی به جای کبابی کردن آن را سرخ کرده مورد استفاده قرار می دهند.

مواد لازم برای تهیه میرزا قاسمی

  • بادمجان: 5 عدد متوسط
  • گوجه فرنگی : 5 عدد بزرگ
  • سیر: یک بوته
  • تخم مرغ: 3 عدد
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و زردچوبه: به میزان لازم
  • فلفل: دلخواه
  • گردو: 3 عدد
  • روغن: به میزان لازم 

مراحل طرز تهیه میرزا قاسمی

1. در ابتدا باید دانه دانه بادمجان ها و گوجه فرنگی ها را بر روی حرارت به صورت کبابی مغز پخت کرد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه پنکیک تنها در 3 مرحله با 2 طعم پرطرفدار و بسیار خوشمزه

نکته آشپزی: برای خوش طعم شدن بادمجان ها بهتر است از زغال برای کبابی کردن استفاده شود.
نکته آشپزی: تا زمانی که بادمجان ها مغز پخت نشده اند آن ها را از روی زغال و یا آتش برندارید.

2. پس از آن که بادمجان کبابی ها کمی خنک شدند، پوست بادمجان ها باید گرفته شود؛ سپس بادمجان های کبابی را به صورت ساطوری ریز می کنیم و یا می توانیم با گوشتکوب برقی آن ها را کاملا له کنیم.

3. سپس پوست گوجه های کبابی شده را جدا می کنیم بعد از آن گوجه ها و سیر را کاملا رنده یا له می کنیم.

4. در ادامه سیرهای رنده یا خرد شده را در روغن کمی تفت می دهیم.

5. گوجه ها را پس از آن که سیر ها کمی سرخ شد به آن اضافه میکنیم و می گذاریم آب گوجه ها کاملا تبخیر شود. 

6. در این مرحله بادمجون های ساطوری شده و گردوهای خرد شده را با مقداری روغن به گوجه و سیر ها اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با هم سرخ شوند؛ تا زمانی که کمی روغن روی غذا بیفتد هم زدن را ادامه خواهیم داد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی + (ترفند لعاب‌دار و ترش شدن)

7. مقداری رب را با آب ولرم رقیق می کنیم و به آن مقداری سیر خام خرد شده اضافه می کنیم.
بعد آن را به مخلوط بادمجان ها اضافه می کنیم، این مواد به اندازه ای هم می زنیم که رب کاملا رنگ خود را به غذا بدهد.

8. در این مرحله باید درب ظرف حاوی غذا گذاشته شود و با شعله ی بسیار کم اجازه داد تا پخته شود. این کار علاوه بر کمک به پخته شدن مواد غذایی، کمک خواهد کرد مزه ی همه ی مواد به خورد یک دیگر رود.

9. تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه با هم مخلوط کرده سپس آن را بر روی مواد غذایی می ریزیم و درب غذا را می گذاریم تا تخم مرغ ها کاملا پخته شود.

10. بعد از آن که تخم مرغ ها کاملا پخته شد تمام مواد را هم زده و با هم مخلوط می کنیم. 

نکته آشپزی: اضافه کردن مقداری سیر خام باعث بهتر شدن بو و طعم میرزاقاسمی خواهد شد.

فواید میرزا قاسمی

فواید میرزا قاسمی 

میرزاقاسمی یکی از غذاهای محبوب بین گردشگران و توریست ها به حساب می آید؛ همچنین این غذا در مهمانی های ایرانی بسیار مورد پسند افراد است.
هم سرو کردن این غذا بسیار آسان می باشد و هم آن که می توان با نان و برنج برای پذیرایی از آن استفاده کرد. در کنار این ها میرزاقاسمی دارای فواید و خواص بسیار خوبی می باشد.

  • از آنجا که بادمجان جز مواد اولیه میرزاقاسمی به حساب می آید در نتیجه خواص بادمجان در این غذا بسیار می تواند تاثیرگذار باشد. بادمجان دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد. آنتی اکسیدان ها از بدن در مقابل بیماری ها و آسیب رساندن رادیکال های آزاد به سلول های بدن محافظت به عمل می آورند؛ در نتیجه ی این عمل با مصرف بادمجان می توان بیماری هایی نظیر سرطان را به اندازه ی چشمگیری کاهش داد.
  • این غذا دارای فیبر بسیاری در خود می باشد. فیبر فواید بسیاری برای بدن دارد از جمله رفع یبوست است. فیبر مستقیم وارد روده می شود و در آن جا با تولید باکتری های مفید جلوی رشد باکتری های مضر روده را می گیرد و باعث بهبود عملکرد ماهیچه های روده خواهد شد.
    همچنین فیبر موجود در بادمجان محلول در آب است و به همین علت خاصیت موسیلاژ به خود می گیرد.
    دو عملکرد بالای فیبر به تنهایی باعث خواهد شد عمل دفع راحت تر انجام شود.
  • سیر موجود در این غذا کمک بسیاری در از بین بردن عفونت های روده خواهد کرد. زمانی که عفونت های روده از بین رود، کمک بسیاری به رفع یبوست می شود.
  • همچنین سیر دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار بالایی است که در سلامت بدن نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. آنتی اکسیدان ها مقاومت بدن را در مقابل ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا به اندازه ی چشمگیری بالا می برد.
  • گوجه موجود در میرزا قاسمی حاوی ویتامین C می باشد. این ویتامین بسیار در سلامت و بازسازی پوست بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
  • میرزاقاسمی سرشار از ماده ی معدنی کلسیم می باشد. کلسیم در استحکام استخوان ها و دندان ها نقش مهمی را ایفا می کند؛ همچنین باعث جلوگیری از پوکی استخوان در سنین کهنسالی خواهد شد.
مطلب پیشنهادی
قورمه سبزی با 3 دستور پخت متفاوت + ارزش غذایی و نکات سلامت

ارزش غذایی و کالری

تشکیل دهنده های اصلیمقدار در 100 گرم
کالری145 کیلوکالری
فیبر3.16 گرم
کلسترول53.13 میلی گرم
کربوهیدرات11.23 گرم
قند3.64 گرم
ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A37.64 میکروگرم
ویتامین D0.29 میکروگرم
ویتامین E4.20 میلی گرم
ویتامین K5.02 میکروگرم
ویتامین C2.26 میلی گرم
خانواده ویتامین B55 میلی گرم
مواد معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم22.35 میلی گرم
آهن1.10 میلی گرم
منیزیم17.18 میلی گرم
فسفر51.96 میلی گرم
پتاسیم198.55 میلی گرم

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *