گل محمدی

گل محمدی یکی از گل‌های معطر زیبا با خواص متعددی است که از آن به پادشاه گل‌ها یاد می‌کنند. موارد استفاده این گل بسیار زیاد است و تنها به جنبه خوشبو کنندگی آن بر نمی‌گردد. در ادامه توضیحات کاملی را در رابطه با خواص و حتی عوارض ناپرهیزی در مصرف آن ارائه خواهیم کرد که مطمئنا برایتان جالب خواهد بود. با ما همراه باشید.

علت نامگذاری گل محمدی

این گیاه بومی کشور ایران است و در طب سنتی برای درمان کاربردهای بسیاری دارد. به دلیل وجود پیوند قوی بین ایرانیان و گل محمدی و همینطور اعتقادات مذهبی، نام این گیاه را از نام حضرت محمد گرفته‌اند. زیرا بر این باورند که عطر خوش این گل یادآوری از عطر حضرت محمد است.

مطالب مرتبط با گل محمدی

اطلاعات مهمی در مورد گل محمدی

علاوه بر این موضوع گل محمدی دارای خواص و فواید بسیار زیادی است و کانون توجه به سمت خاصیت‌های درمانی آن متمرکزتر است. زیرا این گل خواص آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی بسیار بالایی به همراه دارد.

بوته‌های گل محمدی

گل محمدی از دسته گل‌های رز است که در بسیاری از مناطق جهان می‌روید. اما زادگاه اصلی آن به کشور ایران باز می‌گردد. به همین دلیل است که در بسیاری از غذاها، دسرهای سنتی و در تهیه خوراکی‌های سوغات شهرهای مختلف از آن استفاده کرده‌اند.

مطلب پیشنهادی
گل خرزهره چه خواصی دارد؟ (4 هشدار که باید جدی گرفت)

بوته‌های گل محمدی تا حدود 2 متر رشد می‌کنند و گل‌های زیبای خود را به رنگ صورتی به نمایش می‌گذارند. اغلب گل‌ها را در فصل بهار و اوایل تابستان می‌چینند که برای تهیه گلاب و انواع اسانس‌ها استفاده می‌کنند. گل خشک آن نیز موارد استفاده بسیاری دارد که البته برخی اوقات نیز آنها را به صورت غنچه چیده و برای تهیه دمنوش یا برخی دسرها استفاده می‌کنند.

چرا گل محمدی با سایر گل‌های رز متفاوت است؟

گاهی سوال می‌شود که چرا سایر گل‌های رز محبوبیت کمتری برای تهیه خوراکی‌ها نسبت به گل محمدی دارند؟ این اتفاق به دلیل وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این گل است.

از جمله ویتامین‌هایی که در این گل وجود دارد می‌توان به ویتامین E، ویتامین A و ویتامین C اشاره کرد. این سه ویتامین به عنوان آنتی اکسیدان‌های قوی به شمار می‌روند که در این گل معطر وجود دارد و موجب تمایز آن با سایر گل‌ها شده است.

خواص گل محمدی

علاوه بر ویتامین‌های موجود در آن که نام برده شد، مواد معدنی از جمله پکتین (فیبر گیاهی)، اسید مالیک، پتاسیم، منیزیم، سلنیوم و منگنز نیز در ترکیبات آن وجود دارد. همین موضوع سبب شده است تا با مصرف متعادل از گل محمدی بتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد و در مقابل بسیاری از بیماری‌ها در امان ماند.

مطلب پیشنهادی
گل گاوزبان - (24 خاصیت برای بدن و زیبایی + مضرات)

طبع گل محمدی چیست؟

ممکن است سایر گل‌های خانواده گل رز بیشتر جنبه زینتی داشته باشند و در باغ، پارک‌ها، بلوارها و سایر اماکن به جهت زیبایی کاشته شوند اما از گذشته تا به حال از گل محمدی برای جنبه‌های درمانی مختلف، برای تمام افراد استفاده می‌شود.

زیرا این گیاه طبعی معتدل دارد و برای همه افراد از جمله گرم مزاج و سرد مزاج مناسب است.

خواص شگفت انگیز گل محمدی

از وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی فراوان در این گیاه مطلع شدید. حالا بهتر است تاثیرات مهم وجود این مواد مفید بر بدن شناخته شود. گل محمدی را بهتر است فراتر از عطر و بوی خوب آن شناخت و به خواص ارزشمند و منحصر به فرد آن نیز پی برد.

  1. مفید برای دستگاه گوارش و مشکلات معده
  2. تقویت کننده و مقوی معده
  3. گل محمدی به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی بسیار موثر در پیشگیری از انواع سرطان است
  4. درمان یبوست
  5. مفید برای کاهش وزن و لاغری به دلیل ایجاد احساس سیری در فرد
  6. از بین برنده چربی و کلسترول بد بدن
  7. آنتی اکسیدانی قوی برای پوست
  8. سم زدایی بدن و پاکسازی کبد
  9. درمان تب و حرارت بدن با چای آن
  10. متعادل ساختن چربی پوست با استفاده از گلاب حاصل از گل محمدی
  11. آرامش بخش و موثر برای بهبود بی‌خوابی
  12. بهبود تپش قلب و مفید برای سیستم قلبی و عروقی بدن
  13. مفید برای دردهای دوران قاعدگی خانم‌ها
  14. افزایش دهنده جذب آهن و کلسیم
  15. درمان بیماری‌های تنفسی مانند آسم
  16. بهبود وضعیت سرماخوردگی و آنفولانزا و بهبود اختلالات تنفسی ناشی از آنها
  17. مرطوب کننده‌ای طبیعی برای پوست‌های خشک
  18. بهبود التهابات پوستی، قرمزی پوست، آکنه و جوش
مطلب پیشنهادی
اکالیپتوس چه کاربردهایی دارد؟ (15 خاصیت + مضرات احتمالی)

کاربردهای مختلف گل محمدی

گل محمدی به ویژه در کشور ایران کاربردهای متنوعی دارد که ناشی از عطر و بوی منحصر به فرد آن است. در سراسر ایران و کشورهای دیگر این گل وجود دارد اما شهر کاشان به صورت گسترده‌تری از این گیاه کشت می‌کنند.

محصولات آرایشی با گل محمدی

از برگ‌های گل محمدی برای تهیه مربای خوش طعم و مفید استفاده می‌شود. برای این منظور از برگ‌های تازه و یا از برگ‌های خشک شده استفاده می‌شود. علاوه بر آن برای تهیه بسیاری از دمنوش‌ها می‌توان از آن بهره گرفت.

1. گلاب ناب و معطر

گلاب کاشان که از معروف‌ترین و مرغوب‌ترین نوع آن را دارد، توسط گل محمدی کشت شده در آنجا تهیه می‌شود. اکثر افراد برای تهیه بسیاری از موارد مانند دسرهای مختلفی مانند شل زرد، حلوا، باسلوق، شربت، انواع آبنبات و همینطور محصولات آرایشی و بهداشتی، عطر، انواع ماسک صورت و مو از گلاب حاصل از این گل استفاده می‌کنند.

2. تاثیر مصرف گل محمدی برای قاعدگی

یکی از راهکارهای بسیار موثری که برای کاهش عوارض قاعدگی می‌توان به کار برد، استفاده از گل محمدی و مواد خوراکی تهیه شده از آن است. با بهبود دردهای شکمی و کاهش نفخ، عوارض قاعدگی را التیام می‌بخشد. برای این منظور می‌توان 1 الی 2 فنجان از دمنوش این گل استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
به لیمو چه خواصی دارد؟ 7 خاصیت برجسته + ممنوعیت‌های مصرفی

3. گل محمدی برای درمان یبوست

یکی از مهمترین کاربردهایی که گل محمدی به همراه دارد، درمان یبوست است. از این گل به صورت دمنوش باید تهیه کرد تا به درمان این مشکل گوارشی بپردازد. وجود پکتین به عنوان فیبر گیاهی در این گل در این امر تاثیر به سزایی را ایجاد می‌کند.

4. روغن گل محمدی برای مصارف مختلف

روغن گرفته شده از گل محمدی می‌تواند برای بهبود بسیاری از گرفتگی‌های عضلانی و تسکین خستگی مفید باشد. از طرفی دیگر این روغن می‌تواند به بهبود ریزش مو، درمان زخم و همینطور بهبود سردرد کمک شایانی برساند.

5. خواص گل محمدی برای لاغری

برای اینکه نتیجه کاهش وزن با این گل را داشته باشید می‌توانید از دمنوش آن استفاده کنید. برای این منظور مواد زیر را تهیه کنید:

  • گل محمدی تازه: 1 پیمانه (معادل نصف پیمانه خشک شده)
  • آب جوش: 1.5 لیوان
  • عسل: 1 قاشق چایخوری

برای نتیجه از این دمنوش ابتدا گلبرگ‌ها را به دقت خوب بشوئید. بعد از آن درون قوری بریزید و آب جوش را اضافه کنید. این ترکیب بعد از 10 دقیقه کاملا دم کشیده است. این دمنوش را می‌توان روزانه یک الی 2 فنجان به همراه عسل مصرف کرد تا به کاهش وزن مطلوب دست یافت.

مطلب پیشنهادی
گیاه پنج انگشت | 18 خاصیت درمانی و سلامتی گیاه راهب

این نوشیدنی هضم مواد غذایی در دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد، سموم را دفع می‌کند و به کاهش التهابات بدنی منجر می‌شود که نتیجه آن کاهش وزن متعادل خواهد بود.

6. گل محمدی برای بهبود عفونت زنان

یکی از اعتقاداتی که برای بسیاری از افراد وجود دارد، تاثیر خواص این گل برای بهبود عفونت‌های زنانه است. اعتقاد درستی است زیرا این گل موادی از جمله بتاکاروتن، تانن، پکتین و ویتامین‌های B1 و B2 را شامل می‌شود.

  • عفونت رحم یکی از مشکلاتی است که اکثر مواقع افراد دارای رحم را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای اینکه بتوان یه علت عفونت رحم پی برد، مقاله‌ای تحت عنوان عفونت رحم و بررسی علائم، درمان و پیشگیری گردآوری کرده‌ایم که بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید.

7. خواص گل محمدی برای دیابت

طبق تحقیقات انجام شده در مصرف گل محمدی برای افراد مبتلا به آلزایمر که برخی از آنها به دیابت نیز مبتلا بوده‌اند، به این نتیجه رسیدند که قند خون آنها نیز کاهش یافته بود.

اما لازم به ذکر است، نمی‌توان گل محمدی را تنها راه درمان دیابت در نظر گرفت ولی در کنار درمان دارویی که متخصصین تجویز می‌کنند می‌توان از آن به عنوان یک درمان مکمل بهره‌مند شد.

مضرات مصرف نامتعادل گل محمدی

خواص بی‌شماری برای این گیاه وجود دارد. اما وجود این خواص نباید باعث شود تا از آن به صورت کنترل نشده و نامتعادل استفاده کرد. برای بهره‌مند شدن از تمام فواید مواد خوراکی باید جانب اعتدال و نکات لازم در مورد آنها را نیز رعایت کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص مرزنجوش ؛ آشنایی با 10 خاصیت بالقوه برای سلامتی

خانم‌های باردار بهتر است از این ماده خوراکی در دوران بارداری خود به اعتدال مصرف کنند و حتی تا جای ممکن از مصرف خودسرانه و بدون مشورت با پزشک پرهیز کنند.

مصرف درست از گل محمدی

عدم مصرف درست از گل محمدی به دلیل داشتن ویتامین C ممکن است سبب بروز سنگ کلیه شود. افرادی که به تالاسمی مبتلا هستند باید در مصرف آن حتما احتیاط کنند، زیرا همانطور که در مورد فواید گل محمدی گفته شد این گیاه موجب افزایش جذب آهن در بدن می‌شود.

گاهی مصرف گل محمدی در تداخل با برخی مواد غذایی و یا برخی از داروها علائمی را نشان می‌دهد. این علائم ممکن است شامل اسهال، دل پیچه، یبوست، سوزش معده و یا موارد مختلف دیگر شود.

مصرف گل محمدی در بارداری

تغذیه دوران بارداری یکی از مهمترین نکاتی است که سلامت رشد جنین و همینطور سلامت مادر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در مورد مصرف انواع عرقیجات و گیاهان دارویی لازم است احتیاط کافی را در نظر داشت.

در مورد مصرف گل محمدی در بارداری هنوز تحقیقات کافی و کاملی انجام نشده است تا به طور کامل بتوان آنرا منع یا توصیه کرد. به همین دلیل اغلب توصیه می‌شود، مادران در این دوران برای مصرف آن از پزشک خود جویا شوند.

مطلب پیشنهادی
10 خواص اسطوخودوس برای سلامت بدن + فواید آن برای پوست و مو

اما با این حال علاوه بر فواید بیان شده از گل محمدی، فوایدی را برای مادران به همراه دارد که در ادامه آنها را بیان خواهیم کرد.

1. درمان یبوست در بارداری

یکی از مهمترین ترکیبات موجود در این گل پرخاصیت، پکتین و فیبرهای دیگر است که برای درمان یبوست بسیار موثر است. از طرفی نیز یبوست در دوران بارداری اغلب برای مادران ایجاد می‌شود که با مصرف متعادل از گل محمدی می‌توانند آنرا درمان کنند.

2. بهبود بافت‌های آسیب دیده

ویتامین C موجود در گل محمدی سبب ترمیم بافت‌های آسیب دیده در مادر و جنین خواهد شد و از طرفی سبب بهبود عملکرد اسید فولیک در بدن خواهد شد.

3. موثر بر رشد جنین

تولید کلاژن تا حدودی تحت تاثیر دریافت ویتامین C است. این ویتامین از طریق مصرف گل محمدی اگر به اعتدال به بدن برسد، سبب تولید کلاژن برای ساخت سلول‌های جنین، استخوان و حتی غضروف‌ها خواهد شد.

4. جذب بیشتر آهن و کلسیم

دریافت ویتامین C از طریق منابع طبیعی، به افزایش جذب آهن و کلسیم منجر می‌شود که لازمه‌ی رشد جنین در دوران بارداری هستند. حتی تکامل اسکلت استخوانی جنین و همینطور حفظ سلامت دندان‌ها و استخوان‌های مادر، در گرو دریافت این ویتامین در هر روز است. باید روزانه از منابع طبیعی موجود، ویتامین C مورد نیاز بدن دریافت شود.

5. تقویت سیستم دفاعی بدن

دریافت مواد معدنی و ویتامینی موجود در گل محمدی در دوران بارداری سبب تقویت سیستم دفاعی بدن مادر می‌شود و از ابتلا به بیماری‌های ویروسی و باکتریایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا تا حد به سزایی جلوگیری خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص شلغم و مواد مغذی موجود در آن کدام اند؟

هشدار در مورد مصرف گل محمدی در بارداری

زیاده روی در مصرف گل محمدی در دوران بارداری عوارضی همچون اسهال، دل پیچه، سوزش سردل و اسیدی شدن معده را در پی خواهد داشت.

در این دوران لازم است از این گیاه دارویی پرخاصیت با صلاح‌دید پزشک مصرف کرد. زیرا برخی از انواع بیماری‌ها مانند تالاسمی، سنگ کلیه، هموکروماتوز، کم خونی سیدروبلاستیک و گلبول‌های داسی شکل، باید با احتیاط از ترکیبات موجود در گیاهان دارویی استفاده کنند یا حتی در برخی از موارد از مصرف آنها اجتناب کنند.

مطالب مرتبط با گل محمدی

سخن پایانی

در این مطلب به صورت اجمالی سعی بر ارائه هر آنچه که در مورد گل محمدی لازم است بدانیم شد. این ماده خوراکی با تمام فواید و خاصیت‌های درمانی فراوان را بهتر است به اعتدال در برنامه غذایی روزمره بگنجانیم. برای داشتن این گل در کنار منزل تنها نیاز به یک باغچه کوچک است تا بتوان در فصل بهار و اوایل تابستان از گل‌های زیبا و معطر آن بهره‌مند شد.

4 دیدگاه‌ها

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید