پوستزیبایی

تفاوت لایه برداری پوست و اسکراب + انواع لایه بردارها

برخی مواقع پیش می آید که پوست دچار آسیب هایی عمیق می شود، که با اسکراب کردن هم بهبود پیدا نخواهد کرد. در این زمان باید به سراغ لایه برداری پوست رفت.
ممکن است در این مقاله با مطالبی رو به رو شوید که در اکثر سایت ها با آن برخورد نکرده باشید؛ چرا که به اشتباه اغلب اسکراب و لایه برداری را یکی می دانند، این در حالی است که این دو با هم متفاوت هستند.

در این مقاله درباره ی تفاوت اسکراب و لایه برداری پوست صحبت خواهیم کرد، همچنین فواید، نحوه مراقبت و انواع لایه برداری را توضیح خواهیم داد.

لایه برداری پوست

لایه برداری پوست

پوستی شفاف و سالم جزو زیبایی های اصلی به حساب می آید و هر روز برای درمان پوست و زیبایی بخشیدن به آن روش های مختلفی روی کار می آید.
روش هایی که نسبت به قبل آسیب های کمتری به پوست وارد می کنند یا طول درمان آن ها بسیار کمتر است. چیزی که در همه ی آن ها مشترک است لایه برداری یا همان پاکسازی عمیق پوست است.

نکته: لایه برداری پوست یکی از بهترین گزینه ها برای از بین بردن چین و چروک پوست به حساب می آید.

تفاوت لایه برداری و اسکراب پوست

اسکراب پوست و لایه برداری دو روش بسیار متفاوت در پاکسازی و از بین بردن سلول های مرده پوست هستند؛ اما متاسفانه با بررسی ساده متوجه خواهید شد بیشتر سایت ها و مقاله ها در توضیحات خود تفاوتی بین این دو قائل نیستند و ممکن است با توضیحات اشتباه افراد را دچار آسیب رساندن به پوست خود کنند.

اسکراب پوست به کار گیری روش هایی برای پاک سازی و از بین بردن سلول های مرده سطحی پوست می شود اما در لایه برداری عمق های بیشتری از پوست پاکسازی و برداشته می شود؛ این بارزترین تفاوت بین این دو روش پاکسازی و جوانسازی پوست است.

اسکراب در اکثر مواقع دارای دانه های ریز و یا کریستالی است که سلول های مرده را از روی پوست بر می دارد، اما لایه برداری پوست بیشتر با مواد شیمیایی و گاها با دستگاه انجام می شود.

لایه برداری را حتما باید یک متخصص پوست انجام دهد، چرا که در این روش عمق بیشتری از پوست برداشته می شود؛ اما از آن جایی که در اسکراب لایه های سطحی پوست فقط درگیر هستند می توان خود نیز به تنهایی آن را در خانه انجام دهید.

اسکراب پوست یک روش کاملا فیزیکال است و با دست و ماساژ دادن مواد بر روی پوست انجام می شود که با آن لایه های سطحی پوست برداشته می شوند؛ اما در لایه برداری روش های پاکسازی پوست شیمیایی یا دستگاهی می باشد.

انواع لایه بردار ها

روش های مختلفی در پاکسازی پوست به روش لایه برداری وجود دارد که متخصصان پوست به صورت زیر آن ها را دسته بندی کرده اند؛ بدون شک با دانستن انواع لایه بردار ها روش مناسب تر برای پاکسازی پوست خود را انتخاب خواهید کرد.

1. لایه برداری شیمیایی

یک نوع از لایه برداری وجود دارد که به وسیله مواد شیمیایی، پوست را پاکسازی می کنند، به آن لایه برداری شیمیایی می گویند.
در این روش، مواد شیمیایی با لایه های پوست واکنش می دهد؛ در نتیجه ی این عمل سلول های مرده پوست ریزش پیدا می کنند و سلول های زنده و سالم جایگزین آن می شود.
میزان ریزش سلول های پوست در این روش کاملا به اندازه غلظت ماده ی شیمیایی و طول درمان بر می گردد.

لایه برداری شیمیایی به پاکسازی مواردی چون از بین بردن جای آکنه و جوش، اگزما، کک و مک و انواع لکه های پوستی کمک چشمگیری خواهد کرد. در این نوع پاکسازی مواد شیمیایی مانند اسید سالیسیلیک، فنول، رزورسینول و غیره استفاده می شود.

نکته: در روش لایه برداری شیمیایی پوست، ممکن است در طی درمان پوست دچار سوزش شود، اما با مرور زمان این سوزش ها کم می شود، ولی این نکته را باید به خاطر داشت با دیدن نشانه های آلرژیک استفاده آن باید قطع شود و سریعا به پزشک مراجعه کرد.

2. لایه برداری مکانیکی

لایه برداری مکانیکی پوست

یکی دیگر از روش های لایه برداری پوست استفاده از دستگاه های مکانیکی است. در لایه برداری مکانیک سلول های سطح پوست توسط دستگاه های الکترومکانیکی خراشیده و برداشته می شود.
این عمل بیشتر برای درمان آسیب های عمیق پوست بکار گرفته می شود.

3. لایه برداری توسط لیزر

لایه برداری پوست- لیزر

لایه برداری های لیزری در سال های اخیر بسیار طرفدار پیدا کرده است. در اکثر مواقع افراد به دنبال یک راه آسان و کوتاه مدت برای درمان پوست خود هستند، که لایه برداری پوست با لیزر دقیقا این مزایا را با خود به همراه دارد.

فواید پاکسازی پوست

  • از بین بردن سلول های مرده سطح پوست
  • از بین بردن جای لکه های پوستی ناشی از جوش، آکنه، اگزما و غیره
  • جوانسازی پوست
  • از بین بردن چین و چروک های پوستی
  • روشن کننده و شفاف کننده پوست
  • از بین بردن جوش های سر سیاه و سر سفید
  • باز کردن منافذ پوست

مراقبت های بعد از لایه برداری

1. بعد از لایه برداری پوستف از آنجایی که سطح پوست بسیار نازک شده است تا مدتی از آن باید با دقت بسیار مراقبت کرد؛ چرا که با حساس شدن پوست ممکن است برخی از عوامل باعث شوند پوست آسیب بیشتری به خود ببیند.

2. از قرار گرفتن در مقابل نور مستقیم خورشید باید پرهیز کرد. در این دوره اشعه های ساطع از خورشید قابلیت این را دارد که، لکه های پوستی را افزایش دهد و یا سبب آفتاب سوختی پوست شوند.

3. پس از لایه برداری بیشتر از قبل باید مراقب بهداشت پوست بود؛ اما این خود نیز مساله ای است چرا که با نازک شدن پوست نباید از هر شوینده ای برای آن استفاده کرد، بهتر است با مشورت دکتر از شوینده های بسیار ملایم و دارای مواد طبیعی در این دوره استفاده شود.

4. از استحمام های طولانی و استفاده از آب داغ در این دوره باید دوری کرد.

5. از ضدآفتاب های نسبتا قوی با پوشش دهی بالا باید استفاده کرد، چرا که لازم است برای محافظت لایه ای ضخیم و مقاوم بر روی پوست قرار بگیرد.

در آخر

مطلب پیشنهادی
سیاهی دور چشم را با 8 روش خانگی + 5 روش پزشکی از بین ببرید

امروزه به علت نازک شدن لایه ی اوزون و آلودگی های شدید پوست انسان مستعد آسیب دیدن قرار دارد، همچنین عوامل مختلف باعث بیشتر شدن لکه های پوستی می شود؛ بنابراین لایه برداری پوست و اسکراب کردن جزء الزامات زیبایی بخشیدن به پوست به حساب می آید.
اما لازم به ذکر است پاکسازی عمیق پوست باید با احتیاط زیادی انجام شود و تا جای ممکن نزد یک متخصص زیبایی و پوست انجام شود.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن