بیماری ها و سلامتسلامت زنان

سرماخوردگی در بارداری ، بهترین راه درمان و پیشگیری چیست؟

همه چیز در مورد سرماخوردگی در بارداری

اگر در دوران بارداری خود هستید و دچار سرماخوردگی شده اید این مطلب می تواند راهگشای کار شما باشد. سرماخوردگی در بارداری یکی از مشکلات شایع خانم های باردار است. در دوران بارداری استفاده از داروهای شیمیایی ممنوع است؛ البته کسانی هم هستند که از بیماری هایی رنج می برند و در عین حال باردار هم هستند، این عزیزان حتما تحت نظر پزشک متخصص هستند. در این مطلب روی سخن ما با کسانی است که بارداری معمولی را تجربه میکنند و دچار سرماخوردگی هستند.

با سرماخوردگی در بارداری چه کنیم؟

در وهله اول اگر احساس سرماخوردگی دارید با پزشک خود مشورت کنید. اگر سرماخوردگی شما خفیف باشد احتمالا پزشک برای شما دارو تجویز نمیکند و تنها به شما پیشنهاد میدهد که بیشتر استراحت کنید و خود را گرم کنید تا دستگاه ایمنی بدن خودش با عامل سرماخوردگی مبارزه کند. ولی خود ما هم با مواد و خوراکی های طبیعی در دسترس می توانیم به مبارزه با سرماخوردگی بپردازیم.

راه های خانگی برای درمان سرماخوردگی در بارداری

همان طور که از اسم این بیماری پیداست، سرماخوردگی در اثر نفوذ سرما به بدن ایجاد میشود. بنابراین در دوران سرماخوردگی بهترین کار این است که بدن خود را گرم کنید. برای این کار میتوانید از روش های خانگی و طبیعی زیادی استفاده کنید.

استفاده از شربت عسل و لیمو

همه از خواص و مزایای عسل آگاهی دارند این ماده شفا بخش به دلیل داشتن آنتی اکسیدان فراوان در درمان بسیاری از بیماری ها موثر است. در سرماخوردگی استفاده از شربت ولرم عسل و لیمو بسیار کارساز است و روند بهبود را تسریع میکند.

در این بخش لازم به ذکر است که اضافه کنم عسل در دمای 55 درجه خاصیت خود را از دست می دهد بنابراین از آب ولرم برای تهیه این شربت استفاده کنید. همچنین لیمو با داشتن ویتامین C میتواند به بهبود سرماخوردگی کمک کند.

استفاده از شربت عسل، دارچین و زنجبیل

دارچین و زنجبیل طبع گرمی دارند و باعث میشود بدنتان گرم شود، مخلوط این دو با عسل یک داروی معجزه آسا برای بهبود سرماخوردگی است.

بخور گرم کنید

برای درمان سرماخوردگی در دوران بارداری باید ابتدا بدن گرم شود که یکی از راه های گرم کردن بدن استفاده از بخور گرم است. برای این کار میتوانید از دستگاه بخور گرم استفاده کنید.

اگر این دستگاه در دسترستان نیست می توانید در یک ظرف کمی آب بریزید و آن را روی شعله قرار دهید پس از جوش آمدن مقداری عرق نعناع یا اسطوخودوس یا عصاره اکالیپتوس به آن اضافه کنید و زیر شعله را خاموش کنید، سپس حوله ای روی سر خود بیندازید و روی ظرف نفس بکشید تا گرمای بخور وارد بدنتان شود.

رفع گرفتگی بینی

یکی از عوارض سرماخوردگی گرفتگی بینی است. برای رفع گرفتگی بینی راه های زیادی وجود دارد ولی در دوران بارداری تنها راه برای رفع گرفتگی بینی، شستشوی بینی است. این امر ممکن برای بسیاری دشوار و دردناک به نظر بیاید ولی در واقع بسیار راحت تر از چیزی است که بسیاری تصور می کنند.

برای شستشوی بینی از محلول نرمال سالین موجود در داروخانه ها و یا از محلول آب جوشیده سرد شده و نمک دریا می توانید استفاده کنید.

بهتر است این کار را در زمانی که به حمام میروید انجام دهید و حمام را با بخار آب پر کنید تا جداره بینی نرم شود و محلول را از بینی خود به داخل ببرید( دقت کنید وارد نای نشود که باعث سرفه های شدید میشود) و از راه دهان خارج کنید. این کار را چند مرتبه به صورت جداگانه در هر سوراخ بینی انجام دهید.

نوشیدن مایعات فراوان

وقتی دچار سرماخوردگی می شوید به دلیل گرفتگی بینی مجبور می شوید با دهان نفس بکشید، در اثر این عمل دهان شما خشک میشود. نوشیدن مایعات فراوان باعث بهتر شدن خشکی دهان می شود. علاوه بر این نوشیدن مایعاتی چون آبمیوه های طبیعی به روند بهبود سرماخوردگی کمک زیادی می کند.

رفع گلودرد در بارداری

اگر سرماخوردگی به حدی رسید که در گلو درد  احساس کردید و قورت دادن برایتان مشکل شد؛ از محلول آب جوشیده سرد شده، نمک دریا و سرکه سیب طبیعی برای رفع گلو درد استفاده کنید. این سه ماده را با هم مخلوط کنید و دو تا سه بار در روز غرغره کنید. تکرار بیشتر این عمل به بهبود سریع تر سرماخوردگی می انجامد.

استراحت زیاد

استراحت زیاد و گرم کردن بدن در سرماخوردگی در بارداری تنها راه پیشرفت بهبودی است وقتی شما استفاده از دارو برایتان مقدور نیست. زمان زیادی را به استراحت بپردازید از چای گل گاوزبان و اسطوخودوس برای آرام کردن اعصاب استفاده کنید و زمان بیشتری را استراحت کنید و از غذاهایی مانند انواع سوپ که هضم راحت تری دارند استفاده کنید. در حال استراحت می توانید از تماشای فیلم و سریال مورد علاقه خود لذت ببرید.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم

اگر با روش های خانگی و غیر دارویی سرماخوردگی بهبود پیدا کرد که جای نگرانی نیست ولی اگر علائم بیماری بیشتر شد و تب و لرز پیدا کردید و تب شما به بالای 38 درجه رسید حتما به پزشک مراجعه کنید.

اگر سردرد و سرگیجه داشتید به پزشک مراجعه کنید. اگر احساس تنگی نفس، عطسه و سرفه های شدید داشتید با پزشک خود مشورت کنید، وقتی علائمی مانند ضعف عضلانی پیشرونده، احساس گیجی و کاهش سطح هوشیاری داشتید به پزشک مراجعه کنید.

اگر علائم بیماری شدید شد و اسهال، استفراغ و تهوع شدید داشتید هم باید به پزشک مراجعه کنید.

سخن پایانی

در این بخش لازم است متذکر شوم که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. اگر باردار هستید و قصد باردار شدن دارید، سعی کنید از برخورد با کسانی که دچار سرماخوردگی هستند اجتناب کنید تا به سرماخوردگی در بارداری دچار نشوید.

سرماخوردگی میتواند از نفوذ سرما به بدن هم ایجاد شود، اگر در زمستان باردار هستید در هنگام بیرون رفتن خودتان را خو ب بپوشانید و اگر در تابستان باردار هستید در معرض باد کولر قرار گرفتن هم میتواند به سرماخوردگی منجر شود.

اگر در دوران بارداری سرماخوردگی گرفتید سعی کنید با روش های خانگی و طبیعی به درمان آن اقدام کنید تا کار به پزشک و بیمارستان نکشد. همیشه روش های غیر دارویی برای درمان بیماری ها بهترین روش هستند پس از آنها استفاده لازم را ببرید. در زمان بارداری کمی خودخواه باشد و کارها و برنامه های خود را در جهت رفاه حال خودتان تنظیم کنید.

مطلب پیشنهادی
دیسکینزی (اختلال حرکتی) + علائم و درمان

حمیرا باجلان

حمیرا باجلان هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *