خواص آب هویج (نقش بی نظیر آن در سلامت بدن و کودکان)
خواص آب هویج از گذشته تا به امروز بسیار زبانزد بوده است. اکثریت تنها از فواید این آب میوه خوش طعم بابت تاثیر مثبت آن بر قدرت بینایی می دانند. اما جالب است بدانید این تنها خاصیت آب هویج نمی باشد. این سبزی سرشار از مواد مقوی و مغذی در خود است که به طور کامل در این مقاله آن ها را مورد بررسی قرار داده ایم.
آشنایی با خواص آب هویج
1. خواص آب هویج برای کاهش کلسترول
با کمی تحقیق برای درمان بسیاری از بیماری ها می توانیم داروهای طبیعی را جایگزین داروهای شیمیایی کنیم. برای افرادی که دارای کلسترول بالایی دارند خبر خوب این است که، آن ها می توانند با بهره گیری از خواص آب هویج با میزان بالای کلسترول خون خود مبارزه کنند.
از آن جایی که هویج دارای پتاسیم است، به طرز شایانی پتاسیم داخل هویج سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد؛ در نتیجه ی این عمل میزان ابتلا به ناراحتی های قلبی و احتمال سکته بسیار کاهش پیدا خواهد کرد.
2. بهبود عملکرد مغز
استرس علاوه بر آن که باعث تحریک سلول های سرطانی در بدن می شود، همچنین باعث می شود تا به رگ ها عصبی که با مغز درگیر هستند آسیب برسد.با اختلال در تارهای عصبی، خطر مبتلا شدن به بیماری هایی نظیر آلزایمر و زوال مغز بسیار بالا می رود.
هویج سرشار از بتاکاروتن است. این ماده تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد عصب های مغزی می کند، در نتیجه باعث خواهد شد حافظه تقویت شود و همچنین احتمال مبتلا شدن به بیماری های نام برده نیز بسیار کاهش پیدا کند.
3. تقویت سیستم ایمنی بدن
برخی افراد هستند به طور طبیعی و یا طی مریض شدن های مکرر سیستم دفاعی بدنشان به شدت ضعیف خواهد شد. هنگامی که سیستم دفاعی بدن ضعیف شود، بدن به شدت در مقابل بیماری ضعیف عمل خواهد کرد؛ در این شرایط شخص مستعد بیماری های آنفولانزایی و عفونتی زیادی قرار خواهد گرفت.
یکی از خواص آب هویج بالا بردن سیستم دفاعی بدن است. هویج در خود دارای آنتی اکسیدان هایی است که با رادیکال های آزاد بیماری زا مبارزه می کند.
رادیکال های آزاد باعث آسیب به سلول های بدن می شود همچنین باعث التهابات بدنی خواهد شد؛ البته نکته ی قابل ذکر این می باشد که ویتامین C نیز می تواند موجب تقویت سیستم دفاعی بدن شود.
4. خواص آب هویج و جلوگیری از تنش های عصبی
هویج دارای پتاسیم قابل توجهی است. پتاسیم موجود در هویج باعث می شود بدن با استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از فشار های عصبی مقابله کند.
پتاسیم نقش شگفت انگیزی در از بین بردن فشار های روحی دارد، در نتیجه می توان با قرار دادن آب هویج در میان وعده های خود تنش های عصبی تا حد چشمگیری از خود دور سازیم.
خواص شگفت انگیز آب هویج بر پوست
آب هویج سرشار از ویتامین C است. ویتامین C یکی از ویتامین های مهم برای زیبایی پوست به حساب می آید. این ویتامین خاصیت ترمیمی و ضد التهابی پوست را دارا می باشد؛ همچنین به دلیل داشتن بتاکاروتن باعث می شود التهابات پوستی مزمن به اندازه زیادی کاهش پیدا کند.
خواص آب هویج برای کودکان
سبزیجات یکی از مواد مغذی محسوب می شود که برای رشد و سلامت کودکان بسیار ضروری می باشند. اصولا کودکان از خوردن سبزیجات امتناع می کنند؛ اما هویج به دلیل داشتن طعمی شیرین جزو سبزیجات کودکان به حساب می آید. هویج را می توان در میان وعده های کودک به صورت آب هویج و یا خورد شده قرار داد تا کودک از یکنواختی آن دل زده نشود.
- هویج به دلیل داشتن ویتامین C و خاصیت آنتی اکسیدانی قابلیت این را دارد که دستگاه ایمنی کودک را بالا ببرد، در نتیجه بدن کودک در برابر سرماخوردگی، آنفولانزا و انواع ویروس ها بسیار قوی خواهد بود.
- یکی دیگر از خواص آب هویج این است که باعث استحکام استخوان ها و رشد کودک شود. هویج در خود سرشار از کلسیم است و این باعث خواهد شد کلسیم مورد نیاز کودک را کاملا تامین کند.
- امروزه کودکان به علت بازی کردن با گوشی های همراه یا کامپیوتر چشمانشان مستعد ضعیف شدن است. یکی از بهترین منابع تقویت کننده بینایی ویتامین A موجود در هویج است.
با مصرف روزانه یک لیوان آب هویج می توان دیگر نگران ضعف چشمان کودک نبود.
طی کردن دوران بارداری بی خطر با مصرف آب هویج
آب هویج در خود دارای ویتامین A و C است و هر دو این ویتامین ها دارای خواص قوی آنتی اکسیدانی بالایی هستند. این ویتامین ها با از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن، از مادر و جنین در برابر بیماری محافظت می کنند.
زمانی که سیستم دفاعی مادر باردار بالا برود بدن در مقابل ویروس های احتمالی بسیار قوی عمل خواهد کرد. یکی دیگر از خواص آب هویج در دوران بارداری این است که جلوی عفونت های واژینال که در این دوره بسیار زیاد می شود را می گیرد.
هویج در خود دارای کلسیم، منیزیم، پتاسیم، ویتامین A و فولات است؛ تمام این مواد بسیار به سلامت مادر و جنین کمک خواهد کرد، به نوعی می توان گفت سلامت هر دو را تضمین خواهد کرد.
نکته: کلسیم به استخوان سازی و غضروف سازی جنین کمک شایانی خواهد کرد؛ همچنین جلوی فقر کلسیم و تحلیل رفتن استخوان مادر را بعد از زایمان خواهد گرفت.
نکته: مشتقات اسید فولیک مانند فولات از نقض های مادرزادی به شکل چشمگیری جلوگیری خواهد کرد. مصرف فولات در دوران بارداری باعث خواهد شد رگ های عصبی در جنین به درستی و مقاوم شکل بگیرد.
در آخر:
همانطور که هر ماده ی غذایی می تواند خواص بسیار زیاد و شگفت انگیزی داشته باشد در مقابل آن می تواند مضراتی را برای بدن و سلامت نیز داشته باشد.
هویج نیز از آن مستثنی نیست. پس بهتر است از زیاد مصرف کردن آن جلوگیری کرد به خصوص در دوران بارداری که ممکن است هر عامل کوچکی به جنین آسیب برساند.