بیماری کودکانبیماری ها و سلامت

اگزما در کودکان – (علت اگزما + 3 درمان خانگی )

اگزما در کودکان یکی از بیماری های شایع است. از آن جایی که کودکان سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به بزرگسالان دارند به این بیماری پوستی و باقی بیماری ها بیشتر مبتلا می شوند.

از طرفی نوزادان و کودکان پادتن بسیاری از ویروس و باکتری ها را در بدن خود ندارند؛ در نتیجه اغلب شاهد خواهیم بود برخی از بیماری ها به صورت اگزما خود را روی نواحی مختلف پوست کودک نشان می دهند.

تعریفی از اگزما در کودکان

اگزما اصطلاحی عمومی برای چندین عارضه پوستی است. در این بیماری پوست دچار التهابات قرمز رنگ، خارش و خشکی می شود.

اگزما در کودکان نوعی درماتیت آتوپیک است. طبق گزارشی که در سال 2014 آکادمی اطفال کودکان ارائه داد، حداقل 10 درصد از کودکان دچار اگزمای پوستی می شوند و 85 درصد از کودکان قبل از 5 سالگی دچار این عارضه پوستی آزار دهنده می شوند.

کدام قسمت ها دچار اگزما می شود؟

کدام قسمت ها دچار اگزما می شود

اگزما در کودکان زیر 12 ماه اغلب در قسمت هایی که در زیر نام برده می شود شایع است:

  • گونه
  • لپ
  • پیشانی
  • دست ها
  • کشاله های ران
مطلب پیشنهادی
افشای راز پوست سالم کره ای ها با 9 تکنیک که نمی دانستید

کودکان بزرگتر از 12 ماه معمولا بر روی دست و پاهای خود دچار اگزما می شوند. محلی که اگزما در آن زده است دچار خارش های بسیار و آزار دهنده می شود. این مسئله کودک را بدون شک بسیار ناآرام می کند. در نتیجه خواب را در کودک نامتعادل خواهد کرد.

علت بروز اگزما در کودکان

علت بروز اگزما در کودکان

اگزما در کودکان و بزرگسالان ناشی از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است. تا به امروز یک دلیل شناخته شده دقیق برای آن پیدا نشده است. اما پزشکان بر این باورند که بسیاری از عوامل مختلف می تواند منجر به اگزما شود و احتمالاً ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی می باشد.

نوزادان با سابقه خانوادگی آسم، آلرژی یا اگزما به احتمال زیاد، بیشتر از بقیه کودکان دیگر دچار عارضه اگزمای پوستی می شوند. بین 20 تا 30 درصد از افراد مبتلا به اگزما دارای اختلال ژنتیکی هستند که بیرونی ترین لایه پوست را به خطر می اندازد. این باعث می شود پوست نتواند رطوبت را حفظ کند و مواد خارجی خود را حفظ کند.

مطلب پیشنهادی
لوپوس با 10 نشانه اصلی + درمان و عوارض ناشی از آن

نکته: تئوری های مربوط به علل و محرک اگزما شامل حساسیت های مختلف، باکتری ها و حتی تغییرات ژنتیکی و جهش ها است.

3 درمان خانگی برای اگزمای کودکان

علاوه بر درمان های پزشکی راهکار هایی وجود دارد که به کارگیری آن ها در منزل اگزمای در کودکان را می توان التیام بخشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

1. بهبود اگزما در کودکان با حمام آب گرم و مرطوب کننده

بهبود اگزما در کودکان با حمام آب گرم

یکی از موثرترین درمان و کاهش اگزما در کودکان حمام دادن آن ها با آب گرم است. حمام آب گرم روزانه 50 الی 10 دقیقه معمولا مفید واقع می شود. اما نکاتی هست که در هنگام حمام برای اگزما باید رعایت شود.

  • بلافاصله پس از حمام پوست کودک با مرطوب کننده به آرامی ماساژ داده شود
  • از آب ولرم در حمام استفاده شود
  • از صابون و شوینده های مصنوعی و دارای عطر استفاده نشود
  • به آرامی پوست کودک را خشک کنید تا محل اگزما بیشتر دچار خارش و درد نشود
مطلب پیشنهادی
آموزش 5 ماسک صورت با تخم مرغ برای جوانسازی پوست

نکته: باید توجه داشت که، چگونه پوست نوزاد نسبت به دفعات حمام ها واکنش نشان می دهد. برخی از نوزادان ممکن است هر روز بهتر به حمام ها پاسخ دهند. اما آب واکنش اگزما را در برخی از آن ها بیشتر کند.

2. استفاده از پماد های روغنی

استفاده از پماد های روغنی برای درمان اگزما

کودکان اغلب احساس چربی پماد های روغنی را بر روی پوست خود دوست ندارند و این امکان وجود دارد هنگام استفاده از آن بخواهند مقاومت نشان دهند. اما مطالعات نشان داده است، پماد های روغنی پوستی برای درمان اگزما در کودکان بسیار موثر هستند؛ چرا که از رطوبت بالاتری برخوردار هستند.

3. شناسایی عوامل محرک اگزما در کودکان

یکی از مهمترین کارهایی که برای درمان اگزما در کودکان باید انجام داد، شناسایی عواملی است که باعث تحریک اگزمای پوستی کودک می شوند. شایع ترین محرک اگزما در نوزادان لمس پوست آن ها است. در آن سن کمتر واکنش های آلرژیک امکان دارد عامل اگزما شود. محرک های رایج عبارتند از:

  • صابون ها و مواد شوینده
  • عطرها
  • پارچه های لباس خشن
  • عرق کردن
  • بزاق ریختن زیاد کودک روی صورت
مطلب پیشنهادی
پماد کالامین چیست؟ + برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود؟

در آخر:

اگزما در کودکان یک بیماری پوستی نسبتاً شایع است، اما علل و دلایل آن بسیار زیاد است در نتیجه تشخیص آن دشوار است. برای رسیدن سریع به بهبودی لازم است خانواده ها با برنامه درمانی پزشک متخصص اطفال خود همکاری کنند. اما خبر خوب این است که اگزما معمولاً با بزرگتر شدن کودکان بهتر می شود یا کاملاً از بین می رود.
منبع: healthline

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *