خواص روغن جوجوبا

خواص روغن جوجوبا گزینه‌های متعددی را شامل می‌شود که سبب شده است امروز از آن در بسیاری از محصولات آرایش، بهداشتی و حتی دارویی استفاده کنند. برای مصارف موضعی زیبایی و ترمیم کنندگی پوست و مو را به همراه دارد و اغلب کاربردهای خوراکی برای این روغن وجود ندارد. زیرا ممکن است آسیب‌های قلبی و عروقی را به همراه داشته باشد. بهتر است ادامه متن را دنبال کنید تا مهمترین تاثیرات این روغن را برایتان بیان کنیم.

آشنایی بیشتر با روغن جوجوبا

برای بسیاری از افراد سوال است که روغن جوجوبا چیست و از چه مواد ویتامینی و مغذی تشکیل شده است؟ روغن جوجوبا از بذر جوجوبا گرفته می‌شود. این روغن را سرخپوستان و بومیان آمریکایی برای درمان زخم و کبودی‌ها به شکل موم در آورده و به کار می‌بردند. البته نتیجه بسیار مطلوبی نیز از این روش درمانی سنتی دریافت می‌کردند.

مهمترین خواص روغن جوجوبا

تاثیرات مثبت دریافت شده از این روغن سبب شده است که آنرا بیشتر مورد بررسی قرار دهند تا خواص بی‌شماری که به همراه دارد را در صنعت لوازم آرایشی، بهداشتی و زیبایی به کار ببرند. جالب است بدانید این روغن حاوی مقادیر مطلوبی از ویتامین‌ها و مواد مغذی زیر است که ویژگی‌هایی نیز دارد که سبب تمایز آن با سایر روغن‌ها شده است:

  • سرشار از ویتامین E
  • حاوی ویتامین‌های خانواده ویتامین B
  • وجود مس و زینک خواص روغن جوجوبا را چند برابر کرده است
  • اسید اورئیک، اسید گادولئیک و اسید اوره از جمله اسیدهای چرب بسیار مفید در این روغن هستند
  • کرومیوم به عنوان یک ماده طبیعی کمیاب در ترکیبات این روغن وجود دارد که برای موارد درمانی بسیار مفید است
  • ید موجود در روغن جوجوبا حدود 85 درصد است که سبب تمایز آن با سایر روغن‌ها شده است و آنرا به التیام‌بخشی عالی برای التهابات پوستی تبدیل کرده است
مطلب پیشنهادی
روغن هسته انگور (6 خاصیت برجسته برای سلامت و زیبایی)

مهمترین خواص روغن جوجوبا و کاربردهای موضعی

تا حدودی با این روغن بسیار مفید و ترکیبات مخصوص به آن آشنا شدید. اما بهتر است مهمترین تاثیراتی را که این روغن با ترکیبات خود به همراه دارد را بررسی کنیم تا در موارد کاربرد از آن بهره کافی را دریافت کنیم.

1. خواص روغن جوجوبا برای ابرو

کم پشت شدن ابروها، دلایل متعددی دارد که اغلب بررسی و رفع دلیل ایجاد کننده می‌تواند به درمان آن بپردازد. اما بهتر است در طول این روند از راهکارهای طبیعی غافل نشوید. روغن جوجوبا را هر شب پیش از خواب به ریشه ابروها بمالید تا فولیکول‌های آن تقویت شوند و از ریزش جلوگیری شود.

2. خواص روغن جوجوبا برای مژه

استفاده از ریمل، مواد شوینده، کاشت‌های مکرر و برخورد چسب با ریشه مژه‌ها، درمان‌های شیمیایی و… سبب ریختن مژه‌ها می‌شوند. برای کنترل این وضعیت بهتر است فرچه ریمل خود را کاملا بشویید و آنرا به استفاده از روغن جوجوبا برای پر پشت شدن مژه‌هایتان اختصاص دهید.

خواص روغن جوجوبا برای مژه

فرچه ریمل را به روغن آغشته کنید و به مژه‌ها بمالید. بعد از آن مقدار اضافی را به وسیله پنبه بگیرید تا وارد چشمتان نشود. این کار را روزانه چند مرتبه انجام دهید تا پس از 10 روز نتیجه مطلوب را شاهد باشید.

مطلب پیشنهادی
تونر چیست و طرز استفاده آن چگونه است؟ + 7 فایده مهم تونر

3. خواص روغن جوجوبا برای ناخن

شکننده شدن ناخن‌ها، قارچ ناخن و همینطور پوسته شدن اطراف آن را به راحتی می‌توان با مصرف روغن مناسب کنترل کرد. یکی از بهترین موارد روغن جوجوبا است که می‌توانید روزانه سه مرتبه از آن برای بهبود این موارد استفاده کنید.

4. تضمین سلامت موها با بهره از خواص روغن جوجوبا

روغن جوجوبا برای مو
  • جبران رطوبت از بین رفته موها و درمان خشکی و زبری مو به وسیله روغن جوجوبا
  • درمانی برای خشکی و پوسته شدن کف سر
  • نرم‌کننده‌ای طبیعی برای موهای رنگ شده و وز
  • موثر برای باز کردن گره‌های مو بر اثر بافت دردلاک یا پوش داده شده که بهتر است موها را به آن آغشته کرد و بعد برس کشید
  • موثر بر درمان قارچ‌های پوستی کف سر که به فولیکول‌های مو آسیب زده‌اند و سبب طاسی شده باشد
  • درمانی طبیعی برای ریزش مو

5. خواص روغن جوجوبا برای پوست

روغن جوجوبا برای پوست
  • تنظیم چربی پوست صورت به علت نزدیک بودن عملکرد آن به سبوم پوست
  • موثر بر درمان خشکی پوست
  • پیشگیری از بروز چین و چروک
  • کند کردن روند پیری پوست
  • کنترل چربی پوست برای پیشگیری از بروز جوش و آکنه
  • آبرسانی بسیار مطلوب برای پوست بدون احساس سنگینی برای پوست کل بدن
  • مفید برای درمان سریع زخم‌ها و حتی جای جوش
  • خواص روغن جوجوبا ضد حساسیت است که انواع پوست می‌توانند از آن بهره‌مند شوند
  • پاک کننده طبیعی و بی‌ضرر پوست از آرایش و آلودگی‌های روزانه
  • پاک کننده منافذ پوست بعد از اصلاح
  • مفید برای بهبود ترک لب و جایگزین موارد شیمیایی
  • به تعویق انداختن لک و پیس ناشی از بالا رفتن سن و حتی تابش نور آفتاب
مطلب پیشنهادی
قارچ کاندیدا - (12عوامل + 14علائم) (رژیم غذایی + پاکسازی بدن)

نکات پایانی

بیشترین کاربردهایی که از این روغن وجود دارد، به کاربردهای موضعی برمی‌گردد. این موضوع به دلیل وجود اسید اروسیک موجود در این روغن است که توصیه می‌شود از آن برای موارد خوراکی استفاده نکنید تا از آسیب‌های قلبی و عروقی آن دور بمانید. از این روغن برای تهیه ماسک‌های پوست و مو روزانه استفاده کنید اما در صورت بروز علائم آلرژیک مصرف آنرا قطع کنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید