انواع ورزشورزش و تناسب اندام

ورزش پیلاتس چیست؟ + 8 مورد از مهمترین اصول آن

ورزش پیلاتس از جمله ورزش‌هایی است که به عنوان ورزش‌های نیمه هوازی و نیمه قدرتی در نظر گرفته می‌شود. خانم ها و آقایان در هر سنی می‌ توانند از این ورزش بهره‌مند شوند. در این متن به طور کامل در مورد این ورزش و خصوصیات آن توضیحات کاملی را ارائه کرده‌ایم.

شناخت بهتر ورزش پیلاتس

در دنیای پیشرفته امروزی، محال است که کسی اسم ورزش پیلاتس را نشنیده باشد. اما نکته اینجاست که تنها تعداد محدودی از افراد اطلاعات دقیق و کاملی از این ورزش بسیار محبوب دارند.

ورزش پیلاتس چیست؟

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که میخواهید به سراغ پیلاتس بروید، اما هیچ اطلاعات و آگاهی نسبت به آن ندارید مطمئنا با این مقدمه سوالات بسیار زیادی در ذهنتان ایجاد شده است. از همین رو در این مقاله در نظر داریم، تا به برخی از سوالات شما پاسخ دهیم و به معرفی و بررسی این ورزش بپردازیم. با ما همراه باشید.

ورزش پیلاتس چیست؟

جالب است که بدانید ورزش پیلاتس توسط شخصی به نام ژوزف پیلاتس در طی سال های 1912 تا 1967 در آلمان طراحی و اختراع شده است.

آقای پیلاتس که در سنین کودکی نسبت به هم سن و سال های خود از جثه ریزنقش و ضعیفی بهره‌مند بود این ایده در ذهنش شکل گرفت که با اختراع حرکاتی ارتباط بسیار خوب و موثری را میان جسم و ذهن به وجود آورد تا بتواند با تمرکز بر روی آن، عملکرد بهتری از خود نشان دهد.

مطلب پیشنهادی
12 فایده و ضرر لاغری با حلقه یا هولاهوپ را بشناسید

از همین رو او مجموعه از حرکات جاذبه، وزن بدن با کمک دستگاه های مخصوص را طراحی کرد که در نهایت افزایش مقاومت و توان بدنی و همچنین تثبیت ماهیچه ها را با خود به همراه دارد و باعث به وجود آمدن بدنی ورزیده و قوی خواهد شد.

ورزش پیلاتس این توانایی را در شما به وجود می آورد تا آگاهی بیشتری نسبت به شیوه حرکات بدن خود بدست آورید و با انجام حرکات مناسب آنها را کنترل و تقویت کنید.

تفاوت یوگا و پیلاتس

همانطور که گفته شد ورزش پیلاتس در تلاش است تا با تمرکز ارتباط بسیار خوبی میان ذهن و جسم افراد به وجود آورد. این مسئله دقیقا کاری است که ورزش یوگا با دانش آموزان خود انجام می دهند.

حتی هر دو ورزش از وسایل مخصوصی استفاده می کنند که جریان خون و اکسیژن رسانی به سایر اعضای بدن را بهبود می بخشد.

اما همواره تفاوت هایی میان این دو ورزش وجود دارد از جمله اینکه ورزش یوگا بر روی انعطاف پذیری ستون فقرات تاکید دارد و اکثر تمرینات آن به صورت ایستاده انجام می شود.

تنوع ورزش پیلاتس

اما این مسئله در ورزش پیلاتس کاملا برعکس عمل می کند. به گونه ای که حرکات آن در حالت نشسته و تاثیر آن بر روی اندام های شکمی، ماهیچه ای و انعطاف پذیری کلی بدن خواهد بود. در واقع پیلاتس بر 6 اصل؛ تمرکز، کنترل روی بدن، مرکزیت بدن، دقت، تنفس و جریان وریدی استوار است.

مطلب پیشنهادی
ترامپولین چیست؟ 12 تاثیر مهم آن بر سلامت جسم و روان

فواید مورد توجه ورزش پیلاتس

مطمئنا تمامی ورزش ها اگر به روش درست و اصولی تمرین و تکرار شوند با فواید بسیار زیادی همراه خواهند بود که ورزش پیلاتس نیز از این قاعده مستثنی نیست. از همین رو در این قسمت در نظر داریم برخی از فواید انجام این ورزش را به طور کامل بیان کنیم.

  • ثبات بخشیدن به مرکز بدن و تنظیم وضعیت

اینکه افراد نسبت به طرز صحیح نشستن و حتی ایستادن آگاهی ندارند از جمله شایع ترین دلایل بروز انواع دردها و مشکلات است.

از همین رو باید بدانید اگر نتوانستید طرز صحیح نشستن و ایستادن را از والدین خود بیاموزید، ورزش پیلاتس این مسئله را به طور کاملا دقیق به شما یاد می دهد.

در واقع پیلاتس به شما می آموزد که کدام وضعیت و ساختار، برای بدن مناسب است و اگر بتوانید آنها را با دقت انجام دهید بدنی قوی تر و به همان نسبت ورزیده تر خواهید داشت که احتمال بروز صدمه را به مقدار قابل توجهی در شما کاهش می دهد.

  • تنظیم کردن ماهیچه

بسیاری از افراد از ورزش پیلاتس برای شکل دادن به ماهیچه ها استفاده می کنند. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که چربی بسیار زیادی بر روی ماهیچه های شما قرار گرفته است باید به سراغ انجام تمرینات پیلاتس بروید به گونه ای ضربان قلب شما افزایش پیدا کند.

عضلانی شدن در ورزش پیلاتس

در واقع ترکیب این دو مورد منجر به آب شدن چربی های بدن خواهد شد. نکته ی دیگری که باید در رابطه با آن بدانید این است که اگر ورزش پیلاتس را با پیاده روی ترکیب کنید علاوه بر اینکه چربی ها را از بین می برید، به سلامتی خود نیز کمک خواهید کرد.

  • بالا بردن آگاهی بدن

از مهمترین ویژگی های ورزش پیلاتس می توان به چگونگی ارتباط ذهن و بدن اشاره کرد تا با کمک آن تعادل و جهت گیری بدن را بهتر و بیشتر درک کنید.

مطلب پیشنهادی
با 7 تا از گران ترین ورزش های جهان آشنا شوید

اغلب کسانی که این ورزش را آغاز می کنند در ابتدا بسیار سرد و ناامید می شوند و حتی آن را بی ثمر می دانند اما با مشاهده نتیجه نهایی، متعجب خواهند شد. اینکه پیلاتس چگونه بین ذهن و بدن ارتباط برقرار می کند و توانایی ها و استعدادهای نهفته در بدن را آشکار می سازد.

  • بازسازی جراحت ها

یکی از مهمترین نکاتی که در رابطه با ورزش پیلاتس وجود دارد این است که مخترع این ورزش در زمان جنگ از تمرینات آن برای بازسازی جراحات سربازان نیز استفاده میکرده است و امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در این زمینه انجام شده با اطمینان می توان گفت که پیلاتس یک روش بسیار عالی برای بازسازی قدرت و عملکرد بعد از جراحت محسوب می شود.

از مهمترین دلایل آن میتوان به شدت کم این ورزش برای درمان اشاره کرد. هر چند باید دقت داشته باشید که هیچگاه پیلاتس جایگزینی برای توصیه های پزشکی به حساب نمی آید اما فیزیوتراپ ها از جمله افرادی هستند که پیلاتس را برای درمان برخی از مشکلات توصیه می کنند.

  • تقویت کف لگن با ورزش پیلاتس

اگر بتوانید ورزش پیلاتس را هفته ای سه مرتبه انجام دهید، در نهایت مشاهده خواهید کرد کف لگن شما به طور قابل توجهی تقویت شده است.

مطلب پیشنهادی
مشکلات گوارشی ورزشکاران | شایع ترین + راهکار درمان

این مسئله خصوصا برای زنانی که باردار هستند بسیار حائز اهمیت است زیرا باعث می شود که زایمان راحت تری را پیش رو داشته باشند.

اصول اولیه پیلاتس

اصول ورزش پیلاتس
  • آرامش

 اولین اصلی که در حین انجام ورزش پیلاتس باید به آن توجه داشته باشید این است که تمرینات آن را با آرامش آغاز کنید. به گونه ای که هیچ نوع خستگی به سراغ شما نیاید.

  • تمرکز

 مهمترین مسئله ای که در حین انجام تمرینات پیلاتس باید رعایت شود، تمرکز است. در واقع تمرکز هوشمندانه باعث می شود تا حرکات را به آرامی و بدون هیچ نوع مشکلی انجام دهید.

  • هماهنگی حرکات

 اینکه شما نسبت به بدن خود اطلاعات و آگاهی لازم را داشته باشید کمک می کند تا حرکات مرتبط با ورزش پیلاتس را با ظرافت و دقت بیشتری انجام دهید و از بروز مشکلات ناشی از آن جلوگیری کنید.

  • جهت دهی مناسب بدن

 در حین انجام تمرینات پیلاتس باید بدنتان را در وضعیت درستی قرار دهید. اینکه ستون فقرات شما در وضعیت کشیده قرار داشته باشد و یا گردن و پاهایتان در حالت درستی باشد از مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید.

  • تنفس صحیح

 هیچ گاه نباید تنفس عمیق و کامل را فراموش کنید. برای انجام ورزش پیلاتس، در شروع تمرین نفس عمیقی کشیده و در حین انجام آن نیز نفس خود را به سمت بیرون هدایت کنید.

  • نوع حرکات

 باید حرکات روان آرام و آهسته را از مرکز به سمت بیرون به اجرا در آورید. مهمترین نکته در مورد ورزش پیلاتس را می توان نوع حرکات و تنوع آنها برشمرد که برای سلامت بدن نیز بسیار مفید هستند.

  • مرکز سازی

 یک مرکز ثقل قوی در میانه بدن خود به وجود آورید. دقت داشته باشید که قبل از هر حرکتی ناف به سمت داخل کشیده شود.

  • وضع و حالت انجام تمرین

در حین انجام تمرینات ورزش پیلاتس باید آرامش و قدرت لازم را در اختیار داشته باشید و هیچ گاه حرکات را با شدت بسیار زیاد انجام ندهید.

مطلب پیشنهادی
مشکلات گوارشی ورزشکاران | شایع ترین + راهکار درمان

لوازم مورد نیاز ورزش پیلاتس

  • پیلاتس با تشک

این روزها اگر سری به باشگاه های ورزشی بزنید متوجه خواهید شد که تعداد کلاس های پیلاتس بسیاری وجود دارد که برای انجام حرکات ورزشی از تشک استفاده می کنند.

در واقع این کلاس ها نیاز به تجهیزات کمتری دارد و همچنین امکان انجام حرکات بسیار متنوع تری را برای افراد به وجود می آورد که علاوه بر افزایش جذابیت آن، محبوبیت بیشتری را نیز در بین عموم مردم بدست آورده است. در کلاس های ورزش پیلاتس، با استفاده از تشک، مربیان تلاش می کنند تا از نیروی جاذبه و نیروی وزن کمک گیرند تا قدرت و استحکام لازم بدن را افزایش دهند.

  • کلاس های پیلاتس با دستگاه

منظور از دستگاه کلاس های ورزش پیلاتس، ریفورمر تختی است. این دستگاه یک بستر کشویی در اختیار دارد که طناب های مقاومت به دو سر آن متصل شده است.

البته دستگاه های دیگری وجود دارد که باعث تنوع بخشیدن به حرکات خواهد شد و پشتیبانی افراد را افزایش می دهد. جالب است که بدانید، ژوزف پیلاتس، با بستن طناب ها به تخت بیمارستان، حرکات لازم را برای بیماران خود انجام می داد.

مطلب پیشنهادی
معرفی 7 گجت و اپلیکیشن که شما را پزشک و مربی خودتان می کند

پیلاتس و کاهش وزن

از جمله دیگر نکات و مواردی که باید در رابطه با ورزش پیلاتس بدانید این است که تاثیر این ورزش در از بین بردن چربی های ناحیه شکم و پهلو به اثبات رسیده است.

هنگامی که افراد حرکات پیلاتس را به طور مداوم تکرار می کنند در واقع در حال کار کردن بر روی عمیق ترین لایه عرضی شکم خود هستند که در نهایت منجر به از بین رفتن چربی ها و همچنین تقویت عضلات میان تنه و کاهش توده چربی شکم و پهلو خواهد شد.

نکته اینجاست که حتی اگر وزن شما به مقدار قابل توجهی تغییر نکند اما لباس هایی که به تن می کنید بهتر به چشم می آید و اضافه وزن شما انقدر به چشم نخواهد آمد.

کاهش وزن در ورزش پیلاتس

ورزش پیلاتس برای چه کسانی مفید است؟

  • باید در جریان باشید که انجام تمرینات ورزش پیلاتس برای تمام مردان و زنانی که به پرورش اندام و وضعیت عمومی جسمی علاقه مند هستند مفید می باشد. و نکته اینجاست که هیچ محدودیت سنی برای انجام این ورزش وجود ندارد.
  • ورزشکارانی که به دلیل انجام حرکات یک جانبه دچار صدمه شده اند، میتوانند از ورزش پیلاتس برای درمان استفاده نمایند. خصوصا بازیکنان گلف و تنیس.
  • هنرمندانی که حرکات نمایشی ورزشی انجام می دهند حتی هنرپیشگان و موسیقی دانان و تمامی کسانی که به ظاهری خوب و اندامی متناسب اهمیت می دهند میتوانند به سراغ این ورزش بروند.
  • افرادی که از دردهای مزمن ناحیه پشت رنج می برند.
  • افرادی که میخواهند پس از طی کردن دوره نقاهت طولانی دوباره به زندگی برگردند.
  • حتی کسانی که میخواهند از پوکی استخوان جلوگیری کنند. ورزش پیلاتس برای آنان بسیار مفید است.
مطلب پیشنهادی
با 7 تا از گران ترین ورزش های جهان آشنا شوید

ورزش پیلاتس در خانه

از جمله دیگر ویژگی هایی که در رابطه با ورزش پیلاتس وجود دارد این است که میتوان آن را به صورت خانوادگی نیز انجام داد.

در دنیای پر مشغله امروزی مطمئنا پدران و مادران فرصت رفتن به باشگاه را نخواهند داشت. همچنین ممکن است به دلیل مسائل اقتصادی امکان رفتن به باشگاه برای افراد میسر نباشد.از همین رو باید بدانید که میتوان تمام حرکات پیلاتس را در خانه انجام داد.

در واقع کتاب های الکترونیکی و حتی ویدئوهای آموزشی بسیار زیادی در اینترنت و بازار موجود می باشد که شرایط انجام تمرینات و همچنین نحوه صحیح آنها را به شما آموزش می دهد. برای انجام این حرکات نیاز است که یک زیرپایی و لباس هایی آزاد و راحت تهیه کنید و سپس به سراغ تماشای این حرکات بروید.

سخن پایانی

برای داشتن تناسب اندام می توان به ورزش های خوب و مفیدی مانند ورزش پیلاتس رو آورد. بهتر است نحوه صحیح انجام حرکات را زیر نظر مربیان حرفه ای آموخت و در محیط های مختلف آنها را به کار برد. در کنار این ورزش بهتر است برای نتیجه بهتر از رژیم غذایی متعادل، خواب کافی و دوری از استرس را پیش گرفت.

مطلب پیشنهادی
بعد از ورزش این 7 خوراکی مقوی را بخورید

المیرا حسن زاده

المیرا حسن زاده هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *