تغذیهرژیم مادرانسلامت زنان

بادام زمینی در بارداری – (فواید و مضرات + ارزش غذایی)

نظریه ای وجود دارد که خوردن بادام زمینی در بارداری احتمال واکنش آلرژیک به این خوراکی خوش طعم را در کودک پس از به دنیا آمدن بالا می برد.
از طرفی این خوراکی برای سلامت بدن بسیار مفید می باشد؛ در نتیجه لازم است خانم ها در دوران بارداری تحقیقاتی انجام دهند تا بدانند، آیا می توانند این بادام که ارزش غذایی بالا دارد را مصرف کنند؟

در سرچ هایی که در اینباره می شود مطالب بسیاری برای خوردن یا نخوردن خوراکی ها در بارداری ارائه می شود، تمامی این مطالب مادر باردار را بدون شک بسیار سردرگم خواهد کرد. در این مقاله به مادران باردار کمک خواهیم کرد تا با فواید و عوارض این خوراکی آشنا شوند و در آخر با نظر پزشک خود آن را مصرف کنند.

آشنایی با فواید مصرف بادام زمینی در بارداری 

فواید مصرف بادام زمینی در بارداری

1. تامین آهن با مصرف بادام زمینی در بارداری

آهن یکی از مواد معدنی است که میزان آن در بارداری باید 2 برابر حالت طبیعی باشد. این ماده ی معدنی موجب ساخت گلبول قرمز و در نتیجه ی آن تامین انرژی لازم برای بافت های بدن خواهد شد. مصرف بادام زمینی در بارداری میزان آهن را افزایش خواهد داد.

مطلب پیشنهادی
10 مورد مواد غذایی مناسب برای سرماخوردگی و درمان سریع

نکته: تمام آجیل ها از جمله بادام زمینی سرشار از آهن هستند. بادام زمینی یا کره بادام زمینی به مادران باردار و افرادی که دارای کم خونی هستند کمک می کند تا این بیماری در آن ها درمان شود.

2. چربی های اشباع نشده

بادام زمینی سرشار از چربی های اشباع نشده به خصوص اسید اولئیک است که برای قلب مفید می باشد.
خانم های باردار می توانند برای پیشگیری از بیماری های قلبی خود و جنین هر روز تعداد انگشت شماری بادام زمینی میل کنند (منبع).

3. کاهش تومور با بادام زمینی

بادام زمینی منبع خوبی از فیتواسترول ها است. همچنین به آن بتا-sitosterol نیز گفته می شود. این ماده باعث می شود در دوران بارداری ریسک ایجاد تومور در مادر پایین بیایید. به گونه ای که مصرف بادام زمینی در بارداری خطر ابتلا به سرطان را کاهش خواهد داد.

همچنین اگر مادر بارداری دچار تومور باشد، مصرف بادام زمینی به دلیل داشتن این ماده ی مفید و مغذی باعث خواهد شد رشد تومور ها کاهش یا متوقف شود.

مطلب پیشنهادی
تغذیه در دوران پریود - (خوراکی مناسب + خوراکی مضر)

4. نیاسین

نیاسین یا همان ویتامین B3 یکی از ویتامین های خانواده بی می باشد. مادران باردار این ویتامین را می توانند با مصرف متعادل بادام زمینی دریافت کنند.

نکته: ویتامین B3 (نیاسین) موجود در بادام زمینی باعث تقویت قدرت حافظه و عملکرد مغز جنین می شود.

5- کالری و کمک به کمبود وزن مادران باردار

اگر در دوران بارداری مادری دچار کمبود وزن شود، بادام زمینی می تواند به افزایش وزن آن ها کمک کند. این مغز خوش طعم مملو از کالری می باشد که به رسیدن وزن سالم بارداری کمک می کند (منبع).

ارزش غذایی و کالری بادام زمینی

ارزش غذایی و کالری بادام زمینی
تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)581 کیلوکالری
کربوهیدرات18.92 گرم
پروتئین26.35 گرم
چربی49.30 گرم
آب1.95 گرم
فیبر6.90 گرم
قند4.16 گرم
بادام زمینی در بارداری
نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم88.00 میلی گرم
آهن1.83 میلی گرم
منیزیم185.00 میلی گرم
فسفر517.00 میلی گرم
پتاسیم682.00 میلی گرم
سدیم6.00 میلی گرم
روی6.63 میلی گرم
مس1.30 میلی گرم
بادام زمینی در بارداری

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

مضرات مصرف بادام زمینی در بارداری

1. ایجاد اختلال در فشار خون بارداری

یکی از مشکلات شایعی که خانم ها در بارداری به آن مبتلا می شوند، اختلالات فشار خون است. این بیماری می تواند مادر و جنین را بسیار در معرض مشکلات جدی قرار دهد. مصرف نامتعادل بادم زمینی در بارداری فشار خون را دچار مشکل خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
با 5 اپلیکیشن رژیم غذایی برتر جهان، لاغر شوید!

نکته: مصرف زیاد بادام زمینی شور باعث افزایش فشار خون خواهد شد. اما خوردن آجیل های غیر شور در حد غیر اعتدال می تواند فشار خون را کاهش دهد.

2. خطر افزایش وزن با بادام زمینی در بارداری

یکی از مواردی که مادران در دوران بارداری باید به آن توجه کنند این می باشد که، مراقب وزن خود باشد. متاسفانه در بیشتر گزارش ها دیده شده است مادران باردار دچار اضافه وزن غیر ضروری هستند.

شاید به نظر بیاید این اضافه وزن مشکل چندانی را به همراه نداشته باشد، اما چه در بارداری و چه بعد زایمان مادر را درگیر اذیت های خود خواهد کرد. مصرف نامتعادل از بادام زمینی در بارداری می تواند، منجر به اضافه وزن و تجمع چربی های اشباع شده در بدن شود.

موارد منع مصرف بادام زمینی در دوران بارداری

  • مادر باردار دارای اضافه وزن باشد 
  • مادرانی که مشکلات هضم دارند. در نتیجه خوردن بادام زمینی موجب استفراغ یا اسهال در آن ها می شود
  • افرادی که مستعد ابتلا به واریس هستند
  • مادران بارداری که دارای سنگ کلیه هستند.
مطلب پیشنهادی
5 سوپرفود عالی برای کاهش وزن سریعتر را بشناسید

در آخر: 

برای تامین نیاز های طبیعی مادر باردار، بادام زمینی یکی از گزینه های مقوی و مغذی است. هیچ دلیلی برای آن ها وجود ندارد که این آجیل سالم را از رژیم غذایی بارداری خود حذف کنند.

عوارض جانبی که در اینجا ذکر شده است معمولاً نتیجه مصرف بیش از حد این نوع از بادام است که باعث عدم تعادل در رژیم می شود. بنابراین در صورت عدم حساسیت این بادام را حتما در رژیم غذایی خود قرار دهید.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *