مصرف هندوانه در بارداری

برای مادران باردار، خوردن غذای سالم و مغذی برای خودش و کودک در اولویت است. برخی از مواد غذایی که در زمان عادی بی خطر هستند می توانند در زمان بارداری عوارض نامطبوع داشته باشند. یک سوال رایج در بین زنان باردار که عاشق میوه هستند ، این است که خوردن هندوانه در بارداری می تواند آن ها را با مشکل رو به رو کند. در این مقاله خوردن این میوه شیرین و آبدار را در زمان بارداری مورد بررسی قرار می دهیم.

آیا می توان هندوانه در بارداری مصرف کرد؟

بله، خانم ها می توانند هندوانه در بارداری میل کرد. هنگامی که این میوه آبدار و خوش طعم در حد اعتدال مصرف شود، نه تنها بی خطر است، بلکه برای بانوی باردار و جنین داخل رحم او نیز بسیار مفید می باشد.

فواید منحصر به فرد خوردن هندوانه در دوران بارداری

فواید منحصر به فرد خوردن هندوانه در دوران بارداری

1. سوزش سر دل و اسیدیته

بارداری به طور طبیعی باعث ایجاد تغییرات عمده هورمونی در بدن می شود. این تغییرات تا حدی ناراحتی برای بانوی باردار به همراه می آورد. اسیدیته و سوزش سر دل دو علت بسیار شایع از ناراحتی در بانوان در طول دوره بارداری است.
هندوانه در بارداری می تواند تاثیر تسکین دهنده ای بر دستگاه گوارش داشته باشد. همچنین می تواند از اسیدیته و سوزش سر دل جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی
از بارداری خارج از رحم چه می دانید + 3 روش درمان

نکته: گاهی اوقات تقریباً بلافاصله می توان با مصرف هندوانه این درد را آرام کرد.

2. جلوگیری از ادم با مصرف هندوانه در بارداری

یکی از اتفاقاتی که برای بانوان باردار می افتد این است که، اغلب دچار ورم دست و پا مقابله می شوند، که به آن ادم می گویند. مقدار زیاد آب موجود در هندوانه باعث باز شدن انسداد ها و در نتیجه ی آن تسکین ورم و التهابات می شود. بنابراین برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود هندوانه در بارداری مصرف شود.
نکته: ادم به دلیل تجمع غیر معمول مایعات در بافت های خاصی از بدن ایجاد می شود. 

3. موثر در برابر کم آبی بدن مادر باردار

یکی دیگر از مشکلات شایع مرتبط به بارداری، کم آبی بدن مادر است. کمبود آب بدن می تواند باعث ناراحتی های جزئی شود، مانند خستگی و بی حالی، تا مشکلات جدی تر برای بانوان باردار مانند زایمان زودرس را با خود دارد. مصرف هندوانه در بارداری از آن جا که این میوه  تقریباً نود درصد آب تشکیل شده است، می تواند در مبارزه با کم آبی بدن موثر واقع شود.

مطلب پیشنهادی
افسردگی دوران بارداری را به طور کامل بشناسیم + عوارض

4. کاهش بیماری صبحگاهی

بانوان باردار به ویژه در چند هفته اول بارداری از بروز تهوع و استفراغ رنج می برند. اگرچه به آن بیماری صبحگاهی گفته می شود، اما این دوره ها می توانند در هر زمان در طول روز اتفاق بیفتند. یک لیوان آب هندوانه در صبح می تواند برای مبارزه با این بیماری بسیار مؤثر باشد. علاوه بر این که  بیماری صبحگاهی را کاهش می دهد، آب هندوانه کمک می کند در بارداری سطح انرژی و طراوت حفظ شود.

5. سم زدایی بدن با مصرف هندوانه در بارداری

هندوانه دارای خاصیت ادرارآور است که به بیرون راندن سموم و کاهش اسید اوریک در بدن کمک می کند. این خاصیت هندوانه به عملکرد مناسب کبد و کلیه ها در دوران بارداری کمک می کند. همچنین به افزایش SPF پوست کمک می کند.در نتیجه بانوان باردار پاکسازی بدن خود می توانند از مصرف هندوانه در بارداری بهره ببرند.

6. جلوگیری ا رنگ آمیزی پوست

تغییرات هورمونی که در بدن خانم ها در دوران بارداری اتفاق می افتد، می تواند باعث لکه دار شدن پوست شود. مصرف هندوانه در بارداری و غیر بارداری هضم را بهبود می بخشد و سموم را از بدن بیرون می کشد. در نتیجه پوست مادر باردار را درخشان و عاری از هر رنگدانه ای خواهد کرد.  

مطلب پیشنهادی
رژیم غذایی سالمندان و شناخت باید ها و نباید های غذایی

7. کاهش یبوست دوران بارداری

یبوست یکی دیگر از مشکلات شایع بانوان در دوران بارداری است. هندوانه از فیبر سرشار است ، که به شکل گیری مدفوع کمک می کند. همچنین محتوای بالای آب و ژلاتینی بودن فیبر ها به حرکت درست روده کمک می کند.با این عوامل مصرف هندوانه در بارداری قادر است این مشکل آزار دهنده را رفع کند

8. تقویت استخوان های سالم در جنین 

دلیل مهم دیگر که خانم خوردن هندوانه در بارداری را در رژیم خود جای دهند، این واقعیت است که هندوانه در تشکیل استخوان ها و دندان ها جنین در حال رشد کمک می کند. هندوانه  به مقدار قابل توجهی کلسیم و پتاسیم دارند و این مواد معدنی برای رشد مناسب استخوان در جنین و جلوگیری از پوکی استخوان مادر ضروری می باشد.

نکته: هندوانه همچنین دارای چندین ماده معدنی و ویتامین است که به بینایی کودک ، مغز ، سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

عوارض جانبی مصرف هندوانه در حین بارداری

هندوانه ، اگرچه به طور کلی برای سلامتی مفید و برای زنان باردار مفید است ، اما همچنین ممکن است مصرف هندوانه در بارداری دارای اثرات نامطلوب خاصی نیز باشد.مانند:

  • در صورت مصرف بیش از حد آن ، مقدار قند موجود در هندوانه ممکن است به میزان زیادی قند خون منجر شود و باعث دیابت حاملگی شود.
  • خاصیت دیورتیک هندوانه ممکن است باعث از بین رفتن مواد مغذی اساسی به همراه سموم شود.
مطلب پیشنهادی
کشمش میان‌وعده‌ای مفید با 14 خاصیت درمانی + معرفی انواع آن

نکته: توصیه می شود فقط هندوانه های تازه مصرف کنید. هندوانه تمایل به فاسد شدن سریع دارد و مصرف نکردن تازه آن ممکن است منجر به حالت تهوع، استفراغ و بیماری های دستگاه گوارش شود.

کالری و ارزش غذایی هندوانه

بانوانی که کالری و ارزش غذایی مصرف هندوانه در بارداری برایشان مهم است می توانند از جدول زیر کمک بگیرند.

مواد تشکیل دهنده اصلیمقدار در100 گرم
انرژی (کالری)30 کیلوکالری
کربوهیدرات7.55 گرم
پروتئین0.61 گرم
چربی0.15 گرم
آب91.45 گرم
فیبر0.40 گرم
قند6.20 گرم
کلسترول0.00 میلی گر
نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A28.00 میکروگرم
ویتامین E0.05 میلی گرم
ویتامین K0.10 میکروگرم
ویتامین C8.10 میلی گرم
نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم7.00 میلی گرم
آهن0.24 میلی گرم
منیزیم10.00 میلی گرم
فسفر11.00 میلی گرم
پتاسیم112.00 میلی گرم
سدیم1.00 میلی گرم

در آخر:

همانطور که با توجه به مقالات اثبات شده در بالا بررسی کردیم فواید مصرف هندوانه در بارداری بسیار بیشتر از مضرات آن است. اما باید این نکته ی مهم را یادآوری کرد بانوان دارای قند بالا و دیابت از مصرف آن باید تا جای ممکن خودداری کنند.

مطلب پیشنهادی
دلایل درد ناف در بارداری + 5 راهکار برای تسکین آن

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید