مصرف هندوانه در بارداری – 8 خاصیت آن برای مادر و جنین + مضرات
مصرف هندوانه در بارداری یکی از سوالاتی است که مادران باردار علاقه مند به میوه از پزشک خود دارند که آیا می توانند از آن میل کنند یا خیر؛ چرا که برخی از خوراکی ها در دوران بارداری برای مادر و جنین بسیار یا مقداری خطرناک است، در نتیجه برای اطمینان از سلامت خود و جنین لازم است یک رژیم غذایی سالم و مقوی را دنبال کنند.
در این مطلب خوردن این میوه شیرین و آبدار را در زمان بارداری مورد بررسی قرار داده ایم.
آیا می توان هندوانه در بارداری مصرف کرد؟
بله، خانم ها می توانند هندوانه در بارداری میل کنند. هنگامی که این میوه آبدار و خوش طعم در حد اعتدال مصرف شود نه تنها بی خطر است، بلکه برای مادر باردار و جنین داخل رحم او نیز بسیار مفید می باشد.
فواید منحصر به فرد خوردن هندوانه در دوران بارداری
1. درمان سوزش سر دل و اسیدیته
بارداری به طور طبیعی باعث ایجاد تغییرات عمده هورمونی در بدن می شود. این تغییرات تا حدی ناراحتی برای مادر باردار به همراه می آورد. اسیدیته و سوزش سر دل دو عامل بسیار شایع از ناراحتی در خانم ها در طول دوره بارداری است.
هندوانه در بارداری می تواند تاثیر تسکین دهنده ای بر دستگاه گوارش داشته باشد و همچنین می تواند از اسیدیته و سوزش سر دل جلوگیری کند.
نکته: گاهی اوقات تقریباً بلافاصله می توان با مصرف هندوانه این درد را آرام کرد.
2. جلوگیری از ادم با مصرف هندوانه در بارداری
یکی از اتفاقاتی که برای مادران باردار می افتد این است که اغلب دچار ورم دست و پا می شوند؛ که به آن ادم می گویند.
میزان زیاد آب موجود در هندوانه باعث باز شدن انسداد رگ ها و در نتیجه ی آن تسکین ورم و التهابات می شود. بنابراین برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود خانم ها در طی بارداری هندوانه مصرف شود.
نکته: ادم به دلیل تجمع غیر معمول مایعات در بافت های خاصی از بدن ایجاد می شود.
3. موثر در برابر کم آبی بدن مادر باردار
یکی دیگر از مشکلات شایع مرتبط با بارداری، کم آبی بدن مادر است. کمبود آب بدن می تواند باعث ناراحتی های جزئی مانند خستگی و بی حالی شود و همچنین می تواند مشکلات جدی تر برای مادران باردار مانند زایمان زودرس را با خود به همراه داشته باشد.
مصرف هندوانه در بارداری از آن جا که این میوه تقریباً از نود درصد آب تشکیل شده است، می تواند در مبارزه با کم آبی بدن موثر واقع شود.
4. کاهش بیماری صبحگاهی
مادران باردار به ویژه در چند هفته اول بارداری از بروز تهوع و استفراغ رنج می برند. اگرچه به آن بیماری صبحگاهی گفته می شود، اما این حالت ها می توانند در هر زمان از طول روز اتفاق بیفتند.
یک لیوان آب هندوانه در صبح می تواند برای مبارزه با این بیماری بسیار مؤثر باشد. علاوه بر این که بیماری صبحگاهی را کاهش می دهد، آب هندوانه کمک می کند در بارداری سطح انرژی و طراوت حفظ شود.
5. سم زدایی بدن با مصرف هندوانه در بارداری
هندوانه دارای خاصیت ادرارآوری است که به بیرون راندن سموم و کاهش اسید اوریک در بدن کمک می کند. این خاصیت هندوانه به عملکرد مناسب کبد و کلیه ها در دوران بارداری کمک می کند. همچنین مصرف این میوه به افزایش SPF پوست کمک می کند؛ در نتیجه خانم های باردار برای پاکسازی بدن خود می توانند از این میوه بهره لازم را ببرند.
6. جلوگیری از تغییر رنگ پوست
تغییرات هورمونی که در بدن خانم های باردار اتفاق می افتد، می تواند باعث لکه دار شدن پوست شود. مصرف هندوانه در بارداری و غیر بارداری عمل هضم را بهبود می بخشد و سموم را از بدن بیرون می کشد؛ در نتیجه پوست مادر باردار را درخشان و عاری از هر گونه رنگدانه خواهد کرد.
7. کاهش یبوست دوران بارداری
یبوست یکی دیگر از مشکلات شایع خانم ها در دوران بارداری است. هندوانه از فیبر سرشار است که به دفع راحت مدفوع کمک می کند. همچنین محتوای بالای آب و ژلاتینی بودن فیبر ها به حرکت درست روده کمک می کند. با داشتن این دو خاصیت مصرف هندوانه در بارداری می تواند این مشکل آزار دهنده را رفع کند.
8. تقویت استخوان های سالم در جنین
دلیل مهم دیگری که باید خانم ها خوردن هندوانه را در رژیم بارداری خود جای دهند، این واقعیت است که هندوانه در تشکیل استخوان ها و دندان ها جنین در حال رشد کمک می کند. هندوانه به مقدار قابل توجهی کلسیم و پتاسیم دارد و وجود این مواد معدنی برای رشد مناسب استخوان در جنین و جلوگیری از پوکی استخوان مادر ضروری می باشد.
نکته: هندوانه همچنین دارای چندین ماده معدنی و ویتامین است که به بینایی کودک، مغز، سیستم عصبی و سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
عوارض جانبی مصرف هندوانه در حین بارداری
هندوانه، اگرچه به طور کلی برای سلامتی و برای زنان باردار مفید است، اما ممکن است مصرف هندوانه در بارداری دارای اثرات نامطلوب خاصی نیز باشد. مانند:
- در صورت مصرف بیش از حد آن به دلیل قند موجود در هندوانه ممکن است منجر به افزایش قند خون و در آخر باعث دیابت حاملگی شود.
- خاصیت دیورتیک هندوانه ممکن است باعث از بین رفتن مواد مغذی اساسی به همراه سموم شود.
نکته: توصیه می شود فقط هندوانه های تازه مصرف کنید. هندوانه تمایل به فاسد شدن سریع دارد و مصرف نکردن تازه آن ممکن است منجر به حالت تهوع، استفراغ و بیماری های دستگاه گوارش شود.
کالری و ارزش غذایی هندوانه
خانم هایی که کالری و ارزش غذایی مصرف هندوانه در بارداری برایشان مهم است می توانند از جدول زیر کمک بگیرند.
مواد تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 30 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 7.55 گرم |
پروتئین | 0.61 گرم |
چربی | 0.15 گرم |
آب | 91.45 گرم |
فیبر | 0.40 گرم |
قند | 6.20 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گر |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 28.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.05 میلی گرم |
ویتامین K | 0.10 میکروگرم |
ویتامین C | 8.10 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 7.00 میلی گرم |
آهن | 0.24 میلی گرم |
منیزیم | 10.00 میلی گرم |
فسفر | 11.00 میلی گرم |
پتاسیم | 112.00 میلی گرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |