10 تا از بهترین خوراکی های ضد اسید معده را بشناسید
بازگشت اسید به معده یا رفلاکس معده به مری میتواند عوارض زیادی به همراه داشته باشد:
نفخ
حالت تهوع
آروغ زدن
سرفه و گرفتگی صدا
و در موارد شدیدتر میتواند تنگ شدن مری و زخم شدن مری یا حتی تغییرات پیش سرطانی را برای فرد ایجاد کند. بازگشت اسید به معده وقتی اتفاق میافتد که اسفنکتر تحتانی مری ضعیف شده باشد یا آسیب جدی دیده باشد.
این عضلهی تنگ کننده وظیفه جلوگیری از حرکت رو به بالای غذاها از معده به مری را بر عهده دارد. رفلاکس معده وقتی حجم اسید معده کاهش یا افزایش غیرطبیعی یافته باشد، بیشتر بروز داده میشود. بازگشت اسید معده به مری تا حدودی با اصلاح عادات غذایی قابل کنترل است. در صورتی که از بازگشت اسید معده رنج میبرید، پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله از مجله کوئیک فیت را دنبال کنید تا با بهترین خوراکی های ضد اسید معده آشنا شوید.
مقالات پیشنهادی مرتبط با خوراکی های ضد اسید معده
- کندر در بارداری مفید است یا مضر؟ کودکی باهوش یا بیش فعال؟
- 10 غذای پیر کننده که باید مراقب مصرف آن ها باشید
- ورم معده | هر آنچه از گاستریت باید بدانید + درمان غیر دارویی
آشنایی با بهترین خوراکی های ضد اسید معده
1. فیبر بیشتری دریافت کنید
انواع فیبر میتواند احساس سیری بیشتری را به همراه داشته باشد. احساس سیری بیشتر، از پرخوری و سوزش معده جلوگیری خواهد کرد. فیبرها علاوه بر اینکه برای کاهش بازگشت اسید معده مفید هستند، میتوانند به کاهش قند خون و کاهش کلسترول، بهبود مشکلات روده و هموروئید کمک شایانی برسانند. از جمله بهترین منابع برای دریافت فیبر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- انواع کلم مانند کلم بروکلی، گل کلم و…
- سبزیجات سبز مانند لوبیا سبز، مارچوبه و سایر انواع سبزیها
- سبزیجات ریشهای همچون هویج، چغندر و سیب زمینی شیرین
- غلات کاملی همچون برنج قهوهای، جوی دوسر، دانه کوسکوس
2. شیر میل کنید
شیر یکی از نوشیدنیهای عالی برای از بین بردن سوزش معده است. البته باید در نظر داشته باشید که شیر پرچرب باعث تشدید برگشت اسید به معده میشود. ولی شیر کم چرب میتواند مانند لایهای نازک روی پوشش دیواره معده و محتوای اسیدی آن قرار گیرد. مصرف شیر کم چرب بلافاصله سوزش معده را بهبود میبخشد. ماست کم چرب نیز چنین خاصیتی را دارد و مقادیر متعادلی پروبیوتیکها به بدن میرساند. پروبیوتیکها برای سلامت معده گزینههای بسیار عالی هستند.
3. مصرف خوراکیهای آبدار را جدی بگیرید
خوراکیهایی که آب بیشتری دارند، باعث رقیق و ضعیف شدن اسید معده میشوند. مواردی مانند سوپ تهیه شده با آب گوشت یا انواع دمنوش رقیق برای این منظور مناسب هستند. اما از جمله میوه و سبزیجات آبدار و ضد اسید معده که میتوان معرفی کرد موارد زیر هستند:
خیار
کاهو
کرفس
هندوانه
4. بیشتر خوراکیهای قلیایی مصرف کنید
مرکبات مانند پرتقال و لیمو ترش خاصیت اسیدی بالایی دارند. به همین دلیل میوههای مناسبی برای معدههایی که دچار رفلاکس میشوند محسوب نمیشوند. میوههایی به غیر از مرکبات مانند موز، سیب، گلابی، خربزه و حتی رازیانه از بهترین خوراکی های ضد اسید معده محسوب میشوند.
5. از زنجبیل کمک بگیرید
یکی از ادویههای ضدالتهاب طبیعی، زنجبیل است. میتوانید از زنجبیل به عنوان راهکار درمانی طبیعی برای جلوگیری از سوزش معده استفاده کنید. حتی با این ادویه به بهبود خیلی از مشکلات گوارشی نیز کمک شایانی میرسانید. میتوانید از ادویه زنجبیل در تهیه غذا استفاده کنید یا اینکه نوع تازه آن را تهیه کرده و با صورت رنده شده برای پخت غذا استفاده کنید.
حتی زنجبیل خشک شده و پودر نشده را به صورت دمنوش هم میتوانید تهیه و مصرف کنید.
6. از جو دوسر استفاده کنید
جو دوسر یکی از غلات کامل است که فیبر زیادی را برای بدن به همراه دارد. میتوانید آن را به صورت حلیم یا اوتمیل تهیه کنید و در وعده صبحانه میل کنید. به علت جذب اسید معده، گزینهای عالی برای کاهش علائم رفلاکس معده است. حتی میتوانید خوراکیهایی مانند برنج سبوسدار و نانهای تهیه شده از غلات کامل را به دلیل فیبر بالایی که دارند، به جای جو دوسر استفاده کنید.
7. سفیده تخم مرغ را به جای زرده استفاده کنید
زرده تخم مرغ چربی زیادی نسبت به سفیده دارد. به همین دلیل بهتر است از سفیده تخم مرغ استفاده کنید و زرده را تا زمان بهبود کامل حذف کنید. زیرا میتواند بازگشت اسید به معده را تشدید کند.
8. گوشت و غذاهای کم چرب مصرف کنید
برای مصرف گوشت، بهتر است گزینههایی را انتخاب کنید که چربی کمتری دارند. منابعی مانند ماهی و غذاهای دریایی، سینه مرغ و سینه بوقلمون از بهترین منابع برای دریافت پروتئین گوشتی هستند. آنها را به صورت آبپز یا بخارپز و کبابی میتوانید مصرف کنید تا به مرور علائم برگشت اسید را کاهش دهید.
9. چربیهای مفید باید جایگزین چربیهای مضر شوند
باید تا حد امکان از مصرف چربیهای اشباع و ترانس اجتناب کنید. به جای آنها میتوانید چربیهای غیراشباع سالم را از منابعی مانند گزینههای زیر استفاده کنید:
آووکادو
زیتون و روغن زیتون
کنجد و روغن کنجد
گردو
تخمه آفتابگردان و روغن آفتابگردان
تخم کتان
10. از دارچین استفاده کنید
یکی از بهترین خوراکی های ضد اسید معده دارچین است. این ادویه مفید به بهبود هضم و جذب غذا کمک شایانی میرساند. میتواند باعث آرام شدن معده شود و به عنوان راهکاری عالی برای کاهش اسید معده معرفی شود. همچنین استفاده متعادل از دارچین به بهبود عفونتهای موجود در دستگاه گوارش کمک میکند.
مواد غذایی تحریک کننده که باعث تشدید بازگشت اسیده معده میشوند
باید افرادی که بازگشت اسید معده به مری را تجربه میکنند، تا جای ممکن از مصرف موارد زیر پرهیز کنند:
- غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ کرده
- انواع فست فود
- غذاهای پُرادویه
- سسهای خامه دار
- محصولات لبنی پرچرب
- انواع تنقلات مانند بستنی و چیپس
- خوراکیهای اسیدی مانند انواع مرکبات
- سبزیجات اسیدی مانند گوجه فرنگی
- شکلات
- سیر و پیاز یا تند
- نعناع
- خوراکیهای کافئین دار مانند چای و قهوه
- نوشیدنیهای گازدار
- الکل
مقالات پیشنهادی مرتبط با خوراکی های ضد اسید معده
- کندر در بارداری مفید است یا مضر؟ کودکی باهوش یا بیش فعال؟
- 10 غذای پیر کننده که باید مراقب مصرف آن ها باشید
- ورم معده | هر آنچه از گاستریت باید بدانید + درمان غیر دارویی
جمعبندی
در این مقاله به معرفی بهترین خوراکی های ضد اسید معده پرداختیم. مشکل رفلاکس معده را میتوان با تغییر برخی از عادات غذایی و سبک زندگی بهبود بخشید. اما در مواردی که این مشکل حاد شده باشد باید از پزشک برای بهبود و کنترل آن کمک گرفت. سپس راهکارهای مربوط به عادات و سبک زندگی را در کنار درمان اصلی توصیه شده توسط پزشک میتوانید پیش ببرید.