آشپزیتغذیهغذاهای مکمل

مربای پوست هندوانه – طرز تهیه با طعمی دلخواه در منزل

مربای پوست هندوانه یکی از مرباهایی است که در سال های اخیر طرفداران خود را پیدا کرده است. از این مربا می توان به عنوان دسری خاص و متفاوت در مهمانی ها استفاده کرد. این نوع از مربا در سوپرمارکت ها بسیار سخت پیدا می شود و اغلب آن را در خانه تهیه می کنند. در ادامه پخت این مربای خاص را با روشی بسیار آسان آموزش داده ایم.

طرز تهیه مربای پوست هندوانه

مربای پوست هندوانه

مربای پوست هندوانه به تنهایی خود طعمی ندارد و بسیار نرم می باشد؛ اما می توان با کمی سلیقه و استعداد آن را به طعم دلخواه خود در آورد و همچنین با استفاده از آب آهک به آن تردی بخشید.

مواد اولیه برای مربای پوست هندوانه

  • پوست هندوانه: نیم کیلو
  • شکر : 750 گرم
  • آهک: 3 قاشق غذاخوری
  • چوب دارچین: یک عدد
  • وانیل: یک قاشق چای خوری
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری

مراحل تهیه مربای پوست هندوانه

1. ابتدا باید قسمت سفید پوست هندوانه را از قسمت سبز آن جدا کنیم. قسمت سفید پوست هندوانه را می توان با قالب های متنوع به شکل های متفاوتی در آورد تا مربای پوست هندوانه با ظاهری زیباتر داشته باشیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کمپوت سیب - با 8 روش کمپوت درست کنید

2. در ظرفی دیگر آهک خوراکی را بر می داریم و به اندازه دو لیوان به آن آب اضافه می کنیم. با یک قاشق چوبی آب آهک را هم می زنیم تا کاملا محلول یک دست شود؛ سپس برای گرفتن گوله های آهکی، محلول را از داخل یک صافی رد می کنیم تا کاملا آب آهک درست شده یک دست و صاف باشد.

نکته آشپزی: پودر آهک را از قنادی ها می توان تهیه کرد.

نکته آشپزی: پودر آهک خوراکی هنگام مخلوط شدن با آب واکنش شیمیایی قوی خواهد داد، به اندازه ای که محلول بسیار داغ خواهد شد؛ در نتیجه برای حل کردن آهک در آب بهتر است از یک قاشق چوبی استفاده کنید.

3. پوست هندوانه ها را به مدت یک شبانه روز داخل آب آهک می خوابانیم تا کاملا نرمی آن گرفته شود.

4. پس از گذشت 12 ساعت پوست هندوانه ها را با آب خنک آب کش می کنیم؛ سپس پوست این میوه را به مدت 24 ساعت داخل آب خنک می خوابانیم.

مطلب پیشنهادی
مربای انگور را بدون شکرک و طعم گس در منزل بپزید

نکته آشپزی: در طی 24 ساعت بهتر است چند بار آب داخل ظرف عوض شود تا آهک ها بهتر از پوست هندوانه خارج شوند.

5. پس از 24 ساعت مجدد پوست هندوانه ها را آبکش می کنیم و سپس آن ها را در ظرفی دیگر می ریزیم و به اندازه ای که روی آن ها آب قرار گیرد آب م یریزم.
به مدت 20 دقیقه بر روی حرارت پوست هندوانه ها را جوش می دهیم و سپس آبکش می کنیم.

6. مرحله 5 را بهتر است تا زمانی که آهک به صورت کامل خارج نشده است تکرار کنیم.

7. هنگامی که از خارج شدن آهک از پوست هندوانه ها مطمئن شدیم در ظرفی دیگر آب را جوش می آوریم و به آن شکر را اضافه می کنیم. اجازه می دهیم شکر داخل آب کاملا حل شود.
حرارت را به اندازه ای زیاد می کنیم که محلول ما به غلظت شهد برسد.

8. پس از آماده شدن شهد، چوب دارچین و وانیل را به آن اضافه می کنیم و می گذاریم در دمای ملایم به مدت 10 دقیقه جوش بخورد. چوب های دارچین را از داخل شهد در می آوریم و سپس پوست هندوانه را به شهد اضافه می کنیم.
در این مرحله باید به مدت یک ساعت پوست هندوانه با شهد روی حرارت ملایم پخته شود.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای کدو حوایی بدون شکرک در منزل با آب آهک

نکته آشپزی: هنگام پخت مربای پوست هندوانه روی آن کف جمع می شود. باید حواسمان باشد کف ها را از مربا جدا کنیم تا در آخر مربایی شفاف داشته باشیم.

9. زمانی که مربای پوست هندوانه کاملا پخته شد، 5 دقیقه قبل از خاموش کردن به آن آبلیمو اضافه می کنیم و در آخر باید اجازه دهیم مربا در دمای آشپزخانه خنک شود. 

نکته آشپزی: برای آن که پوست هندوانه ها کاملا طعم مواد را به خود بگیرند، در مرحله ی آخر هنگام خنک شدن بهتر است روی آن را دم کنی بگذاریم. 

در آخر:

مربای پوست هندوانه به علت آن که خود پوست هندوانه طعمی ندارد بنابراین می توان با طعم دهنده های دلخواه با هر طعمی آن را در منزل تهیه کرد. در مصرف این مربا و تمامی خوراکی های دارای گلوکز باید تعادل را رعایت کرد و تا حد امکان کم از آن ها میل کرد؛ چرا که دارای کالری و قند بسیار بالایی هستند اما ارزش غذایی پایینی دارند و از طرفی دیگر گلوکز اضافی در بدن تبدیل به چربی اشباع خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *