آشپزی

مربای انگور را بدون شکرک و طعم گس در منزل بپزید

مربای انگور یکی از خوراکی های مغذی برای میل کردن در وعده ی صبحانه و عصرانه می باشد. این مربا مانند خود انگور می تواند با ترکیبات خاصی که دارد انرژی و ضعف از دست رفته را به شما باز گرداند.

اگر به دنبال مربایی سرشار از انرژی و خوش طعم هستید این مربا می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد؛ همچنین علاوه بر مغذی بودن طرز تهیه بسیار آسانی نیز دارد. در ادامه این مطلب شما می توانید طرز تهیه مربا انگور را با کوئیک فیت آموزش ببنید.

اگر علاقمند به درست کردن مربا های خانگی و متنوع هستید در زیر می توانید آموزش خوشمزه ترین مرباها را یاد بگیرید:

مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

طرز تهیه مربای انجیر ساده و شفاف + مربای انجیر خشک

مربای توت فرنگی – طرز تهیه با عسل و ساده (ارزش غذایی)

طرز تهیه مربای انگور

طرز تهیه مربای انگور

مواد اولیه 

  • انگور بی دانه: نیم کیلو
  • شکر: نیم کیلو 
  • وانیل: یک قاشق چای خوری
  • آب: 3 الی 4 لیوان
  • آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای زردآلو ؛ 3 روش متفاوت له‌شده، آفتابی و کامل

مراحل تهیه مربای انگور

1. ابتدا لازم است انگورهای بی دانه را از شاخه جدا کنیم و پس از شستن اجازه دهیم آب آن ها کاملا خشک شود.

2. در ظرفی لعابی آب و شکر را بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا تبدیل به شهد شود. زمانی که به غلظت مطلوب رسید انگور ها را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم حدود نیم ساعت با دمای ملایم حبه انگورها داخل شهد کاملا پخته شوند.

3. بعد از نیم ساعت وقتی از پخته شدن مربای انگور خود مطمئن شدیم به آن آبلیمو و وانیل را اضافه می کنیم، صبر می کنیم این دو ماده با مربا به مدت 5 دقیقه جوش بخورند تا کاملا با ترکیب مربا مخلوط و یکی شوند.

4. پس از پخت مربای انگور حرارت را خاموش کرده و در دمای آشپزخانه می گذاریم کاملا خنک شود، سپس مربا را داخل ظرف های شیشه ای می ریزم و در محلی خنک نگهداری می کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کمپوت گیلاس - با ما 5 نوع کمپوت گیلاس درست کنید

پخت مربای انگور بدون شکرک

پخت مربا انگور

شکرک زدن مربای انگور یکی از مشکلاتی است که اغلب در پخت این نوع مربا پیش می آید؛ تنها کافیست نکات ریزی را هنگام طبخ رعایت کنید تا دیگر مربا انگور شکرک نزند. 

  • میزان شکر و حبه انگور باید با یکدیگر برابر یا حتی کمتر باشد؛ چرا که بیشتر شدن شکر باعث شکرک زدن مربای انگور می شود.
  • حتما به مربا باید مقداری خوراکی که دارای خاصیت اسیدی است مانند آبلیمو یا جوهرلیمو اضافه کنید تا جلوی شکرک زدن احتمالی را بگیرد.
  • اگر انگوری که برای مربا استفاده می کنید بسیار شیرین می باشد بهتر است میزان شکری که استفاده می کنید نصف باشد.

حال اگر مربا پس از پخت باز شکرک زد چه کاری باید انجام داد؟ اگر مربا شکرک زد، کافیست مقداری آب و آب لیمو به آن اضافه کرده و اجازه دهید بر روی دمای ملایم دوباره ترکیبات با یکدیگر بجوشند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای کدو حوایی بدون شکرک در منزل با آب آهک

چرا مربای انگور طعم گس می دهید؟

پس از آن که مربای انگور پخته شد این امکان وجود دارد احساس کنید این مربا دهنتان را کمی گس می کند و دیگر میلی برای خوردن آن نداشته باشید. اما به راحتی قبل از پخت شما می توانید طعم گس را از مربای خود بگیرید.

اصلی ترین عاملی که باعث می شود این مربای خوشمزه گس شود دانه های آن است و سپس شاخه های ریزی است که روی حبه انگور باقی مانده است. با جدا کردن آن ها قبل از پخت دیگر نگران گس شدن مربای خود نباشید

چگونه مربای بدون کپک داشته باشیم؟

پس از مدتی شاید متوجه شوید مربای انگور شما کپک زده است. علت آن سه مورد می باشد. 

  • خشک نشدن کامل انگورها پس از شستن.
  • هنگامی که انگور ها به شهد اضافه می شوند اگر زمان پخت، آب اضافی داخل آن کاملا بخار نشود بعد از مدتی مربا کپک خواهد زد.
  • وارد شدن قاشق خیس داخل مربای انگور پخته شده.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه کمپوت سیب - با 8 روش کمپوت درست کنید

چرا مربای انگور پس از پخت کدر می شود؟

امروزه ظرف های زیادی برای پخت در خانه ها وجود دارد که متناسب با نیاز از آن ها استفاده می شود. یکی از علت هایی که بیشتر افراد ترجیح می دهند مربا را از بیرون تهیه کنند رنگ روشن و شفاف آن است.

اما شما نیز می توانید در خانه مربای انگور شفاف داشته باشید. تنها کافیست برای پخت این نوع مربا نکات زیر را رعایت کنید:

  • از ظروف لعابی استفاده کنید
  • هنگام پخت درب آن را نگذارید.
  • مدت زمانی که شکر و آب در حال جوش هستند این را به یاد داشته باشید اگر زیاد شهد غلیظ شود باعث تیرگی مربا خواهد شد.
  • برای رسیدن به غلط مناسب مربا زمانی که انگور داخل شهد است اجازه ندهید بیش از زمان گغته شده پخته شده مربا حرارت ببیند.

خواص مربای انگور 

خواص مربای انگور

1. تامین انرژی بدن با مربای انگور

انگور جزو خوراکی هایی هست که انرژی بالایی به بدن بر می گرداند. مربای این میوه مانند خود آن این خاصیت را نیز به همراه دارد. مصرف آن در میان وعده با چای یا صبحانه انرژی زیادی را تا شب به شخص خواهد بخشید.
مربای انگور به گونه ای می باشد که اگر شخصی در طی روز احساس ضعف شدید کند با خوردن یک قاشق از این مربا انرژی سریعا به او باز می گردد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای سیب + مربای سیب و هویج (فواید آن)

2. تقویت سیستم دفاعی بدن

انگور پس از پخته شدن بسیاری از فیبر های خود را از دست می دهد؛ اما به جای آن خاصیت آنتی اکسیدانی این میوه چند برابر خواهد شد. آنتی اکسیدان ها نقش بسیار مهمی را در سلامت بدن ایفا می کنند. این مواد سلول های بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند؛ در نتیجه این اتفاق باعث خواهد شد سلول ها سالم به طور غیرطبیعی تکثیر نشوند و از بروز سرطان های مختلف جلوگیری می کند.

آنتی اکسیدان های موجود در مربای انگور باعث افزایش گلبول های سفید در بدن می شود، در نتیجه ی این عملکرد بدن در برابر انواع ویروس ها، باکتری ها و عفونت ها می تواند مقاومت بیشتری را از خود نشان دهد. اگر این مربا با عسل طبخ شود این خاصیت چند برابر نیز می شود.

انگور دارای خواصی است که باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن می شود و شما را در برابر بیماری ها ایمن خواهد کرد و همچنین باعث سلامتی پایدار می شود. برای آشنایی با خواص این میوه خوش طعم و عالی می توانید مطلب زیر را مطالعه کنید:

مطلب پیشنهادی
مربای پوست پسته - 2 نوع طرز تهیه با عسل و ساده + خواص

انگور بخورید و از بیماری ها دور شوید + مصرف انگور برای خانم های باردار

در آخر:

مربای انگور جز مرباهای پرخاصیت و مغذی می باشد؛ اما این را باید در نظر داشت مانند هر خوراکی دیگر برای همه ی افراد مفید نمی باشد و ممکن است مضراتی نیز داشته باشد. به خصوص افراد دیابتی از مصرف این مربا به شدت باید پرهیز کنند؛ چرا که هم انگور و هم شکر باعث بالا رفتن قند این بیماران خواهد شد.

اگر شما تکنیک دیگری برای پخت مربای انگور به کار می گیرید که باعث خوش طعم شدن آن می شود خوشحال می شویم آن را با همراهان کوئیک فیت به اشتراک بگذارید.

اگر علاقمند به درست کردن مربا های خانگی و متنوع هستید در زیر می توانید آموزش خوشمزه ترین مرباها را یاد بگیرید:

مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

طرز تهیه مربای انجیر ساده و شفاف + مربای انجیر خشک

مطلب پیشنهادی
مربای زغال اخته با 2 روش سریع و بدون هسته (تهیه در منزل)

مربای توت فرنگی – طرز تهیه با عسل و ساده (ارزش غذایی)

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *