آشپزیغذاهای مکمل

مربای بالنگ | مربای ساده و مربای زعفرانی بالنگ + نکات طلایی

مربای بالنگ به دلیل آن که می توان به آن طعم هایی دلخواهی بخشید و ظاهر متفاوتی به آن داد مورد علاقه افرادی است که تمایل دارند سفره های رنگین از خوراکی های متنوع داشته باشند و همچنین اغلب باعث می شود کودکان برای صبحانه خوردن تمایل بیشتری نشان دهند و انرژی صبح تا ظهر در آن ها حفظ شود.

مطالب پیشنهادی مرتبط با بالنگ و مربا ها

ترنج، بالنگ و بادرنگ جز خانواده مرکبات به حساب می آیند. این میوه چه فوایدی برای بدن دارد؟

پخت مربای زنجبیل با عسل + طرز تهیه مربا زنجبیل در خانه

مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

1. طرز تهیه مربای بالنگ خانگی

آماده سازی و درست کردن مربای بالنگ خانگی بسیار آسان است. تنها با تهیه ی این میوه می توانید مربایی خوش طعم و خوش عطر را با گذاشتن مدت زمانی متوسط برای پختن این مربا به سفره های غذایی خود هدیه دهید.

مواد اولیه مربای بالنگ

  • میوه بالنگ: 3 عدد
  • شکر: هم وزن سه عدد بالنگ
  • زعفران دم کرده: به میزان دلخواه
  • گلاب: 6 الی 8 قاشق غذاخوری سرپر

مراحل و طرز تهیه مربای بالنگ

1. ابتدا میوه های بالنگ را کاملا می شوییم پس از خشک شدن میوه ها را به صورت نازک پوست می گیریم.

2. بالنگ های پوست گرفته شده را به دو نیم تقسیم می کنیم. مغز داخلی آن را که شبیه به میوه ی پرتقال می باشد را جدا می کنیم و بیرون می ریزیم. برای تهیه مربای بالنگ قسمت سفت و به اصطلاح گوشتی آن مورد استفاده می باشد.

مطلب پیشنهادی
مربای زغال اخته با 2 روش سریع و بدون هسته (تهیه در منزل)

3. یکی از بالنگ ها را نگه می داریم و باقی میوه ها را به صورت ورقه ای یا نگینی در می آوریم.

4. در این مرحله باید اجازه دهیم بالنگ های نگینی یا ورقه ای شده به مدت 12 یا نصف روز داخل آب باقی بمانند.

5. پس از گذشت این مدت زمان بالنگ ها را از آب خارج می کنیم و آن ها را وزن می کنیم و هم وزن با میوه های بالنگ باید شکر تهیه کنیم.

6. پس از تهیه شکر، ظرف لعابی را بر می داریم و محلول شکر و 3 لیوان آب را داخل آن به جوش می آوریم. اندازه ای که این محلول کمی قوام بیاید و حالت نسبتا غلیظ به خود بگیرد اجازه می دهیم بر روی حرارت بماند.

7. در مدت زمانی که محلول آب و شکر قوام بیاید میوه های بالنگ را از آب خارج می کنیم.
میوه ها را در ظرفی دیگر می ریزیم و به اندازه ای که دو الی سه سانت روی میوه ها آب قرار بگیرد بر روی آن آب می ریزیم. سپس ظرف را به مدت 10 دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم کمی بجوشد.
پس از خاموش کردن حرارت آب را بیرون می ریزم و مجدد بر روی میوه ها آب می ریزیم و این کار را تکرار می کنیم.

مطلب پیشنهادی
مربای توت فرنگی - طرز تهیه با عسل و ساده (ارزش غذایی)

نکته آشپزی: باید این را در نظر داشته باشیم میوه های بالنگ در این قسمت زیادی نرم نشود؛ چرا که این امکان وجود دارد هنگام پخت در مرحله ی آخر کاملا له شوند.

8. پس از آن که دوبار مرحله ی جوشاندن بالنگ ها را انجام دادیم میوه های بالنگ را با آب سرد کاملا آبکشی می کنیم. اما باید به خاطر داشت حتما پس از آبکشی میوه ها را کمی فشار دهیم تا آب های باقی مانده درون بالنگ ها کاملا خارج شود.

9. در این مرحله بالنگ ها را به شهد شکر و آب خود اضافه می کنیم و اجازه می دهیم بر روی حرارت کم این دو ترکیب با یکدیگر کاملا پخته شوند.

10. تا زمانی که مربای بالنگ در حال پخت می باشد آب آن یک بالنگ باقی مانده را می گیریم و از صافی رد می کنیم.
سپس به مواد داخل ظرف اضافه می کنیم و اجازه می دهیم به مدت نیم ساعت این مواد با یکدیگر کاملا حرارت ببینند.
این حرارت دادن را تا زمانی ادامه خواهیم داد که مطمئن شویم شکر های موجود در شهد کاملا به خورد بالنگ ها رفته باشند.

11. ده دقیقه قبل از آن که مربای بالنگ را از روی حرارت برداریم، گلاب و زعفران را به مربای بالنگ خود اضافه می کنیم و می گذاریم به مدت 10 دقیقه با باقی مواد جوش بخورد.

مطلب پیشنهادی
مربای پوست هندوانه - طرز تهیه با طعمی دلخواه در منزل

12. پس از پخته شدن مربای بالنگ حرارت را قطع می کنیم و اجازه داده می دهیم در همان ظرف پخته شده و در دمای آشپزخانه کاملا خنک شود. سپس آن را داخل ظرف های شیشه ای می ریزم و در دمای بسیار خنک از آن ها نگهداری می کنیم.

نکته آشپزی: این امکان وجود دارد پس از آن که مربا خنک شد روی آن به اصطلاح آب بیندازد. جای هیچ نگرانی وجود ندارد. تنها کافی است دوباره مربای بالنگ خود را حرارت دهیم تا آب اضافی تبخیر شود.

گرفتن تلخی مربای بالنگ

چگونه تلخی مربا بالنگ را بگیریم؟

بالنگ تقریبا طعمی رو به ترشی و گاها تلخی دارد. برخی از افراد پس از درست کردن مربای بالنگ متوجه می شوند مربا طعم تلخی می دهد. برای رفع این مشکل تنها کافی است یک سری از نکات رعایت شود، تا مربایی بدون ذره ای تلخی داشته باشیم.

  • پوست بالنگ باعث عطر بخشیدن بسیار عالی به مربا خواهد شد.
    اما همین عامل باعث تلخی مربای بالنگ است. برای آن که مربای ما هم طعم دلپذیر داشته باشد و هم عطر خوبی داشته باشد تنها کافی است، بالنگ را بسیار نازک پوست بگیریم و یا مقدار کمی از پوست بالنگ را اجازه دهیم بر روی آن باقی بماند.
  • یکی دیگر از راهکارهایی که می توان تلخی مربای بالنگ را گرفت این می باشد که، مدت زمانی که بالنگ ها را در آب قرار می دهیم را بیشتر کنیم.
  • مطمئن ترین روش برای گرفتن تلخی مربای بالنگ این باشد که قبل از پخت مربا میوه ها را درون آب دو بار پشت هم به مدت 10 الی 15 دقیقه در آب بجوشانیم و در آخر هر بار جوشاندن آب را بیرون بریزیم.
  • پس از آبکشی بالنگ ها بهتر است تا جای ممکن آن ها را فشار دهیم تا تلخی باقی مانده در میوه کاملا خارج شود.
مطلب پیشنهادی
پخت مربای زنجبیل با عسل + طرز تهیه مربا زنجبیل در خانه

راهکارهایی برای شکرک و کپک نزدن مربای بالنگ

  • این امکان وجود دارد برخی از افراد برای گرفتن تلخی مربای بالنگ به آن شکر بیشتری اضافه کنند. اما این نکته را باید در نظر داشت اگر میزان شکر و میوه ی ما با یکدیگر برابر نباشد بدون شک مربای ما پس از خنک شدن شکرک خواهد زد.
  • همانطور که گفته شد برای آن که تلخی میوه های بالنگ گرفته شود باید مدت زمان طولانی در آب باقی بماند و یا آن که با مقدار آبی چند بار پخته شود.
    در نتیجه آب زیادی ممکن است داخل این میوه باقی بماند که باعث کپک زدن مربای ما شود. برای رفع این مشکل ابتدا باید پس از آبکشی کاملا آب های اضافی داخل بالنگ را بگیریم. در آخر هنگام پخت اجازه دهیم تا جای ممکن میوه ها درون شهد بجوشند تا آب اضافی آن ها خارج شود و طی عمل تبخیر از مربا خارج شوند.
  • برای ریختن مربای بالنگ داخل ظروف شیشه ای قاشق ما اگر خیس باشد پس از مدتی مربای بالنگ ما کپک خواهد زد.
  • اضافه کردن آب بالنگ به هنگام پخت کمک خواهد کرد که مربای بالنگ ما کپک نزد. اما اگر این ترشی و خاصیت اسیدی آن کم باشد مربای ما شکرک خواهد زد؛ در نتیجه بهتر است برای جلوگیری از شکرک زدن بهتر است به میزان بسیار کم آبلیمو هم به آن اضافه کنیم.
  • یکی از راهکار های عالی برای آن که مربای بالنگ شکرک نزند و مدت طولانی تری بدون کپک نزد و به طور کلی مدت زمان بالایی بتوان از آن استفاده کرد آن است که پس از آن که مربا ها را در ظرف های شیشه ای ریختیم درب آن را محکم ببندیم و مجدد برای مدت یک یا نیم ساعت در آب کاملا جوش قرار دهیم و اجازه بدهیم در دمای آشپزخانه خنک شود و سپس آن ها را در جایی خنک نگهداری کنیم.
مطلب پیشنهادی
مربای پوست پسته - 2 نوع طرز تهیه با عسل و ساده + خواص

 فواید مصرف مربای بالنگ

فواید مصرف مربای بالنگ

1. مصرف بالنگ و تقویت معده در بارداری

خانم های باردار به علت آن که در دوران بارداری بخاطر تغییرات فیزیکی و هورمونی بدنشان دچار تغییراتی می شود. معده در این دوره بسیار حساس می شود و خانم ها در دوره ی بارداری اغلب دچار حالت تهوع و استفراغ می شوند.

بهترین راهکار برای آن ها این می باشد که مواد خوراکی را مصرف کنند که به تقویت معده ی و دستگاه گوارش آن ها کمک کند. این مربا و مشتقات آن داری خواصی می باشند که معده را تقویت خواهد کرد. در نتیجه ی این خاصیت، مصرف مربای بالنگ کمک بسیاری به رفع این مشکل در آن ها خواهد کرد.

2. تقویت سیستم دفاعی بدن

مربای بالنگ و مشتقات آن سرشار از آنتی اکسیدان های متنوع می باشد. آنتی اکسیدان ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و عملکرد بدن را در برابر ویروس و باکتری ها بهبود می بخشد.

مطلب پیشنهادی
مربای زرشک - طرز تهیه مربای شفاف و خانگی + 3 فایده برای سلامت

همچنین این مربا حاوی ویتامین C نیز می باشد. این ویتامین بدن گلبول های سفید خون را افزایش خواهد داد و در نتیجه ی آن باعث می شود طول درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کم شود. علاوه بر این وجود ویتامین C بدن را در فصل سرما برای پیشگیری از سرماخوردگی آماده خواهد کرد.

کاهش التهابات بدنی با مصرف مربای بالنگ

مربا بالنگ همانگونه که گفته شد سرشار از آنتی اکسیدان های متنوع می باشد. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت خواهد کرد. در نتیجه ی این خاصیت باعث خواهد شد التهابات ناشی از آسیب رساندن رادیکال های آزاد کاهش پیدا کند.

مضرات مصرف مربای بالنگ

مضرات مصرف مربای بالنگ
  • افرادی که به میوه ی بالنگ حساسیت دارند. تا جای ممکن از خوردن بالنگ باید خودداری کنند.
  • بالنگ داری طبیعی سرد و تر می باشد. درنتیجه افرادی که داری مزاجی سرد هستند تا حد ممکن بهتر است این مربا را با خوراکی هایی که داری طبع گرم هستند مصرف کنند. 
  • افرادی که دارای قند و یا دیابت نوع دو می باشند، به علت وجود قند موجود در مربای بالنگ از مصرف آن باید خودداری کنند؛ چرا که قند در بدن تبدیل به گلوکز خواهد شد. میزان بالای گلوکز باعث خواهد شد انسولین خون از تعادل خارج شود.
مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای سیب + مربای سیب و هویج (فواید آن)

2. طرز تهیه مربای بالنگ زعفرانی

مربای بالنگ را می توانیم با خاصیت بسیار بیشتری درست کنیم و یکی از آن ها این است که به آن زعفران اضافه کنیم و همچنین آن را طلایی رنگ کنیم که بسیار رنگ زرد آن باعث می شود میل به خوردن آن بیشتر شود.

برای تهیه مربای زعفرانی بالنگ تنها کافیست تمامی مراحل تهیه مربا بالنگ در منزل را به درستی انجام دهیم و نکات طلایی آن را رعایت کنیم. اما برای زعفرانی کردن آن باید از قبل چند پر از زعفران را در ظرفی سرامیکی آسیاب کنیم.

برای آن که زعفران رنگ و عطر بهتری به غذا دهد بهتر است آن را برای چند ساعت داخل چند تکه یخ قرار دهیم و تجازه دهیم در دمای آشپزخانه یخ ها آب شوند و زعفران ما عطر و زنگ طلایی خود را باز کند.

نیم ساعث پس از پخت و قبل از آن که آبلیمو را به آن اضافه کنیم می توانیم آب زعفران را به مربای خود اضافه کنیم و اجازه دهیم تمامی مواد با هم ترکیب شوند.

اما بهترین کار آن است زمانی که می خواهیم آب بالنگ را اضافه کنیم به آن زعفران آب شده را اضافه کنیم و کاملا آن ها را با یک دیگر یکدست کنیم. سپس این ترکیب خوش رنگ و بسیار خوش عطر را به مربا برای پخت اضافه کنیم.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه مربای انجیر ساده و شفاف + مربای انجیر خشک

اگر می خواهید مربا بالنگ تیره داشته باشید تنها کافیست درب آن را هنگام پخت بگدارید تا رنگ آن کمی به قرمزی نزدیک شود. اما اگر مربا بالنگی طلایی رنگ و شفاف می خواهید هنگام پختن نباید درب ظرف آن را اصلا ببندیم و حتما باید از ظرف لعاب دار برای پخت مربا استفاده کنید.

در آخر:

مربای بالنگ مانند هر مربای دیگر لذیذ می باشد. می توان آن را هنگام چای میل کردن، جایگزین قند کرد. اما بدون شک باید در مصرف آن تعادل را رعایت کرد؛ چرا که با میزان زیادی گلوکز در خود برای بدن مضراتی را به همراه خواهد داشت.

خانم های که باردار هستند در مصرف این مربا و هر مربای دیگری بسیار با احتیاط رفتار کنند؛ چرا که به دلیل تغییرات هورمونی و عدم تحرک کافی این امکان وجود دارد دچار دیابت بارداری شوند یا دچار اضفه وزن شود که این موضوع بیماری های دیگر را برای مادر به همراه خواهد آورد.

مطالب پیشنهادی مرتبط با بالنگ و مربا ها

ترنج، بالنگ و بادرنگ جز خانواده مرکبات به حساب می آیند. این میوه چه فوایدی برای بدن دارد؟

پخت مربای زنجبیل با عسل + طرز تهیه مربا زنجبیل در خانه

مربا خرمالو (طرز تهیه با چند مرحله ساده + نکات مهم)

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام خسته نباشید مربا بالنگ درست کردم تلخ شده هیچ راهی نداره که تلخی مربا رو از بین ببریم

    1. سلام دوست و همراه عزیز کوئیک فیت.
      دوست عزیز گرفتن تلخی مربای بالنگ تماما باید قبل از پخت اون انجام شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *