طرز تهیه لطیفه در منزل + کالری و ارزش غذایی شیرینی لطیفه
طرز تهیه لطیفه و باقی شیرینی های دارای خامه به قدری آسان است که در خانه آن ها را می توان تهیه کرد. این سبک شیرینی در میان بیشتر افراد دنیا از محبوبیت بسیاری برخوردار است.
در اکثر مواقع ترجیح داده می شود شیرینی ها را سریع در بیرون از منزل تهیه کنیم اما این را باید در نظر داشت با تهیه آن ها در منزل از سلامت و بهداشت آن کاملا مطمئن هستیم.
طرز تهیه لطیفه در منزل
مواد اولیه برای تهیه شیرینی لطیفه
- آرد : یک پیمانه
- شکر: یک پیمانه
- تخم مرغ: ۴ عدد
- پودر قند: مقداری برای تزیین
- خامه: به میزان لازم
- وانیل: ¼ قاشق چایخوری
- بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
مراحل طرز تهیه شیرینی لطیفه
1. ابتدا قبل از آن که شروع به ترکیب مواد با یکدیگر کنیم لازم است فر را بر روی دمای 200 درجه گذاشته و آن را کم کم گرم کنیم. البته اگر برای تهیه لطیفه از ماکروویو می خواهید استفاده کنید نیاز به آن نیست که از قبل محیط داخل آن را گرم کنید.
2. طرز تهیه لطیفه این گونه است که ابتدا زرده تخم مرغ ها را از سفیده آن جدا می کنیم و سپس سفیده ی آن را در ظرفی گود می ریزیم و با همزن برقی یا معمولی آن را هم می زنیم. به قدری سفیده تخم مرغ باید هم زد که کاملا سفت شود؛ به طوری که ظرف را برگرداندیم مواد از داخل ظرف بیرون نریزد.
4. در این مرحله زرده تخم مرغ را در کاسه ای دیگر می ریزیم و یک پیمانه شکر و نصف قاشق چای خوری وانیل را به آن اضافه می کنیم. سپس به کمک همزن برقی یا معمولی تمامی مواد را با یکدیگر ترکیب می کنیم. این ترکیبات را به قدری هم می زنیم که رنگشان از زرد به کرمی تبدیل شود.
5. حال در این مرحله مایه سفیده تخم مرغ و مایه زرده تخم مرغ را به یکدیگر اضافه می کنیم و مجدد با همزن برقی یا ساده هم می زنیم تا کاملا با هم ترکیب شوند.
6. در این مرحله قبل از هر کاری آرد را 3 الی 4 بار با الک ریز چند بار الک می کنیم. با این کار گوله های آرد گرفته و بسیار نرم می شود. پس از الک کردن آرد به آن بکینگ پودر را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا با یکدیگر ترکیب شوند.
7. موادی که از ترکیب سفیده تخم مرغ و زرده تخم مرغ از قبل آماده کرده ایم را به آرد اضافه می کنیم. مجدد با همزن برقی یا ساده تمامی مواد را در یک جهت شروع به همزدن می کنیم.
این کار را تا زمانی ادامه می دهیم که مواد ما کاملا یکدست و صاف شوند.
8. کف سینی فر یا ظرفی که قرار است داخل مایکروویو گذاشته شود را ورقه آلومینیومی یا کاغذ روغنی می گذاریم. اگر از ورق آلومینیومی استفاده می کنیم لازم است با فرچه های مخصوص آشپزی کمی با روغن آن را چرب کنیم.
9. در این مرحله مایه تهیه کرده را داخل قیف های آشپزی می ریزیم و آن را به شکل دایره یا بیضی روی سینی می ریزیم. البته باید به خاطر داشت بین مایه ها فاصله وجود داشته باشد؛ چرا که با حرارت دیدن پف می کنند. سپس روی آن ها کمی پودر قند می ریزیم.
10. پس از اتمام ریختن مایه شیرینی لطیفه در ظرف، آن را به مدت 20 دقیقه در فر قرار می دهیم. اگر از مایکروویو استفاده می کنید در قسمت منو برای پخت غذا و خوراکی های مختلف از قبل برنامه دارد، می توانید از آن ها استفاده کنید.
نکته آشپزی: تا اتمام پخت کامل شیرینی درب فر یا مایکروویو به هیچ عنوان نباید باز شود.
11. پس از پخت، شیرینی را از فر خارج می کنیم و ما بین آن ها خامه می گذاریم و در ظرفی دیگر آن ها را آماده سرو می کنیم.
ارزش غذایی و کالری شیرینی لطیفه
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
کالری | 334 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 21.36 گرم |
پروتئین | 4.35 گرم |
چربی | 26.07 گرم |
آب | 23.26 گرم |
فیبر | 0.00 گرم |
قند | 1.41 گرم |
کلسترول | 75.40 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 20.75 میلی گرم |
آهن | 0.89 میلی گرم |
منیزیم | 2.72 میلی گرم |
فسفر | 19.37 میلی گرم |
پتاسیم | 64.38 میلی گرم |
سدیم | 215.02 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 221.20 میکروگرم |
ویتامین D | 0.48 میکروگرم |
ویتامین E | 0.74 میلی گرم |
ویتامین K | 2.23 میکروگرم |
ویتامین C | 0.13 میلی گرم |
در آخر:
همانطور که مشاهده کردید طرز تهیه لطیفه بسیار آسان است و مدت زمان کمی برای پخت لازم دارد. اما به علت مواد تشکیل دهنده ی آن تا جای ممکن بهتر است بسیار کم مصرف شود؛ چرا که باعث اضافه وزن و بالا رفتن قند خون خواهد شد.