طرز تهیه کیک خانگی اما از نوع حرفهای میتواند گاهی به عنوان دغدغه بسیاری از افراد علاقمند به کیکپزی و شیرینیپزی باشد. تولدها، مهمانیهای خانگی و یک عصرانه ساده با یک ظرف کیک تزئین شده، میتواند بهترین گزینه برای سِرو باشد. برای این منظور لازم است نکاتی را دانست تا بتوان بهترین نوع آنرا آماده کرد. در این متن این نکات را به طور کامل ارائه خواهیم کرد.
لوازم مورد نیاز برای تهیه انواع کیک اسفنجی ساده خانگی
مواد لازمی که برای تهیه کیک نیاز است پایهای است که میتوان برای تهیه انواع آن به کار برد. البته برخی افراد به راحتی با پودرهای آماده در فروشگاهها، کیکهای بسیار خوشمزهای تهیه میکنند و با تزئینهای متفاوت آنرا آماده سِرو میکنند. اما برای برخی دیگر لذت تهیه کیک خانگی سالم جای خاص خود را دارد.
مطالب مرتبط با کیک
- آموزش طرز تهیه کیک اسفناج پرخاصیت در خانه فقط با 9 مرحله بسیار راحت
- طرز تهیه کیک بدون شیر با دو طعم شکلاتی و ساده
- طرز تهیه پنکیکهای خوشمزه در سه سوت
در این متن میخواهیم تمرکز اصلی را به سمت تهیه کیک اسفنجی با مواد خوراکی مجزا و تنوعی از مزهها برای آن جلب کنیم. پس باید برای شروع مواد اولیه زیر را تهیه کرد تا بتوانیم به شروع کیکپزی بپردازیم.
- آرد: 3 پیمانه
- شکر: 1 پیمانه و نیم
- تخم مرغ: 3 عدد
- شیر: 1 لیوان
- روغن مایع: 1 لیوان
- بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری (در صورت تمایل برای رفع بوی تخم مرغ)
این مواد به اندازه متوسط است و برای 4 الی 6 نفره کافی است. اگر تمایل به پخت مقدار بیشتری از این خوراکی خوشمزه را داشتید، میتوانید مقادیر گفته شده را به نسبتهای مساوی چند برابر کنید.
مرحله به مرحله طرز تهیه کیک اسفنجی خانگی حرفهای
برای اینکه کیکی خوشمزه تهیه کنید ابتدا باید مواد اولیه را به دقت انتخاب کنید. بعد از آن بهتر است برای جلوگیری از گوله گوله شدن آرد و بکینگ پودر را 3 یا حتی 4 مرتبه الک کنید. این کار باعث میشود بافت این خوراکی خوش طعم لطیفتر شود و بهتر پف کند.
بعد از آن بهتر است مواد خشک از جمله وانیل و شکر را با هم ترکیب کرد و همراه با آرد مجددا الک کرد. کار سختی نیست و بهتر است کمی با صبر و حوصله این کار را انجام دهید تا نتیجه بهتری از کیک پخته شدهتان مشاهده کنید.
بعد از اینکه مواد خشک کیک را با هم ترکیب کردید، نوبت به اصلیترین مرحله یعنی آماده کردن تخممرغها میرسد. برای این کار بهتر است سفیده و زرده تخممرغها را از یکدیگر جدا کنید و در دو ظرف مجزا قرار دهید. سفیدههای تخم مرغ را در کاسه با همزن برقی و یا دستی به خوبی هم بزنید تا کاملا سفید شود.
زردههای تخم مرغ، شیر و روغن مایع را با یکدیگر ترکیب کنید. بعد از آن آرام آرام مواد خشک را به آنها اضافه کرده و سپس سفیده تخم مرغ زده شده را با این مخلوط ترکیب کنید.
بهتر است قالبی که در نظر دارید سایز متوسطی داشته باشد. برای اینکه کیک پخته شده از قالب به راحتی جدا شود، ظرف را چرب کنید و مقدار خیلی کمی به کف قالب آرد بپاشید. حالا کم کم مایع به دست آمده را در قالب بریزید.
تنظیم دمای فر برای تهیه کیک اسفنجی
برای آماده شدن دمای فر بهتر است یک ربع قبل از آماده شدن مایع، فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید تا به دمای مطلوب برای پخت کیک برسد.
بعد از اینکه فر داغ شد و مایع کیک را در قالب مخصوص ریختید، باید به مدت 40 دقیقه این ترکیب را در فر قرار داده و منتظر پخت کامل آن باشید.
چطوری از پختن کامل کیک باخبر شوید؟
مدت زمانی که مشخص شد (40 دقیقه) کافی است تا کیکی که آماده کردید، به طور کامل آماده سرو شود. اما برای اطمینان بیشتر وقتی این مدت زمان سپری شد، کیک را از فر خارج کنید و با یک چنگال و یا خلال دندان آنرا تست کنید تا از پخت کامل آن مطلع شوید.
برای این منظور اگر مقداری از مایع به خلال دندان یا چنگال چسبید باید مجدد قالب را داخل فر قرار داده و بسته به مقدار خامی مواد، زمان دهید تا به طور کامل بپزد. در غیر این صورت اگر به چنگال نچسبید بهتر است کیک را از قالب جدا کنید.
چگونه کیک را از قالب باید جدا کرد؟
در مراحل ابتدایی روغن داخل مایع اضافه کردیم و قبل از اینکه مایع را داخل قالب اضافه کنیم، کف قالب را با روغن چرب کردیم. این موضوع باعث میشود تا مایع به قالب نچسبد. البته امروزه قالبهای نچسب در بازار وجود دارند که با وجود آنها مشکل چسبیدن کیک به قالب کمتر ایجاد میشود.
اگر از قالب به راحتی جدا نشد بهتر است اجازه دهیم تا کمی سرد شود. برای سریع انجام شدن این کار، میتوانید از یک ظرف آب سرد استفاده کنید و قالب را در آن قرار دهید. اگر به سرعت بعد از اینکه کیک را از فر در آوردید این کار را انجام دهید به قالب نخواهد چسبید.
چند ترفند برای اینکه کیک خوب پف کند
- حتما آرد را چندین مرتبه الک کنید.
- برای پف بیشتر بهتر است بکینگ پودر را مراحل آخر کار به مایع اضافه کنید.
- بکینگ پودر مرغوب و خوب تهیه کنید؛ مطمئن شوید تاریخ مصرف آن نگذشته باشد.
- برای پف بیشتر کیک بهتر است سفیده تخم مرغ را به صورت مجزا کاملا بزنید تا سفید شود.
- میتوانید از بکینگ پودر بیشتری استفاده کنید و برای جلوگیری از بوی زیاد بهتر است مقدار وانیل را بیشتر کنید.
کیک خود را خوشمزه و منحصر به فرد کنید
برخی از افراد دوست دارند کیکهای منحصر به فردی بپزند و تنها با چند ماده خوراکی ساده میتوانند این کار را انجام دهند. اضافه کردن گردو یا کشمش میتواند کیک را کمی مغذیتر و خوشمزهتر کند.
علاوه بر آن از انواع آجیل میتوانید در مایع آن بریزید و این خوراکی را مقوی کنید. برای اینکه این آجیلها کف قالب نروند باید آنها را درون آرد بغلتانید و بعد از آن درون مایع که در قالب ریختهاید، اضافه کنید.
از اسلایدهای میوه نیز برای این منظور میتوانید استفاده کنید. سیب و موز از گزینههایی هستند که کیک را بسیار خوشمزه میکنند.
طرز تهیه کیک ساده بدون فر
برخی از افراد آموزش کیک بدون نیاز به فر را لازم دارند و این موضوع ممکن است گاهی بر اثر آسیب دیده بودن فر و یا نداشتن آن ایجاد شود. به هر حال در این متن به طور کامل توضیح خواهیم داد که چطوری میتوانید بدون نیاز به فر، کیکهای خوشمزه درست کنید. در ادامه تمام مراحل را توضیح خواهیم داد.
- مواد لازم برای تهیه کیک بدون نیاز به فر، همان موادی است که در ابتدا معرفی شدند.
- با طی کردن مراحل گفته شده برای تهیه مایع، آن را در قالب چرب شده بریزید.
- درون یک قابلمه بزرگ، قالب خود را باید قرار دهید.
- درب قابلمه را کامل ببندید طوری که هوای زیادی نکشد. میتوانید برای جلوگیری از هوا کشیدن از یک دم کنی مناسب استفاده کنید.
- زیر شعله را روشن کنید و دمای آنرا ملایم قرار دهید.
- به مدت 45 دقیقه زمان دهید تا مایع آماده شده کاملا بپزد.
- برای جلوگیری از سوختن کف قالب، بهتر است آنرا روی یک کاسه قرار دهید و یا مقدار یک بند انگشت آب داخل قابلمه بریزید.
طرز تهیه کیک سریع
برای اینکه بتوانید به سرعت این خوراکی خوشمزه را آماده کنید میتوانید ابتدا مواد خشک مورد نیاز برای تهیه کیک به غیر از شکر را با هم ترکیب کنید. در ظرفی مجزا تخم مرغ کامل و شکر را ترکیب کنید و سپس شیر را به آنها اضافه کنید. در ادامه مواد خشک را به آنها بیفزایید و روغن را با مخلوط ترکیب کنید.
به همان ترتیب گفته شده مایع کیک را در قالب چرب شده بریزید در فر و یا در قابلمه اجازه دهید تا به طور کامل بپزد. بهتر است برای نتیجه سریعتر دمای فر را تا 200 درجه سانتی گراد افزایش دهید.
تزئین کیک اسفنجی با چند راهکار ساده
برای اینکه بتوانید به زیبایی تمام، کیک را تزئین کنید نیازی به مواد و لوازم حرفهای زیادی ندارید. تنها باید با کمی ذوق و سلیقه در کنار خلاقیت منحصر به فرد، تزئیناتی زیبا ایجاد کرد.
موادی که برای تزئین و زیبا کردن این خوراکی خوشمزه مورد نیاز است شامل موارد بسیار متنوعی است. از جمله آنها میتوان به شکلات، اسمارتیز و دراژههای رنگی، خامه زده شده، چیپس شکلات و انواع آجیل پودر شده اشاره کرد.
تنها با یک قیف ساده میتوانید کیکی به زیبایی کیکهای آماده تزئین کرده و برای جشن تولد و مناسبتهای مختلف و حتی به عنوان یک میان وعده عالی برای دورهمیها تهیه و نوش جان کنید. استفاده از مربا و عسل در کنار توتفرنگیهای خرد شده نیز زیبایی خاصی را ایجاد خواهد کرد.
استفاده از گردو، پودر کاکائو و اسلایدهای میوه نیز گزینه بسیار مناسبی برای تزئین کیک هستند و علاوه بر ایجاد زیبایی سبب میشود که ویتامینها و مواد مغذی بسیاری برای بدن تامین شود.
تزئین کیک شکلاتی
برای تهیه و پخت نوع شکلاتی بهتر است در مواد اولیه حدود 4 قاشق غذاخوری پودر کاکائو به ترکیب اضافه کنید و بعد از آن برای تزئین از شکلات تختهای استفاده کنید. شکلات تختهای را روی حرارت غیر مستقیم آب کنید و کیک اسفنجی را به قطعات لایهای با اندازههای دلخواه برش دهید.
بعد از آن شکلات را به لایههای آن بمالید و سپس از قطعههای موز و گردو برای طعم بهتر آن استفاده کنید. میتوانید مقداری از شکلات تختهای را رنده کرده و با آنها به کیک دیزاین دهید. از پودر قهوه، پودر کاکائو، پودر پسته و قطعات میوه نیز برای تزئین میتوانید به بهترین شکل استفاده کنید.
کیک خانگی مجلسی برای مهمانیها
برای مواقعی که کیک مجلسی در منزل میخواهید تهیه کنید لازم است نکات مهی را در نظر داشته باشید. مراحل زیر را برای این منظور باید در نظر داشته باشید:
- مایع را آماده کنید و برای پف بیشتر مقدار بکینگ پودر را کمی بیشتر اضافه کنید.
- قالب سادهای انتخاب کنید طوری که مانند ماهیتابه کف آن کاملا صاف باشد و دیوارهها مانند استوانه تا بالا صاف رفته باشند.
- روی قالب چرب شده، کاغذ روغنی بیندازید.
- مایع را در قالب بریزید و در فر در دمای 180 درجه، اجازه دهید کاملا بپزد.
- اندازه قالب و مقدار مایع باید طوری باشد که دو سوم قالب با مایع پر شده باشد.
- بعد از پخت کامل، اجازه دهید به مدت یک الی دو ساعت کیک و قالب کاملا خنک شوند.
- بعد از آن کیک را از قابل جدا کنید و کاغذ روغنی را نیز جدا کنید.
- اگر کیک برجستگی دارد، آنرا از رو جدا کنید و سپس لایههای یک سانتی متری از آن را به صورت افقی ببرید. (توجه کنید باید کاملا خنک باشد)
- لایه اول را روی ظرف مورد نظر قرار دهید.
- خامه زده شده آماده را که از قنادی تهیه کردهاید را روی لایه اول به صورت یکدست بمالید.
- روی آنرا موز حلقه حلقه شده و گردوی خرد شده بچینید.
- این روند را تا لایه آخر انجام دهید و سپس همه جای آن را به طور کامل با خامه به وسیله یک کارد صاف و بلند پوشش دهید.
- حالا میتوانید بسته با سلیقه خود روی خامه را تزئین کنید. گزینههایی مانند دراژه، پودر پسته، گل، شکلات آب شده و قطعههای میوهای مانند توت فرنگی برای تزئین بسیار زیبا هستند.
- در موارد که کیک چند طبقه لازم است تهیه کنید، میتوانید قالب خود را با ابعاد مختلف کوچک و بزرگ تهیه کنید.
ارزش غذایی و کالری کیک
این خوراکی تهیه شده در خانه، از جمله خوراکیهایی است که در بسیاری از موارد جزء هوسهای تغذیهای به شمار میرود و معمولا به عنوان میان وعده مصرف میشود. اما این خوراکی خوشمزه علاوه بر اینکه فواید متعددی به همراه دارد در صورت زیادهروی سبب بالا رفتن قند خون و همینطور چاقی و اضافه وزن خواهد شد. پس باید مقدار کالری و ارزش غذایی آنرا دانست تا بتوان با اعتدال در رژیم غذایی آنرا مصرف کرد.
هر 100 گرم کیک اسفنجی حدود 250 الی 400 کیلو کالری انرژی به همراه دارد. اگر بخواهیم ملموس تر این مقدار را بسنجیم باید به کالری هر کیک یزدی که حاوی 160 کیلوکالری انرژی است اشاره کنیم. ارزش غذایی در هر 100 گرم کیک شامل موارد زیر میشود.
کربوهیدرات | 60 گرم |
چربی | 15 گرم |
پروتئین | 7 گرم |
قند | 12.65 گرم |
مطالب مرتبط با کیک
- آموزش طرز تهیه کیک اسفناج پرخاصیت در خانه فقط با 9 مرحله بسیار راحت
- طرز تهیه کیک بدون شیر با دو طعم شکلاتی و ساده
- طرز تهیه پنکیکهای خوشمزه در سه سوت
نکات تکمیلی برای طرز تهیه کیک
در این متن به طور کامل در مورد طرز تهیه کیک خانگی به صورت گام به گام توضیحاتی ارائه شد. هر یک از مراحل را به دقت پیش ببرید تا نتیجه بهتری را کسب کنید. این خوراکی را در حد اعتدال در رژیم غذایی خود مصرف کنید تا آسیبی برای بدنتان ایجاد نشود.