طرز تهیه کیک اسفناج یکی از لذتبخشترین و ماهرانهترین آشپزیهایی است که اغلب برای یک عصر نشینی و یا مهمانی دورهمی ضرورت پیدا میکند. به همین منظور طرز تهیه بهترین و سادهترین نوع آنرا با نکاتی بسیار مهم در این متن برایتان ارائه خواهیم کرد.
کیک اسفناج پرخاصیت
همه ما از خواص بی نظیر اسفناج تا حدودی آگاه هستیم. وقتی فصل این سبزی میشود از آن در تهیه بسیاری از غذاهای اصلی، دسرها و حتی شیرینی و کیک استفاده میکنیم. از جمله خواصی که بسیاری از ما برای این سبزی میشناسیم شامل تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن و تضمینی برای بهبود کم خونی است.
علاوه بر این موارد اسفناج برای پوست و مو، کاهش وزن، سلامت استخوانها، سلامت چشمها، استحکام ماهیچه، تکامل جنین در رحم مادر، مفید برای یبوست، پیشگیری از ابتلا به انواع سرطانها، تامین بسیاری از ویتامینها و مواد مغذی مورد نیاز بدن و بسیاری از موارد دیگر مفید خواهد بود.
از این رو ممکن است لازم باشد تا از این سبزی بسیار مفید به شکلهای مختلف مواد غذایی و خوراکی تهیه کرده تا بتوان از خواص آن بهرهمند شد. برای این منظور لازم است تا مواد لازم برای شروع یادگیری طرز تهیه کیک اسفناج را آماده کنیم.
مواد لازم برای کیک اسفناج
- آرد سفید: 2 پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- تخم مرغ مورد نیاز برای طرز تهیه کیک اسفناج: 3 عدد
- برگ اسفناج پاک کرده و خرد شده: 200 گرم
- روغن: نصف پیمانه (برای داخل مایع کیک و چرب کردن قالب)
- بکینگ پودر: 2 قاشق چایخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- نمک: مقدار خیلی کم (یک پنجم قاشق چایخوری)
طرز تهیه کیک اسفناج به صورت مرحله به مرحله
با آماده کردن مواد لازم، میتوان شروع به طی کردن مراحل پخت این کیک کرد. پیش از شروع کردن مراحل، لازم است فر را با درجه حرارت 175 درجه سانتی گراد روشن کنید. این کار باعث میشود تا زمانی که مواد را آماده میکنیم، فر کاملا گرم شود.
برای آماده کردن مایع کیک نیز بیشتر از 20 دقیقه زمان گرفته نخواهد شد. مراحل زیر بعد از آن شروع کنید:
1. برگ اسفناجهای شسته و خرد شده را درون مخلوط کن ریخته تا کاملا له شوند. این کار برای پیش بردن طرز تهیه کیک اسفناج ضروری است. برگهای اسفناج باید کاملا به شکل پوره شده و یکدست شوند.
2. حالا باید سراغ آماده کردن مواد دیگر برویم. یعنی آرد با بکینگ پودر و نمک ترکیب کرده و سه مرتبه از الک رد کنید تا از گوله گوله شدن مایع کیک جلوگیری شود و خوب با هم مخلوط شوند.
3. در ظرفی جداگانه شکر و وانیل را ترکیب کنید و به آن تخم مرغها را اضافه کنید. به خوبی هم بزنید تا کاملا شکر در تخم مرغ حل شود. حدود 4 الی 6 دقیقه زمان لازم است تا مایعی یکدست برایتان حاصل شود.
4. پوره اسفناجی که در ابتدا آماده کردید را به ترکیب تخم مرغ اضافه کنید و مجددا با هم خوب مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
5. در این مرحله از طرز تهیه کیک اسفناج باید آرد را آرام آرام به ترکیب تخم مرغ و اسفناج اضافه کنید. این کار را سریع انجام ندهید و کم کم آرد را اضافه کنید تا علاوه بر جلوگیری از گوله گوله شدن، خمیری یکدست برایتان حاصل شود.
6. بعد از مخلوط شدن تمام این مواد با یکدیگر لازم است تا کف قالب را چرب کنید؛ به شکلی که روغن اضافی در آن باقی نماند. بعد از آن ما بقی روغن را به مایع اضافه کنید. حالا باید ترکیب را خوب مخلوط کنید.
7. مایع کیک به دست آمده را آرام آرام و یکدست داخل قالب بریزید. (برای اطمینان و جلوگیری از چسبیدن کیک به ظرف میتوانید کاغذ روغنی داخل آن بگذارید)
8. قالب پر شده از مایع کیک را به مدت 40 الی 50 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کاملا بپزد. برای اطمینان از پخته شدن آنها میتوانید از یک خلال دندان یا چنگال استفاده کنید. کافی است آنرا داخل کیک زده اگر مقداری از کیک به آن چسبید یعنی هنوز زمان لازم است تا کیک کاملا بپزد. اگر نچسبید مراحل طرز تهیه کیک اسفناج به پایان رسیده و میتوانید کیک را برای نوش جان کردن از قالب خارج کنید.
9. برای خارج کردن کیک از قالب لازم است کمی صبر کنید تا کیک کمی خنک شود و راحتتر از قالب خارج شود. بعد از این کار، میتوانید آنرا با کمی خامه زده شده، شکلات آب کرده و حتی قطعههای میوه تزئین کنید.
ویتامینها و مواد مغذی کیک اسفناج
اسفناج سرشار از انواع ویتامینها و مواد معدنی است که کیک آن نیز از این مواد مغذی بیبهره نیست. ویتامینهایی از جمله ویتامین A, K, E, D و همینطور C در این کیک وجود دارد.
در کنار این ویتامینها، مواد معدنی از جمله آهن، روی، منگنز، بتاکاروتن و همینطور فیبر در ترکیبات اسفناج یافت میشود که با مصرف کیک آن میتوان به تامین این ویتامینها و مواد مغذی پرداخت.
با وجود ویتامینها و مواد مغذی که در این کیک وجود دارد، باید در مصرف آن اعتدال را رعایت کرد. وجود شکر و کربوهیدرات در ترکیبات این دسر سبب میشود تا بیماران مبتلا به قند خون بالا و دیابت از آن کاملا متعادل مصرف کنند.
نکات پایانی
در این متن به طور کامل در مورد طرز تهیه کیک اسفناج به صورت مرحله به مرحله توضیحاتی را ارائه کردیم. با مصرف این کیک میتوان ویتامینها و مواد مغذی مفیدی را به بدن رساند. نکته مهم برای افرادی که نگران بوی این کیک هستند این که به هیچ وجه بوی اسفناج در آن احساس نمیشود و میتوان آنرا با یک نوشیدنی گرم به راحتی نوش جان کرد.