2 طرز تهیه خیارشور + نکات طلایی برای جلوگیری از کپک زدن
خیارشور مزه ای می باشد که در کنار غذا و داخل ساندویچ بسیار طرفدار دارد. این خوراکی به طعم بخشیدن غذا و لذیذ کردن آن بسیار کمک خواهد کرد.
امروزه سعی می شود بیشتر خوراکی ها و ترشی ها در خانه تهیه شود که هم از سالم بودن آن اطمینان داشت و هم بتوان مواد دلخواه را به آن اضافه و یا کم کرد.
در ادامه طرز تهیه خیار شور آموزش داده شده است، همچنین به نکات طلایی برای جلوگیری از کپک زدن آن نیز اشاره شده است.
طرز تهیه خیارشور فوری در منزل
برخی مواقع این امکان وجود دارد که زمان لازم برای خرید خیارشور از بیرون نداشته باشیم و یا ممکن است از آن دسته افراد باشیم که ترجیح می دهیم تا جای ممکن خوراکی های مصرفی را در خانه تهیه کنیم؛ اما زمان کافی برای درست کردن آن را نداشته باشیم.
در ادامه روشی آموزش داده خواهد شد که در یک روز خیارشوری خوش طعم و عالی را در خانه تهیه کنید.
مواد اولیه برای خیارشور فوری در منزل
- خیار های ریز و ترد: 2 کیلو
- فلفل تند: 4 عدد
- سیر: یک بوته
- شوید: 250 گرم
- جعفری: 250 گرم
- ترخون: 250 گرم
- مرزه: 250 گرم
- نخود خام: 4 یا 5 عدد
- تخم گشنیز: یک قاشق مربا خوری
- سرکه: یک پیمانه
- نمک: یک پیمانه
- آب: 15 پیمانه
مراحل و طرز تهیه خیارشور فوری در منزل
1. ابتدا خیار ها و سبزی ها را کاملا با آب می شویم و آن ها را خشک می کنیم. سبزی را تنها کافیست کمی کوچک کنیم به ریز شدن احتیاجی نیست.
سپس با خلال دندان و یا هر جسم نوک تیز دیگری در خیار ها حفره ایجاد می کنیم؛ این کار کمک خواهد کرد نمک سریع تر به داخل خیارها نفوذ کند، همچنین باعث خواهد شد خیارشورهای ترد تری داشته باشیم و از پوک شدن آن ها جلوگیری شود.
2. سیر ها را از پوسته خودش خارج باید کنیم و به صورت حبه ای در آوریم.
3. در آن ظرف شیشه ای که می خواهیم خیار شورها را بگذاریم به صورت ردیفی خیارها، سیر، سبزی ها، تخم گشنیز، فلفل های تند و نخود را می گذاریم به گونه ای که در آخر سیر و سبزی ها لایه ی بالایی ردیف را بپوشاند.
شاید برایتان عجیب باشد علت اضافه کردن نخود در طرز تهیه خیارشور چیست! از آنجایی که می خواهیم خیارشور یک روزه آماده شود و احتیاج است خیارشور ها تردی خود را حفظ کنند نخود اضافه می کنیم که سریع تر موادی که باعث شل شدن خیار می شود را جذب کند و خیارشورها ترد باقی بمانند.
4. در این مرحله آب را در ظرفی جوش می آوریم و به آن نمک و سرکه را اضافه می کنیم و می گذاریم حدود 10 دقیقه با یک دیگر جوش بخورند.
5. سپس در ظرف شیشه ای که که خیارها و باقی مواد ردیفی چیده شده است محلول نمک و سرکه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم در دما اتاق دمای محلول آب نمک و سرکه داخل ظرف شیشه ای متعادل شود، سپس درب آن را می بندیم و داخل یخچال قرار می دهیم.
نکته: بعد از 24 ساعت خیارشورها قابل مصرف هستند.
طرز تهیه خیارشور برای ساندویچ
یکی از طعم دهنده های عالی به ساندویچ، خیارشور می باشد. مطمئنا متوجه آن شده اید که طعم این خیارشور ها بسیار لذیذ و دلچسب است و با اکثر خیارشور های خانگی بسیار متفاوت می باشد؛ در این قسمت طرز تهیه خیارشور های ساندویچی در خانه را آموزش خواهیم داد.
مواد اولیه برای خیارشور ساندویچی
- خیار باریک و تازه: 2 کیلوگرم
- تخم گشنیز: یک قاشق مربا خوری
- سرکه: یک پیمانه
- نمک: یک پیمانه
- آب: 15 پیمانه
- فلفل تند: 4 عدد
- سیر: یک بوته
- شوید: 250 گرم
- جعفری: 250 گرم
- ترخون: 250 گرم
- مرزه: 250 گرم
مراحل و طرز تهیه خیارشور ساندویچی
1. ابتدا تمامی خیار ها و سبزی ها را می شوریم و اجازه می دهیم برای خشک شدن یک روز زمان بگذرد تا کاملا خشک شوند.
2. بعد از یک روز سبزی ها را کمی کوچک می کنیم اما خیلی ریز نمی کنیم.
3. سیر ها را به صورت حبه ای در می آوریم و آن ها را هم احتیاج نیست ریز کنیم.
4. ظرفی شیشه ای بر میداریم و تمامی مواد را به صورت لایه ای در ظرف قرار می دهیم.
5. در ظرفی دیگر آب را جوش می آوریم و نمک را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برای مدتی با یک دیگر جوش بخورند؛ در پایان به آن سرکه را نیز اضافه می کنیم و پس از 2 دقیقه جوش خوردن حرارت را خاموش می کنیم.
6. در آخر محلول آماده شده را به مواد داخل ظرف شیشه ای اضافه می کنیم و پس از خنک شدن درب آن را محکم می بندیم و در جایی خنک قرار می دهیم تا آماده ی مصرف شود.
این را در نظر داشته باشید که درب ظرف ها را محکم ببندیم تا هوا درون آن راه پیدا نکند.
روش های جلوگیری برای کپک زدن خیارشور
یکی از اتفاقاتی که امکان دارد بعد از درست کردن خیار شور بیفتد کپک زدن آن می باشد. ممکن است بارها خیارشور درست کنیم اما در هنگام مصرف متوجه شویم روی آن و داخلش کپک زده باشد.
نکاتی وجود دارد که با رعایت آن ها دیگر احتمال کپک زدن خیارشور بسیار کم خواهد شد.
- سبزی و سیر های مورد استفاده در خیارشور باید کاملا تازه باشد؛ چرا که کهنه بودن مواد مصرفی باعث می شود خیارشور کاملا خراب شود.
- میزان نمک استفاده شده کامل باید به اندازه باشد.
درست است که نمک باعث خواهد شد باکتری ها در آن محیط مرطوب رشد نکنند اما استفاده ی زیاد از آن، خود باعث خواهد شد خیارشور ها خراب شوند و کپک بزنند. - برای درست کردن خیار شور از نمک دریا باید استفاده شود.
چرا که نمک های تصفیه شده دارای موادی هستند که جلوی تخمیر را می گیرند، همین عامل باعث خواهد شد خیارشور دچار کپک و خرابی شود. - بهتر است تا جای ممکن بگذارید آب کاملا جوش بیاید و برای چند دقیقه بدون اضافه کردن چیزی جوش بخورد تا املاحی مانند کلر از بین رود.
چرا که همین مواد باعث خواهند شد تخمیر به درستی صورت نگیرد.
ارزش غذایی و کالری خیارشور
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
کالری | 11 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 2.26 گرم |
پروتئین | 0.33 گرم |
چربی | 0.20 گرم |
آب | 94.08 گرم |
فیبر | 1.20 گرم |
قند | 1.06 گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 0.00 میلی گرم |
آهن | 0.40 میلی گرم |
منیزیم | 4.00 میلی گرم |
فسفر | 14.00 میلی گرم |
پتاسیم | 23.00 میلی گرم |
سدیم | 1208.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 10.00 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.09 میلی گرم |
ویتامین K | 47.00 میکروگرم |
ویتامین C | 1.00 میلی گرم |
خانواده ویتامین B | 3.71 میلی گرم |