خواص سیر ترشی

خواص سیر ترشی شامل گزینه‌های متعددی است که بدون آشنایی با آنها گاهی در کنار خوردن یک غذای خوشمزه به عنوان یک چاشنی عالی به کار برده می‌شود. اغلب افراد از خواص فوق العاده این خوراکی خوشمزه بی‌خبر هستند و از آن کمتر مصرف می‌کنند. در ادامه این متن به توضیح بیشتر در مورد این چاشنی پرخاصیت خواهیم پرداخت تا از آن به طور متعادل استفاده کنید.

مواد مغذی موجود در سیر و سیر ترشی

از گذشته تا به امروز سیر را به دلیل خواص بی‌شماری که دارد به عنوان اکسیر جوانی می‌شناسند. سیر تازه در نزدیکی فصل بهار و اوایل تابستان برداشت می‌شود. که برای نگهداری آن و استفاده بهتر از فواید آن در تمام فصول سال علاوه بر خشک کردن به ترشی انداختن آن رو می‌آورند.

مطالب مرتبط با خواص سیر ترشی

مطلب پیشنهادی
تره فرنگی ، این گیاه پر خاصیت را جدی بگیرید

بیشترین ویتامین که در سیر وجود دارد ویتامین C است. البته این تنها ویتامین موجود در آن به شمار نمی‌رود. گروه‌های ویتامینی از جمله ویتامین B1, B2 و همینطور B3 در ترکیبات سیر وجود دارد. این موضوع خبر از خاصیت آنتی اکسیدانی بالای این گیاه پرخاصیت را دارد.

سیر و خواص سیر ترشی

مواد معدنی از جمله منیزیم، آهن، اسید فولیک، روی، کلسیم، پتاسیم و خاصیت آنتی‌اکسیدانی فراوانی را شامل می‌شود. این موضوع در مورد سیر ترشی نیز صدق می‌کند و یا سیری که در انواع خوراکی‌ها و مواد غذایی به کار برده می‌شود.

مهمترین خواص سیر ترشی برای سلامتی

سیرترشی‌هایی که در منزل تهیه می‌شوند خاصیت بیشتری نسبت به سیرترشی‌های کارخانه‌ای دارند. زیرا در نوع خانگی سیر برای رسیده شدن در ترشی جوشانده نمی‌شود و یا از نمک کمتری برای رسیدن آن استفاده می‌کنند.

پس بهتر است این چاشنی خوشمزه برای کنار غذای اصلی را در منزل تهیه کرد. که در ادامه متن ابتدا خواص آنرا بیان خواهیم کرد که به علاقه‌مندی افراد برای استفاده از آن کمک کند و سپس طرز تهیه سریع برای یک سیر ترشی خوشمزه خانگی را ارائه خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص کنگر ، خواص شیر کنگر و موارد منع مصرف آن ها

خاصیت آنتی اکسیدانی سیر ترشی

برجسته‌ترین و اصلی‌ترین خاصیتی که از مواد غذایی تهیه شده با سیر می‌توان عنوان کرد، خاصیت آنتی اکسیدانی است. بسیاری از بیماری‌هایی که فرد به آنها مبتلا می‌شود، به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بدن است.

بسیاری از پزشکان بر این عقده‌اند که به دلیل وجود خاصیت آنتی‌اکسیدانی در سیر ترشی و سیر، بهترین گزینه برای در امان ماندن از بیماری‌ها استفاده متعادل از خواص سیر ترشی و سیر محسوب می‌شود. از جمله مواردی که به خاصیت آنتی اکسیدانی سیر مربوط می‌شود را می‌توان موارد زیر بر شمارد.

  • پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان خون و سرطان روده بزرگ
  • پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا
  • خنثی کردن رادیکال‌های آزاد

مهمترین خواص سیر ترشی

خواص سیر ترشی برای قلب و عروق

اکثر افراد سیر ترشی را به عنوان کمکی برای بهبود بسیاری از بیماری‌هایی که به خون، رگ‌ها و قلب مربوط است می‌شناسند. این باور صحیحی است و تاثیر به سزای این خوراکی خوشمزه را می‌توان در مواردی از قبیل گزینه‌های زیر برای قلب و عروق شاهد بود:

  • خاصیت ضد انعقاد خون و کاهش دهنده غلظت خون (که بهتر است بیمارانی که درمان دارویی برای انعقاد خون را پیش گرفته‌اند در مورد استفاده آن از پزشک معالج مشورت بگیرند و از مصرف آن تا حد ممکن پرهیز کنند)
  • کاهش چربی بد و کلسترول بد خون 
  • مفید برای پایین آوردن فشار خون بالا (برای این منظور بهتر است از نوع بدون نمک آن استفاده شود)
  • خونساز و مفید برای بهبود علائم کم خونی
  • تصفیه کننده خون، پاکسازی کبد و خون
  • مفید برای بیماران قلبی و عروقی
مطلب پیشنهادی
لاغری با سرکه سیب : کاهش وزن 5 کیلویی در 30 روز

خواص سیر ترشی برای قلب و عروق

خواص سیر ترشی برای دستگاه گوارش و معده

از دیگر خواص این خوراکی که برای بدن به همراه دارد، به فواید آن برای معده و دستگاه گوارش می‌توان اشاره کرد. البته سیر و ترکیب آن در کنار سرکه سبب ایجاد این همه خاصیت برای تمام ارگان‌های بدن شده‌اند. در این قسمت تمام خواص سیر ترشی که بر معده تاثیر گذار است را نام برده‌ایم:

  • شست و شو دهنده و پاکسازی مجاری صفراوی
  • کمک کننده به هضم غذاهای سنگین و دیر هضم
  • اشتها آور طبیعی و بسیار موثر
  • بالا برنده سرعت هضم غذا
  • به عنوان یک از بین برنده آفت‌های دهانی برای افراد صفراوی
  • جلوگیری از پیری زودرس و جوانسازی پوست و مو
  • ضد عفونی کننده معده و علاوه بر آن ضد عفونی کننده دهان و دندان‌ها
  • کاهش دهنده و قطع کننده خونریزی داخلی معده و همینطور خونریزی بواسیر
  • موثر در پاکسازی کبد
  • بالا برنده متابولیسم بدن

طبع سیر ترشی و خواص سیر ترشی برای چه کسانی بهتر است؟

طبع سیر در طب سنتی گرم و خشک معرفی می‌شود که از طر دیگر سرکه دارای طبع سرد و تر است. از طرفی ترکیب سیر ترشی شامل سیر و سرکه می‌شود که از این رو طبعی متعادل را ایجاد می‌کند. نتیجه این موضوع این است که سیر ترشی برای هیچ فردی ممنعیتی ندارد و می‌توان استفاده متعادل از آنرا در کنار وعده‌های غذایی داشت تا از برجسته‌ترین و بهترین خواصی که برای بدن به همراه دارد بهره‌مند شد.

مطلب پیشنهادی
6 مورد از مهمترین خواص زردک یا شقاقل برای سلامتی

البته بسیاری از افراد ممکن است با دانستن خاصیت‌های بسیار مفید این خوراکی در مصرف آن زیادی روی کنند که این موضوع ممکن است فشار آنها را پایین آورده و به شدت اذیت کننده موجب ایجاد سرگیجه برایشان شود.

پس بهتر است حد اعتدال در مصرف سیر ترشی و حتی سایر مواد غذایی و خوراکی‌ها رعایت شود.

طرز تهیه سیر ترشی در خانه برای بهره‌مندی از خواص آن

با آشنایی در مورد خواص سیر ترشی بهتر است طرز تهیه آن را آموخت. این موضوع تنها نیاز به مواد خوراکی از جمله سیر، سرکه و مقدار کمی نمک است.

البته برخی از افراد مقدار 1 الی 2 قاشق از شیره انگور یا شیره خرما برای ملس بودن طعم ترشی استفاده می‌کنند که این موضوع بسته به سلیقه افراد دارد. برخی دیگر از ادویه مثل فلفل و گلپر یا سبزیجات تازه یا خشک مثل ترخون و مرزه برای طعم دهندگی و عطر بیشتر و بهتر آن استفاده می‌کنند.

مطلب پیشنهادی
خواص شلغم و مواد مغذی موجود در آن کدام اند؟

تهیه سیر ترشی خانگی

حدود 1 کیلو بوته سیر تازه را ابتدا شسته و پوست اضافه و ریشه آنها را گرفته تا کاملا تمیز شوند. بعد از چیدن آنها در ظرف شیشه‌ای، سرکه ترکیب شده با 1 قاشق نمک را روی آنها باید ریخت تا جایی که کاملا پر شود. اگر مواد دیگری مانند شیره یا سبزیجات را می‌خواهید اضافه کنید بهتر است شیره را با سرکه ترکیب کنید و یا سبزیجات را نیز لایه به لایه روی سیرها بچینید.

در انتها درب بطری را بسته و نهایتا بعد از گذشت 2 ماه سیر ترشی آماده می‌شود که هر چقدر دیرتر از آن استفاده شود نرم‌تر و خوشمزه‌تر خواهد بود که این موضوع به سلیقه افراد بستگی دارد.

مطالب مرتبط با خواص سیر ترشی

مطلب پیشنهادی
خواص بادمجان : 10 مورد از مهمترین فواید و طبع بادمجان

سخن پایانی

خواص سیر ترشی که بسیار کامل در این مطلب ارائه شد، بسیار موثر در درمان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به شمار می‌رود. اما با این حال بهتر است حد اعتدال در مصرف آن رعایت شود و افراد با معده حساس و حتی افرادی که تحت درمان بیماری خاصی هستند در مورد مصرف آن از پزشک مشورت بگیرند.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید