خواص سیر ترشی در 18 مورد + مواد مغذی و طرز تهیه

- تبلیغات -

خواص سیر ترشی را بدون آنکه بشناسیم در روزهای مختلف کنار غذا مصرف می‌کنیم. اغلب افراد از خواص فوق العاده این خوراکی خوشمزه بی خبر هستند و از آن کمتر مصرف می‌کنند. در ادامه این متن به توضیح بیشتر در مورد این خوراکی مفید خواهیم پرداخت.

 

 

مواد مغذی موجود در سیر و سیر ترشی

از گذشته تا به امروز سیر را به دلیل خواص بی‌شماری که دارد به عنوان اکسیر جوانی می‌شناسند. سیر تازه در نزدیکی فصل بهار و اوایل تابستان برداشت می‌شود. که برای نگهداری آن و استفاده بهتر از فواید آن در تمام فصول سال علاوه بر خشک کردن به ترشی انداختن آن رو می‌آورند.

بیشترین ویتامین که در سیر وجود دارد ویتامین C است. البته این تنها ویتامین موجود در آن به شمار نمی‌رود. گروه‌های ویتامینی از جمله ویتامین B1, B2 و همینطور B3 در ترکیبات سیر وجود دارد. این موضوع خبر از خاصیت آنتی اکسیدانی آن دارد.

 

سیر و خواص سیر ترشی

 

مواد معدنی از جمله منیزیم، آهن، اسید فولیک، روی، کلسیم، پتاسیم و خاصیت آنتی‌اکسیدانی فراوانی را شامل می‌شود. این موضوع در مورد سیر ترشی نیز صدق می‌کند و یا سیری که در انواع خوراکی‌ها و مواد غذایی به کار برده می‌شود.

 

 

خواص سیر ترشی برای سلامتی

سیرترشی‌هایی که در منزل تهیه می‌شوند خاصیت بیشتری نسبت به سیرترشی‌های کارخانه‌ای دارند. زیرا در نوع خنگی سیر برای رسیده شدن در ترشی جوشانده نمی‌شود و یا از نمک کمتری برای رسیدن آن استفاده می‌کنند.

پس بهتر است این چاشنی خوشمزه برای کنار غذای اصلی را در منزل تهیه کرد. که در ادامه متن ابتدا خواص آنرا بیان خواهیم کرد که به علاقه‌مندی افراد برای استفاده از آن کمک کند و سپس طرز تهیه سریع برای یک سیر ترشی خوشمزه خانگی را ارائه خواهیم کرد.

 

 

خاصیت آنتی اکسیدانی سیر ترشی

این مورد یکی از مهمترین و اصلی ترین خواص سیر ترشی به شمار می‌رود. بسیاری از بیماری‌ها که فرد به آنها مبتلا می‌شود، به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بدن است.

بسیاری از پزشکان بر این عقده‌اند که به دلیل وجود خاصیت آنتی‌اکسیدانی سیر ترشی و سیر بهترین گزینه برای در امان ماندن از بیماری‌ها بهره‌مندی از خواص سیر ترشی و سیر به شمار می‌رود. از جمله مواردی که به خاصیت آنتی اکسیدانی سیر مربوط می‌شود را می‌توان موارد زیر بر شمارد.

  • پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان خون و سرطان روده بزرگ
  • پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا
  • خنثی کردن رادیکال‌های آزاد

 

مهمترین خواص سیر ترشی

 

خواص سیر ترشی برای قلب و عروق

اکثر افراد سیر ترشی را به عنوان کمی برای بهبود بسیاری از بیماری‌هایی که به خون، رگ‌ها و قلب مربوط است می‌دانند. این باور صحیحی است ولی دقیقتر می‌توان این موضوع را بیان کرد که در موارد زیر به آنها اشاره کرده‌ایم.

  • خاصیت ضد انعقاد خون و کاهش دهنده غلظت خون (که بهتر است بیمارانی که درمان دارویی برای انعقاد خون مصرف می‌کنند در مورد استفاده آن از پزشک معالج مشورت بگیرند و از مصرف آن تا حد ممکن پرهیز کنند)
  • کاهش چربی بد و کلسترول بد خون
  • مفید برای پایین آوردن فشار خون بالا (برای این منظور بهتر است از نوع بدون نمک آن استفاده شود)
  • خونساز
  • تصفیه کننده خون، پاکسازی کبد و خون
  • مفید برای بیماران قلبی و عروقی

 

خواص سیر ترشی برای قلب و عروق

 

خواص سیر ترشی برای دستگاه گوارش و معده

از دیگر خواص این خوراکی که برای بدن ایجاد می‌کند، به فواید آن برای معده می‌توان اشاره کرد. البته سیر و ترکیب آن در کنار سرکه سبب ایجاد این همه خاصیت برای تمام ارگان‌های بدن شده‌اند. در این قسمت تمام خواص سیر ترشی که بر معده تاثیر گذار است را نام برده‌ایم.

  • شست و شو دهنده و پاکسازی مجاری صفراوی
  • کمک کننده به هضم غذاهای سنگین و دیر هضم
  • بالا برنده سرعت هضم غذا
  • ضد عفونی کننده معده و علاوه بر آن ضد عفونی کننده دهان و دندان‌ها
  • کاهش دهنده و قطع کننده خونریزی داخلی معده و همینطور خونریزی بواسیر
  • پاکسازی کبد
  • به عنوان یک از بین برنده آفت‌های دهانی برای افراد صفراوی
  • اشتها آوری طبیعی و بسیار موثر
  • بالا برنده سوخت و ساز بدن
  • جلوگیری از پیری زودرس و جوانسازی پوست و مو

 

 

طبع سیر ترشی و خواص سیر ترشی برای چه کسانی بهتر است؟

در طب سنتی سیر را از جمله مواد خوراکی می‌نامند که طبع گرم و خشک دارد و سرکه نیز از طبع سرد و تر برخوردار است. این موضوع سبب ایجاد طبع معتدلی می‌شود و از این جهت اکثر افراد می‌توانند به مصرف سیر در کنار غذای اصلی بپردازند.

البته بسیاری از افراد ممکن است با دانستن خاصیت‌های بسیار مفید این خوراکی در مصرف آن زیادی روی کنند که این موضوع ممکن است فشار آنها را پایین آورده و به شدت اذیت کننده موجب ایجاد سرگیجه برایشان شود.

پس بهتر است در حد اعتدال در مورد سیر ترشی و یا حتی تمام مواد غذایی و خوراکی‌ها این نکته رعایت شود.

 

 

طرز تهیه سیر ترشی در خانه برای بهره‌مندی از خواص آن

با آشنایی در مورد خواص سیر ترشی بهتر است طرز تهیه آن را آموخت. این موضوع تنها نیاز به مواد خوراکی از جمله سیر، سرکه و مقدار کمی نمک است.

البته برخی از افراد مقدار 1 الی 2 قاشق از شیره انگور برای ملس بودن طعم ترشی استفاده می‌کنند که این موضوع بسته به سلیقه افراد دارد. برخی دیگر از ادویه مثل فلفل و گلپر یا سبزیجات تازه یا خشک مثل ترخون و مرزه برای طعم دهندگی استفاده می‌کنند.

 

تهیه سیر ترشی خانگی

 

حدود 1 کیلو بوته سیر تازه را ابتدا شسته و پوست اضافه و ریشه آنها را گرفته تا کاملا تمیز شوند. بعد از چیدن آنها در ظرف شیشه‌ای سرکه ترکیب شده با 1 قاشق نمک را روی آنها باید ریخت تا جایی که کاملا پر شود.

درب بطری را بسته و نهایتا بعد از گذشت 2 ماه سیر ترشی آماده می‌شود که هر چقدر دیرتر از آن استفاده شود نرم‌تر و خوشمزه‌تر خواهد بود که این موضوع به سلیقه افراد بستگی دارد.

 

 

سخن پایانی

خواص سیر ترشی که بسیار کامل در این مطلب ارائه شد، بسیار موثر در درمان و پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها به شمار می‌رود. اما با این حال بهتر است حد اعتدال در مصرف آن رعایت شود و افراد با معده حساس و حتی افرادی که تحت درمان بیماری خاصی هستند در مورد مصرف آن از پزشک مشورت بگیرند.