ترشی کلم بروکسل تنها با 5 مرحله سریع، ساده و خوشمزه
ترشی کلم بروکسل مراحل بسیار سادهای را برای خوشمزه شدن طی میکند. به راحتی و در عرض چند ساعت میتوان این ترشی را تهیه کرد و به عنوان یک چاشنی خاص کنار غذا نوش جان کرد. در ادامه متن طرز تهیه آنرا آموزش خواهیم داد، اما نکاتی نیز برای خوشمزهتر شدن لازم است که تمام آنها را برایتان معرفی کردهایم.
طرز تهیه خوشمزهترین ترشی کلم بروکسل
کلم بروکسل یا کلم دکمهای یکی از انواع کلم است که برای بسیاری از ترشیجات، غذاها، سالادها، پیش غذا و مواد خوراکی دیگر به کار برده میشود.
کلم بروکسل نیز شبیه کلم پیچ است منتها کمی ابعاد کوچکتری دارد و برای تهیه چاشنیهای خوشمزه کمی شکل و جذابیت ویژهای را به همراه خواهد داشت. برای انجام طرز تهیه این ترشی لازم است تا بروکسلهای تازه به همراه مواد غذایی دیگری را آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم بروکسل
- کلم بروکسل: 1 کیلو گرم
- سرکه سفید: یک پیمانه
- آب جوشیده سرد شده: 2 لیوان
- نمک مورد نیاز برای ترشی کلم بروکسل: 2 قاشق غذاخوری
- دانه خردل: نصف قاشق چایخوری
- دانه فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- سیر پوست کنده: 8 حبه متوسط
- فلفل قرمز: به مقدار دلخواه و بسته به ذائقه نسبت برای تندی ایجاد شده میتوان کمتر یا بیشتر اضافه کرد
- چند شاخه شوید یا ترخون تازه (در صورت تمایل به عطر آنها)
نکاتی برای خرید کلم بروکسل
- سعی کنید کلمهای کوچکتر را انتخاب کنید (این کار باعث میشود کلمهای خوشطعمتر و تردتری داشته باشید)
- سعی کنید کلمهایی را انتخاب کنید که برگهای رویی آن پلاسیده نشده باشند
- گاهی ممکن است کلمهای بزرگتر کمی تلخ باشند پس کمی کوچکتر انتخاب کنید
- حواستان به موجودات ریز باشد که کلمها را فرا نگرفته باشند
طرز تهیه گام به گام ترشی کلم بروکسل
بعد از اینکه مواد لازم را تهیه کردید، باید شروع به آماده کردن این ترشی کنید. ابتدا لازم به ذکر است که نکات را برای شست و شوی بهتر این کلم در نظر داشته باشید. باید کلمها را تمیز کرده و اگر برگ پلاسیده و یا سفتی دارد جدا کنید.
سپس در یک ظرف مقداری آب ریخته و درون آن نمک اضافه کنید. حدود نیم ساعت تا یک ساعت زمان دهید تا کاملا ضد عفونی شوند و بعد از آن به خوبی آب بکشید. حدود 2 ساعت اجازه دهید تا کاملا آب آنها رفته و خشک شوند. حالا مراحل زیر را برای تهیه ترشی کلم بروکسل انجام دهید:
- کلمها را به مدت 5 دقیقه درون ظرفی از آب جوش قرار دهید تا کمی نرم شوند. (برخی برای تهیه این ترشی کلمها را از وسط نصف میکنند و برخی دیگر شکل درسته آنرا برای تهیه این ترشی میپسندند، میتوانید هر کدام را که مورد پسندتان است پیش بگیرید)
- حالا نوبت طعم دادن به بروکسلها و آماده سازی ترشی کلم بروکسل است و برای این کار باید شیشههای تمیزی که از قبل استریل کرده و در آب جوشاندهاید را کمی شوید تازه یا ترخون تازه داخل آن اضافه کنید.
- بروکسلها را به آرامی درون شیشه بچینید تا له نشوند و در لایه به لایه آنها فلفلهایی که تهیه کردهاید، خردل و سیر را اضافه کنید تا روی شیشه پر شده و مواد شما نیز تمام شوند. (مقداری از سبزی برای لایه آخر میتواند رازی برای طعم ترشیهای اصیل به شمار رود)
- حالا در ظرفی مجزا آب، سرکه و نمک را کاملا مخلوط کنید.
- این مایع را به شیشه اضافه کنید تا روی مواد کاملا پر شود. حدود 2 هفته زمان دهید تا این ترشی خوشمزه کاملا آماده سرو شود تا بتوانید به عنوان چاشنی در کنار غذا نوش جان کنید.
چگونه ترشی کلم بروکسل ملس میشود؟
برخی افراد برای اینکه ترشی متفاوتتری داشته باشند در این خوراکی خوشمزه کمی شیره انگور اضافه میکنند. این کار باعث ایجاد طعمی ملس میشود که برخی افراد علاقه خاصی به این طعم دارند.
البته نکته جالبتر اینکه در این ترشی میتوان از کمی شکر استفاده کرد. توجه داشته باشید که نباید در آن به مقدار زیادی از شیرینکنندهها استفاده کنید تا طعم ترش و سرکه آن کمرنگ شود و معمولا 2 الی 3 قاشق شکر یا شیره انگور برای این منظور کافی است.
چگونه ترشی کلم بروکسل را سریع آماده کنیم؟
برای اینکه بتوانید این ترشی را سریعا آماده کنید لازم است تا مقدار بیشتری کلمها را بجوشانید. البته بهتر است برای تهیه مراحل زیر را طی کنید:
- پس از شستن بروکسلها آنها را برای 10 دقیقه در آب جوش قرار دهید این کار آنها را نرمتر خواهد کرد و کمی مزه تلخی آن گرفته خواهد شد
- همه مواد باقیمانده را درون قابلمه ریخته و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم نگه دارید تا طعم آنها خارج شود
- در ظرف شیشهای بروکسلها را اضافه کنید سپس مایع آماده شده برای ترشی کلم بروکسل را نیز به آن اضافه کنید
- درب شیشه را گذاشته و برای 10 دقیقه درون قابلمه آب جوش قرار دهید (بهتر است ظرف شیشهای مناسبی انتخاب کنید تا نشکند)
- بعد از آن اجازه دهید تا کاملا سرد شود و بعد از یک الی 2 روز آماده خوردن است که برای مزه گرفتن بیشتر میتواند ده روز زمان دهید
نکات تکمیلی
در این متن به طور کامل در مورد طرز تهیه ترشی کلم بروکسل توضیحاتی ارائه شد. برای بهرهمندی از این ماده غذایی پر خاصیت در تمام فصول میتوانید آنرا به شکل ترشی نگهداری کرده و استفاده کنید. این کلم ممکن است طعم کمی تلخ به همراه داشته باشد که با ترشی کردن آن کاملا کمرنگ خواهد شد و جای خود را به طعم بی نظیر مواد موجود در آن خواهد داد. با تهیه ترشی مواد غذایی خواصی که به همراه دارند از بین نخواهد رفت.