تغذیهرژیم غذاییرژیم کودکان

پرخوری در کودکان – 4 علت اصلی و اثبات شده+ راه حل

پرخوری در کودکان یکی از مشکلاتی است که برخی از خانواده ها با آن درگیر هستند. جلوگیری از پرخوری کودکان نسبت به بزرگسالان بسیار سخت تر است؛ چرا که آن ها در مقابل حس گشنگی و مواردی که آن ها را آزار می دهد بسیار کم طاقت هستند. به همین دلیل نیاز است برای رفع این مشکل حتما با یک پزشک تغذیه متخصص کودکان مشورت کنید.

پزشکان اغلب به دنبال علت این پرخوری ها در کودک می گردند و سپس راهکار را به مادر و پدران می دهند. متاسفانه برخی از خانواده ها تصور می کنند اگر میزان غذای کودکشان زیاد باشد یعنی از سلامت بیشتری در آینده برخوردار است. اما متاسفانه اگر سریع تر جلوی آن گرفته نشود کودک دچار اضافه وزن و مشکلات زیادی در بزرگسالی خواهد شد و کم کردن وزن بسیار سخت تر خواهد بود.

علت پرخوری در کودکان چیست؟

علت پرخوری در کودکان چیست؟

1. احساس گرسنگی زیاد در زمان رشد

گرسنگی سیگنالی است که بدن به مغز می دهد تا فرد را برای تامین مواد حیاتی و انرژی آگاه کند. این سیگنال از زمانی که کودک شکل می گیرد در بدن او نیز فرستاده می شود.

مطلب پیشنهادی
میان وعده رژیمی - 5 عصرانه مغذی برای کاهش وزن سریع

سن رشد کامل جسمی  تا 18 سالگی است؛ در نتیجه تا این سن بدن در حال رشد و بزرگ شدن است و نیاز به غذا در این سنین بیشتر است و کودک زیاد احساس گرسنگی خواهد کرد؛ در نتیجه طبیعی است در این سن شاهد پرخوری در کودکان باشید.

راه حل:

بهترین راهکار برای رفع این نوع پرخوری این است که والدین مراقب برنامه غذایی کودک خود باشند. پیشنهاد می شود زمان

وعده های غذایی و میان های کودک را حداکثر به هر 4 ساعت برسانند، اما میزان غذا و میان وعده را کم کنند؛ با این روش کودک در طی روز گرسنه نخواهد ماند.

نکته: این ساعت می تواند برای هر کودکی متفاوت باشد و به یاد داشته باشید نباید غذا خوردن را برای  آن ها اجباری کنید؛ چرا که ممکن است به مرور اشتهای خود را به شدت از دست بدهد.

2. ورزش و فعالیت زیاد کودکان

به طور طبیعی بچه ها مانند بزرگسالان هنگامی که ورزش و بازی می کنند سوخت و ساز در آن ها بالا می رود و زود تر احساس گرسنگی می کنند. تا به اینجا مسئله طبیعی است. پرخوری در این زمان از آن جایی شروع می شود که کودک با ورزش های تفریحی و کوتاه مدت به میزان بیشتری غذا و خوراکی می خورد. یعنی بدن به نسبت غذای دریافتی کالری نمی سوزاند.

مطلب پیشنهادی
خوردن ترشی در بارداری مفید است یا مضر؟ پیشنهاد تغذیه‌ای

راه حل:

برای کودکانی که به صورت تفریحی ورزش می کنند نیازی نیست که میزان غذای بیشتری مصرف کنند. اما کودکانی که حرفه ای ورزش می کنند لازم است با مشورت مربی و متخصص تغذیه یک میان وعده مناسب قبل از تمرین و یک میان وعده سبک بعد از تمرین میل کنند.

3. نقش دوستان در پرخوری کودکان

کودکانی که با فرزند شما همبازی می شوند نقش مهمی می توانند در روند پرخوری آن ها داشته باشند. برای مثال اگر خانواده ای مراقب وعده های خوراکی کودک خود نباشد و یا میان وعده های او را با خوراکی های چرب و دارای قند بالا پر کنند، می توانند تاثیر زیادی روی پرخوری در کودکان همبازی خود شوند. چرا که کودکان دوست دارند مشابه هم خوراکی بخورند.

خوراکی های با قند و کلسترول بالا اغلب بسیار خوشمزه هستند و حتی بزرگسالان اغلب نمی توانند از آن ها نخورند. زمانی که این نوع خوراکی ها مصرف می شود، کودک احساس سیری کوتاه مدتی خواهد کرد و در نتیجه خیلی سریع گرسنه خواهد شد. از طرفی مصرف نامتعادل این خوراکی ها باعث افزایش وزن در آن ها خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
پروتئین سویا ؛ بررسی نگرانی‌های مهم در مورد مصرف آن

راه حل:

در این مواقع به خانواده ها گفته می شود مصرف خوراکی های از این قبیل را به طور صد در صد برای کودک قدغن نکنند؛ چرا که نتیجه ی عکس خواهد داشت و کودک با ولع بیشتری به سمت خورن بیشتر آن ها خواهد رفت. در نتیجه لازم است به میزان بسیار کم و در بعضی از زمان ها این خوراکی ها را در میان وعده آن ها قرار دهند.

4. کنترل استرس

کنترل استرس با پرخوری

کودکان نیز مانند بزرگسالان ممکن است زمانی که دچار استرس می شوند برای کنترل آن به سمت غذا خوردن بروند. برخی از متخصصان تغذیه بر این باور هستند این نوع پرخوری در کودکان می تواند به علت تربیت اشتباه والدین باشد. برای مثال کودک زمانی که گریه می کند سریع به او خوراکی می دهند در حالی که او اصلا گرسنه نیست.

در نتیجه این اخلاق درون او نهادینه می شود و تا بزرگسالی با او همراه می شود. با این اتفاق هر زمان کودک دچار استرس و تنش عصبی می شود برای پرت کردن حواس خود به سمت خوردن غذا یا خوراکی می رود.

مطلب پیشنهادی
خوردن سیر در بارداری (فواید و مضرات سیر برای مادر و جنین)

در آخر:

پرخوری در کودکان را باید بسیار جدی گرفت و از سمتی او را بابت این موضوع نباید دعوا کرد. بلکه لازم است در برنامه غذایی او تغییراتی ایجاد کرد و به جای خوردن فست فود و خوراکی های ناسالم تا جای ممکن از مواد غذایی دارای سلامت و کم کالری استفاده کرد. همچنین باید در نظر داشت اگر کودکان دچار اضافه وزن هستند بهتر است رژیم غذایی آن ها زیر نظر یک متخصص تغذیه برنامه ریزی شود.

منبع: jill castle

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن