خاکشیر در بارداری چه فواید و مضراتی به همراه دارد؟
خاکشیر در بارداری مفید است یا مضر؟ این سوال بسیاری از مادران در این دوران است که بر اساس برخی از باورها ممکن است برایشان ایجاد شده باشد. با ادامه متن همراه باشید تا نکات مهمی از جمله فواید، مضرات، ممنوعیتها و مقدار متعادل مصرف آنرا در این دوران برایتان بیان کنیم.
همه چیز در مورد مصرف خاکشیر در بارداری
خاکشیر به عنوان گیاهی است که تخم آن با رنگ قرمز و قرمز تیره برای تهیه شربتی خنک در تابستان بسیار پرکاربرد و پرطرفدار است. تغذیه بارداری نکته بسیار مهمی است که مادران باید اطلاعات کاملی را در مورد آن داشته باشند. مصرف خاکشیر در بارداری از دیگر نکاتی است که فوایدی از آن به گوش میخورد و باعث میشود مادران رو به مصرف بیشتر از آن آورند.
به ویژه مادرانی که قسمی از دوران بارداری خود را در فصل گرم تابستان میگذرانند برای رفع عطش و گرمای بدن از شربت آن استفاده میکنند. اما اینکه چه فوایدی را به همراه دارد را در ادامه برایتان بیان خواهیم کرد.
خواص مصرف خاکشیر در بارداری
- موثر در درمان و پیشگیری از بروز یبوست که در این دوران بسیاری از مادران آنرا ممکن است تجربه کنند
- آماده کردن رحم در ماههای پایانی برای زایمان واژینال؛ بنا به اثر نرم کنندگی دهانه رحم این تاثیر ایجاد خواهد شد که باید در ماههای ابتدایی به ویژه برای افرادی که دهانه رحم را با جراحی جمع کردهاند، با احتیاط بیشتری مصرف شود
- مصرف متعادل خاکشیر در بارداری به سلامت جنین در بدو تولد کمک میکند
- ترکیب آن با آب خنک به افزایش اثر خنک کنندگی آن میانجامد
- رفع گرمازدگی و جلوگیری از ایجاد آن
احتیاطهای مهم برای مصرف خاکشیر در بارداری
سلامتی بارداری به نکات بسیار مهمی وابسته است. یکی از این نکات بسیار مهم توجه به تغذیه و مواد غذایی است که مصرف میشود. با وجود خواص متعددی که مصرف خاکشیر در بارداری به همراه دارد، مواردی برای احتیاط وجود دارد که همه مادران باید آنها را در نظر داشته باشند.
نکته مهمی که برای خاکشیر هم فایده در نظر گرفته میشود و هم میتواند ضرر و تهدیدی جدی به شمار رود، تاثیر آن بر نرم کنندگی دهانه رحم است. این موضوع برای مادرانی که از سلامت کامل برای رحم خود برخوردار نیستند تهدیدی جدی محسوب میشود و ممکن است به سقط جنین منجر شود.
دهانه رحم در طول بارداری عضوی ضروری برای تکامل، حفظ سلامت و رشد جنین به شمار میرود. دهانه رحم باید در تمام دوران بارداری بسته باقی بماند تا از عوارضی مانند زایمان زودرس و سقط جنین جلوگیری شود. مصرف خاکشیر در بارداری همانطور که اشاره شد تاثیر به سزایی بر شل شدن و نرم کنندگی دهانه رحم دارد.
زنانی که در این دوران عمل سرکلاژ انجام دادهاند و یا هر عمل دیگری که برای شل کنندگی رحم بوده است، باید با احتیاط بیشتری خاکشیر مصرف کنند یا تا جای ممکن از مواد غذایی که بر این موضوع تاثیر گذار است، اجتناب کنند. مادرانی که سابقه سقط جنین داشتهاند نیز باید در مورد مصرف خاکشیر احتیاط بیشتری داشته باشند.
بهترین زمان مصرف خاکشیر در بارداری
برای اینکه زایمان واژینال راحتی برای مادر وجود داشته باشد لازم است تا رحم آماده شده و دهانه رحم به مقدار مناسبی باز شود. یکی از بهترین و تاثیرگذارترین مواد خوراکی که برای این منظور وجود دارد خاکشیر است. مصرف خاکشیر بهتر است با نزدیک شدن به زمان زایمان افزایش یابد.
هفته چهلم که همان هفته پایانی بارداری قلمداد میشود، بهترین زمان مصرف خاکشیر در بارداری است تا بتوان زایمان طبیعی را تجربه کرد. مصرف 1 الی 2 لیوان از شربت خاکشیر میتواند به مادران در این امر کمک شایانی برساند.
نکته مهم اینکه ضروری است تا در مورد مصرف خاکشیر از پزشک جویا شد؛ زیرا ممکن است این راهکار برای برخی از مادران با محدودیت همراه باشد.
نحوه مصرف خاکشیر در بارداری چگونه است؟
برای دریافت خاصیت ضد یبوست و خنک کنندگی خاکشیر در بارداری بهتر است مقداری از آن را با کمی عسل ترکیب کرده و به صورت شربت نوش جان کرد. روزانه دو مرتبه با فواصل مختلف از آنرا بهتر است مصرف کرد و از مصرف یک دفعه آن پرهیز کرد.
نکته مهم: استفاده بیش از 1 الی 2 لیوان به ویژه در ماههای ابتدایی اکیدا ممنوع است و باید در مورد مقدار آن از پزشک جویا شد.
نکات پایانی
در این متن به نکات مهمی در مورد خوردن خاکشیر در بارداری اشاره کردیم. برای نتیجه بهتر از این ماده مفید، بهتر است از پزشک خود جویا شوید و مصرف بیش از اندازه و خودسرانه نداشته باشید. زیرا هر ماده خوراکی در کنار فواید مطلوب، عوارضی نیز دارد که باید در نظر گرفته شود.