بیماری ها و سلامت

انرژی درمانی چیست؟ آشنایی با انواع آن + 3 روش رایج

انرژی درمانی یکی از انواع طب جایگزین است که روش‌های مختلفی دارد.
البته امروزه بیشتر از سابق به کار برده می‌شود.
زیرا شرایطی مانند پیدایش و همه گیری بیماری COVID-19 به هر چه بیشتر در خانه ماندن منجر شده است. در پی آن ارتباطات آنلاین نیز بیش از گذشته مرسوم شده است. تا جایی که حتی روش‌هایی مانند انرژی درمانی از راه دور هم به کار برده می‌شوند.
در واقع طرفداران این روش بر این عقیده‌اند که انرژی درمانی از راه دور و نزدیک قابل انجام است. اما آیا واقعا این روش برای درمان برخی از مشکلات چاره ساز است؟
با ادامه این مقاله همراه ما باشید تا نکات جالبی را در رابطه با این روش درمانی، برایتان بیان کنیم.

مطالب پیشنهادی مرتبط با انرژی درمانی

مطلب پیشنهادی
پرتو درمانی | هر آنچه از نحوه درمان تا عوارض باید بدانید

انرژی درمانی چیست؟

جالب است بدانید اصطلاح انرژی درمانی در دهه 1980 برای توصیف نوعی طب مکمل و جایگزین ابداع شد. حتی نام‌های دیگری برای آن به کار برده می‌شود:

  • انرژی درمانی
  • انرژی درمانی ظریف
  • پزشکی ذهن و بدن
  • پزشکی ارتعاشی

این روش بر این باور است که بدن یک میدان انرژی دارد که می‌تواند بر سلامت و رفاه حال، تاثیر بگذارد. به آن انرژی ظریف، انرژی ارتعاشی و یاحتی نیروی حیات نیز گفته می‌شود.

انرژی درمانی چیست؟

در طب سنتی چینی به نام “چی” و در پرانا به نام “آیورودا” شناخته می‌شود. ما می‌توانیم این انرژی را برای شفا یافتن و رسیدن به تعادل به کار ببریم. تعادلی که آرامش را به همراه دارد.

بر اساس اکثر فلسفه‌های این حوزه، شرایط بد برای سلامت روانی و جسمانی، زمانی ایجاد خواهد شد که انرژی به درستی جریان نداشته باشد یا حتی گیر کرده باشد.

هدف از انرژی درمانی برگرداندن تعادل انرژی برای حمایت از سلامت ذهنی، جسمی، روانی و عاطفی است.

مطلب پیشنهادی
درمان خروپف فقط با 21 راهکار خانگی و پزشکی موثر

اقداماتی که برای انرژی درمانی انجام می‌شود، اغلب شامل لمس فیزیکی بدن یا کار غیر فیزیکی با انرژی بدن می‌شود. نوع دوم تمرینات این روش درمانی جایگزین، به صورت از راه دور است.

انواع انرژی درمانی را بشناسید

انرژی درمانی ممکن است شامل چندین روش زیر شاخه برای خود شود:

  • روش درمانی ریکی
  • طب سوزنی
  • لمس درمانی
  • تکنیک ضربه زدن به EFT
  • تعادل قطبی
  • پاکسازی هاله
  • تعادل چاکرا
  • کریستال شفا (کریستال درمانی)
  • شفای شامانی
  • تجربه جسمانی

بعضی از این شیوه‌های درمانی را شواهد علمی تایید می‌کنند اما بعضی از آنها هیچ پشتوانه علمی ندارند و نباید به آنها به چشم تنها راه درمان نگاه کرد. جالب است بدانید بعضی از آنها را فقط از طریق فاصله می‌توان انجام داد.
برای مثال ریکی، شفای چاکرا و پاکسازی هاله را می‌توان از راه دور انجام داد. اما در طب سوزنی که از سوزن برای تحریک جریان انرژی استفاده می‌شود، انجام از راه دور غیر ممکن است.
در ادامه هر یک از آنها را دقیق‌تر بررسی خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی
رایحه درمانی چیست؟ 5 رایحه درمانگر را بشناسید

روش درمانی ریکی

ریکی یکی از انواع روش‌های انرژی درمانی است.
این تکنیک ژاپنی در قرن بیستم میلادی ایجاد شده است. در این روش تمرین کننده، دست‌های خود را نزدیک بدن قرار می‌دهد تا جریان انرژی را تحریک کند و آن را بهبود بخشد.

انرژی درمانی به روش شفای چاکرا

شفای چاکرا یکی از انواع انرژی درمانی است که طب هند باستان آن را ابداع کرده است. این روش بیان می‌کند ما انسان‌ها دارای 7 چاکرای اصلی هستیم. منظور از چاکرا، مرکز انرژی بدن است و حتی صدها چاکرای کمتر شناخته شده را نیز عنوان می‌کند.
این تئوری بیان دارد که وقتی تمام چاکراها در تعادل باشند، ما وضعیت سلامتی و رفاهی مطلوبی داریم.

در جلسات شفای چاکرا، تمرین کننده، ممکن است ترکیبی از تکنیک‌های مختلف مانند تنفس و کریستال‌ها را برای تنظیم چاکراها و التیام وضعیت بدن و ذهن به کار ببرد.

پاکسازی هاله

پاکسازی هاله نیز در طب باستانی هند ریشه دارد. در این روش باور بر این است که هاله انرژی، بدن را احاطه کرده است که یک میدان خارجی را ایجاد می‌کند.
نکته جالب این تکنیک این است که می‌گوید افراد مختلف ممکن است در هر لحظه از زندگی، رنگ‌های مختلفی در هاله خود داشته باشند. در جلسات پاکسازی هاله، متخصص این روش (یا اصطلاحا پزشک تجربی این حوزه) از این موارد برای پاکسازی هاله استفاده می‌کند:

  • مراقبه
  • تنفس
  • کریستال‌ها
  • صداها
مطلب پیشنهادی
یوگا بارداری چه فوایدی دارد؟ 9 نکته برای شروع بهتر

آیا واقعا انرژی درمانی موثر است؟

یکی از اشکالات و نواقصی که روش‌های جایگزین و به ویژه روش‌های مبتنی بر انرژی درمانی دارند این است که منابع علمی و قابل اعتمادی برای آنها وجود ندارد. اکثر آنها به صورت تجربی منتقل شده‌اند. با این حال برخی از تحقیقات انجام شده نتایج جالبی را نشان داده‌اند.

انرژی درمانی

یکی از کارآزمایی‌های انجام شده در سال 2014 نشان داده است که روش درمان ریکی به کاهش درد و اضطراب کمک کرده است.

مطالعه دیگری در سال 2011 که در آن شرکت کنندگان طی 6 جلسه، به مدت 30 دقیقه در دوره 2 الی 8 هفته‌ای، ریکی را انجام دادند، در مقایسه با سایر افرادی که روش درمانی خاصی را نداشتند، بهبود خلق و خوی مطلوبی را تجربه کردند.

منبع دیگری در سال 2013 روی انرژی درمانی تحقیقاتی را انجام داد. شامل لمس شفابخش، لمس درمانی و ریکی می‌شد. در این تحقیق نشان داده شد برخی از علائم مرتبط با سرطان، اثربخشی مطلوبی از این روش کسب کردند. پس از این روش درمانی مکمل موارد زیر بهبود یافته بود:

  • درد
  • استرس
  • اضطراب
  • عملکرد سلامتی
مطلب پیشنهادی
مزوتراپی چیست؟ - با انواع مزو آشنا شوید (معایت + مزایا)

در مطالعات آزمایشی دیگر در سال 2015 نشان داده شد، افرادی که تحت درمان سرطان قرار داشتند و از جلسات ریکی به مدت 30 دقیقه استفاده کردند، سطوح درد، اضطراب و خستگی کمتری داشتند.

جلسات انرژی درمانی

با اینکه انرژی درمانی به صورت فیزیکی انجام می‌شود، اما امروزه روش‌های خدمات آنلاین نیز از طریق متخصصین این حوزه قابل انجام است. به آنها درمان از راه دور یا شفا از راه دور گفته می‌شود. این جلسات به صورت ویدئویی انجام می‌شود.

اکثر انرژی درمانگرها معتقدند، انرژی می‌تواند از طریق فضا و زمان مختلف منتقل شود. یعنی حتی در فواصل جغرافیایی و زمانی هم قابل انجام است.

کارهایی که نباید از انرژی درمانی انتظار داشت

انرژی درمانی می‌تواند به عنوان یک روش مکمل باشد که در کنار سایر انواع درمان و البته درمان پزشکی، نتیجه می‌دهد. هیچ مدرک علمی مبنی بر اینکه انرژی درمانی می‌تواند شرایط خاص سلامتی جسمی و روانی را به همراه داشته باشد، وجود ندارد.
در صورتی که شرایط جسمانی و روانی خاصی را تجربه می‌کنید، باید از یک پزشک برای درمان کمک بگیرید. در کنار آن می‌توانید با صلاحدید پزشک، از این روش استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی
بادکش درمانی را به طور کامل بشناسید + 9 فایده بادکش

مطالب پیشنهادی مرتبط با انرژی درمانی

جمع‌بندی

انرژی درمانی یکی از روش‌های درمانی مکمل است که در کنار سایر روش‌های درمانی علمی می‌تواند نتیجه بخش باشد. باید در نظر داشته باشید به عنوان تنها راه درمان، قابل اطمینان نیست ولی می‌تواند بهبود وضعیت را به همراه داشته باشد.

منبع: healthline

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *