خواص سنگدان مرغ – (10 خاصیت نگفته شده + کالری)
خواص سنگدان مرغ برای سلامتی مطمئنا از هر نظر برای شما مفید خواهد بود. سنگدان سرشار از پروتئین و مواد معدنی است و می تواند مکملی سالم برای اکثر رژیم ها باشد.
این خوراکی پر طرفدار می تواند شما را در برابر بیماری هایی نظیر سرطان سینه، مثانه، ریه، پروستات و پوست ایمن سازد. همچنین از فعالیت استرس اکسیداتیو و آسیب آن به بدن جلوگیری می کند. جالب است بدانید این خوراکی تهیه شده از مرغ، سلامت باروری را نیز حمایت می کند.
دقیقا کدام قسمت مرغ را سنگدان می نامند؟
سنگدان یک عضوی است که در امتداد دستگاه گوارش در بسیاری از پرندگان و پستانداران یافت می شود. سنگدان اغلب با غذای هضم نشده پر می شود و از یک دیواره عضلانی بسیار ضخیم تشکیل شده است. غذا در این اندام به حالت قابل هضم تبدیل می شود
به همین دلیل است اگر قصد خرید سنگدان مرغ را دارید باید تمیز شده آن را تهیه کنید یا خودتان در منزل آن را کامل تمیز کنید.
آیا واقعاً سنگدان مرغ خوراکی است؟
شاید ابتدا به دلیل شکل ظاهری آن تصور کنید سنگدان مرغ خوراکی نیست. اما باید بگوییم بافت آن کاملا جویدنی و قابل خوردن است.
وقتی سنگدان به خوبی آماده شود یکی از خوش طعم ترین قسمت های مرغ است. همچنین این را به خاطر داشته باشید این ناحیه از مرغ دارای فواید زیادی برای سلامتی است.
خواص سنگدان مرغ
علیرغم بافت عجیب و غریب و طعم کمی متفاوت خواص سنگدان مرغ بی شمار است. به گونه ای که نمی توانیم از آن ها چشم پوشی کنیم.
این خوراکی به دلیل طیف گسترده ای از فواید مفید در درسته ی سوپر غذاها در نظر گرفته می شود. جالب است بدانید این خوراکی تهیه شده از مرغ، به انتخابی از مکمل های غذایی طبیعی برای بسیاری از علاقه مندان به تناسب اندام در سراسر جهان تبدیل شده است.
1. غنی از پروتئین
از خواص سنگدان مرغ می توان به دارا بودن میزان زیاد پروتئین در آن اشاره کرد. بر اساس ارزش غذایی آن گفته می شود که یک فنجان سنگدان مرغ برای جبران 88 درصد پروتئین دریافتی روزانه انسان کافی است.
نکته: حدود 44 گرم از دوز مورد نیاز روزانه پروتئین در انسان را تشکیل می دهد.
به طور کلی بدن انسان پروتئین خوراکی را به قطعات اسید آمینه تجزیه می کند که سپس برای رشد ماهیچه ها و بافت های بدن استفاده می شود. پروتئین سنگدان مرغ ساختار بسیار ساده ای دارد که تجزیه و استفاده از آن را برای تامین مواد مغذی بدن را آسان می کند.
2. خواص سنگدان مرغ در رژیم غذایی
خواص سنگدان مرغ یک محتوای کم چرب برای یک رژیم غذایی متعادل عالی است. البته باید به این نکته اشاره کنیم افرادی که دارای اضافه وزن هستند قطعا این خوراکی برای آن ها مناسب نیست.
این خوراکی خوشمزه به طور کلی حاوی درصد بسیار کمی چربی است. یک فنجان سنگدان مرغ 230 کالری مورد نیاز رژیم غذایی را تامین می کند.
4 گرم چربی که یک گرم آن غیراشباع است از این تک فنجان سنگدان گرفته می شود. در مقایسه با بسیاری از جایگزین های غذایی سالم عمدتا چربی کمتری دارد.
3. سنگدان و تامین ویتامین ها
ویتامین B12 یک نیاز ضروری برای عملکرد صحیح مغز و تعادل هورمونی بدن است. اگر به دنبال تامین این ویتامین حیاتی هستید از خواص سنگدان مرغ غافل نشوید.
جالب است بدانید مصرف 1.5 میلی گرم سنگدان حدود 25 درصد از ویتامین B12 نیاز روزانه یک انسان را تامین می کند. در صورت کمبود ویتامین B12 به جای مکمل های مصنوعی این خوراکی می تواند یک منبع تغذیه ای حیاتی و در دسترس باشد.
سنگدان مطمئنا ارزش غذایی فوق العاده ای دارد. نیاسین یکی از ترکیبات مهم در این خوراکی است که با مصرف آن حدود 23 درصد از نیاز بدنتان تامین می شود.
علاوه بر این ریبوفلاوین موجود در سنگدان باعث بازسازی سلولی های پوستی شما می شود. در نتیجه این عملکرد سلامت سلول های پوستی ارتقا پیدا می کند.
4. غلظت بالای مواد معدنی
بررسی ها و تحقیقات روی خواص سنگدان مرغ نشان داده است که این خوراکی غنی از طیف گسترده ای از مواد معدنی است. جالب است بدانید مواد معدنی موجود در این خوراکی ترکیبیاتی ضروری برای یک ذهن و بدن سالم هستند.
مواد معدنی ضروری اولیه که در سنگدان مرغ یافت می شوند برای عملکرد صحیح، رشد قلب و ماهیچه ها و برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی بسیار حیاتی هستند.
5. منبع کامل سلنیوم
از خواص سنگدان مرغ این است که سرشار از یکی از عناصر کمیاب بسیار مهم است. این عنصر به ندرت در غذاهای خوب یافت می شود.
سلنیوم موجود در سنگدان مرغ ممکن است هنگامی که با ویتامین C ترکیب شده به یکی از تولید کنندگان آنتی اکسیدان اولیه بدن تبدیل می شود.
باید به این نکته توجه داشته باشید آنتی اکسیدان یکی از کلیدی ترین الزامات برای ارتقای عملکرد مناسب سلول های خونی و سنتز هورمون تیروئید هستند. در نتیجه زمانی که شما این خوراکی را میل می کنید علاوه بر تامین ویتامین و مواد معدنی حیاتی آنتی اکسیدان های بدن را نیز بالا برده اید.
6. منبع کلسترول خوب
اگر به دنبال افزایش کلسترول خوب بدن هستید از خواص سنگدان مرغ غافل نشوید. چرا که این خوراکی منبع بسیار غنی از کلسترول خوب است.
یکی از نکات کلیدی که باید به خاطر بسپارید این است که درصد کلسترول در سنگدان مرغ بسیار بالا است. برای مثال یک فنجان سنگدان حاوی حدود 530 میلی گرم کلسترول است که بیشتر از نیاز روزانه (300 میلی گرم) است. به همین دلیل باید این خوراکی را بسیار متعادل مصرف کنید.
7. ساخت ماهیچه با سنگدان
خواص سنگدان مرغ باعث شده تا آن را یک مکمل غذایی عالی برای ساخت ماهیچه به طور طبیعی معرفی کرد. این ناحیه از مرغ یکی از بهترین گوشت ها است. چرا که دارای گوشت بدون چربی است و منبع بسیار خوبی از پروتئین و کم چربی است.
جالب است بدانید این خوراکی تهیه شده از مرغ به تقویت بافت عضلانی بیشتر، به جای تجمع بافت چربی کمک میکند. پروتئین موجود در این نوع گوشت به دستیابی لاغری سریع تر کمک می کند.
8. بهبود متابولیسم
خواص سنگدان مرغ موجب بهبود سوخت و ساز بدن می شود. اسید آمینه یک نیاز بسیار ضروری برای عملکرد حیاتی بدن است. اسید آمینه های موجود در این خوراکی نقش بسیار حیاتی در سرعت بخشیدن به فرایند متابولیسم ایفا می کنند. از طرفی به نوبه خود باعث سلامت بدن و بهبود انتشار چربی می شود.
اسید آمینه های موجود در سنگدان مرغ شامل موارد زیر می شوند.
- لوسین
- آرژنین
- ایزولوسین
- آلانین
- والین
9. بهبود سطح هموگلوبین بدن
اگر به دنبال افزایش گلبول قرمز خود هستید پیشنهاد می کنیم خواص سنگدان مرغ را جدی بگیرید. آهن برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری است که به نوبه خود باعث تشکیل هموگلوبین می شود.
سنگدان مرغ علاوه بر عناصر کمیاب سرشار از آهن است. این عامل به بهبود عملکرد گلبول های قرمز خون و افزایش درصد هموگلوبین در بدن کمک می کند.
10. تقویت کننده طبیعی انرژی
مکمل های غذایی می تواند باعث مشکلات سلامتی متعددی مانند سردرد، گرفتگی شکم، سرگیجه، خستگی و غیره شود. اما با خواص سنگدان مرغ می توانید به طور طبیعی انرژی خود را افزایش دهید.
سنگدان سرشار از عناصر مغذی متعدد است که به جبران کمبود های بدن می شود. در نتیجه این عملکرد به بهبود انرژی کلی بدن کمک می کند.
با افزایش اکسیژن رسانی به ماهیچه ها و استخوان ها کمک می کند. این اتفاق که به نوبه خود به کاهش خستگی، ضعف و سرگیجه ناشی از کمبود تغذیه کمک می کند.
ارزش غذایی سنگدان مرغ
علاوه بر دانستن خواص سنگدان مرغ خوب است با ارزش غذایی آن نیز آشنا شوید. جالب است بدانید سنگدان یکی از سالم ترین و مغذی ترین گوشت ها به حساب می آید.
این نوع گوشت سرشار از پروتئین و کم چربی هستند. در نتیجه برای رژیم بسیار ایده آل هستند. البته باید به این نکته اشاره کنیم ارزش غذایی آن بستگی به نحوه پخت نیز دارد. 100 گرم سنگدان مرغ حاوی ترکیبات زیر است.
کالری | 94 کالری |
پروتئین | 17.7 گرم |
چربی | 2.1 گرم |
روی | 18 درصد از DV |
آهن | 14 درصد از DV |
سلنیوم | 36 درصد از DV |
فسفر | 15 درصد از DV |
پتاسیم | 7 درصد از DV |
ویتامین B12 | 20 درصد از DV |
نیاسین | 18 درصد از DV |
همین مقدار سنگدان پخته شده دارای 154 کالری، 30 گرم پروتئین، 2.7 گرم چربی و دوزهای بیشتری سلنیوم، روی، آهن و کلسیم است. اگر آن ها را با روغن یا کره بپزید، کالری اضافه می شود.
در آخر:
خواص سنگدان مرغ موجب سلامتی بدن می شود. این گوشت یکی از بهترین نوع گوشت ها است. چرا که دارای میزان بالای پروتئین بوده و همچنین میزان چربی آن بسیار کم است.
این گوشت خوشمزه موجب افزایش آنتی اکسیدان ها در بدن می شود. همچنین به دلیل وجود آهن و ویتامین B12 باعث بالا رفتن گلبول قرمز خون نیز می شود.
منابع: