خواص ماش برای سلامتی تا لاغری آسان و سریع + بارداری
خواص ماش را باید بسیار بیشتر یک دانه ریزی دانست که در عید برای تنوع از آن برای سبزه استفاده می کنند. این دانه ریز و سبز رنگ متعلق به خانواده حبوبات است.
طعم ماش پس از پختن کمی شیرین است. از همین رو به راحتی می توان آن را در غذای خانواده و کودکان اضافه کرد. این حبوبات ریز سرشار از مواد مغذی هستند که می توانند موجب پیشگیری بیماری های بسیار خطرناکی شوند. چرا که دارای خاصیت آنتی باکتریایی و ضد عفونی هستند.
مهمترین ویژگی این خوراکی آن است که با مصرف ماش سطح آنتی اکسیدان در بدنتان بسیار بالا می رود. زمانی که آنتی اکسیدان وارد بدن شود به دلیل افزایش گلبول های سفید یا همان مبارز، ایمنی بدن بسیار در مقابل بیماری ها بالا خواهد رفت.
دانشمندان ادعا می کنند که آنتی اکسیدان های ماش ممکن است خطر ابتلا به سرطان کبد، سینه و روده را کاهش دهد. همچنین به دلیل ترکیبات معجزه آسایی که دارند روند کاهش وزن را بسیار سرعت می بخشند.
6 خاصیت ماش برای سلامتی
1. تقویت سیستم ایمنی بدن
خواص ماش موجب بالا رفتن سیستم ایمن بدنتان می شود. چرا که این دانه های ریز دارای مواد مغذی و مقوی هستند که در خود خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارند.
زمانی که شما خوراکی های حاوی آنتی اکسیدان را میل می کنید. بدان معناست یک محرک برای ترشح بیشتر گلبول های مبارز (گلبول سفید) را وارد بدنتان کرده اید. در نتیجه بدنتان به اندازه کافی گلبول مبارز برای دفاع از بدنتان در خود دارد.
2. خواص ماش برای سرماخوردگی
زمانی که شما سرما می خورید اغلب پیشنهاد می شود برای بهبود سریع بیماری سوپ های مقوی و سرشار از آنتی اکسیدان بخورید. شما می توانید در این زمان ها از خواص ماش در سوپ کمک بگیرید.
ماش دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی بیار بالایی است که هنگام پخت چند برابر نیز می شود. در نتیجه زمانی که شما هنگام سرماخوردگی خوراکی های حاوی این محرک را می خورید گلبول های سفید شما افزایش پیدا می کند. با این عملکرد بدنتان قادر است طول درمان بسیار کمی را تا زمان بهبود طی کند.
3. پیشگیری از سرطان
در چند دهه اخیر بیماری های نظیر سرطان بسیار رو به افزایش است. سبک سالم غذا خوردن پیشنهادی است که اغلب پزشکان روی آن برای پیشگیری از این بیماری سخت تاکید دارند.
جالب است بدانید به خواص ماش می توان ضد سرطانی بودن را اضافه کرد. این دانه های ریز و سبز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که در بدن نقش آنتی اکسیدانی بازی می کنند.
آنتی اکسیدان ها برای سلامت بسیار حیاتی هستند. آن ها توانایی دارند که به دور سلول های بدن مانند یک محافظ می پیچند. در نتیجه این عملکرد اجازه نمی دهند رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو سلول های سالم را سرطانی کنند.
نکته قابل توجه درباره آنتی اکسیدان های موجود در ماش این است که توانایی دارد به کاهش ابعاد تومور ها کمک ویژه ای کنند. همچنین بعد از شیمی درمانی یا پرتو درمانی سلول های سالم نیز دچار آسیب می شوند. این مواد مغذی و مقوی داخل ماش روند بهبود سلول ها را بسیار سرعت می بخشد.
4. ماش برای پیشگیری از گرمازدگی
شاید برای شما هم جالب باشد چرا در کشورهای آسیایی در تابستان سوپ یا آش ماش بسیار مصرف می شود. بدون شک در گرما بدن تمایلی به خوردن خوراکی های گرمی مانند سوپ و آش نداد.
راز این سبک غذایی در این است که خواص ماش باعث پیشگیری از گرمازدگی می شود. دانه های ماش دارای ترکیباتی به نام ایزو ویتکسین و ویتکسین هستند. این دو ترکیب به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارند باعث می شود تا دمای بالا بدن آب خود را از دست ندهد. بدان معناست بدن شما هیدراته خواهد ماند.
نکته بسیار جالب دیگری که در این باره وجود درد آن است که باز هم آنتی اکسیدان های ماش به کمک هیدراته ماندن بدن شما می آیند. این گونه که اجازه آسیب رادیکال های آزاد را کاملا می گیرند.
5. مدیریت دیابت
با کمک خواص ماش می توانید دیابت خود را مدیریت کنید. چرا که ماش به دلیل شاخص گلیسمی پایینی که دارد همیشه یکی از خوراکی های پیشنهادی برای افراد دیابتی است.
این دانه های ریز و سبز رنگ از کربوهیدرات های پیچیده و فیبر تشکیل شده اند که هضم آن ها در معده بسیار بیشتر طول می کشد. این بدان معناست اگر شما ماش را در غذای خود میل کنید باعث افزایش ناگهانی سطح گلوکز خون شما نمی شود.
برای افرادی که مشکوک به دیابت هستند یا از این بیماری رنج می برند شاید جالب باشد بدانند در آزمایش های معتبر تایید شده که عصاره ماش تحمل گلوکز و حساسیت به انسولین را در افراد افزایش می دهد. همچنین این عصاره باعث بازسازی سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس می شود.
6. بهبود دستگاه گوارش
خواص ماش می تواند باعث بهبود هضم و سلامت روده ها شود. چرا که ماش حاوی مقادیر مناسبی فیبر نامحلول، پروتئین و کربوهیدرات های پیچیده است.
این مواد مغذی باعث رشد باکتری های خوب در روده شما می شود. آزمایشات نشان داده است افرادی که به تعادل از این نوع حبوبات در رژیم غذایی خود استفاده می کنند باکتری های خوب آن ها بسیار افزایش پیدا کرده و از طرفی باکتری ها توانایی بیشتری برای جلوگیری از چاقی پیدا کرده اند
علاوه بر این ماش باعث ایجاد نفخ کمتر می شود و به راحتی هضم می شود. این بدان معناست این دانه های زیر و سبز رنگ برای کودکان بسیار مفید و مغذی بالا بوده و فاقد حساسیت هستند.
فیبر و نشاسته مقاوم در ماش ممکن است به سلامت دستگاه گوارش کمک کند.ماش حاوی نوعی فیبر محلول به نام پکتین است که می تواند با سرعت بخشیدن به حرکت غذا در روده ، به منظم نگه داشتن روده کمک کند.
ماش نیز مانند سایر حبوبات حاوی نشاسته مقاوم است. نشاسته مقاوم مشابه فیبر محلول عمل می کند. یعنی به تغذیه باکتری های سالم روده شما کمک می کند. سپس باکتری ها آن را هضم کرده و به اسیدهای چرب کوتاه تبدیل می کند.
خواص ماش برای لاغری
1. خواص ماش برای سیری
یکی دیگر از معجزات خواص ماش این است که در کاهش وزن و لاغری به شما کمک ویژه ای خواهد کرد. زمانی که شما به رژیم غذای خود ماش پخته شده اضافه می کنید به طور طبیعی هورمون های سیری زیادی در بدنتان شروع به ترشح شدن می کند. در نتیجه شما دیگر علاقه ای به خوردن خوراکی های زیاد و دارای قند زیاد نخواهید داشت.
2. سیری طولانی
یکی از مهمترین مشکلات که باعث می شود دست از ادامه رژیم غذایی بردارید اغلب احساس گرسنگی است. اما باید بگوییم خواص ماش به شما برای ادامه رژیم غذایی کاهش وزن کمک ویژه ای خواهد کرد.
دانه های ماش سرشار از فیبر و پروتئین است. سالهاست به این نتیجه رسیده اند که فیبر و پروتئین می توانند هورمون های گرسنگی مانند گرلین را سرکوب کنند.
همچنین مطالعات بسیار معتبر دیگر در رابطه با ماش و لاغری نشان داده است ترکیبات این دانه سبز رنگ قادر است محرک هورمون های سیری باشد.
از طرف دیگر پروتئین و فیبر هر دو ترکیبات بسیار دیر هضم هستند. در نتیجه معده مدت زمان زیادی برای هضم کردن آن ها نیاز داد. زمانی که معده شما پر باشد سیگنال گرسنگی دیگر به مغز ارسال نمی شود. این از ریزه خواری به خوبی جلوگیری می کند.
به طور کلی با کاهش اشتها شما در طی روز کالری کمتری دریافت می کنید. همین عامل باعث افزایش سوخت و ساز در بدن می شود. به دنبال آن شاهد کاهش وزن و لاغری خواهید بود.
نکته: مطالعات نشان داد که افراد پس از خوردن حبوبات مانند حبوبات به طور متوسط 31 درصد احساس سیری بیشتری نسبت به سایر غذاهای اصلی مانند ماکارونی و نان دارند
خواص ماش در بارداری
خواص ماش از دوران بارداری سالم کاملا حمایت می کند. به خانم ها در دوران بارداری توصیه می شود خوراکی های غنی از فولات مصرف کنند. چرا که این ماده برای رشد و نمو بسیار حیاتی و ضروری است.
متاسفانه خانم ها در این دوران مهم اغلب فولات کافی دریافت نمی کنند.در نتیجه ریسک زایمان کودکانی با نقص بدو تولد بسیار بالا است. اما مادران در نظر داشته باشند 80 درصد ماش پخته شده در یک فنجان شامل این ماده حیاتی است.
مادران باردار بهتر است در این دوره مهم برای سلامت خود و جنین داخل رحم ماش را به تعادل مصرف کنند. چرا که این دانه های ریز معدنی از آهن، پروتئین و فیبر هستند که خانم ها در دوران بارداری به آن ها نیاز بیشتری دارند.
نکته: خانم های باردار باید از خوردن جوانه ماش خام خودداری کنند. چرا که ممکن است باکتری هایی را ایجاد کنند که می توانند باعث عفونت شوند.
در آخر:
خواص ماش به دلیل وجود مواد مغذی و آنتی اکسیدان های بسیار متنوعی که دارد بسیار بالا است. در نتیجه خوب است این حبوبات را به تعادل در وعده ها غذایی خود جای دهید.
از طرفی دانه ها ماش از شما در برای گرمازدگی محافظت می کنند. از طرفی به دلیل فیبر و پروتئینی که دارند از زوده شما در برابر بیماری هایی نظیر یبوست و سرطان محافظت می کنند.
منبع:
Healthline
stylecraze