بیماری ها و سلامتماساژ درمانی

درمان سردرد با ماساژ 3 قسمت مهم و موثر + نقاط فشاری

درمان سردرد با ماساژ به کمک تحریک نقاط فشاری، یکی از مسکن‌های بسیار موثر برای رفع سردرد محسوب می‌شود. سردردهای روزمره که بر اثر تنش‌های متعدد ایجاد می‌شوند را می‌توان با ماساژ بهبود بخشید. مصرف دارو و قرص به عنوان راهی غیر طبیعی در نظر گرفته می‌شود که بهتر است برای سردرد از ترفندهای بهتری مثل ماساژ به کار گرفته شود. در ادامه روند بهتری از آن را توضیح خواهیم داد.

تاثیر درمان سردرد با ماساژ

یکی از بهترین راهکارهای طبیعی برای رهایی از سردرد، ماساژ است. تحریک نقاط فشاری به وسیله فشار دادن و ماساژ، می‌تواند به تقویت بدن، کاهش دردها و همینطور یک ریکاوری عالی برای متعادل شدن بدن محسوب شود.

جالب اینکه امروزه علم رفلکسولوژی به ارتباط اعضای بدن نسبت به یکدیگر تاکید دارد. یعنی وقتی دچار سردرد می‌شویم بتوانیم با ماساژ قسمتی از دست یا پا، به تسکین و درمان سردرد کمک کنیم. در این مطلب سعی خواهیم داشت به بیان ماساژ نقاط موثر برای بهبود سردرد بپردازیم. با ما همراه باشید.

مطلب پیشنهادی
ماساژ و ماساژ درمانی چیست و چه نکاتی را باید دقت کنیم؟

تاثیر ماهیچه‌های گردن برای درمان سردرد

درمان سردرد با ماساژ گردن

یکی از بدترین انواع سردرد، به گرفتگی عضلات پشت گردن برمی‌گردد. این موضوع می‌تواند توانایی حرکت دادن سر را نیز از فرد بگیرد. برای رفع این حالت از مراحل زیر کمک بگیرید:

  1. روی پشت دراز کشیده و دستان را پشت گردن قرار دهید. از یک توپ کوچک مانند توپ پینگ پنگ کمک بگیرید و بین دستانتان طوری قرار دهید که در سمتی از ستون فقرات قرار گیرند. در این حالت به آرامی سر را به چپ و راست حرکت دهید.
  2. صاف بنشینید و به کمک دست به آرامی سر را پایین آورید. برای مدت 20 ثانیه در این حالت بمانید.
  3. پشت گردن، پایین‌ترین قسمت جمجمه، بخشی خالی وجود دارد که باید به مدت 10 ثانیه با انگشت اشاره و وسط آن قسمت را فشار دهید.

درمان سردرد با ماساژ ماهیچه‌های گیجگاهی

شایع‌ترین نوع سردردها به این قسمت باز می‌گردد. گیجگاه یا شقیقه در دو طرف کاسه سر، از انتهای فک بالایی شروع شده و در دو طرف پیشانی قرار گرفته است. برای بهبود درد این ناحیه مراحل زیر را انجام دهید:

  • نوک انگشتانتان را روی گیجگاه قرار دهید و به آرامی ماساژ دهید. در این حین فک خود را چند بار باز و بسته کنید. نفس عمیق و خمیازه تاثیر این راه را بیشتر خواهد کرد.
  • به پشت دراز بکشید و به سقف نگاه کنید. از دو حوله گرم برای گرم کردن دو طرف سر استفاده کنید. فک پایینی خود را (به کمک دست یا ارادی) کامل باز کنید و به مدت 10 ثانیه پایین فشار دهید.
مطلب پیشنهادی
یوگای خنده چیست؟ 11 فایده آن برای سلامتی و شروع به خنده
درمان سردرد با ماساژ شقیقه ها
  • وقتی به پشت دراز کشیده‌اید و سرتان رو به سقف است، آرام آرام ماساژ صورت را از گونه‌ها شروع کرده و تا شقیقه‌ها ببرید. حرکت دورانی همراه با فشار مطلوب، در کنار نفس‌های عمیق راهی عالی برای درمان سردرد با ماساژ محسوب می‌شود.

ماساژ ماهیچه‌های سر، صورت و گردن

درمان سردرد با ماساژ ماهیچه‌های سر و گردن یا حتی برخی بخش‌های صورت به سرعت انجام خواهد شد. هر یک از گزینه‌های زیر تاثیر به سزایی در این امر دارند:

  • ماهیچه‌های پس سر خود را با تمام انگشتان دو دست فشار دهید و به آرامی ماساژ دهید.
  • انگشت اشاره و میانی را روی نقاط مختلف پیشانی، فشار دهید. 5 ثانیه بشمارید و سپس انگشتانتان را روی نقطه دیگر قرار دهید. بالای ابروها قسمت تاثیرگذاری هستند.
  • با انگشت اشاره و شست خود دو قسمت ابتدایی ابروهایتان را گرفته و فشار دهید. این کار را 10 ثانیه انجام داده و سپس مکث کنید.
مطلب پیشنهادی
درمان میگرن بدون دارو با 13 روش مطمئن + درمان دارویی

نقطه‌های فشاری را برای رفع سردرد

طبق تحقیقات انجام شده، فشار وارد کردن بر نقاط فشاری و ماساژ دادن آن نقاط در درمان درد بسیار موثر خواهد بود. موارد زیر برای درمان سردرد با ماساژ و تسکین سردرد تاثیر به سزایی به همراه خواهد داشت:

  • فشردن گودی اتصال به مدت 10 ثانیه که در قسمت انتهایی اتصال انگشت شست و اشاره قرار دارد. (برای هر دو دست لازم است انجام دهید)
  • لبه ابرو در انتهای دو طرف پل بینی، نقطه خیزران حفاری گفته می‌شود. با انگشتان خود به صورت همزمان روی این دو قسمت برای 10 ثانیه فشار وارد کنید.
  • بین دو ابرو در قسمتی که چشم سوم قرار دارد، به مدت یک دقیقه با انگشت خود فشار وارد کنید. سردردهای سینوسی و ناشی از خستگی چشم، با این فشار بهبود خواهد یافت.

نکات پایانی

در این متن به بیان سه قسمت مهم برای درمان سردرد با ماساژ اشاره کردیم. بهتر است از راهکارهای طبیعی که یکی از آنها ماساژ و یا دمنوش برای سردرد است به جای راهکارهای دارویی استفاده کنید. در صورت تجربه سردردهای شدید و تکرار شونده به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی آن مشخص شود. از این طریق راه درمان صحیح پیش گرفته خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
علت سرگیجه چیست؟ بررسی 13 علت شایع + درمان موثر

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *