نکات طلایی برای پخت مربای گلابی بدون شکرک و کپک+ طرز تهیه آن
مربای گلابی تهیه آسانی دارد و می توان به راحتی آن را در منزل بدون مواد نگهدارنده درست کرد.مربا یکی از مواد خوراکی در صبحانه یا دسر در میان ایرانیان و کشور های اطراف محسوب می شود. انواع مختلفی از مربا وجود دارد که به راحتی آن ها را می توان تهیه کرد؛ همچنین قسمتی از صبحانه کودکان است تا انرژی روزانه ی آن ها تامین شود.
طرز تهیه مربای گلابی
مواد اولیه مربای گلابی
- گلابی: یک کیلو
- شکر: یکی کیلو
- آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
- هل: یک دانه آسیاب شده
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- آب: به میزان لازم
مراحل تهیه مربای گلابی
1. ابتدا گلابی ها را کاملا می شوییم و می گذاریم کاملا خشک شوند، سپس آن ها را پوست می گیریم.
نکته آشپزی: اگر گلابی ها کوچک است می توان آن ها را تیکه تیکه نکرد و آن را به صورت سالم برای مربای گلابی استفاده کرد.
نکته آشپزی: اگر گلابی ها بزرگ است آن ها را می توان هم رنده کرد، هم با قالب به شکل دلخواه در آورد و هم با چاقو به شکل مورد نظر در آورد.
2. به اندازه سه لیوان آب را داخل یک ظرف لعابدار می ریزیم و بر روی حرارت به جوش می آوریم. پس از آن که آب به جوش رسید، شکر را به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب و شکر با حرارت بالا به غلظت یک شهد برسند.
3. پس از آن که شهد ما آماده شد؛ گلابی ها را داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت نیم ساعت با شهد شکر و آب بر روی حرارت پخته شود.
4. پس از نیم ساعت مشاهده خواهیم کرد رنگ گلابی ها نزدیک به قرمز شده است. در این هنگام گلاب، آبلیمو و هل ساییده شده را به مربای گلابی اضافه خواهیم کرد. به مدت 5 دقیقه می گذاریم تمامی مواد با یکدیگر بر روی حرارت پخته شوند.
5. هنگامی که پخت مربای گلابی تمام شد؛ داخل همان ظرف در دمای آشپزخانه اجازه می دهیم تا خنک شود. سپس آن را داخل ظرف های شیشه ای می ریزیم و در محلی خنک از آن ها نگهداری می کنیم.
نکات طلایی برای پخت مربا گلابی خوش طعم
- برای پخت مربای گلابی خوش طعم بهتر است، گلابی ها کمی نارس باشد.
- اگر شفاف بودن مربا برایتان مهم است، حتما آن را در ظرفی لعابی طبخ کنید.
- اگر میوه گلابی سفت باشد، بهتر است قبل از زمانی که آن ها را داخل شهد بریزید برای پخت کمی این میوه را داخل آب جوش بپزید تا نرم شود.
- اگر می خواهید رنگ گلابی ها قرمز نشود، درب ظرف را نباید گذاشت.
چگونه مربای گلابی بدون شکرک و کپک داشته باشیم؟
- اگر میوه ی استفاده شده برای تهیه مربای گلابی خیلی شیرین باشد، باید به نسبت میزان میوه 250 گرم شکر کمتر از آن باشد.
- برای آن که مربای ما شکرک نزند بهتر است به آن مقداری آب لیمو یا جوهرلیمو اضافه کنیم.
- هنگام پخت کاملا باید حواسمان باشد تا آبی در شهد باقی نماند، چرا که آب اضافی باعث خواهد شد مربای گلابی پس از مدتی کپک بزند.
- برای آن که مدت زمان بیشتری مربا سالم باقی بماند، بهتر است پس از آن که مربا را داخل ظرف شیشه ای ریختیم و درب ظرف را محکم بستیم. ظرف حاوی مربای گلابی را داخل آب جوش به مدت 5 دقیقه قرار دهیم. سپس پس از خنک شدن آن را داخل یخچال بگذاریم.
نکته: برای آن که مربای گلابی مقوی و مغذی داشته باشیم به جای شکر میتوان از عسل نیز استفاده کرد.
ارزش غذایی و کالری مربای گلابی
مواد تشکیل دهنده اصلی | میزان در 100 گرم |
کالری | 50 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 12.94 گرم |
پروتئین | 0.34 گرم |
چربی | 0.07 گرم |
آب | 86.47 گرم |
فیبر | 1.60 گرم |
قند | 9.70 گرم |
نام ویتامین | میزان در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 0.00 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.08 میلی گرم |
ویتامین K | 0.30 میکروگرم |
ویتامین C | 1.60 میلی گرم |
ویتامین B1 | 0.01 میلی گرم |
ویتامین B2 | 0.01 میلی گرم |
ویتامین B3 | 0.20 میلی گرم |
ویتامین B4 | 3.40میلی گرم |
ویتامین B5 | 0.02 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.01 میلی گرم |
ویتامین B9 | 1.00میکروگرم |
نام ماده معدنی | میزان در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 9.00 میلی گرم |
آهن | 0.29 میلی گرم |
منیزیم | 7.00 میلی گرم |
فسفر | 12.00 میلی گرم |
پتاسیم | 96.00 میلی گرم |
سدیم | 4.00 میلی گرم |
در آخر:
مربای گلابی مانند هر میوه ای دیگری پس از پخته شدن خاصیت آنتی اکسیدانی چند برابر می شود. اما به علت گلوکز فراوان، افراد دیابتی از خوردن آن باید پرهیز کنند.