تغذیهسلامت زنان

بی اشتهایی در بارداری – آشنایی با تمامی علت ها و راه درمان

بی اشتهایی در بارداری از جمله مشکلاتی است که برخی از خانم ها در این دوره با آن روبرو می شوند. به غذا بی میل بودن را در این دوره بسیار باید جدی گرفت؛ چرا که بدن مادر باردار باید از تمامی مواد معدنی و حیاتی سرشار باشد تا جنین بتواند رشد کاملی داشته باشد.

در دوران بارداری دلایل مختلفی وجود دارد که خانم ها نسبت به خوراکی های مختلف بی میل می شوند، در نتیجه پزشک متخصص لازم است ابتدا دلیل این بی اشتهایی را متوجه شود و سپس برای درمان آن راهکار هایی را ارائه دهد و برای مادر باردار رژیم غذایی مناسب در نظر بگیرد و در صورت نیاز برای او مولتی ویتامین و مکمل تجویز کند.

دلایل بی اشتهایی در بارداری چیست؟

بی اشتهایی در بارداری می تواند به یک دلیل یا چند دلیل بستگی داشته باشد که در هر صورت ابتدا باید آن ها شناخته شوند تا سریعا برای درمان آن ها اقدام کرد.

مطلب پیشنهادی
دارچین در بارداری چه عوارض و فوایدی را به دنبال خود دارد

1. ویار صبحگاهی و ارتباط آن با بی اشتهایی در بارداری

ویار صبحگاهی و ارتباط آن با بی اشتهایی در بارداری

ویار صبحگاهی مشکلی است که بسیاری از خانم ها در زمان بارداری به آن دچار می شوند. در دوران بارداری بسیاری از هورمون های بدن تغییر می کنند و این عامل باعث می شود برخی از خانم ها به خصوص هنگام صبح احساس تهوع داشته باشند. تهوع و استفراغ های مکرر باعث می شود تا خانم ها به بی اشتهایی در بارداری دچار شوند.

2. تنش های عصبی

از دیگر عواملی که می تواند باعث بی اشتهایی در بارداری شود تنش های عصبی است. همانطور که در برخی از افراد تنش عصبی می تواند به اشتهای کاذب ختم شود، برخی دیگر زمانی که با مشکل مواجه می شوند تمایلی به غذا خوردن ندارند.

خانم ها در بارداری نسبت به شرایط عادی نسبت به مسائل اطراف حساس تر می شوند و تنش های عصبی و استرس هایی که متحمل می شوند بیشتر است. در نتیجه تمام این ها می تواند باعث شوند در این دوره مادران میل خود را به غذا خوردن از دست بدهند.

مطلب پیشنهادی
با 14 خواص گرمک میوه لذیذ تابستانی آشنا شوید

3. خوردن خوراکی های ناسالم

در دوران بارداری خانم ها هوس خوراکی های می کنند که اغلب شور و با ارزش غذایی پایین هستند. البته در این دوره تمایل زیادی به مصرف خوراکی های حاوی گلوکز و کربوهیدرات آن ها نیز بیشتر از قبل می شود.

این خوراکی ها تنها معده را پر می کنند و باعث افزایش ریزه خواری در مادر باردار می شود؛ در نتیجه مادر دچار بی اشتهایی در بارداری برای خوردن وعده های اصلی غذایی خود می شود. 

4. افسردگی دوران بارداری

یکی از بیماری های روحی که خانم های در دوران بارداری ممکن است به آن مبتلا شوند افسردگی بارداری است. در بارداری سطح هورمون ها تا میزان بسیار زیادی تغییر خواهند کرد و مادران و خلق و خوی مادران باردار را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از نشانه های این افسردگی بی اشتهایی در بارداری به صورت کاملا غیر طبیعی است.

5. بی اشتهایی عصبی و تمایل به غذا نخوردن

از سه ماهه دوم بارداری کم کم رحم بزرگ تر می شود و دست و پای مادر دچار التهابات طبیعی می شود. این برای اغلب خانم هایی که قبل از بارداری دارای تناسب اندام بوده است بسیار سخت است؛ چرا که دائم نگران اضافه وزن و افزایش سایز خود هستند. این وسواس فکری به اندازه ای پیش می رود که می تواند باعث شود مادر دچار اختلال بی اشتهایی عصبی شود. در نتیجه ی این اتفاق در این دوره حساس مادر دچار بی اشتهایی در بارداری می شود.

 بی اشتهایی عصبی و تمایل به غذا نخوردن در بارداری
  • برخی از افراد به دلایل نسبتا ناشناخته دچار وسواس و اختلالی می شوند که به آن بی اشتهایی عصبی می گویند و تعریفش با آن چه در تصور عموم است بسیار متفاوت می باشد. این اختلال تا جایی پیش می رود که فرد را به بیماری های دیگر مبتلا خواهد کرد و به گونه ای جانش در خطر خواهد بود. برای آشنایی با این بیماری می توانید به مطلب بیماری آنورکسیا چیست و آشنایی با علائم جسمی و روحی بی اشتهایی عصبی رجوع کنید.

درمان بی میلی به غذا در دوران بارداری

درمان بی اشتهایی در دوران بارداری

1. خوراکی ضد تهوع

همان طور که اشاره شد اولین دلیل برای بی اشتهایی در بارداری احساس تهوع و استفراغ صبحگاهی یا مداوم است. اغلب تصور می کنند این دوره باید با همین حالت برای خانم ها سپری شود تا خود به خود کم شود.

مطلب پیشنهادی
این 7 خوراکی مقوی بهترین جایگزین قند هستند

اما این تصور کاملا اشتباه است؛ چرا که مادر باردار با میل نکردن غذا و احساس تهوع دائمی از لحاظ روحی و جسمی در ناراحتی به سر می برد و این موضوع برای جنین و مادر خطرناک است. در نتیجه پیشنهاد می شود با مشورت پزشک خود دمنوش هایی مصرف کنند از تهوع آن ها کم کند.

2. نوشیدن آب برای درمان بی اشتهایی در بارداری

یکی از بهترین و ساده ترین انتخاب ها برای درمان بی اشتهایی در بارداری نوشیدن آب است. خانم ها در این دوره آب زیادی به طریق های مختلف از دست می دهند و این عامل باعث می شود به طور طبیعی میل به غذا خوردن در آن ها از بین برود.

3. مصرف مولتی ویتامین ها در بارداری

در برخی از زمان ها بی اشتهایی در بارداری با دو راه حل بالا قابل رفع شدن نیست. در نتیجه اغلب پزشکان برای آن که مادر باردار را به اشتها در بیاورند برای او مصرف قرص های مولتی ویتامین را تجویز می کنند.

مطلب پیشنهادی
کم خونی در بارداری چه عوارضی برای جنین و مادر دارد؟

مولتی ویتامین ها همانطور که می توانند گزینه خوبی برای لاغری باشد، مصرف آن ها می تواند سوخت و ساز را بالا برده و مادر باردار احساس گرسنگی کند و میل به غذا خوردن پیدا کند. همچنین از دیگر فواید مصرف این مکمل ها آن است که هر میزان خانم های باردار در این دوره ویتامین و مواد معدنی از دست داده باشند به بدن آن ها باز خواهد گشت.

در آخر:

بی اشتهایی در بارداری بسیار خطرناک است؛ چرا که مواد حیاتی جنین کاملا از بدن مادر و خوراکی هایی که او میل می کند تامین می شود. در نتیجه لازم است در این مواقع حتما با پزشک متخصص تغذیه و بارداری مشورت شود تا ابتدا علت این بی اشتهایی پیدا شود و سپس راه درمان برای آن در نظر بگیرند.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *