شیر بادام با 10 خاصیت فوق العاده + طرز تهیه آن در خانه
شیر بادام با خواص فوق العادهای که به همراه دارد، یکی از منابع عالی غیر حیوانی برای تامین ویتامینهای مورد نیاز بدن است. از این رو برای افرادی که رژیم گیاهخواری پیروی میکنند یا افرادی که به لبنیات حیوانی حساسیت دارند، بسیار مطلوب است. در ادامه تمام فواید آنرا برایتان خواهیم گفت و بررسی خواهیم کرد آیا جایگزین مناسبی برای شیر حیوانی است یا خیر؟
خواص شیر بادام چیست؟
مقدار بادامی که در تهیه شیر بادام به کار برده میشود، تاثیر به سزایی در مقدار مواد مغذی و ویتامینهایی به بدن میرساند خواهد داشت. اما به طور کل خواص زیر را شامل میشود:
- کالری کمتری نسبت به شیر گاو دارد
- کربوهیدرات موجود در شیر بادام بسیار کم است از این رو برای رژیمهای کاهش وزن و افراد مبتلا به دیابت بسیار مناسب است
- قند بسیار کمی دارد (نوع کارخانهای آن ممکن است حاوی افزودنی باشد)
- به دلیل وجود ویتامین E فراوان سبب تامین خاصیت آنتی اکسیدانی برای بدن و کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی، کاهش التهابات بدن و بهبود عملکرد مغز حتی در سنین بالا خواهد شد
- منبع گیاهی عالی و بدون لاکتوز است که برای دستگاه گوارش عوارضی را به همراه نخواهد داشت؛ عوارضی از قبیل اسهال، التهاب معده، نفخ معده، گاز معده که بر اثر تخمیر باکتریهای معده با لاکتوز ایجاد خواهد شد
- منبعی غنی از کلسیم برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان، حفظ سلامت استخوانها، بهبود عملکرد اعصاب و سلامت قلب را به همراه خواهد داشت
- تامین کننده فسفر و پتاسیم متعادل مورد نیاز بدن
- شیر بادام غنی شده از ویتامین D که در بازار موجود است به تامین ویتامین D منجر خواهد شد که از بروز مشکلات متعدد برای اسکلت استخوانی مانند پوکی استخوان جلوگیری خواهد کرد
- بهبود بیماریهای عصبی و افسردگی
- بسیار مفید برای سلامت پوست و مو و جلوگیری از پیری زودرس پوست
آیا شیر بادام را میتوان جایگزین شیر حیوانی کرد؟
شیربادام را با خواص متعددی که بیان شد بهتر است در رژیم غذایی استفاده کرد. مناسبترین گزینه برای افرادی که نمیتوانند محصولات لبنی حیوانی مصرف کنند شیربادام است. این شیر کالری و پروتئین کمتری نسبت به شیر گاو دارد. چربی موجود در آنها تقریبا برابر است اما مقدار کربوهیدرات در شیر بادام یک دهم شیر گاو است. ویتامین B1 و B2 به همراه منیزیم در شیر بادام نیز مانند شیر گاو وجود دارد.
جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی در بزرگسالان است اما برای کودکان و نوزادان بهتر است از محصولات لبنی حیوانی استفاده شود. زیرا فیتیک اسید موجود در شیر بادام با وجود افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی، سبب کاهش جذب سدیم، آهن و منیزیم در بدن خواهد شد.
طرز تهیه شیر بادام خانگی
روش سادهای برای تهیه شیر بادام وجود دارد. با تهیi آن میتوان در تمام مواد غذایی که با شیر تهیه میشود، به کار گرفت. مواردی از جمله تهیه کیک خانگی، اسموتی، تهیه بستنی خانگی، سوپ، قهوه و بسیاری از موارد دیگر کاربرد خواهد داشت.
شیربادام یکی از پرطرفدارترین انواع شیر آجیل و مغزها است که مراحل زیر را برای تهیه شیر بادام باید طی کنید:
- به ازای هر لیوان شیر بادام که میخواهید تهیه کنید باید 30 عدد بادام در نظر داشته باشید
- بادامها را در آب ولرم خیس کنید و 12 الی 15 ساعت زمان دهید تا کاملا خیس بخورد (یک شب تا صبح کافی است)
- بعد از گذشت زمان باید پوست قهوهای بادامها ا به طور کامل جدا کنید
- بادامهای پوست گرفته شده را در مخلوط کن بریزید و به ازای هر 30 عدد بادام یک پیمانه آب اضافه کنید
- به خوبی این ترکیب را مخلوط کنید تا کاملا له و یکدست شود
- درون یک پارچه با سوراخهای ریز این ترکیب را ریخته و صاف کنید تا کاملا آب آن گرفته شود
- مایع به دست آمده را درون شیشه ریخته و به عنوان شیر خوش طعم، 3 الی 4 روز میتوانید مصرف کنید
نکات کاربردی پایانی
- برای زمانی که فرصت کم است و لازم به تهیه سریع شیر بادام دارید، بهتر است بادامها را درون آب ریخته و به مدت 2 دقیقه بجوشانید تا پوست آنها به راحتی گرفته شود.
- برای اینکه از هدر رفتن بادام باقیمانده در صافی جلوگیری شود، میتوانید آنرا خشک کرده و به صورت آرد بادام در تهیه کیک یا شیرینی استفاده کنید.
- غلظت شیر بادام بستگی به میزان بادام نسبت به آب دارد و خود شما میتوانید مقدار آنرا کم و زیاد کنید.
- شیر بادام خانگی را به راحتی تهیه کرده و مصرف کنید تا از وارد کردن افزودنیهای شیر بادام کارخانهای به بدن جلوگیری شود.