تغذیهسلامت زنانغذاهای سالم

آیا خوردن عسل در بارداری خطرناک است؟ + 5 ضرورت مصرف آن

بارداری و دوران پس از آن به اندازه ای جدی می باشد که مادران باید بدون شک مواد خوراکی مصرفی خود را تحت نظر پزشک مصرف کنند. خوردن عسل در بارداری یکی از مواردی است که بانوان اغلب پزشکان میل کردن آن را توصیه می کنند. بدون شک دانستن علت حذف و اضافه کردن مواد خوراکی ها در بارداری کمک شایانی به مادران خواهد کرد تا در رعایت رژیم غذایی خود پایدار تر باشند.

5 مزایای خوردن عسل در دوران بارداری

مزایای خوردن عسل در دوران بارداری

خوردن عسل در بارداری جایگزین خوبی برای قند تصفیه شده و ویار طعم شیرینی می باشد. این ماده منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه است و برای اهداف دارویی نیز استفاده می شود.

 اما همچنین حاوی نوع خاصی از باکتری ها است که ممکن است منجر به بوتولیسم در نوزادان شود. و از آنجا که دستگاه گوارش کودک به اندازه کافی برای مقابله با باکتری های موجود در عسل خام توسعه نیافته است ، پزشکان توصیه می کنند به نوزادانی که سن آنها کمتر از 1 سال است ، عسل داده نشود.

مطلب پیشنهادی
پرخوری در کودکان - 4 علت اصلی و اثبات شده+ راه حل

1. ارتباط خوردن عسل در بارداری و تقویت سیستم دفاعی

در دوران بارداری، باید از سیستم ایمنی قوی برای دفع هرگونه عوامل ایجاد کننده بیماری در این مرحله ظریف برخوردار بود. زیرا هر گونه عارضه عمده ممکن است تاثیر منفی بر روی جنین داخل رحم داشته باشد.

 آنتی اکسیدان ها و خاصیت ضد باکتریایی عسل به تقویت سیستم ایمنی بدن و مبارزه با عفونت ها کمک شایانی می کند. بنابراین می توان از خوردن عسل در بارداری برای برای بالا بردن سطح سیستم دفاعی بدن بهره برد.

2. کمک به درمان در گلودرد و سرفه

عسل اگر همراه با زنجبیل یا چای لیمو مصرف شود، به دلیل خاصیت ضد التهابی و خاصیت تسکین دهنده بودن درد گلو را بسیار آرام می کند. در این دوران مادران نمی توانند از دارو های شیمیایی برای درمان سرفه و گلو درد استفاده کنند. چرا که ممکن است به جنین آسیب برسد

3. کمک به خواب مادران باردار

مصرف عسل یکی از ساده ترین و بی خطرترین راه ها برای بهبود کیفیت خواب است. عسل، هنگامی که درست قبل از خواب با شیر مصرف شود ، دارای خاصیت تسکین دهنده استرس پیدا می کند. در نتیجه ی رفع استرس و آمدن آرامش در مادر یعنی، بهتر خوابیدن.

مطلب پیشنهادی
عفونت ادرار در بارداری - (عوامل + درمان + پیشگیری)

4. راهکار خانگی مبارزه با سرماخوردگی 

خواص ضد ویروسی و خاصیت تقویت کننده سیستم ایمنی عسل به تسکین سرماخوردگی و آنفولانزا در دوران بارداری کمک چشمگیری خواهد کرد کمک. بانوان باردار می توانند عسل را به اشکال مختلف (مانند چای یا با آب ولرم) مصرف کنند تا از ابتلا به آنفولانزا اطمینان حاصل نکنند.

5. کمک به عملکرد و مشکلات معده در بارداری

مصرف منظم عسل می تواند زخم معده بیماران مبتلا به گاستریت را با سرعت بیشتری بهبود بخشد. به ویژه در برابر زخم اثنی عشر، نوعی زخم معده ، ناشی از عفونت H.pylori موثر است. این زخم ها در دوران بارداری می توانند بسیار خطرناک باشند ،زیرا بر روی معده  که در نزدیکی رحم قرار دارد تاثیر می گذارد.

از طرفی دیگر از قدیم تا به امروز عسل یک تقویت کننده بسیار قوی برای درمان معده محسوب می شود. در دوران بارداری بانوان به دلیل فشاری زیادی که رحک به معده می آورد دچار مشکلات گوارشی بسیاری می شوند که با مصرف عسل به طور باور نکردنی این مشکلات بر طرف خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
ورم پا در بارداری - هر آنچه از آن باید دانست (5 راهکار کاهش تورم بارداری)

آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است؟

آیا خوردن عسل در دوران بارداری بی خطر است

بله، خوردن عسل در بارداری برای بی خطر است و بانوان باردار می توانند آن را در رژیم غذایی بارداری خود قرار دهید مگر اینکه پزشک به آن ها پیشنهاد دیگری بدهد. اما به طور کلی خطری بانوان را در دوران بارداری مصرف این خوراکی شیرین تهدید نمی کند.روده انسان می تواند باکتری های موجود در عسل را کنترل کند.

مضرات مصرف عسل در بارداری

  بزرگترین نگرانی در مورد مصرف عسل در دوران بارداری وجود دارد،بوتولیسم است. یک بیماری نادر اما جدی که در اثر عسل آلوده و حاوی اسپورهای کلستریدیوم، یک باکتری مضر ایجاد می شود.

نکته:  احتمال ابتلا به بوتولیسم کم است. زیرا سیستم ایمنی بدن مادر باردار می تواند با عفونت مبارزه کند. در دوران بارداری، هیچ گونه خطر این اسپورها یا سموم آن که روی جنین تاثیر بگذارد وجود ندارد زیرا باکتری ها توسط جفت متوقف می شوند. اجازه نمی دهد این آنتی ژن های مضر متلاشی شوند و به کودک برسند ، بنابراین او را از هرگونه عفونت احتمالی محافظت می کند.

در آخر: 

مطلب پیشنهادی
بی اشتهایی در بارداری - آشنایی با تمامی علت ها و راه درمان

خوردن عسل در بارداری کمک بسیاری به مادران برای رفع مشکلات این دوران می باشد. اما باید در نظر داشت مصرف نامتعادل از آن ریسک دیابت را برای مادر به همراه خواهد آورد. بنابراین لازم است از این ماده ی خوراکی شیرین و خوش طعم مانند تمامی مواد خوراکی متعادل مصرف شود.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *