بیماری ها و سلامت

10 رازی که شما را برای همیشه سحرخیز می کند

سحرخیز بودن یکی از کارهای سخت برای خیلی از افراد است. اما اگر بخواهیم به خیلی از کارهای روزانه و آینده خود دست پیدا کنیم لازم است صبح‌ها کمی زودتر از رختخواب گرم و نرم جدا شویم. برای خیلی از ما تجربه شده است که هوا هنوز تاریک باشد ولی نیاز داشته باشیم زودتر بیدار شویم.
سحرخیزی نیاز به انجام راهکارهایی دارد که در این مقاله قرار است به بررسی مهمترین آنها بپردازیم.

مقالات پیشنهادی مرتبط با سحرخیزی

چرا صبح‌ها به سختی زود بیدار می‌شویم؟

اینکه صبح نمی‌توانیم زود بیدار شویم، به کیفیت خواب شبانه ما بستگی دارد. حتی مشکلات شخصی، اجتماعی، داروها و همینطور مشکلات سلامتی بر این موضوع تاثیرگذار هستند. موارد زیر می‌توانند یکی از دلایل سختی سحرخیزی باشند:

  • نور زیاد در اتاق خواب
  • تنظیم نبودن ریتم خواب شبانه
  • کار کردن طولانی مدت با لوازم الکترونیکی در شب
  • اختلالات خواب مانند آپنه خواب
  • شیفت کاری چرخشی و شبانه
  • مصرف برخی از داروها مانند مسدودکننده‌های بتا و شل کننده‌های عضلانی
  • اختلالات مربوط به سلامت روان مانند استرس، اضطراب و افسردگی
مطلب پیشنهادی
درمان خروپف فقط با 21 راهکار خانگی و پزشکی موثر

سحرخیز بودن چه فایده‌ای دارد؟

در خیلی از مواقع شنیدیم که گفته می‌شود: سحرخیز باش تا کامروا شوی!
این جمله با اینکه خیلی تکراری است اما حق مطلب را ادا می‌کند. زود خوابیدن و زود بیدار شدن فواید بی‌شماری به همراه دارد. وقتی خواب کافی و باکیفیت داشته باشیم صبح می‌توانیم با انرژی کامل به امور روزانه بپردازیم. زیرا روز را زودتر و با انرژی شروع کرده‌ایم و زمان بیشتری برای انجام امور داریم.

سحرخیز بودن علاوه بر اینکه روی بهبود امور موثر است، به بهبود و ارتقای سلامت روانی هم کمک می‌کند. وقتی یاد گرفتیم چطور سحرخیز باشیم، با روحیه و حس بهتری می‌توانیم امور روزانه را انجام دهیم. وقتی سحرخیزی به عادت تبدیل شود بهبود سیستم گوارشی، بهبود خلق و خو، بهبود تنظیمات هورمونی، زیبایی و سلامت پوست و خیلی از تاثیرات مفید دیگر حاصل خواهد شد.

رازهایی برای سحرخیز بودن

با توجه به تاثیرات مطلوبی که سحرخیز بودن به همراه دارد، لازم است راهکارهای استانداردی را برای این امر پیش ببریم. در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت با ما همراه باشید.

مطلب پیشنهادی
قرص ملاتونین برای چیست؟ طریقه مصرف + عوارض

1. زمان مناسبی برای وعده غذایی قبل از خواب شبانه انتخاب کنید

مشکلات گوارشی مانند سوزش معده، رفلاکس معده، سوء هاضمه یا حالت تهوع می‌تواند بی‌خوابی به همراه داشته باشد. برای اینکه از مشکلات گوارشی جلوگیری کنید، باید تنقلات و زیادی روی در خورد و خوراک را برای قبل از خواب کنار بگذارید.
حتی نوشیدنی‌های مختلف را برای قبل از خواب محدود کنید. زیرا ممکن است بین خواب برای دفع ادرار بیدار شوید.
زمان مناسبی را برای صرف شام انتخاب کنید و وعده سبک اما کافی نوش جان کنید. به هیچ وجه با معده خالی یا معده خیلی پر به رختخواب نروید.

2. استفاده از لوازم الکترونیکی و صفحات نمایش را برای روز بگذارید

سحرخیز

گذراندن وقت در شبکه‌های اجتماعی قبل از خواب به یک عادت برای خیلی از ما تبدیل شده است.
هورمون ملاتونین برای خواب ضروری است. بلولایت طول موج کوتاهی است که در طول روز وجود دارد. این نور در صفحه نمایش دستگاه‌های الکترونیکی هم وجود دارد. بلولایت ناشی از دستگاه‌های الکترونیکی در شب به اختلال در هورمون ملاتونین منجر می‌شود. در پی آن خواب بی‌کیفیت در انتظار خواهد بود.
به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود شب و به ویژه پیش از خواب شبانه قرار گرفتن در معرض بلولایت را متوقف کنید تا خواب بهتری داشته باشید.

مطلب پیشنهادی
قرص خواب چه عوارضی دارد؟ (بررسی عملکرد 10 خواب آور)

3. برنامه خواب منظمی ایجاد کنید تا سحرخیز شوید

باید به ساعت درونی بدن خود توجه کنید. به مرور زمان استراحت و زمان بیدار شدن را می‌توانید تنظیم کنید. اگر صبح زمان ثابتی بیدار شوید، به مرور به آن عادت خواهید کرد. سپس این زمان را به مرور به زمان زودتر برسانید.

4. تحرک روزانه داشته باشید

وقتی انرژی بدن تخلیه نشده باشد، شب احساس می‌کنیم به خواب احتیاجی نداریم. ورزش منظم و روزانه داشته باشید تا هم از نظر فیزیکی و هم از نظر روحی بتوانید خواب بهتری را تجربه کنید. ورزش و فعالیت بدنی منظم روزانه به کاهش استرس و اضطراب و خواب بهتر کمک می‌کند.

5. شب‌های آرامش‌بخشی را ایجاد کنید

وقتی دائم در تنش باشید، به خواب رفتن برایتان سخت خواهد شد. در نتیجه سحرخیز بودن برایتان دشوار می‌شود. از طرفی هم زندگی پرمشغله امروزی سبب تنش و استرس دائمی در اکثر افراد شده است. باید راهکارهایی را برای مدیریت چنین شرایطی پیش برد.
سعی کنید از تمرینات تنفسی، تمرینات کششی، مدیتیشن، مراقبه و یوگا برای آرامش قبل از خواب کمک بگیرید تا خواب بهتری داشته باشید.

مطلب پیشنهادی
چگونه کل شب بیدار بمانیم؟ (9 راه موثر برای مواقع ضروری)

6. لوازم کمکی برای خواب فراهم کنید

افرادی که از مشکلات تنفسی رنج می‌برند بهتر هست با برطرف کردن آن سعی بر داشتن خواب بهتر داشته باشند. استفاده از دستگاه‌های تنفسی یکی از راهکارهای موثر برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند محسوب می‌شود.
حتی در صورتی که در طولانی مدت با اختلال خواب مواجه هستید بهتر هست با کمک پزشک مکمل مناسب برای بهبود وضعیت خواب دریافت کنید.

7. ساعت را دور از دسترس قرار دهید

ساعت را دورتر از جایی که می‌خوابید قرار دهید. از این طریق برای قطع کردن صدای آن باید مسافت بیشتری را طی کنید. پس بهتر بیدار خواهید شد. اما این روش در کنار سایر روش‌ها گزینه مناسبی است.

8. خواب کافی داشته باشید

یکی از مهمترین رازهای سحرخیز بودن این است که خواب کافی داشته باشید. اگر خواب شبانه کافی نباشد، طبیعتا دل کندن از رختخواب سخت‌تر خواهد بود. هر شب بین 6 الی 8 ساعت بخوابید. از این طریق انرژی خوبی را برای روز بعد ذخیره خواهید کرد.
نکته مهمی که باید در نظر بگیرید اینجاست که آخر هفته‌ها زمان زیادی را نخوابید. از این طریق کمبود خواب آخر هفته جبران نخواهد شد و فقط عادت به دیر بیدار شدن در شما ایجاد می‌کند.

مطلب پیشنهادی
با یکی از این 8 اپلیکیشن خواب بهتری داشته باشید

9. برای سحرخیز بودن هدف و برنامه صبحگاهی تنظیم کنید

کارهایی که به صورت روتین هر روز صبح انجام می‌دهید، باید به یک هدف و انگیزه برای بیدار شدن تبدیل شود. اموری مانند تهیه صبحانه خوشمزه، دوش قبل از بیرون رفتن، تهیه قهوه، ورزش و خیلی از امور دیگر باید به یک هدف خوب برای سحرخیزی تبدیل شود.

10. زنگ هشدار را تغییر دهید

وقتی زمان بیداری را تنظیم می‌کنید، زنگ بیداری را هم تغییر دهید. از این طریق با غافلگیری نسبت به صدای جدید بیدار می‌شوید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با سحرخیزی

تجربیات شما

شما برای اینکه سحرخیز باشید از چه راهکارهایی کمک می‌گیرید؟
از چه زمانی سعی کردید این عادت خوب را برای خود ایجاد کنید؟
در این مقاله به تاثیرات خوب سحرخیزی اشاره کردیم. راهکارهایی را برای این منظور مطرح کردیم تا به شما در زود بیدار شدن کمک کند. اما شما اگر تجربه‌ای مفید و موثر در این رابطه دارید حتما آن را در قسمت ارسال دیدگاه‌ها برای ما و سایر همراهان کوئیک فیت قرار دهید تا از آنها بهره‌مند شویم.

مطلب پیشنهادی
تاثیر خواب بر سلامت پوست ؛ 6 راه خواب بهتر

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *