جوش کمر از جمله عارضه های پوستی است که از سن بلوغ تا سنین بزرگسالی می تواند افراد را درگیر کند. این ضایعه پوستی اغلب بر روی پوست های چرب یا افرادی که دچار برخی از بیماری ها هستند زیاد دیده می شود.
امروزه علاوه بر درمان جوش هایی که بر روی صورت ایجاد می شود افراد زیادی به دنبال علت و درمان این نوع جوش ها بر روی کمر خود هستند. در این مطلب ابتدا به درمان های خانگی آن پرداخته ایم و سپس عمده ترین علت آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
درمان خانگی جوش کمر
1. اسکراب با نمک دریا
اسکراب همیشه یکی از راهکار های مناسب برای از بین بردن جوش ها می باشد. استفاده از اسکراب نمک دریا علاوه بر روی پوست صورت می تواند گزینه خوبی برای درمان جوش کمر نیز باشد.
نمک دریا دارای خواص آنتی اکسیدانی و آنتی باکتریایی بالایی است، در نتیجه زمانی که پوست با آن اسکراب می شود علاوه بر آن که لایه ی بسیار سطحی از سلول های مرده برداشته می شود، سطح پوست از باکتری های که موجب ایجاد این عارضه پوستی می شود نیز کاملا پاکسازی می شود.
از طرف دیگر نمک دریا به دلیل خواصی که به آن اشاره شد جوش های ناحیه کمر و پوست را به مرور خشک کرده و عفونت های داخل آن را ازبین می برند.
2. درمان جوش کمر با حمام جوش شیرین
از روش های بسیار موثر و خانگی برای درمان جوش کمر، حمام جوش شیرین یا اسپری کردن محلول آن بر روی پوست است. جوش های ایجاد شده روی سطح پوست کمر یا صورت داخلشان اغلب از عفونت و باکتری پر شده است، در نتیجه ابتدا برای درمان لازم است این مواد چرکی را خشک و از بین برد.
محلول جوش شیرین دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی بالایی می باشد و همچنین به راحتی می تواند به داخل جوش ها نفوذ کرده و عفونت های داخل آن را خشک کند. از طرف دیگر این محلول باکتری هایی که باعث ایجاد جوش می شود را کاملا از سطح پوست پاک می کند.
3. استفاده از روغن درخت چای
روغن درخت چای از برگ های یک درخت در استرالیا تهیه می شود. سالهاست که استرالیایی ها از آن برای درمان انواع مشکلات پوستی استفاده می کنند. امروزه با استفاده از این ترکیب می توانید لوسیون ها، پاک کننده ها و کرم های زیادی پیدا کنید.
اگر دچار جوش کمر هستید برای درمان آن می توانید از عصاره درخت چای، لوسیون، شوینده ها و کرم های این روغن استفاده کنید. این عصاره به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی و خاصیت آنتی باکتریایی عوامل ایجاد جوش را از بین می برد. همچنین موجب درمان سریع انوع جوش ها نیز خواهد شد.
5 دلیل ایجاد جوش بر روی کمر چیست؟
1. تنش های عصبی
عمده ترین علت جوش کمر و صورت تنش های عصبی به خصوص استرس می باشد. افرادی که روزانه تنش های عصبی زیادی را تحمل می کنند اغلب میزان هورمون تستسترون در آن ها بالا می رود.
میزان نامتعادل این هورمون باعث برهم خوردن عملکرد مکانیسم بدن می شود که خود را اغلب با جوش هایی بر روی نواحی از پوست از جمله کمر نشان می دهد، همچنین افرادی که مستعد جوش زدن هستند بیشتر از باقی افراد هنگامی که دچار استرس می شوند دچار آکنه خواهند شد.
2. ژنتیک
بررسی و تحقیق بر روی افرادی که دچار جوش کمر شده اند نشان داده است اگر در خانواده ای فردی، مستعد جوش بر روی ناحیه کمر و صورت باشد، حتی اگر افراد دیگر این خانواده در سلامت کامل به سر می برند، به صورت ژنتیکی احتمال آن که دچار این عارضه پوستی شوند بسیار بالا است.
3. مصرف غذاهایی تند
یکی دیگر از عمده ترین دلایلی که باعث می شود افراد دچار جوش در ناحیه کمر شوند، مصرف غذا و ادویه های بسیار تند است. این سبک از خوراکی ها به دلیل آن که طبعی بسیار گرم دارند دمای بدن را بالا می برند و خود را به صورت جوش های چرکی بر نواحی از بدن نشان می دهند.
4. کبد چرب و جوش های پوستی
کبد جزو حساس ترین اعضای داخلی بدن است که اغلب اگر دچار مشکلی شود تا زمانی که پیشرفتی در بیماری نداشته باشد نشانه خاصی از خود بروز نمی دهد. کبد چرب از جمله مشکلاتی است که امروزه به دلیل مصرف غذاهای ناسالم در میان مردم شایع شده است. این بیماری در اکثر مواقع خود را با جوش کمر و شانه نشان می دهد.
تمام مواد مصرفی به خصوص چربی ها برای آن که تصفیه شوند ابتدا به کبد می روند، کبد میزان چربی لازم برای انرژی مکانیسم اعضای بدن را در اختیار بدن قرار می دهد و باقی را در خود و دیگر بافت های بدن انباشته می کند. آن زمان که فرد دچار کبد چرب شود به طور طبیعی برای پاکسازی خود چربی ها را به صورت جوش بر روی پوست کمر ظاهر می کند.
5. افراد دارای پوست چرب
افرادی که دارای پوست چرب هستند بسیار دچار این عارضه پوستی می شوند. پاکسازی پوست صورت بسیار راحت تر از کمر است. بنابراین اغلب منافذ پوست کمر با چربی هایی که وجود دارد بسته می شود و پس از مدت زمانی که پوست اکسیژن لازم را از محیط دریافت نکند جوش های سر سیاه یا سر سفید بر روی پوست ایجاد می شود.
راهکار هایی برای جلوگیری از جوش زدن
- مصرف خوراکی هایی با طبع سرد
- حمام روزانه با آب خنک
- استفاده از شوینده های ملایم
- دست نزدن به جوش ها
- انتخاب رژیم غذایی مناسب
- مصرف بسیار کم از فست فود ها و چربی
- استفاده از لوسیون های فاقد چربی
پیشگیری از جوش کمر
1. دوش گرفتن بعد از ورزش
گذاشتن عرق و کثیفی روی پوست بعد از تمرین ورزشی یا یک روز خیلی گرم می تواند نقش مهمی در ایجاد جوش کمر داشته باشد. بعد از تمرین در اسرع وقت دوش بگیرید. همچنین توجه کنید باید بین تمرینات لباس خیس از عرق خود را با یک لباس تمیز عوض کنید.
2. لایه برداری برای جوش کمر
از یک اسکراب لایه بردار ملایم با موادی مانند اسید سالیسیلیک برای از بین بردن آلودگی ها و چربی های اضافی از پوست خود استفاده کنید. این می تواند به کاهش میزان پوست مرده که می تواند منافذ را مسدود می کند کمک ویژه کند. در نتیجه احتمال ایجاد جوش کمر بسیار کم خواهد شد.
3. پوشیدن لباس های گشاد
عادات ورزشی اشتباه می تواند جوش کمر را بیشتر یا تحریک کند. به عنوان مثال لباس تنگ می تواند خاک و عرق را به دام بیندازد و آن را به منافذ پوست شما بمالد.
نکته: ورزش بدون پیراهن در با دستگاه های بدنسازی که روی آن عرق کرده اید یا روی زمین کثیف نیز می تواند این مشکل را ایجاد کند.
4. جمع کردن موها از کمر
موهای بلند ممکن است روغن و کثیفی را به پوست پشت کمر یا صورت اضافه کرده و باعث بروز جوش کمر یا صورت شوند. برای پیشگیری بهتر است موهای خود را مرتب بشویید و هنگام ورزش یا کارهایی که عرق می کنید آن ها را بالای سر خود دم اسبی یا گوجه ای جمع کنید.
در آخر:
جوش کمر و نواحی دیگر پوست در ابتدا مسئله ای مهم به نظر نمی رسد، اما اگر به دنبال درمان آن ها نباشیم میزان آن ها زیاد خواهد شد و پوست را دچار التهابات دردناک می کند. همچنین با رعایت کمی از مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد در اکثر زمان ها این ضایعه پوستی به طور کامل از بین خواهد رفت.
منبع:
healthline