پوست

درمان زخم – آشنایی با انواع و درمان های زخم بدن و پوست

درمان زخم کاملا به عمق و نوع آن بر می گردد، همچنین مدت زمان بهبودی زخم ها از یک طرف به نحوه ی درمان و از طرفی دیگر به عملکرد و مکانیسم بدن هر فردی بستگی دارد. در این مطلب به طور جامع و کامل به بررسی زخم ها و درمان آن ها پرداخته ایم و عواملی را که می توانند بهبود این آسیب را کند کنند را نیز معرفی کرده ایم.

آشنایی با درمان زخم و انواع زخم

آشنایی با درمان زخم و انواع زخم

زخم بسته چیست؟

هنگامی که بر روی سطح پوست حتی خراشیدگی ایجاد نشود اما بافت های زیر آن دچار پارگی یا هر آسیبی شوند به آن ها زخم های بسته می گویند. این نکته قابل ذکر می باشد که درمان زخم های بسته با نوع باز آن کاملا متفاوت است.
این نوع از زخم ها اغلب بر اثر برخورد اجسام خارجی ایجاد می شود، همچنین این آسیب های بافتی می تواند بر اثر ورزش های سنگین نیز فرد را درگیر کند.
نکته: شکستگی استخوان ها نیز جزو زخم های بسته به حساب می آید.

آشنایی با درمان زخم بسته

درمان زخم بسته

در درمان زخم بسته بیشترین تمرکز ابتدا بر روی کاهش درد و خونریزی می باشد؛ بنابراین اولین راه حل خانگی و ساده آن قرار دادن کمپرس یخ بر روی ناحیه آسیب دیده می باشد. سپس باید تا جای ممکن قسمت آسیب دیده را از زمین فاصله داد تا بر روی آن فشار دیگری وارد نشود.

مطلب پیشنهادی
بدون آرایش هم زیبا باشید! با چند ترفند ساده و دم دستی

نکته: اگر فرد آسیب دیده به بیماری سندروم کمپارتمان مبتلا باشد در این زمان اولین کاری که پزشک یا نیروی امداد انجام می دهد این می باشد که بر روی قسمت سطحی بافت خراشی ایجاد می کند تا از فشار ناشی این بیماری کم کند.

برای بهبود زخم های بسته که بر اثر شکستگی استخوان ایجاد شده است، اولین راه حل پس از انجام عکس برداری گچ گرفتن ناحیه آسیب دیده می باشد، اما اگر این شکستگی ها حاد باشد باید عمل باز انجام شود و پس از عمل تا جای ممکن محل آسیب بدون حرکت باید باقی بماند و برای کاهش درد از قرص های مسکن اغلب استفاده می شود.

این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است که اگر زخم های بسته منجر به خونریزی های داخلی شوند برای درمان آن سریعا باید به پزشک مراجعه کرد، چرا که این نوع از آسیب های داخلی قادر می باشد جان فرد را به خطر بیندازد.

مطلب پیشنهادی
افشای راز پوست سالم کره ای ها با 9 تکنیک که نمی دانستید

زخم باز چیست؟

هنگامی که سطح پوست یا پوست همراه با بافت زیرین آن دچار خراشیدگی کم تا مزمن شود به اصطلاح به آن زخم باز می گویند. این نوع از زخم را تمامی انسان ها در طول حیات خود بارها تجربه کرده اند و اغلب درمان زخم های باز بسیار آسان تر از نوع بسته آن می باشد.
شایع ترین زخم های باز شامل موارد زیر می باشد:

  • ساییدگی
  • خراش
  • سوراخ شدن
  • سوختگی
  • بریدگی کامل قسمتی از پوست یا ماهیچه ها

درمان زخم باز چگونه است؟

درمان زخم باز

درمان زخم باز کاملا به نوع آن بر می گردد، زخم هایی که سطحی باشند اغلب با درمان های خانگی بهبود پیدا می کنند اما زخم هایی که عمق بیشتری دارند یا به علت عدم رعایت بهداشت دچار عفونت شده باشند، برای درمان از این دست زخم ها باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
البته نکته ی قابل ذکر این می باشد که سوختگی با آن که اغلب سطح پوست را درگیر می کند اما برای درمان آن بیشترین احتیاط و بهداشت را باید در نظر گرفت؛ چرا که در این نوع آسیب پوستی سطح پوست کاملا از بین می رود و هر نوع باکتری و عفونتی می تواند زندگی فرد را به خطر بیندازد.

مطلب پیشنهادی
12 راه بی برگشت برای کاهش پیری و چین و چروک صورت

درمان زخم باز ابتدا با ضدعفونی کردن ناحیه آسیب دیده شروع می شود. اگر زخم سطحی باشد با چسب زخم و باند و رعایت بهداشت کامل بهبود پیدا می کند، اما در زخم های عمیق احتیاج است به پزشک مراجعه شود تا آن را پس از ضدعفونی، بخیه کند.

عواملی که بهبود زخم را کند می کند

بدن به طور طبیعی پس از آسیب برای درمان زخم ها اقدام خواهد کرد. بهبود زخم های بسیار سطحی حداکثر یک هفته طول خواهد کشید و زخم های عمیق تر ممکن است تا چند ماه زمان ببرد. اما این را نباید فراموش کرد که بدن هر فردی به دلیل نوع ساختار و میزان ویتامین ها و مواد معدنی متفاوتی که دارد طول درمان متفاوتی خواهد داشت. عواملی وجود دارد که برای درمان را بسیار کند خواهد کرد که شایع ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:

  • دیابت
  • جریان خون کند
  • سیستم دفاعی ضعیف
  • سن بالا
  • کم خونی
  • تنش های عصبی
مطلب پیشنهادی
ماسک زردچوبه - 9 ماسک برای انواع پوست و زیر چشم

در آخر

درمان زخم های بسته و باز اگر سطحی باشد می توان با راهکارهای خانگی که به آن ها در متن اشاره شد طول درمان را کوتاه کرد، اما اگر به هر دلیلی این زخم ها بهبود پیدا نکرد یا عمیق باشند باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *