بیماری ها و سلامت

درمان سرفه آلرژیک با 5 راهکار خانگی و دارویی + علت

سرفه آلرژیک واکنش طبیعی بدن در برابر محرک های آلرژی زا یا بیماری هایی می باشد که دستگاه تنفس را درگیر خود می کند. این نوع از سرفه ها اغلب نه تنها جدی گرفته نمی شود بلکه تلاش می شود با گذر زمان یا درمان های سطحی از شدت آن جلوگیری شود.
از آنجایی که ممکن است سرفه های ناشی از آلرژی در آخر به بیماری هایی نظیر آسم ختم شود؛ بهتر است برای درمان آن سریع به پزشک مراجعه کرد. در این مقاله درمان های خانگی و علل این بیماری را به طور کامل و ساده مورد صحبت قرار داده ایم.

راهکار خانگی درمان سرفه آلرژیک

درمان های خانگی سرفه های آلرژیک

1. استفاده از زنجبیل

زنجبیل یک ادویه خوش طعم شرقی است که در پخت و پز از آن استفاده می شود؛ اما این ادویه خاصیت های دارویی نیز دارد. زنجبیل در خود دارای مواد آنتی هیستامین است که برای جلوگیری از سرفه می توان از آن استفاده کرد. از طرفی ریشه ی گیاه زنجبیل دارای ترکیباتی است که باعث می شود گرفتگی های راه تنفسی باز شود و همچنین این گیاه مانع جمع شدن مخاط در دستگاه تنفسی نیز خواهد شد.

نکته: بهتر است این گیاه و ادویه را به صورت محلول در آب استفاده کرد یا به صورت دم کرده از آن میل نمود.

2. عسل و درمان سرفه آلرژیک

عسل را نمی توان به عنوان یک درمان برای سرفه آلرژیک معرفی کرد؛ اما یک آرام بخش و تسکین دهنده ی قوی برای گلو به حساب می آید. هنگامی که سرفه های آلرژیک در بیمار شدت بگیرد باعث زخم و گلو درد در او می شود؛ در اینجا از عسل می توان به عنوان تسکین دهنده درد گلو استفاده کرد.
تنها کافی است مقداری عسل را در آب گرم حل کرده و آن را میل نمود.

3. مریم گلی

مریم گلی را به جرات می توان گفت بیشتر از یک ادویه باید دید. این ادویه دارای ترکیباتی است که به شدت میزان سرفه را کاهش می دهد. مریم گلی مجاری تنفسی را که دچار التهاب شده اند بهبود می بخشد و به حالت نرمال خود بر می گرداند و نفس کشیدن بهتر خواهد شد؛ همین خاصیت باعث شده است برای درمان سرفه آلرژیک بتوان در خانه از آن کمک گرفت.

مطلب پیشنهادی
سینوزیت چیست؟ (4 راهکار بسیار موثر برای درمان خانگی و سریع)

نکته: مشتقات مریم گلی باعث می شود آلرژی شدت پیدا کند.

نکته: استفاده زیاد از مریم گلی باعث آسیب دیدن ریه ها و بعضی اندام های دیگر بدن می شود.

4. آویشن

آویشن گیاهی است که برگ های آن خاصیت درمانی بسیاری دارد، یکی از این خواص مرتبط به درمان سرفه است. دمنوش آویشن قادر می باشد التهابات ناحیه دستگاه تنفسی را کاهش دهد. این دمنوش همچنین باعث می شود عضلات تنفسی را در زمان واکنش آلرژیک از حالت انقباض خارج کرده و به حالت طبیعی خود باز می گرداند.

نکته: همانطور که در بالا خواندید در مقابل سرفه های آلرژیک درمان های خانگی بیشتر جنبه ی تسکین دهنده دارند و یا روند درمان را تسریع می بخشد. اما هیچ کدام به عنوان درمان صددرصدی عمل نمی کنند.

5. درمان دارویی سرفه آلرژیک

اغلب دارویی هایی که پزشک تجویز می کند تا زمان پیدا کردن عامل حساسیت زا، قرص و یا شربت آنتی هیستامین می باشد. این دارو فرد بیمار را تا مدتی از شر سرفه های مزمن و خسته کننده نجات خواهد داد، اما این را باید در نظر داشت؛ اگر بخواهید این دارو را بدون تجویز دکتر و  طولانی مدت استفاده کنید، بدنتان در مقابل آنتی هیستامین مقاوم خواهد شد؛ در نتیجه بهتر است اجازه دهید پزشکتان با توجه به نوع آلرژی و مکانیسم بدنتان دوز مناسبی از آنتی هیستامین را تجویز کند.

درمان دارویی برای کودکان در مقابل سرفه آلرژیک

کودکان و سرفه آلرژیک

در درمان دارویی سرفه آلرژیک برای کودکان، اغلب اسپری های حاوی آنتی هیستامین تجویز می کنند و در مواردی که کودک بتواند قرص را به راحتی قورت دهد، قرص این دارو را برایش تجویز خواهند کرد.
برای کودکان بهتر است از درمان های خانگی استفاده نشود؛ چرا که ممکن است آلرژی و حساسیت آن ها را زیاد شود. همچنین بهتر است برای تسکین سرفه هایشان در خانه از بخور آب سرد استفاده شود.

عوامل سرفه های آلرژیک چیست؟

عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث تحریک و التهاب دستگاه تنفسی شود یا علتی برای تجمع مخاط در راه تنفس باشد؛ که نتیجه ی همه این ها باعث سرفه های مزمن و آلرژیک است.
عوامل عمده ای وجود دارد که تقریبا اکثریت به این موارد حساسیت دارند مانند:

  • گرد و غبار
  • موی حیوانات
  • گرده گل و گیاهان
  • مواد غذایی که مثل بادمجان یا گوجه و غیره که عامل حساسیت زایی زیادی دارند
  • آلودگی هوا

راه های پیشگیری از سرفه آلرژیک

پیشگیری از سرفه آلرژیک

این نوع آلرژی قسمتی از دستگاه تنفس یا کل آن را درگیر می کند همچنین باعث سرفه های آزاردهنده و حتی در جایی تنگی نفس خواهد شد. بهترین و اولین کاری که برای پیشگیری باید انجام داد این است که راه تنفسی مانند دهان و بینی خود را در بیرون از خانه با ماسک پوشش دهیم.
اما راهکار هایی وجود دارد که از بروز این التهابات تا حد چشمگیری پیشگیری خواهد کرد:

  • استفاده از غذای خانگی 
  • پرهیز از خوردن خوراکی و غذاهای ترش مزه
  • استفاده از دستگاه های تهویه هوا که بیشترین زمان را در آنجا گذرانده می شود. مانند خانه یا محل کار
  • دوری از عطر و ادکلن 
  • استفاده از ملحفه های ضد حساسیت 

در آخر.

قبل از آن که سرفه های آلرژیک شروع شود بهتر از عوامل ساده را شناسایی و از آن ها دوری کرد؛ یا به عنوانی دیگر سبک زندگی خود را تا حدودی تغییر داد و مهمترین عامل بدر این زمان ها این می باشد که سیستم دفاعی بدن قوی نگه اشته شود تا بتواند در برابر این حساسیت ها، واکنش قوی تری از خود نشان دهد.

مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی در بارداری ، بهترین راه درمان و پیشگیری چیست؟

نکته: اطلاعات بیشتر درباره تنگی نفس

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

    1. سلام همراه عزیز کوئیک فیت
      ممنون از پیشنهاد خوبتون. در آینده ی نزدیک حتما پیشنهادتون لحاظ میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *