طرز تهیه کیک بدون شیر با طعم شکلاتی و ساده
طرز تهیه کیک بدون شیر بسیار ساده و در عین حال خیلی سریع می باشد. این نوع کیک گزینه مناسبی برای افرادی است که به شیر در هر خوراکی واکنش آلرژیک نشان می دهند یا برای پخت می دانند به این ماده ی مغذی دسترسی ندارند.
در این مطلب پخت دو نوع کیک بدون شیر را آموزش داده ایم و همچنین در آخر جدول ارزش غذایی و کالری آن ها را آورده ایم.
طرز تهیه کیک بدون شیر ساده
مواد اولیه کیک ساده بدون شیر
- آرد: دو پیمانه
- کره یا روغن جامد: 5 قاشق غذاخوری
- آب: یک پیمانه
- پودر وانیل: یک قاشق چایخوری
- نمک: نصف قاشق چایخوری
- پودر قند: یک پیمانه
- سرکه سفید: یک قاشق
- جوش شیرین: یک قاشق چایخوری
مراحل طرز تهیه کیک بدون شیر
1. ابتدا آرد را در یک ظرف جداگانه با الک بسیار ریز چند بار الک می کنیم تا آرد کاملا یکدست و بدون گوله باشد. سپس آن را در ظرفی بزرگ می ریزیم و یک پیمانه آب را به آن اضافه می کنیم. با استفاده از یک همزن برقی یا ساده آرد و آب را کاملا با هم ترکیب می کنیم.
2. پس از آن که آب و آرد به خوبی با هم ترکیب شدند به آن پودر قند الک شده و کمی نمک را اضافه می کنیم و مجدد با همزن برقی یا ساده مواد را کاملا با هم ترکیب می کنیم.
ترکیب درست شده را به میزانی هم می زنیم که شکل کاملا خمیری به خود بگیرد. باید این نکته را در نظر داشت دانه های آرد نباید داخل خمیر به شکل گوله ای باقی بمانند.
نکته آشپزی: اضافه کردن مقدار بسیار کمی نمک در تهیه هر نوع کیکی وجود دارد. علت آن این می باشد که نمک طعم کیک را دلپذیر و دلچسب تر خواهد کرد.
3. در این مرحله به مواد خود کره یا روغن جامد را اضافه می کنیم و مجدد برای ترکیب از همزن برقی یا ساده استفاده می کنیم.
پس از آن که از مخلوط این دو ماده اطمینان پیدا کردیم وانیل، جوش شیرین و کمی سرکه سفید را به ترکیبات داخل ظرف اضافه می کنیم و به خوبی ترکیبات خمیر را با یکدیگر مخلوط می کنیم.
نکته آشپزی: اگر هنگام درست کردن خمیر باز هم دانه های گوله ای آرد در آن وجود داشت می توان ترکیبات کیک را داخل مخلوط کن ساده یا برقی ریخته و کاملا مواد را با یکدیگر میکس کنیم.
نکته آشپزی: ورز دادن و میکس کردن خمیر تا جایی باید ادامه داشته باشد که خمیر حالت چسبناک خود را از دست بدهد؛ یعنی اگر آن را در دست گرفتیم به انگشتانمان نچسبد.
4. در این مرحله ظرف یا قالب مورد نظر را با برس مخصوص غذا کاملا چرب می کنیم و مایه کیک را داخل آن می ریزیم.
سپس ترکیب کیک را می توانیم داخل فر، ماکروویو یا روی حرارت گاز قرار می دهیم. البته این نکته را بخاطر داشته باشد بهتر است روی ظرف کیک را با ورق آلومینیومی بپوشانیم.
5. مدت زمانی که لازم است این نوع از کیک ساده بپزد معمولا بین 45 دقیقه تا یک ساعت است. برای آن که بدانیم کیک ما پخته است یا نه، با استفاده از یک خلال دندان کیک را سوراخ می کنیم، اگر مواد داخل کیک به خلال نچسبد یعنی کیک کاملا پخته است و آماده سرو می باشد.
ارزش غذایی و کالری کیک ساده
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 289 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 61.10 گرم |
پروتئین | 5.40 گرم |
چربی | 2.70 گرم |
آب | 29.70 گرم |
فیبر | 0.50 گرم |
قند | 36.66 گرم |
کلسترول | 102.00 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
آهن | 2.72 میلی گرم |
منیزیم | 11.00 میلی گرم |
فسفر | 137.00 میلی گرم |
پتاسیم | 99.00 میلی گرم |
سدیم | 141.00 میلی گرم |
نکات طلایی در طبخ کیک بدون شیر
- در تهیه کیک بدون شیر استفاده از سرکه سفید علاوه بر آن که به عملکرد جوش شیرین برای پف کردن کیک کمک خواهد کرد، طعمی دلچسب نیز به کیک می دهد.
- اگر به پودر وانیل دسترسی ندارید می توانید به جای آن از اسانس وانیل یا دارچین استفاده کنید.
- هنگامی که سرکه و جوش شیرین با یکدیگر ترکیب شوند روی خمیر حباب هایی ایجاد می شود که این حباب ها ناشی از گاز دی اکسید کربن تولید شده می باشد؛ در این زمان نباید خمیر را هم زد.
- اگر مایه کیک رقیق باشد و خوب هم نخورده باشد یا دمای پخت بسیار بالا باشد کیک ترک خواهد خورد و پف نخواهد کرد.
طرز تهیه کیک شکلاتی بدون شیر
طرز تهیه کیک بدون شیر با طعم شکلات بسیار آسان است. این کیک را همانند کیک ساده درست می کنند تنها تفاوتی که در آن وجود دارد این می باشد که هنگام تهیه خمیر به آن پودر کاکائو نیز اضافه می کنیم.
میزان پودر کاکائوی که در این کیک اضافه می کنیم کاملا بستگی به سلیقه و مزاج افراد دارد. در آخر می توان کمی شکلات تخته ای را بر روی بخار کتری آب کرد و آن را روی کیک پخته شده ریخت.
ارزش غذایی و کالری کیک شکلاتی
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 466 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 50.20 گرم |
پروتئین | 6.20 گرم |
چربی | 29.10 گرم |
آب | 12.60 گرم |
کلسترول | 73.00 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
آهن | 1.84 میلی گرم |
منیزیم | 53.00 میلی گرم |
فسفر | 132.00 میلی گرم |
پتاسیم | 176.00 میلی گرم |
سدیم | 343.00 میلی گرم |