تغذیهغذاهای سالم

ناگفته هایی از بی نظیری خواص سرکه + مضرات و منع مصرف آن

خواص سرکه تنها به طعم بخشیدن در غذا خلاصه نمی شود، بلکه این خوراکی ترش مزه خاصیت های دارویی را برای بدن و دهان به همراه دارد که اغلب از آن بی اطلاع هستند. این چشنی خوش طعم یکی از بهترین گزینه ها برای رژیم غذایی چاقی می باشد و به دلیل ترکیبات خود سیستم دفاعی بدن را به طرز چشمگیری قوی خواهد کرد.
در این مطلب با توجه به مقالات علمی و اثبات شده خواص و مضرات سرکه برای بدن را به طور کامل بررسی قرار داده ایم.

آشنایی با خواص سرکه

آشنایی با خواص سرکه

1. خواص سرکه و کمک به رژیم چاقی

افرادی که از لاغری بیش از اندازه رنج می برند از طرفی به شدت به غذا بی میل هستند؛ مصرف سرکه می تواند کمک شایانی به افزایش اشتهای آن ها برای غذا داشته باشد. یکی از خواص سرکه این می باشد که به اسید معده کمک کرده و غذای موجود در معده را سریعتر هضم می کند. در نتیجه ی این عمل کمک خواهد کرد شخص سریعتر احساس گرسنگی کند.

از به علت داشتن همین خواص سرکه، اشخاصی که به دنبال چاقی و خوردن مواد خوراکی بیشتری در وعده های غذایی خود هستند، با مشورت متخصص تغذیه خود، این امکان وجود دارد سرکه را در سالاد و یا بر روی مواد غذایی خود اضافه کنند، اینگونه اشتهای آن ها برای خوردن مواد غذایی در هر وعده بیشتر خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سرکه بالزامیک اصل (آموزش 3 سرکه بالزامیک)

2. محافظت از دندان با استفاده از خواص سرکه

محافظت از دندان با استفاده از خواص سرکه

بدون شک رفتن به دندانپزشکی و مراحل درمان آن برای اغلب افراد بسیار آزار دهنده می باشد. از طرفی هزینه ی درمان دندان های خراب شده بسیار بالا می باشد. تمام این مسائل باعث می شود قبل از آن که دندان ها و لثه دچار مشکلات جدی شود حتما به فکر پیشگیری از آن ها بود. 

خواص سرکه به این گونه می باشد که با بزاق دهان واکنش می دهد، و ترکیبات بسیار مفید برای محافظت از مینای دندان ایجاد خواهد کرد. این ترکیبات به گونه ای هستند که اجازه نخواهند داد، باکتری های مضر و پلاکت های باقی مانده از غذا بر روی مینای دندان تجمع کنند و باعث پوسیدگی هایی سطحی و عمیق بر روی دندان شوند.

علاوه بر این سرکه دارای خاصیتی می باشد. نام شیمیایی این اسید، اسید استیک می باشد، همین ترکیب به سرکه خاصیت آنتی باکتریالی و آنتی اکسیدانی می دهد. در نتیجه افرادی که علاقه ای به مصرف فلوراید ندارند، می توانند با ترکیب مقداری سرکه و آب مقطر، محلول بسیار مفید برای محافظت از دندان و لثه ی خود فراهم آورند.

مطلب پیشنهادی
خواص سیر ترشی در 18 مورد + مواد مغذی و طرز تهیه

3. بهبود متابولیسم بدن

یکی از مهمترین عواملی باعث خواهد شد عملکرد و متابولیسم بدن بهبود پیدا کند، این می باشد که غذا به درستی هضم شود و در آخر به به درستی مراحل گوارش را طی کند. یکی از خواص سرکه این می باشد که با افزایش بزاق در دهان، باعث خواهد شد غذا در دهان راحت تر واکنش های خود را شروع کنند و زمانی که در معده هستند، معده نیز اسید بیشتری را برای هضم آن ها ترشح کند. در نتیجه ی این عمل هضم غذا به بهترین شکل ممکن صورت خواهد گرفت.

نکته: در بزاق دهان پروتئینی به نام آلبومین وجود دارد. این پروتئین در هضم و واکنش بهتر غذا ها نقش بسزایی را ایفا خواهد کرد. 

4. کاهش التهابات عفونی با سرکه

یکی دیگر از خواص سرکه این می باشد که در خود دارای آنتی بیوتیک می باشد. آنتی بیوتیک همان طور که اغلب می دانند برای کاهش مشکلات عفونی و باکتریایی بسیار مفید می باشد. به گونه ای که استفاده ی مداوم از آن عفونت و باکتری های مضر بدن را از بین خواهد برد. بسیاری از التهابات بدنی نشات گرفته از تجمع عفونت ها و باکتری ها در قسمتی از بدن می باشد. این التهابات اغلب با درد همراه می باشد. برخی از افراد حساسیت آلرژیک به خوارکی های شیمیایی حاوی آنتی بیوتیک دارند. بهترین روش درمانی برای آن ها استفاده از مواد طبیعی حاوی آنتی بیوتیک می باشد، که سرکه یکی از این مواد طبیعی دارای آنتی بیوتیک می باشد.

مطلب پیشنهادی
خواص سرکه سیب ( 17 مورد موثر بر سلامتی و زیبایی)

برای مثال اگر زخم شخصی دچار عفونت شود، می توان جای زخم را با سرکه به طور مداوم شستشو داد تا عفونت و باکتری های مضر کاملا از بین روند. حتی استفاده از سرکه برای التهابات لثه بسیار مفید می باشد. به گونه ای که اگر لثه دچار التهابات عفونی شود، این امکان وجود دارد که با قرقره کردن مقداری از محلول سرکه و نمک التهاب لثه را خواباند و عفونت های داخل آن را از بین برد.

5. کاهش گلو درد ناشی از سرماخوردگی

کاهش گلو درد ناشی از سرماخوردگی

یکی از عوارضی که در دوران سرماخوردگی به سراغ انسان ها می آید، ایجاد چرک و عفونت در ناحیه گلو می باشد. این عفونت ها باعث التهابات در لوزه ها خواهد شد. در نتیجه ی این عمل گلو دچار درد های مزمن و آزار دهنده خواهد شد. برای کاهش این درد های آزاردهنده می توان از خواص سرکه کمک گرفت. سرکه دارای آنتی بیوتیک های قوی می باشد که برای مبارزه با عفونت ها در بدن بسیار مقتدر ایفای نقش خواهند کرد. میتوان از سرکه محلولی تهیه کرد و در دوران سرماخوردگی در گلو آن را قرقره کرد.

مطلب پیشنهادی
لاغری با سرکه سیب : کاهش وزن 5 کیلویی در 30 روز

 اما نکته ای که باید به آن اشاره کرد این می باشد که سرکه به علت طعم تیز و تندی که دارد برای برخی از افراد می تواند، برعکس عمل کند و سرماخوردگی را بدتر کند. پس بهتر می باشد قبل از استفاده کردن از این روش حتما طبع بدنی خود را به خوبی بشناسید.

6. مبارزه و پیشگیری از سرطان

عمومیتی از خواص سرکه

در خواص سرکه در چند دهه ی اخیر مبارزه و پیشگیری از سرطان نیز جای گرفته است. سرکه در خود مقداری آنتی اکسیدان دارد. آنتی اکسیدان ها در بدن نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند و به نوعی محافظ بدن در برابر انواع بیماری ها محسوب می شوند. در بردن هر فردی رادیکال های آزاد ترشح می شود. این رادیکال های آزاد، سلول های سالم بدن را مورد هدف قرار می دهند و باعث آسیب رسیدن به آن ها می شود. زمانی که سلول های بدنی دچار آسیب شود، به طور غیر طبیعی شروع به تکثیر می کنند، در نتیجه ی این عمل تومور ها و سرطان های مختلف در بدن پدید می آید. در نتیجه ی وجود آنتی اکسیدان ها در سرکه اگر مصرف مقدار متعادل از آن را در مصرف روزانه ی خود قرار دهیم باعث خواهد شد به اندازه ی چشمگیری خطر ابتلا به تومور و سرطان پایین آید.

مطلب پیشنهادی
ترشی کلم بروکسل تنها با 5 مرحله سریع، ساده و خوشمزه

7. متعادل سازی نمک در بدن

در برخی از بیماری ها وجود نمک، محرک اصلی برای تشدید مریضی خواهد بود. به گونه ای که ممکن است شخص تا رسیدن به حالت متعادل مجبور به بستری شدن داشته باشد و یا حتی شخص از کارهای عادی روزانه دور بماند. این اشخاص باید نمک خوراکی خود را کم کرده یا به طور کلی حذف کنند. حتی با کنار آمدن نبود این چاشنی در غذا، میوه ها و برخی سبزی ها دارای سدیم کلراید می باشد که خود عامل تحریک بیماری می باشد. برای رفع این مشکل، این امکان وجود دارد که با مصرف روزانه مقداری سرکه لاوه بر طعم بخشیدن به غذا، نمک بدن را نیز متعادل ساخت. عملکرد سرکه اینگونه می باشد که، با سدیم کلراید موجود در میوه و سبزی ها واکنش می دهد، به اندازه ای ترکیبات میوه را تحت تاثیر قرار می دهد که بیشترین میزان سدیم کلراید را از آن ها جدا می کند و از طریق تعریق از بدن خارج می کند.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه سرکه بالزامیک اصل (آموزش 3 سرکه بالزامیک)

8. سلامت کبد با خواص سرکه

سلامت کبد با خواص سرکه

در چند دهه ی اخیر به علت مصرف فست فود ها، غذا های رستورانی و غیره، اغلب افراد دچار بیماری های کبدی می شوند. از طرفی به علت مکانیزه شدن و فشرده شدن کارها نمی توان از خوردن این سبک غذا ها کاملا دوری کرد، در نتیجه باید راهی برای پاکسازی کبد همیشه در نظر داشت. یکی دیگر از خواص سرکه که بسیار آن را متمایز از باقی خواص هایش می کند پاکسازی کبد می باشد.

علاوه بر پاکسازی کبد، سرکه باعث خواهد شد مشکل تنبلی کبد نیز برطرف شود. تنبلی کبد مشکلات بسیاری را برای شخص به همراه می آورد از جمله: تلخی و بوی بد دهان، خشکی دهان و احساس عطش و در برخی مواقع باعث اسهال و یبوست در شخص می شود. پس از مصرف سرکه سلول های کبدی شروع به رشد کردن و فعالیت می کنند؛ همین عامل باعث خواهد شد صفرا نسبت به قبل بیشتر و یا متعادل شود. در نتیجه ی تمام این فعل و انفعالات بدن به حالت متعادل خود خواهد رسید.

مطلب پیشنهادی
لاغری با سرکه سیب : کاهش وزن 5 کیلویی در 30 روز

مضرات و موارد منع مصرف سرکه

مضرات و موارد منع مصرف سرکه

– افرادی که دچار ناراحتی و یا زخم معده هستند از مصرف سرکه و مشتقات آن به شدت باید پرهیز کنند. چرا که سرکه خاصیتی اسدی دارد و محرک معده محسوب می شود و باعث تشدید شدن این بیماری در شخص می شود. گاها مصرف سرکه و مشتقات آن علاوه بر تحریک معده با درد های شدید شکمی همراه خواهد بود.

–  همانگونه که گفته شد مصرف سرکه باعث ترشح شدن بیشتر اسید معده می باشد. همین عامل باعث خواهد شد اشخاصی که دارای رفلاکس معده هستند، بیماریشان شدید تر شود.

– از آنجایی که سرکه دارای خاصیت اسیدی می باشد، اگر مدت زمان طولانی پس از قرقره کردن و یا خوردن آن، بر روی دندان ها باقی بماند بدون شک به مینای دندان آسیب می رساند. در نتیجه بهتر است پس از مصرف سرکه دهان را با کمی ؟آب شستشو داد.

– افرادی که مشکل گوارشی روده و غیره دارند؛ از مصرف کردن سرکه کاملا باید خودداری کنند چرا که به علت اسیدی بودن روده را تحریک کرده و باعث نفخ آن ها خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
خواص سیر ترشی در 18 مورد + مواد مغذی و طرز تهیه

در آخر

خواص سرکه و مضرات آن

خواص سرکه برای بدن بسیار زیاد می باشد اما همانگونه که اشاره شد، مضراتی را نیز در پی خواهد داشت. علاوه بر آن این نکته قابل اهمیت می باشد که سرکه انواع مختلفی دارد و این امکان وجود دارد هر نوع سرکه واکنش خاص خود را با بدن داشته باشد. در نتیجه ی این داستان بهتر است قبل از مصرف هر نوع سرکه ابتدا با مکانیسم بدن خود کاملا آشنایی داشته باشید، سپس سرکه ی مصرفی خود را انتخاب کنید.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *