مهمترین خواص لوبیا سبز در بهبود سلامت بدن + کالری و ارزش غذایی
خواص لوبیا سبز به اندازه ای زیاد می باشد که بدون شک پس از دانستن آن، این گیاه سبز رنگ و خوش طعم را در وعده هایی غذایی خود جای خواهید داد. این نوع لوبیا علاوه بر خواص بی نظیری که دارد، به هر نوع می توان آن را مورد استفاده قرار داد و از مواد مغذی آن بهره برد.
آشنایی با خواص لوبیا سبز برای سلامت
1. حفظ وزن با خواص لوبیا سبز
لوبیا سبز یکی از خوراکی های جدا نشدنی از وعده های غذایی افراد ساکن آمریکا می باشد یکی از خواص لوبیا سبز این می باشد که با داشتن کالری کم قادر می باشد وزن افراد مصرف کننده این نوع از لوبیا را ثابت نگه دارد. لوبیا سبز تقریبا بدون هیچ نوع چربی در خود است. بنابراین گزینه عالی برای مصرف متداول است.
2.سلامت قلب با مصرف لوبیا سبز
از خواص لوبیا سبز آن می باشد که، فاقد کلسترول است. اگرچه بدن انسان برای رشد سلول های سالم به مقداری کلسترول نیاز دارد، اما میزان بیش از حد آن برای افراد خطرناک می باشد. کلسترول بالا ممکن است باعث ایجاد رسوب چربی در شریان های شود. در نتیجه ی آن جریان خون به قلب و مغز کاهش پیدا می کند و ریسک حمله قلبی یا سکته مغزی را بالا خواهد برد.
یک فنجان لوبیا سبز خام دارای 2.7 گرم فیبر می باشد. لوبیای سبز پخته شده دارای 4.0 گرم فیبر است که برخی از آن فیبر محلول هستند. فیبر محلول قادر می باشد به کاهش LDL یا به اصطلاح کلسترول بد و سطح کلسترول خون کمک کند. همچنین با کاهش فشار خون و کاهش التهاب از سلامت قلب حمایت خواهد کرد.
انجمن قلب آمریکا توصیه می کند روزانه بیش از 1500 میلی گرم سدیم برای سلامتی مطلوب قلب مصرف شود. لوبیا سبز به طور طبیعی کم سدیم است. یک فنجان از آن فقط 6.6 میلی گرم سدیم در خود دارد. سدیم بیش از حد در رژیم غذایی ممکن است فشار خون را افزایش دهد. فشار خون بالا با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی همراه است.
3. لوبیا سبز یک غذای FODMAP کم
طبق گفته کلینیک کلیولند، FODMAP کربوهیدرات های غیر قابل هضم هستند که توسط باکتری های موجود در روده انسان متابولیزه می شوند و منجر به تولید گاز، درد شکم، اسهال و یبوست می شوند. خوردن غذاهای پر حاوی FODMAP ممکن است شرایط گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و ریفلاکس اسید را بدتر کند. خوردن غذاهای کم FODMAP این امکان را می دهد، مشکلات معده و روده تسکین پیدا کنند.
از دیگر خواص لوبیا سبز این می باشد که، دارای FODMAP کم است. در نتیجه بسیاری از افرادی که مشکلات گوارشی مزمن دارند، می توانند از خواص و مزایای این نوع از لوبیا کاملا لذت ببرند.
4. مزایای پروتئین لوبیا سبز
خواص لوبیای سبز نسبت به باقی سبزی ها این می باشد که، حاوی پروتئین است. پروتئین در ساخت استخوان های سالم، مو، تمامی اندام ها و عضلات نقش اساسی و مهمی را دارد.
پروتئین برای سیستم ایمنی سالم ضروری است. اما نکته ی قابل ذکر این می باشد که، پروتئین های گیاهی پروتئین های کاملی نیستند. یعنی آن ها حداقل یکی از اسیدهای آمینه بدن مورد نیاز بدن را دارند. اما با این حال پروتئین های گیاهی هنوز می توانند مفید باشند. آنها می توانند در طول روز با سایر پروتئین ها ترکیب شوند تا پروتئین های کامل حاصل شود.
نکته: یک فنجان لوبیا سبز خام تقریباً 2 گرم پروتئین دارد.
ارزش غذایی و کالری لوبیا سبز
مواد تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
کالری | 35 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 7.88 گرم |
پروتئین | 1.89 گرم |
چربی | 0.28 گرم |
آب | 89.22 گرم |
فیبر | 3.20 گرم |
قند | 1.55 گرم |
کلسترول | 0.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 35.00 میکروگرم |
ویتامین D | 0.00 میکروگرم |
ویتامین E | 0.45 میلی گرم |
ویتامین K | 16.00 میکروگرم |
ویتامین C | 9.70 میلی گرم |
1. فولات و خواص لوبیا سبز
از مهمترین خواص لوبیا سبز از نظر ارزش غذایی این می باشد که؛ حاوی ویتامین های اساسی زیادی از جمله فولات است. یک فنجان لوبیا سبز خام حاوی 33 میکروگرم فولات است، تقریباً 10 درصد از مقدار توصیه شده روزانه می باشد.
نکته: فولات ویتامین B است که به جلوگیری از نقص لوله عصبی و سایر نقایص هنگام تولد کمک می کند.
2. ویتامین C لوبیا سبز
یکی از شگفتی های خواص لوبیا سبز خام این است که، منبع خوبی برای ویتامین C است. یک فنجان از این نوع لوبیا حاوی 12.2 میلی گرم ویتامین سی است، یعنی حدود 25 درصد از مقدار توصیه شده روزانه.
نکته: ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین برای تولید کلاژن جدایی ناپذیر است و به محافظت از پوست در برابر استرس اکسیداتیو کمک می کند.
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 44.00 میلی گرم |
آهن | 0.65 میلی گرم |
منیزیم | 18.00 میلی گرم |
فسفر | 29.00 میلی گرم |
پتاسیم | 146.00 میلی گرم |
سدیم | 1.00 میلی گرم |
روی | 0.25 میلی گرم |
مس | 0.06 میلی گرم |
منگنز | 0.29 میلی گرم |
سلنیم | 0.20 میکروگرم |
در آخر:
خواص لوبیا سبز نسبت به انواع دیگر لوبیا ها بسیار زیاد است. این خوراکی خوش طعم را در صورت عدم حساسیت می توان در دوران بارداری نیز مصرف کرد. با کمی نبوغ و خلاقیت این خوراکی را می توان به غذای کودکان بالای 4 سال اضافه کرد تا از خواص آن برای رشد و سلامت بهره مند شوند.