آشپزیغذاهای اصلیغذاهای مکملکالری ها

طرز تهیه فرنی رژیمی و فرنی کودکان + نکات سلامتی

فرنی جزو آن دسته از دسر های بسیار لذیذ و سبک به حساب می آید، اما مزیتی که این دسر نسبت به باقی دسر ها دارد این است که طرز تهیه فرنی بسیار آسان است.
علاوه بر این فرنی به اندازه ای مقوی و مغذی است که اغلب در ماه رمضان این دسر را برای قوت بخشیدن به بدن میل می کنند.
در این مقاله در نظر داریم علاوه بر طرز تهیه فرنی ساده، طرز تهیه فرنی کودکان و فرنی رژیمی نیز آموزش داده می شود.

طرز تهیه فرنی ساده برای دو نفر

مواد اولیه فرنی

  • شیر: 2 لیوان
  • شکر: 8 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 4 قاشق غذاخوری
  • آرد برنج : 4 قاشق غذاخوری پر
  • هل: به میزان دلخواه

مراحل طرز تهیه فرنی ساده

1. ابتدا در یک قابلمه شیر می ریزیم، سپس کم کم به آن شکر را اضافه می کنیم و هم زمان مخلوط شیر و شکر را هم می زنیم تا شکر کاملا در آن حل شود، بعد از آن که شکر کاملا حل شد گلاب و هل را به آن اضافه خواهیم کرد. 

مطلب پیشنهادی
سس تریاکی ؛ آموزش گام به گام بسیار ساده و تهیه غذا با آن

2. در این مرحله آرد را کم کم باید به مخلوط شیر، شکر و گلاب اضافه کنیم و آن را هم می زنیم تا آرد به صورت گلوله گلوله در نیاید.

3. قابلمه را بر روی حرارت با دمای کم قرار می دهیم و هم زمان محلول از قبل تهیه شده را هم می زنیم؛ این کار به اندازه ای ادامه پیدا می کند که محلول به غلظت مورد نظر برسد.

نکته: پس از آن که فرنی آماده شد، آن از روی حرارت بر می داریم، اما همزدن را تا زمان خنک شدن باید ادامه بدهیم؛ چرا که اگر فرنی را به همان حالت بگذاریم فرنی ته گرفته می شود.

طرز تهیه فرنی نوزاد

این دسر یا غذا ریشه در کشور هندوستان دارد و در برخی از کشورها فرنی به عنوان یک وعده ی غذایی محسوب می شود.
فرنی در کشور ما علاوه بر دسر، غذایی محبوب و با ارزش غذایی بالا برای کودکان و نوزادان به حساب می آید، که اغلب پزشکان به مادران توصیه دارند که در وعده های غذایی کودک خود فرنی را قرار دهند.

مطلب پیشنهادی
10 تا از معروفترین و خوشمزه ترین غذاهای دنیا را بشناسید

طرز تهیه فرنی نوزاد و کودکان

مواد اولیه فرنی کودکان

  • شیر: یک لیوان
  • آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
  • بادام: 6 تا 8 عدد
  • آب: نصف لیوان

مراحل طرز تهیه فرنی نوزاد

1. ابتدا بادام ها را در یک ظرف آب جوش می ریزیم؛ کمی که بادام ها در آب جوش باقی ماند سپس آن ها را با آب خنک آبکشی می کنیم و پوست بادام ها را از مغز آن باید جدا کنیم. 

نکته آشپزی: با قرار دادن بادام در آب داغ و سپس آب یخ، باعث خواهد شد پوست بادام به راحتی کنده شود.

2. بادام های پوست کنده شده را با مقداری آب، داخل مخلوط کن می ریزیم تا تبدیل به یک مایع سفید رنگ شود که به آن شیره ی بادام می گویند.

3. شیره ی بادام را در ظرفی می ریزیم و شیر را به آن اضافه می کنیم، زمانی که کامل در هم مخلوط شدند کم کم به آن آرد باید اضافه کنیم و هم زمان همزده شود تا آرد برنج به صورت گلوله گلوله در نیاید.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه گرانیتا | 4 گرانیتای خوش طعم معروف ایتالیایی

4) سپس محلول را بر روی حرارت قرار می دهیم و هم زمان هم می زنیم تا فرنی به غلظت مورد نظر برسد.

5) در طرز تهیه فرنی پس از درست شدن این دسر تا خنک شدن آن هم زدن را باید ادامه دهیم.

فوت کوزه گری

در طرز تهیه فرنی اکثرا افرادی که برای اولین بار فرنی درست می کنند با یک مشکل مشابه رو به رو می شوند. وقتی فرنی را از داخل یخچال در می آورند روی فرنی آب انداخته است.
برای برطرف کردن این مشکل تنها کافیست، اجازه دهیم فرنی در دمای اتاق به آرامی خنک شود، در آخر فرنی داخل یخچال قرار گیرد.

فرنی رژیمی

تمامی مراحل تهیه فرنی رژیمی مانند فرنی ساده است با این تفاوت که اگر به جای شکر از عسل و همچنین به جای آرد برنج از نشاسته در تهیه فرنی استفاده کنیم، تبدیل به یک فرنی رژیمی خواهد شد.

ارزش غذایی و کالری فرنی

مواد تشکیل دهندهمقدار در 100 گرم
کالری 199 کیلوکالری
چربی 3.36 گرم
فیبر 0.24 گرم
کربوهیدرات 36.82 گرم
پروتئین 5.96 گرم
کلسترول 13.01 میلی گرم
قند 29.20 گرم
ویتامین هامقدار در 100 گرم
ویتامین A 45.55 میکروگرم
ویتامین C 0.33 میکروگرم
ویتامین E 0.06 میلی گرم
خانواده ویتامین B37.42 میلی گرم
مواد معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم 196.41 میلی گرم
فسفر 159.45 میلی گرم
آهن 0.08 میلی گرم
منیزیم 21.39 میلی گرم

فواید مصرف فرنی

1. برخی افراد که نمی توانند شکر و شیرین کننده های مصنوعی مصرف کنند می توانند جایگزین آن از شیرین کننده های طبیعی استفاده کرنند. حتی می توان این دسر را بدون شکر نیز تهیه کرد.

مطلب پیشنهادی
آش رشته مجلسی (از آماده سازی سبزی تا تزئین کردن آش)

2. برای بالا بردن ارزش غذایی فرنی می توان به آن میوه خشک یا زعفران اضافه کرد. اما این نکته را باید در نظر داشت خانم های باردار در تهیه فرنی نباید از زعفران استفاده کنند چرا که زعفران یک خوراکی رقیق کننده ی خون است و باعث سقط جنین خواهد شد.

3. فرنی انرژی بالایی را به فرد منتقل می کند چرا که حاوی نشاسته و شیر است.

4. فرنی در شکل گیری و استحکام بخشی به استخوان ها نقش اساسی دارد، چرا که حاوی مقدار زیادی کلسیم است؛ همچنین فسفر موجود در فرنی باعث خواهد شد تا جذب کلسیم به استخوان ها بیشتر شود.

5. فرنی یک غذای بسیار مفید برای کودکان و نوزادان به حساب می آید چرا که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. فرنی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که در رشد و سلامت کودکان تاثیر بسزایی دارد.

6. از آنجایی که فرنی سرشار از کلسیم و فسفر می باشد، سلامت دندان کودکان را به نوعی تضمین خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
طرز تهیه زرشک پلو با مرغ برای 4 نفر + ارزش غذایی

7. افرادی که به دنبال تناسب اندام هستند فرنی را می توانند در وعده ی صبحانه میل کنند. مصرف فرنی در وعده ی صبحانه باعث خواهد شد تا شخص دیرتر احساس گرسنگی کند.

8. در مصرف فرنی باید اعتدال را رعایت کرد چرا که به علت داشتن نشاسته و تری گلیسیرید باعث افزایش وزن خواهد شد.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *